Γεγονότα, Hμερολόγιο

.

Ο Μιχάλης Ρακιντζής (3 Απριλίου 1957) είναι Έλληνας τραγουδοποιός. Η καριέρα του στην Ελλάδα ξεκίνησε τη δεκαετία του ' 80 και σημείωσε επιτυχία με τραγούδια σε ποπ, ροκ αλλά και με μίξη ανατολίτικων, ρέγγε και άλλων στοιχείων. Το 2002 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, καταλαμβάνοντας τη 17η θέση με το τραγούδι "S.A.G.A P.O." . Το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ ήταν το «Μωρό μου φάλτσο» το 1987. Ακολούθησαν πολλά άλλα, καθώς επίσης και το σάουντρακ της ταινίας «Ισόβια». Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με μεγάλα ονόματα της ξένης μουσικής σκηνής όπως η Μπόνι Τάιλερ και ο Ίαν Γκίλαν. Εκτός από τη μουσική του, ασχολείται και με τις πτήσεις.Βιογραφία
Πρώτα χρόνια

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Απριλίου 1957. Πατέρας του ήταν ο Γεώργιος, ο οποίος έπαιξε και σε κάποια τραγούδια του. Η καταγωγή του είναι από το Ρέθυμνο της Κρήτης και συγκεκριμένα από το χωριό Έρφοι Μυλοποτάμου. Με ερεθίσματα από τον λυράρη πατέρα του, ασχολήθηκε με τη μουσική από 10 χρόνων, παίζοντας κιθάρα και συμμετέχοντας σε σχολικά συγκροτήματα. Σπούδασε Μηχανολογία στο Λονδίνο και παράλληλα έπαιζε μουσική με το συγκρότημα Funk And Reggae. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δημιούργησε το συγκρότημα Scraptown , με το οποίο κυκλοφόρησε τρεις δίσκους από το 1982 έως το 1985, καθώς και δύο maxi singles. Το ένα από αυτά με τίτλο «Viva Sahara» κυκλοφόρησε και στο εξωτερικό. Ακολούθησε το ξεκίνημα μιας προσωπικής καριέρας στην Ελλάδα.


Σπουδές

Από τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου ο Μιχάλης έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τη μουσική. Αργότερα, όταν ήταν φοιτητής στην Αγγλία, ο Ρακιντζής ασχολιόταν στον ελεύθερο χρόνο του εξ ολοκλήρου με τη μουσική. Μάλιστα, ο καλλιτέχνης ήταν ο μοναδικός λευκός που έπαιζε κιθάρα στο Μπρίξτον.[1] Λίγο αργότερα πήρε το πτυχίο του Μηχανολόγου Μηχανικού με ειδίκευση στη Μηχανοτρονική, αν και δεν ακολούθησε τελικά το επάγγελμα που σπούδασε.[1] Παράλληλα με τη μουσική του καριέρα, ασχολήθηκε με τους υπολογιστές. Υπήρξε από τους πρώτους στην Ελλάδα που χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικό υπολογιστή για να συνθέσουν.


Μουσική καριέρα

Στις αρχές της δεκαετίας του '80 ίδρυσε τους Scraptown όπου ο ίδιος έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε.

Οι Scraptown κυκλοφόρησαν 3 αγγλόφωνους δίσκους, με ρέγγε και φανκ μουσικό στυλ. Με το "Viva Sahara" οι Scraptown έκαναν μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη. Στο απόγειο όμως της επιτυχίας τους και ύστερα από εμφανίσεις στη Γαλλία επί 4 μήνες το συγκρότημα διαλύθηκε και ο Μιχάλης ξεκίνησε τη σόλο καριέρα του στην Ελλάδα.

Το 1987 κυκλοφόρησε ο πρώτος του προσωπικός δίσκος, με τίτλο "Μωρό μου φάλτσο". Στο δίσκο αυτό συνεργάστηκε με την Ελένη Δήμου στο τραγούδι "Δεν Πιστεύω" και συμπεριέλαβε τόσο δυτικά όσο και ανατολικά στοιχεία (όπως φαίνεται από το κομμάτι "Ανατολή", το οποίο είναι ορχηστρικό). Ταυτόχρονα συνέθεσε καθαρά «ηλεκτρονικά» κομμάτια. Από τα μέσα της δεκαετίας του ' 80 άρχισε να σημειώνει επιτυχίες. Στα τέλη της δεκαετίας του ' 80 κυκλοφορεί και το σάουντρακ για την ταινία του Δαλιανίδη "Ισόβια". Το 2003 κυκλοφόρησε τον δίσκο "Solo" που περιέχει παλαιότερα τραγούδια του αλλά με άλλη μορφοποίηση.

