> Κώστας Παληός

 

- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο ηθοποιός Κώστας Παληός γεννήθηκε το 1926 και πέθανε στις 26 Δεκεμβρίου του 1996. Έπαιζε δεύτερους ρόλους σε πολλές ταινίες. Σημαντική εμφάνιση είχε στην ταινία "The κόπανοι" του Γιώργου Κωνσταντίνου, στο ρόλο του χαρτοκλέφτη Δούκα. Τελευταία εμφάνιση της καριέρας του, στο σήριαλ "Σοφία ορθή". Έπαιξε σε 37 ταινίες και 6 τηλεοπτικές σειρές.
Φιλμογραφία

Πλήγωσες την αγάπη μου (1966)
Η αριστοκράτισσα κι ο αλήτης (1970) .... Αντωνίου
Υποβρύχιο Παπανικολής (1971)
Αγάπησα έναν αλήτη (1971)
Αγάπη μου, παλιόγρια (1972) .... γιατρός
Ο φαντασμένος (1972).........Ναύαρχος Μελεμετζίδης
Γεννήθηκαν κολασμένες (1973) .... Τζον
Επαγγελματίες Ρεμάλια (1976)
Καθένας με την τρέλα του (1980) .... Σταμάτης
Πάτερ γκομένιος (1982) .... Κακαλέσης
The Κόπανοι (1987)
Ο διάβολος και το κέρατό του (1989) .... κύριος Κατσιλιέρης
Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License