Toy Story 2


Το Toy Story 2 είναι ταινία κινουμένων σχεδίων με την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, που δημιουργήθηκε από την Pixar και βγήκε στους κινηματογράφους τέσσερα χρόνια μετά την ταινία-προκάτοχό της Toy Story. Στις Ηνωμένες Πολιτείες διανεμήθηκε από την Walt Disney Pictures στις 18 Νοεμβρίου 1999. Προβλήθηκε επίσημα στην Ελλάδα με τον πρώτοτυπο τίτλο του (μεταφραζόνταν σε διαφημήσεις ως « Η Ιστορία των Παιχνιδιών 2») στις 14 Απριλίου 2000. Ετοιμάζεται δεύτερη συνέχεια, Toy Story 3 η οποία θα βγεί στους κινηματογράφους το 2008.

Ακριβώς όπως και το πρώτο Toy Story, σκηνοθετήθηκε από τον Τζον Λάσιτερ και τις φωνές τους στους κεντρικούς χαρακτήρες Σερίφη Γούντι (Woody) και Μπαζ Λάιτ-Γίαρ (Buzz Lightyear) δίνουν οι Τομ Χανκς και Τιμ Άλλεν.

Πλοκή

Προειδοποίηση για αποκάλυψη πλοκής: Ακολουθούν λεπτομέρειες της υπόθεσης ή του τέλους.

Τα παιχνίδια είναι πίσω με τις πλάκες, τις φιλίες, τους έρωτες και τις παραξενειές τους. Ο Άντι (Τζον Μόρις) φεύγει για την κατασκήνωση, σκοπεύοντας να πάρει μαζί του τον Γούντι (Τομ Χάνκς) μα πάνω στο παινίδι το χέρι του Γούντι σκίζεται ελαφρά κι έτσι ο Άντι τον βάζει στο ράφι. Ο Γούντι θα βρεθεί στο ξεπούλημα της οικογένειας του Άντι και θα κλαπεί από τον Άλ (Γουάιν Νάιγκτ), έναν πωλητή παιχνιδιών που με τον Γούντι ολοκλήρωσε την τετράδα παιχνιδιών, ηρώων ενός παλιού σίριαλ με σκοπό να την πουλήσει σε ένα μουσείο στην Ιαπωνία. Τα παιχνίδια του Άντι με επικεφαλή τον Μπάζ (Τιμ Άλλεν) ξεκινάνε μία εξτρατεία για να τον βρούν ενώ αυτός γνωρίζεται με τα άλλα μέλη της τετράδας: το άλογο Άπαικτο, την καουμπόισα Τζέσι (Τζόαν Κιούζακ) και το χρυσοθύρα "Βρόμικο" Πιτ (Κέλσευ Γκράμερ). Ο Μπαζ και οι υπόλοιποι εισβάλλουν στο παιχνιδάδικο του Αλ και μετά από ένα μπέρδεμα, ανάμεσα στα υπόλοιπα παιχνίδια βρίσκεται ένας άλλος Μπαζ, ένας Μπαζ που πιστεύει πως είναι αστροφύλακας! Εν τω μεταξύ ο Γούντι βρίσκει καλή την ιδέα να πάει στην Ιαπωνία και αποφασίζει να μείνει μαζί με τους υπόλοιπους τρείς. Η παρέα τω παιχνιδιών με τον ψεύτικο Μπαζ φτάνουν και προσπαθούν να σώσουν το Γούντι και τότε εμφανίζεται ο αληθινός Μπαζ. Ο Γούντι αλλάζει γνώμη και τελικά αποφασίζει να πάει πίσω στον Άντι αλλά ο Χρυσοθύρας έχει αντιρήσεις. Εκείνη την ώρα ο Αλ παίρνει την βαλίτσα που έχει μέσα τον Γούντι, την Τζέσι, τον Χρυσοθύρα και τον Άπαικτό. Τα παιχνίδια τον καταδιώκουν μέχρι το αεροδρόμιο και μετά από πολλές πριπέτειες καταφέρνουν να νικήσουν τον Χρυσοθύρα και να γλυτώσουν απ' τον Αλ. Την επόμενη μέρα όλοι είναι πίσω στο σπίτι του Άντι και μαζί του είναι η Τζέσι και ο Άπαικτος.

Οι αποκαλύψεις της πλοκής τελειώνουν εδώ.

Συντελεστές

Την ταινία σκηνοθετεί ο Τζόν Λάσσετερ (Toy Story, A bug's life, Cars και το μελλοντικό Toy Story 3) με βοηθούς τον Ας Μπάρανον και τον Λι Ίργουιτς (Monsters, Inc., Finding Nemo) και γράφτηκε από τον ίδιο και τους Πίτερ Ντόκτερ, Ας Μπάρανον, Άντριου Στάντον, Ρίτα Χισάο, Ντούγκ Τσάμπερλαιν, και Κρις Γουέμπ.