Το 1990 εγκαινιάζει την επιτυχημένη συνεργασία του με τη Σοφία Αρβανίτη. Το 1991 ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του νεανικού περιοδικού ΠΟΠ ΚΟΡΝ ως ο καλύτερος τραγουδιστής της χρονιάς.

Το 1992 συνεργάζεται και με την Μπόνι Τάιλερ, η οποία τραγουδά στο δίσκο της Σοφίας Αρβανίτη.Το 1993 ο Μιχάλης εμφανίστηκε ζωντανά μαζί με τον τραγουδιστή των Deep Purple Ίαν Γκίλαν.Οι συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες συνεχίζονται και τα επόμενα χρόνια. Μερικοί από αυτούς είναι: ο Δημήτρης Κοντολάζος, ο Άγγελος Διονυσίου, ο Βασίλης Καρράς, ο Γιάννης Κάρμας, η αδερφή του Μιχάλη, Μαρίνα και πιο πρόσφατα, το γκρουπ "Ταλέντα δίχως αύριο", οι Trilogy και ο Έλβιν. Σε αρκετά από τα τραγούδια του (στις συνεργασίες αυτές) διαφαίνεται η συνύπαρξη μοντέρνου και λαϊκού ύφους. Το CD Μ΄ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΑΛΗΤΗ΄ του Βασίλη Καρρά, σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή, είναι η πιο εμπορική δουλειά του συγκεκριμένου τραγουδιστή.

Το Μάιο του 2002 ο Μιχάλης συμμετείχε στον διαγωνισμό της Eurovision εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Ταλίν της Εσθονίας όπου και κατέλαβε την 17η θέση με το αγγλόφωνο "S.A.G.A.P.O.".[2] Το 1989 ο Μιχάλης Ρακιντζής ήταν υποψήφιος με το τραγούδι "Νανά" που αργότερα έγινε μεγάλη επιτυχία και το 1997 με το τραγούδι "Πράσινη Γραμμή".

Tο 2005 κυκλοφόρησε το δίσκο "barcode" με νέους ρυθμούς και ήχους, με το τραγούδι "Πήγαινε στα bar" μαζί με τα Ταλέντα δίχως αύριο, (βραχύβιο συγκρότημα που δημιουργήθηκε με την βοήθεια του Μιχάλη). Ακολούθησε το άλμπουμ "Made in Greece" (2006) με ήχους reggaeton ενώ την ίδια χρονική περίοδο συνετέλεσε στη δημιουργία των Trilogy (Γιάννης Κάρμας, Αναστάσης Παπάς, Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου).

Αργότερα, το 2008 και έπειτα από απουσία δύο ετών, κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Energia" στο οποίο συμπεριλήφθηκε και μία επανάμειξη του τραγουδιού "Προκαλείς", το οποίο έγινε επιτυχία το 1990. Το 2011 είδε την κυκλοφορία του άλμπουμ "Back to the Φuture".

Κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες του: Ολόκληρο Φεγγάρι, Δικός σου για πάντα, Εγώ και ο Πουφ, Κάνε μια ευχή, Προκαλείς, Κρύψου στην αγκαλιά μου, Τυχερούλα, Θα συνηθίσω, 14 Φλεβάρη, Καρδούλα μου εγώ και εσύ, Get Away, S.A.G.A.P.O, Μωρό μου Φάλτσο, Δεν πάμε καλά, Έτσι ξαφνικά, Δικαίωμα για μία+μία, Νανά, Bon Voyage, Σε ένα βράδυ ότι ζήσουμε, Σε ένα κατάστρωμα, Το φίλο σου ζηλεύω, Σπασμένα φτερά, Αγάπη του καλοκαιριού, Μπορεί, Ethnic, Μόνο μέσα στην αγκαλιά μου, Ότι κάνεις σου κάνω, Τι σου λέιπει, Έτσι μ'αρέσει, Περασμένα Ξεχασμένα, Να σαι κει, Μακάρι να σε είχα εδώ, Μην κοιτάζεις τα μάτια μου, Είναι δικιά μου, Μπέμπα, Δαχτυλίδι, Ο Πληγωμένος μου εγωισμός, Viva Sahara, Καίγομαι για σένα, Πάει χάλασε, Αν μ'αγαπάς, Σε μισώ, Είσαι σαν κουνέλι, Απαγωγή, Arrest, Never Mind, Rush, Συμπτωματικά, Πάει Πάει, Πήγαινε στα Μπαρ


