- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.


Η Πόπη Λάζου είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1937 στα Καλάβρυτα. Από το 1959 έως το 1977 πρωταγωνίστησε σε 25 ταινίες, δίπλα σε ιερά τέρατα, όπως τον Βασίλη Αυλωνίτη, τον Νίκο Σταυρίδη, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τη Γεωργία Βασιλειάδου, τον Νίκο Ρίζο κ.α. Υποδύθηκε κυρίως εύπορες ζωντοχήρες γυναίκες.

Τη δεκαετία του 60 έλαβε μέρος σε πολλά θεατρικά σχήματα. Εμφανίστηκε και στο Εθνικό Θέατρο και συγκεκριμένα: στο Δραματικό Έργο "Το γαϊτανάκι" (1983 - Σκηνοθεσία: Τάκης Παναγόπουλος - Συγγραφέας: Ζωρζ Σαρή - Μουσική: Λουκιανός Κηλαηδόνης) & στο Έργο "Χαραυγή" (1972). Εμφανίστηκε και στην τηλεόραση στο Θέατρο της Δευτέρας (ΕΡΤ) και συγκεκριμένα στις παραστάσεις: "Το σταυροδρόμι" (1979) και "Ταγκό" (1980).

Το 1960 ο Φιλοποίμην Φίνος την εντάσει στη Φίνος Φιλμ, και η Πόπη Λάζου παίρνει σημαντικούς ρόλους στις ταινίες "Τα κίτρινα γάντια" (1960), "Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός" (1961), "Ζητείται ψεύτης" (1961) και "Η κυρία του κυρίου" (1962), όμως δεν θα έχει συνέχεια η η συνεργασία τους.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στα 100+1 χρόνια του Ελληνικού Κινηματογράφου που οργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων στο Σινέ Ορφέας με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ο Δήμαρχος Αθηναίων Θεόδωρος Μπεχράκης τίμησε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2006 την Πόπη Λάζου με το Μετάλλιο της Πόλης, μαζί με άλλους 90 σημαντικούς ανθρώπους της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, όπως πρωταγωνιστές, σκηνοθέτες, τεχνικούς και μουσικοσυνθέτες για την αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς τους στην εβδόμη τέχνη.


Φιλμογραφία

Ένα ένα τέσσερα (1977)
Η περιπτερού (1970)
Η άγνωστη της νύχτας (1970) [Ρίτα]
Κολωνάκι διαγωγή μηδέν (1967) [Ασπρομάλλη]
Ο γεροντοκόρος (1967) [Νανά Αργυρίου]
Το πλοίο της χαράς (1967)
Για την καρδιά της ωραίας Ελένης (1967)
Ένα καράβι Παπαδόπουλοι (1966) [Ντίνα]
Ο Γιάννης τα έκανε θάλασσα (1964)
Ο λαγοπόδαρος (1964) [Καίτη Πελέκη]
7 μέρες ψέματα (1963) [Φώφη]
Ο ανιψιός μου ο Μανώλης (1963) [Ιουλία Παπακάτσικα]
Τρίτη και 13 (1963) [Νανά Γλυκίδου]
Ο αδελφός μου ο τροχονόμος (1963) [Φωφώ Πικρόχολου]
Οι σκανδαλιάρηδες (1963) [Τασία]
Δέκα μέρες στο Παρίσι (1962) [Λίνα]
Η κυρία του κυρίου (1962) [Ντίνα Καραδήμα]
Οι γαμπροί της Ευτυχίας (1962) [Λίνα]
Ζητείται ψεύτης (1961) [Ζωζώ]
Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός (1961) [Ηρώ]
Ποια είναι η Μαργαρίτα (1961) [Ρένα]
Τα κίτρινα γάντια (1960) [Έλλη Λασκαρίδου]
Λύτρωσε με αγάπη μου (1960)
Νταντά με το ζόρι (1959) [Νανά]
Λύγκος ο λεβέντης (1959).

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License