> Φραγκούλης Φραγκούλης

 

- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.


Ο Φραγκούλης Φραγκούλης (1916-1994) ήταν ηθοποιός. Γεννήθηκε στη Σκύρο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, με δάσκαλο τον Αιμίλιο Βεάκη. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1940 στο "Θέατρο Κοτοπούλη" με το έργο "Προανάκριση". Το 1970 εγκατέλειψε τη σκηνή. Τελευταία του δουλειά ήταν η τηλεοπτική σειρά "Η σοφίτα", στην οποία έπαιζε με τον Νίκο Παπαχρήστο και το Γιώργο Καβάγια (Ξενοφών). Πέθανε στην Αθήνα.

Φιλμογραφία

Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο (1980)
Κραυγές στον άνεμο (1976)
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται (1975) TV σειρά.... Χριστοφής
Έγκλημα στο Καβούρι (1974)
Τον αράπη κι' αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς (1973)
Έρωτας και προδοσία (1972)
Η προεδρίνα (1972)
Ένα ασύλληπτο κορόιδο (1969).... Πασχάλης
Ποιος Θανάσης (1968)
Τρελλός παλαβός και Βέγγος (1968)
Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
Δόκτωρ Ζι-Βέγγος (1968)
Κάτι κουρασμένα παληκάρια (1967)
Μανωλάκης ο τεντιμπόης (1967)
Τρελός, παλαβός και Βέγγος (1967)
Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966)
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964)
Διαγωγή... μηδέν! (1949)
Καταδρομή (1946)

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License