Πιλότος

Ο Ρακιντζής ξεκίνησε μαθήματα πιλοτικής στα διθέσια αεροσκάφη, αν και τα διέκοψε γρήγορα καθώς έπρεπε να περιοδεύσει στην Ευρώπη με τους Scraptown. Στα τέλη της δεκαετίας του ' 90 όμως παρακολούθησε μια επίδειξη ελικοπτέρων στο Ελληνικό και ξεκίνησε εκ νέου μαθήματα στα ελικόπτερα αυτή τη φορά. Σύντομα απέκτησε δίπλωμα πιλότου για ιδιωτικό ελικόπτερο. Σε ένα βιντεοκλίπ του (εκείνο του τραγουδιού "Τυχερούλα") πιλοτάρισε ο ίδιος ελικόπτερο.


Πολιτική

Ο Μιχάλης Ρακιντζής κατήλθε υποψήφιος ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων το 1994.


Δισκογραφία

Συγκροτήματα του Μιχάλη Ρακιντζή (που δημιούργησε ο ίδιος κατά την ηλικία που ήταν ακόμη μαθητής):

Weight Object (Μέσα στη δεκαετία '70 όπου με το τραγούδι "Helen" έλαβε μέρος σε μια συναυλία για τον διαγωνισμό νέων ελληνικών συγκροτημάτων στο θέατρο " Μίνωα" το 1973)

Ηλεκτρικός Αργοναύτης (Μέσα στη δεκαετία '70 - με το τραγούδι "Αόρατη θεά" έλαβε μέρος σε μια συναυλία για τον διαγωνισμό νέων ελληνικών συγκροτημάτων). Το 1973 η δισκογραφική Columbia διοργάνωσε ένα διαγωνισμό νέων συγκροτημάτων σε συνεργασία με το περιοδικό Φαντάζιο. Βραβείο για τα 13 που θα προκρίνονταν στην τελική φάση θα ήταν συμμετοχή σ' ένα LP που θα εξέδιδε η Columbia και εμφάνιση στην τηλεόραση. Το LP πήρε τον τίτλο «Pop Festival '73» και συμμετείχαν ονόματα που ανέδειξαν σημαντικούς καλλιτέχνες στο ελληνικό μουσικό στερέωμα. Οι " Ηλεκτρικός Αργοναύτης " απετέλεσαν τη μουσική αφετηρία του Μιχάλη Ρακιντζή.

Pop Festival '73 ("Ηλεκτρικός Αργοναύτης "– Αόρατη Θεά (Invisible Goddess) Written By – Μιχάλης Ρακιντζής , Λένα Ρακιντζή)

Ξένη δισκογραφία

Scraptown

1982 Scraptown (album)
1983 Rules of the game (album)
1984 Viva Sahara (Vinyl 7" - maxi single-Limited Edition) released in Italy with 2 tracks: (1)Viva Sahara (Maxi Version) , (2)Viva Sahara (Dub Version)
1984 Viva Sahara (Vinyl 12" - maxi single-Limited Edition) released in Italy with 2 tracks: (1)Viva Sahara (Maxi Version) , (2)Viva Sahara (Dub Version)
1984 Viva Sahara (Vinyl 12" - maxi single-Special Edition) with 3 tracks: (1)Viva Sahara (Maxi Version) , (2)Viva Sahara (Dub Version) , (3) Viva Sahara (Single Version)
1985 Give me a break (album)