Ηθοποιοί

Tom Hanks...Sheriff Woody

Tim Allen...Buzz Lightyear/Buzz Lightyear II

Joan Cusack...Jessie, the Yodeling Cowgirl

Kelsey Grammer...Stinky Pete the Prospector

Don Rickles...Mr. Potato Head

Jim Varney...Slinky Dog

Wallace Shawn...Rex the Green Dinosaur

John Ratzenberger...Hamm the Piggy Bank


Χαρακτήρες

1. Ο Σερίφης Γούντι (Τομ Χάνκς) είναι ένας πάνινος κάουμποι κούκλος και ο αρχηγός των παιχνιδιών του δωματίου του Άντι, του ιδιοκτήτη του. Στο πίσω μέρος του έχει ένα σπάγκο που όταν κάποιος τον τραβάει ο Γούντι λέει κάποιες φράσεις. Ο Γούντι δεν είναι ιδιέταιρα γενναίος και είναι αδέξιος. Όταν ένας διαστημικός κούκλος, ο Μπάζ Λάιτγιιαρ "εισβάλλει" στο δωμάτιο ο Γούντι θα αντιδράσει αλλά έπειτα οι δύο τους θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι. Ο Γούντι πλέον διευθύνει τα παιχνίδια του άντι μαζί με τον Μπάζ. Ο Γούντι είναι επίσης μέλος της τετράδας της "Παρέας του Γούντι", ενός παλιού σίριαλ.

2. Ο Μπαζ Λάτγιαρ (Τιμ Άλλεν) είναι ένα παιχνίδι-αστροφύλακας, γεναίος, δυνατός και γενικά έχει όλα τα προσόντα ενός ήρωα. Ο Μπάζ είναι το τέλειο παιχνίδι και γι' αυτό ο Γούντι, ο καλύτερος του φίλος στην αρχή τον ζήλευε. Ο Μπαζ είναι ο αρχηγός των παιχνιδιών του Άντι, του ιδιοκτήτη του μαζί με τον Γούντι. Όταν ο Μπάζ πρωτοήρθε στο δωμάτιο του Άντι νόμιζε πως ήταν αληθινός αστροφύλακας μα σύντομα κατάλαβε την αλήθεια. Ο Μπάζ όπως δείχνει είναι ερωτευμένος με την Τζέσι.

3. Η Τζέσι (Τζόναν Κιούζακ) έιναι ένα μέλος από την τετράδα της "Παρέας του Γούντι", ενός παλιού σίριαλ. Είναι πλέον μέλος των παιχνιδιών του Άντι αφού γλύτωσε από τα χέρια του Αλ.

4. Ο Χρυσοθύρας (Κέσλευ Γκράμμερ) έιναι ένα μέλος από την τετράδα της "Παρέας του Γούντι", ενός παλιού σίριαλ. Έχει ζήσει την περισσότερη ζωή του μέσα σε ένα κουτί αλλά έβγαινε κρυφά. Ο Χρυσοθύρας θέλει να αναγκάσει τον Γούντι, την Τζέσι και τον Άπαικτο να πάνε σε ένα μουσείο στην Ιαπωνία αλλά τελικά καταλήγει στην τσάντα ενός κοριτσιού παρέα με μια Μπάρμπι!

5. Ο Κύριος Πατάτας (Ντόν Ρίκενς) είναι ένας κούκλος που όλα τα μέλη του (μάτια, μύτη, στόμα κτλ.) φεύγουν συνέχεια από τη θέση τους. Ο Κύριος Πατάτας είναι κάποιες φορές ευέξαπτος και κάποιες άλλες γλυκός. Αυτή τη στιγμή έχει βρει το άλλο του μισό, την Κυρία Πατάτα. Είναι κι αυτός παιχνίδι του Άντι.

6. Ο Σούστας (Τζιμ Βάρνει) είναι ένα σκυλί-παιχνίδι που αντί για σώμα έχει μία τεράστια σούστα που τεντώνεται μέχρι τουλάχιστον 3 μέτρα. Ο Σούστας ήταν ένας από τους πιο πιστούς συμβούλους του Γούντι όταν αυτός ήταν ο μόνος άρχηγός των παιχνιδιών του Άντι, του ιδιοκτήτη του Σούστα.

7. Ο Ρεξ (Γουάλας Σο) είναι ένας πράσινος δεινόσαυρος, παιχνίδι του Άντι. Ανυσηχεί συχνά, κάνει γκάφες, μπερδεύει πράγματα και καταστάσεις.

8. Ο Χάμ (Τζον Ραβάσγκερ) είναι το γουρούνι-κουμπαράς του Άντι. Είναι εκδηλωτικός και η θέση του είναι πάνω στο γραφείο του Άντι.

Σύνδεσμοι

* Pixar (Αγγλικά) - Ιστοσελίδα της εταιρείας παραγωγής

Ταινίες της Pixar

Μεγάλου μήκους: Toy Story | Ζουζούνια | Toy Story 2 | Μπαμπούλας Α.Ε. | Ψάχνοντας τον Νέμο | Οι απίθανοι | Αυτοκίνητα | Ratatouille

Μικρού μήκους: The Adventures of Andre and Wally B. | Luxo Jr. | Red's Dream | Tin Toy | Knick Knack | Geri's Game | Χαζοπούλια |

Το καινούργιο αυτοκίνητο του Μάικ | Μπάουντιν | Η επίθεση του Τζακ-Τζακ | One Man Band

Αλφαβητικός κατάλογος

<--- Search --->

<-- Logo -->

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License