Γεγονότα, Hμερολόγιο

.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος (γεννημένος στην Αθήνα στις 28 Δεκεμβρίου 1960) είναι Έλληνας ιατρός, πολιτικός, βουλευτής της ΝΔ. Διετέλεσε Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Βιογραφικά Στοιχεία

Είναι χειρουργός θώρακος και αγγείων και κατάγεται από την Κάρυστο. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Παγκράτη και πατέρας δύο παιδιών.

Το 1977 εγγράφεται στην Ο.Ν.ΝΕ.Δ.. Ενώ από το 1978-84 υπήρξε μέλος της Δ.Α.Π. της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Το 1982-84 Μέλος Κ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.

Από το 1985-86 ήταν Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., γραμματέας της ΜΑΚΙ, υπό την προεδρία Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Κατά τα έτη 1987 έως και το 1989 είχε αναλάβει την θέση του Περιφερειάρχη Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος της Νέας Δημοκρατίας. Από το 1993 μέχρι το 1996 συμμετείχε στην ΠΟΛ.ΑΝ. Για 5 χρόνια (1999-2004) ήταν μέλος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση του προέδρου της, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Το 2004 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής του Νομού Εύβοιας με την Νέα Δημοκρατία.

Το 2007 επανεξελέγη με την ΝΔ στην ίδια εκλογική περιφέρεια (Νομός Εύβοιας). Το 2008 αναλαμβάνει την θέση του Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Κ.Ο. της ΝΔ. Tο 2009 ανέλαβε Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης με Πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Το 2009 επανεξελέγη με την Νέα Δημοκρατία και αναλαμβάνει Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2012 μετά την καταψήφιση του «Μνημονίου 2» διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και από το κόμμα. Λίγες ημέρες μετά, προσχωρεί στο νεοϊδρυθέν κόμμα του Πάνου Καμμένου, Ανεξάρτητοι Έλληνες. Στις 3 Απριλίου 2012, εκλέγεται από την Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στις 6 Μαΐου 2012, εκλέγεται στις Βουλευτικές Εκλογές για τέταρτη φορά βουλευτής και για πρώτη φορά με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στις 2 Ιουλίου 2013 επανεντάχτηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, μετά από την ανοιχτή πρόσκληση που απεύθυνε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο 9ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.
Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Επίσημος ιστότοπος

Μαρκόπουλος, Γεώργιος
Μαρκόπουλος, Γιάννης
Μαρκόπουλος, Γιώργος
Μαρκόπουλος, Γκρέγκορυ
Μαρκόπουλος, Δημήτριος
Μαρκόπουλος, Ιωάννης
Μαρκόπουλος, Κώστας
Μαρκόπουλος, Ξενοφώντας
Μαρκόπουλος, Σούλης
Μαρκόπουλος, Τάκης

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License