Προσωπική δισκογραφία

1987 Μωρό μου φάλτσο (maxi single-Promo Limited Edition) - (Περιορισμένη έκδοση σε 100 αντίτυπα)
1987 Μωρό μου φάλτσο (album) (με τη φιλική συμμετοχή της Ελένης Δήμου) (πλατινένιο)
1988 Ισόβια (album) (original soundtrack για την ταινία "Ισόβια" του Γιάννη Δαλιανίδη 1988) (πλατινένιο)
1989 Δικαίωμα για 1+1 (album) (πλατινένιο)
1989 Δικαίωμα για 1+1 "Second Edition" με bonus κομμάτι το : "Νανά" (album) (πλατινένιο)
1990 Απαγωγή (album) (πλατινένιο)
1990 Απαγωγή 'Special CD Edition' με bonus κομμάτια : (1)"Λίμνη" , (2)"Rush" , (3)"Never Mind" (album) (πλατινένιο)
1991 Να είσαι εκεί (album) (πλατινένιο)
1992 Get away (maxi single - LP Edition) (συμμετέχει ο Ian Gillan) (πλατινένιο)
1992 Get away (maxi single - CD Limited Edition - Custom Card Wallets) (συμμετέχει ο Ian Gillan) (πλατινένιο)
1992 Get away (maxi single - CD Special Limited Edition) με διαφορετικό εξώφυλλο & κυκλοφορία εκτός Ελλάδας (συμμετέχει ο "Ian Gillan")
1993 Έτσι μ’ αρέσει (album) (συμμετέχει ο Ian Gillan) (πλατινένιο)
1994 Ethnic (album) (πλατινένιο)
1995 Καρδούλα μου εγώ κι εσύ (maxi single) - (πλατινένιο)
1996 Η πρώτη απειλή (album) (πλατινένιο)
1996 Trancemix (album) (πλατινένιο)
1997 Σε ένα βράδυ ό,τι ζήσουμε (album) (με τη φιλική συμμετοχή του Βασίλη Καρρά) (πλατινένιο)
1997 Μπέμπα (maxi single) (πλατινένιο)
1997 Σε ένα βράδυ ό,τι ζήσουμε "Special Limited Edition" με bonus κομμάτι το : "Μπέμπα" (album) (με τη φιλική συμμετοχή του Βασίλη Καρρά) (πλατινένιο)
1998 Σε ένα κατάστρωμα (πλατινένιο)
1998 Καθρέφτης (album) ΧΡΥΣΟ
1999 Το φίλο σου ζηλεύω (album) ΧΡΥΣΟ
2000 Ό, τι κάνεις σου κάνω (maxi single) ΧΡΥΣΟ
2001 Όνειρο 13 (album) ΧΡΥΣΟ
2002 S.a.g.a.p.o. (maxi single-Promo Europe Limited Edition) (κυκλοφόρησε στην Ευρώπη) με 1 κομμάτι : (1)"S.a.g.a.p.o." - (Περιορισμένη έκδοση σε 100 αντίτυπα)
2002 S.a.g.a.p.o. (maxi single-Press Promo Kit Box Special Limited Edition - 6 Panel 1 Tray CD DigiPak Rollfold Template) (κυκλοφόρησε στην Ευρώπη) με 1 κομμάτι : (1)"S.a.g.a.p.o." & Special υλικό με σπάνιες φωτογραφίες και βιογραφικό των μελών του συγκροτήματος - (Περιορισμένη έκδοση σε 50 αντίτυπα)
2002 S.a.g.a.p.o. (maxi single-Promo Limited Edition - Custom Card Wallets) με 2 κομμάτια : (1)"Πάει Πάει" , (2)"Θα Μου Λείψεις" - (Περιορισμένη έκδοση σε 50 αντίτυπα)
2002 S.a.g.a.p.o. (maxi single-Special Limited Edition - Custom Card Wallets) (κυκλοφορία εκτός Ελλάδας με 3 κομμάτια : (1)"S.a.g.a.p.o." , (2)"Game Over" , (3)"S.a.g.a.p.o. Club Mix" - (Περιορισμένη έκδοση σε 50 αντίτυπα)
2002 S.a.g.a.p.o. (maxi single-Special Europe Edition) (κυκλοφορία εκτός Ελλάδας με 3 κομμάτια : (1)"S.a.g.a.p.o." , (2)"Game Over" , (3)"S.a.g.a.p.o. Club Mix")
2002 S.a.g.a.p.o. (album) ΧΡΥΣΟ
2003 Solo (album-2cds) Ένα CD με νέα τραγούδια και ένα CD με remakes δικών του παλαιότερων τραγουδιών) (album)
2004 Γεύση από σένα (maxi single-κυκλοφόρησε μόνο διαδικτυακά)
2005 Bar Code (album) (με τη συμμετοχή του συγκροτήματος "T.D.A./Ταλέντα Δίχως Αύριο" και με τη συμμετοχή στο Rap "Αφροδίτη Delgado")
2006 Made in Greece (album) (συμμετέχουν οι "Trilogy")
2008 Erfoi (maxi single-κυκλοφόρησε μόνο διαδικτυακά)
2008 Energia (album) (συμμετέχουν οι "Trilogy")
2011 Back to the Φuture (album) "Black Edition" (συμμετέχουν: Σοφία Αρβανίτη , Alex Trigs (Αγγλικοί στίχοι) , Nadia Zahoor (Ινδικοί στίχοι) , Δήμητρα Τσαλοπούλου)
2011 Back to the Φuture (album) "White Edition" (συμμετέχουν: Σοφία Αρβανίτη , Alex Trigs (Αγγλικοί στίχοι) , Nadia Zahoor (ινδικοί στίχοι) , Δήμητρα Τσαλοπούλου)
2012 HardStyle (album-κυκλοφόρησε μόνο διαδικτυακά)
2013 HardStyle2 (maxi single-κυκλοφόρησε μόνο διαδικτυακά με δύο κομμάτια : (1)"Φωτιά και Σίδερο" , (2)"Ένα Ουζάκι")

Συνεργασίες

1986 Πασχάλης "9 τρόποι αγάπης" (album) (μουσική Μιχάλη Ρακιντζή στα "Κατερίνα, Κατερινάκι" και "Πες, πες, πες") (πλατινένιο)
1987 Σάκης Μπουλάς "Ali Baba" (maxi single - Black Edition με 2 κομμάτια) (μουσική Μιχάλη Ρακιντζή)
1987 Σάκης Μπουλάς "Ali Baba" (maxi single - Special Europe Edition με 3 κομμάτια) (μουσική Μιχάλη Ρακιντζή)
1987 Σάκης Μπουλάς "Ας πρόσεχες" (album) (όλο το άλμπουμ είναι σε μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή)
1987 Στο δίσκο του Μιχάλη Ρακιντζή "Μωρό μου φάλτσο" (συμμετέχει η Ελένη Δήμου τραγουδώντας ίσως το πιο επιτυχημένο τραγούδι της καριέρας της με τίτλο "Δεν πιστεύω" σε στίχους-μουσική Μιχάλη Ρακιντζή) (album) (πλατινένιο)
1990 Χρήστος Δάντης - Πωλίνα "Push ups" (ο Μιχάλης Ρακιντζής έπαιξε Drums στο κομμάτι αυτο σε μια προβολή και προώθηση του τραγουδιού σε τηλεοπτική εκπομπή)
1990 Σοφία Αρβανίτη - "Μη μου μιλάς για καλοκαίρια" (album) (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή) (πλατινένιο)
1991 Μιχάλης Ρακιντζής - Wee Papa Girl Rappers (Συνεργασία του Μιχάλη Ρακιντζή με τις Wee Papa Girl Rappers/"Sandra Lawrence and Samantha Lawrence" σε Live εμφανίσεις)
1992 Μιχάλης Ρακιντζής - Bonnie Tyler / Μπόνι Τάιλερ - Σοφία Αρβανίτη - "The Desert Is In Your Heart"/"Πεθαίνω Στην Ερημιά" (μουσική Μιχάλης Ρακιντζής , στίχους Τέρρυ Σιγανός) (maxi single) (πλατινένιο)
1992 Σοφία Αρβανίτη - "Παράφορα" (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή , με φιλική συμμετοχή της Bonnie Tyler / Μπόνι Τάιλερ ) (album) (πλατινένιο)
1992 Μιχάλης Ρακιντζής - Ian Gillan - Get Away (maxi single - LP Edition) (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή) (πλατινένιο)
1992 Μιχάλης Ρακιντζής - Ian Gillan - Get Away (maxi single - CD Limited Edition - Custom Card Wallets) (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή)
1992 Μιχάλης Ρακιντζής - Ian Gillan - Get Away (maxi single - CD Special Limited Edition) (με διαφορετικό εξώφυλλο & κυκλοφορία εκτός Ελλάδας) (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή)
1993 Μιχάλης Ρακιντζής - Ian Gillan - Έτσι μ’ αρέσει (album) (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή) (πλατινένιο)
1997 Μαρίνα - "Σκέρτσο" (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή) (album)
1997 Μιχάλης Ρακιντζής - Βασίλης Καρράς τραγουδάνε μαζί το τραγούδι "Είναι δικιά μου" που βρίσκεται στο δίσκο του Μιχάλη Ρακιντζή "Σε ένα βράδυ ό,τι ζήσουμε" (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή) (album) (πλατινένιο)
1997 Μιχάλης Ρακιντζής - Βασίλης Καρράς τραγουδάνε μαζί το τραγούδι "Είναι δικιά μου" που βρίσκεται στο δίσκο του Μιχάλη Ρακιντζή "Σε ένα βράδυ ό,τι ζήσουμε" 'Special Edition' (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή) (album) (πλατινένιο)
1998 Βασίλης Καρράς - "Μ’ έχεις κάνει αλήτη" (τα 10 από τα 11 τραγούδια του album είναι σε σύνθεση Μιχάλη Ρακιντζή) (album)ΔΙΠΛΑ (πλατινένιο)
2000 Σοφία Αρβανίτη - "Συμπτωματικά" (ο Μιχάλης Ρακιντζής συνέθεσε 2 τραγούδια του album: "Σε πάω όπως είσαι" & "Συμπτωματικά", συμμετέχει ο ίδιος και στο τραγούδι.(Ακόμη, ο τίτλος του τραγουδιού "Λέω να πάω μέχρι τα αστέρια" προοριζόταν ως τίτλος της διασκευής παραδοσιακού ινδικού τραγουδιού, που θα γινόταν ντουέτο με το Μιχάλη Ρακιντζή, αλλά τελικά η ιδέα ναυάγησε, παρ' όλο που το τραγούδι είχε ηχογραφηθεί.Kαθώς επίσης το ίδιο έγινε και με το τραγούδι "Εμείς οι δύο" ντουέτο με το Μιχάλη Ρακιντζή παρ' όλο που και αυτό το τραγούδι είχε ηχογραφηθεί) (album)ΧΡΥΣΟ
2000 Άγγελος Διονυσίου - "Μια περιπέτεια" (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή) (album)ΧΡΥΣΟ
2001 Γιάννης Κάρμας - "Έχω πάρει φόρα" (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή) (album)
2001 Στέλιος Διονυσίου - "Δεν πα να βρέχει" (ο Μιχάλης Ρακιντζής έγραψε μουσική και στίχους για 2 τραγούδια του album τα τραγούδια "Πες του μάγκα" & "Στο παραπέντε") (album)ΧΡΥΣΟ
2002 Δημήτρης Κοντολάζος - "Όλα έξω" (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή) (album)
2002 Βασίλης Καρράς - "Λόγια της νύχτας" (ο Μιχάλης Ρακιντζής έγραψε μουσική και στίχους για το τραγούδι "Έχω φορτώσει") (album) (πλατινένιο)
2002 Σοφία Αρβανίτη - "Δύναμη" (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή) (maxi single)
2005 Μιχάλης Ρακιντζής - Αφροδίτη Delgado τραγουδάνε μαζί το τραγούδι "Te Quero Mucho" που βρίσκεται στο δίσκο του Μιχάλη Ρακιντζή "Bar Code" (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή) (album)
2005 Μιχάλης Ρακιντζής - T.D.A./Ταλέντα Δίχως Αύριο τραγουδάνε μαζί το τραγούδι "Πήγαινε Στα Bar (Bar Code)" που βρίσκεται στο δίσκο του Μιχάλη Ρακιντζή "Bar Code" (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή) (album)
2005 T.D.A./Ταλέντα Δίχως Αύριο (Promo album) (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή)
2006 Romana Panic - "Jos te kostam" (σε μουσική Μιχάλη Ρακιντζή)
2006 Trilogy - "Νησάκι στον ωκεανό Part I" (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή) (maxi single)
2006 Μιχάλης Ρακιντζής - Trilogy τραγουδάνε μαζί το τραγούδι "Τατουάζ" που βρίσκεται στο δίσκο του Μιχάλη Ρακιντζή "Made in Greece" (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή) (album)
2007 ΝΕΒΜΑ feat NiVo/Νίκος Βουρλιώτης "Σε Παρακαλώ" (maxi single) διασκευή από το τραγούδι "Δικός σου για πάντα" του Μιχάλη Ρακιντζή (Μουσική: Μιχάλης Ρακιντζής , Βαγγέλης Σερίφης , Στίχοι: Σοφία Αρβανίτη , Νίκος Παυλίδης , Αλέξανδρος Δεδεγκίκας
2008 Μιχάλης Ρακιντζής - Trilogy τραγουδάνε μαζί το τραγούδι ""Νησάκι στον ωκεανό" που βρίσκεται στο δίσκο του Μιχάλη Ρακιντζή "Energia" (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή) (album)
2008 Μιχάλης Ρακιντζής - Romana Panic τραγουδάνε μαζί το τραγούδι "Παντού Εσύ" (σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή)
2009 Μιχάλης Ρακιντζής - Θάνος Καλλίρης - "Ανδρική Αλληλεγγύη" (Ντουέτο Μιχάλη Ρακιντζή και Θάνου Καλλίρη)
2009 Elvin - "Σχολεία Τέλος" (σε μουσική και στίχους Μιχάλη Ρακιντζή) (maxi single-κυκλοφόρησε μόνο διαδικτυακά)
2011 Μιχάλης Ρακιντζής - Σοφία Αρβανίτη τραγουδάνε μαζί το τραγούδι "Μη Μου Μιλάς Για Καλοκαίρια" που βρίσκεται στο δίσκο του Μιχάλη Ρακιντζή "Back to the Φuture" (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή) (album)
2011 Μιχάλης Ρακιντζής - Alex Trigs τραγουδάνε μαζί 7 τραγούδια σε αγγλικούς στίχους του Alex Trigs που βρίσκονται στο δίσκο του Μιχάλη Ρακιντζή "Back to the Φuture" (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή) (album)
2011 Μιχάλης Ρακιντζής - Nadia Zahoor τραγουδάνε μαζί 2 τραγούδια σε ινδικούς στίχους της Nadia Zahoor που βρίσκονται στο δίσκο του Μιχάλη Ρακιντζή "Back to the Φuture" (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή) (album)
2011 Μιχάλης Ρακιντζής - Δήμητρα Τσαλοπούλου τραγουδάνε μαζί το τραγούδι "Do Not Disturb" που βρίσκεται στο δίσκο του Μιχάλη Ρακιντζή "Back to the Φuture" (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή) (album)
2011 Alex Trigs "I Was Born To Perform" (σε μουσική Μιχάλη Ρακιντζή και στίχους Alex Trigs)
2011 Romana Panic - "Duga" (ο Μιχάλης Ρακιντζής έγραψε μουσική για το τραγούδι "Ne Kuni Se") (album)
2012 Ian Gillan & Tony Iommi - "WhoCares" (album-2cds) (Στο δίσκο ανάμεσα σε καλλιτέχνες όπως οι Jon Lord , Linde Lindström (HIM) , Jason Newsted (METALLICA) , Nicko McBrain (IRON MAIDEN) , Ian Paice , Roger Glover και άλλων , είναι και ο Έλληνας τραγουδιστής Μιχάλης Ρακιντζής με το κομμάτι "Get Away"

Soundtracks

1988 "Ισόβια" (για την ταινία "Ισόβια" του Γιάννη Δαλιανίδη 1988)
2010 "Show Bitch" συμμετέχει ο Alex Trigs (Αγγλικοί στίχοι) , (για την ταινία "Show Bitch" του Νίκου Ζερβού 2010)

Συλλογές

1992 Οι Μεγαλύτερες Επιτυχίες Του Μιχάλη Ρακιντζή (Συλλογή με το πορτοκαλί)
2006 Δεκατέσσερα Μεγάλα Τραγούδια
2006 Δεκατέσσερα Μεγάλα Τραγούδια "Second Edition" (με διαφορετικό εξώφυλλο)
2006 Έτσι Ξαφνικά (2cds)

Συλλογές Instrumental

2002 Instrumental Tracks (with magazine Cartel - Limited Edition - Custom Card Wallets) (album)

Μουσική για τηλεόραση

Μουσική σύνθεση τίτλων συμμετέχοντας ο ίδιος και στο τραγούδι για την κωμική τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ2 , "Η αλεπού και ο μπούφος" (με τους : Γιώργο Κωνσταντίνου , Τζοβάνα Φραγκούλη , Ντίνα Κώνστα , Κάρμεν Ρουγγέρη , Δήμητρα Παπαδοπούλου , Τάσο Κωστή κ.α.) (1987) - (1988) Η σειρά προβλήθηκε το (1989) στην Αυστραλία από το SBS με τον τίτλο "The fox and the fool".
Μουσική σύνθεση τίτλων συμμετέχοντας ο ίδιος και στο τραγούδι για την ταινία του Πάνου Μιχαλόπουλου "Ένα μωρό στο ταξί μου" (1989)
Μιχάλης Ρακιντζής - Βάσια Παναγοπούλου - Casa Di Macaroni (Mega Channel/MEGA) ο Μιχάλης Ρακιντζής συμμετέχοντας ο ίδιος στο τραγούδι και σε διπλό πρωταγωνιστικό ρόλο στο σίριαλ (1993)
Μουσική σύνθεση τίτλων συμμετέχοντας ο ίδιος και στο τραγούδι για την εκπομπή της Κωνσταντίνας Στεφανοπούλου "Γεύση Ζωής" του Star Channel ("Γεύση Ζωής" το ομώνυμο τραγούδι) (1995)
Μουσική σύνθεση τίτλων συμμετέχοντας ο ίδιος και στο τραγούδι για την εκπομπή "Στύλ Ελληνικό / Styl gr" με τον Θοδωρή Ρακιτζή ("Σάββατο βράδυ" το ομώνυμο τραγούδι) (2007)
Μουσική σύνθεση τίτλων Instrumental για την εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη "Super Star" του Star Channel (2006) , (2007) , (2008) , (2009)
Μουσική σύνθεση τίτλων για την εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη "Super Star" του Star Channel ("Super Star" το ομώνυμο τραγούδι) ( Μιχάλης Ρακιντζής - Χριστίνα Λαμπίρη - Θοδωρής Ρακιτζής - Ερρίκος Πετιλόν) (2010) , (2011)
Μουσική σύνθεση για την διαφήμιση "Jannis" παστέλι (2011)

Μουσική για παιδιά

2002 Συμμετοχή του Μιχάλη Ρακιντζή με το τραγούδι "Το διάλειμμα" στο άλμπουμ της συγγραφέως παιδικών βιβλίων και μουσικού Λέττας Βασιλείου & του Τίμου Παπασωκράτη με τίτλο "Ασημοπράσινο Δάσος - Το Σχολείο Των Ζώων" (Acroasis 2002)

Παραπομπές

Συνέντευξη του Μιχάλη Ρακιντζή στον ιστότοπο MusicHeaven.gr
MusicCorner.gr, Ο Μιχάλης Ρακιντζής θα εκπροσωπήσει φέτος τη χώρα μας..., 26-2-2002.

Γιουροβίζιον: Εκπρόσωποι της Ελλάδας

Video Μαρινέλλα | Μαρίζα Κωχ | Πασχάλης, Μαριάννα Τόλη, Ρόμπερτ Γουίλλιαμς και Μπέσσυ Αργυράκη | Τάνια Τσανακλίδου | Ελπίδα | Άννα Βίσση | Γιάννης Δημητράς | Κρίστι Στασινοπούλου | Τάκης Μπινιάρης | Bang | Αφροδίτη Φρυδά | Μαριάννα | Χρήστος Κάλλου και Wave | Σοφία Βόσσου | Κλεοπάτρα | Καίτη Γαρμπή | Κώστας Μπίγαλης | Ελίνα Κωνσταντοπούλου | Μαριάννα Ευστρατίου | Μαριάννα Ζορμπά | Θάλασσα | Antique | Μιχάλης Ρακιντζής | Μαντώ | Σάκης Ρουβάς | Έλενα Παπαρίζου | Άννα Βίσση | Σαρμπέλ | Καλομοίρα| Σάκης Ρουβάς | Γιώργος Αλκαίος & Friends | Λούκας Γιώρκας feat. Stereo Mike | Ελευθερία Ελευθερίου | Koza Mostra feat. Αγάθων | Freaky Fortune feat. RiskyKidd | Μαρία Έλενα Κυριάκου | Argo | Demy | Γιάννα Τερζή | Κατερίνα Ντούσκα | Stefania |

  

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License