- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Η Δήμητρα Γαλάνη γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι τραγουδίστρια. Καταγόμενη από την Πρέβεζα όπου και μεγάλωσε, ξεκίνησε την καριέρα της στο τέλος της δεκαετίας του 1960. Εμφανίστηκε πρώτη φορά στο τραγούδι το 1968 ερμηνεύοντας δύο τραγούδια στο «Ενα Χαμόγελο» των Δήμου Μούτση και Νίκου Γκάτσου. Στην ηλικία των 16 κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο του τραγουδιού. Συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες και ερμήνευσε τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Μικρούτσικο, Τσιτσάνη κ.α.

Δισκογραφία

* Ένα χαμόγελο.. (1969)
* Επιστροφή (1970)
* Το ναυτικό μας (1970)
* Η φάτνη (1970)
* Της γης το χρυσάφι (1971)
* Το χέρι του ήλιου (1971)
* Δήμητρα Γαλάνη 1 (1971)
* 4. 5. 3 (1972)
* Η κόκκινη κλωστή (1972)
* Παύλος Μελάς (1972)
* Έχει ο θεός (1973)
* Μέρες αγάπης (1973)
* Δήμητρα Γαλάνη (1973)
* Τα ωραία του Τσιτσάνη (1973)
* Διαδρομή (1973)
* Σταθμός μηδέν (1974)
* Εσύ και εγώ (Ψυχή και σάρκα) (1974)
* Ακολουθία (1974)
* Χρυσός δίσκος (1974)
* Ο κάμπος (1974)
* Τα παιδικά (1974)
* Αποχαιρετισμός (1974)
* Σκοπευτήριο (1975)
* Δροσουλίτες (1975)
* Λεμτομέρειες (1975)
* Αθανασία (1976)
* Η συμφωνία της γιάλτας και της πικρής αγάπης τα τραγούδια (1976)
* Λεύκωμα (1976)
* Μ'αγαπούσες θυμάμαι (1978)
* 14 Χρυσές επιτυχίες Νο 1 (1978)
* 14 Χρυσές επιτυχίες Νο 2 (1978)
* Εικόνες (1979)
* Για μια μέρα ζωής (1980)
* Τα τραγούδια της χθεσινής μέρας (1981)
* Καλά είναι κι έτσι (1981)
* Χαιρετισμοί (1982)
* Αξέχαστες επιτυχίες (1982)
* Ατέλειωτος δρόμος (1983)
* 30 Σπάνιες ερμηνείες 1955 - 1965 Νο 1 (1983)
* Η τιμή της αγάπης (1984)
* Ελλάς MINOS EMI (1984)
* Όλη τη μουσική μες στην αγάπη βάλε (1984)
* Κανονικά (1984)
* Μια βραδιά με ένα τραγούδι (1985)
* Μάνος Λοίζος: Αφιέρωμα (1985)
* Χάνομαι γιατί ρεμβλάζω (1985)
* Καλή ακρόαση (1986)
* Παιχνίδι για δυο (1986)
* S/ S IONION 1934 (1986)
* Τραγούδια για τους φίλους μου (1986)
* Στη λεωφόρο της αγάπης (1987)
* Ζήτω το ελληνικό τραγούδι (1987)
* Στο σείριο υπάρχουνε παιδιά (1988)
* Δικαίωμα (1988)
* Σταύρος Ξαρχάκος: Συναυλία (1988)
* Νυχτερινή κυβέρνηση (1988)
* Εξ επαφής (1988)
* Παλλίροια (1989)
* Η παράσταση αρχίζει (1989)
* Οι μεγαλύτερες επιτυχίες της (1989)
* Ούτε που ρώτησα (1990)
* Για πιάνο και φωνή (1990)
* Όμορφες μέρες (1990)
* Φως (1991)
* Αλήτης καιρός (1991)
* Μύθοι της Ευρώπης (1991)
* Ο μικρός επιτάφιος (1992)
* Το τραγούδι γυμνό (1992)
* Μ'ένα γλυκό αναστεναγμό (1992)
* Το φίλημα του χρόνου (1992)
* Στην αγορά του κόσμου (1993)
* Οι μπαλάντες της Δήμητρας (1993)
* Στο καλντερίμι (1994)
* Ένα γελαστό απόγευμα (1994)
* Που πας καραβάκι με τέτοιο καιρό (1994)
* Η Δήμητρα Γαλάνη στο χάραμα (1994)
* Το κόκκινο φεγγάρι (1994)
* Ανάσα η τέχνη της καρδιάς (1995)
* Η Δήμητρα Γαλάνη στο χάραμα - Μέρος δεύτερο (1996)
* Τα τραγούδια του καραγκιόζη (1996)
* Τα χάρτινα (1997)
* Γυάλινα παλάτια (1998)
* Τραγούδια έγραψα για φίλους (1998)
* Χορός με την σκιά μου (1998)

* Το παλιό μου παλτό (1999)

* Να μέινουν μόνο τα τραγούδια (1999)
* Μπάρκο ψυχής (1999)
* Δήμος Μούτσης: Ηρώδειο (1999)
* Γλυκόξινο κρασί (1999)
* Ημισκούμπρια 2030 (1999)
* Από χώμα και νερό (1999)
* Live at Harama (1999)
* Δημήτρης Υφαντής: Μια ζωή μες στην άλλη (2000)
* 18 - TRIBUTE στον Γιάννη Μαρκόπουλο (2000)
* Του έρωτα το φως (2000)
* Τα μυστικά του κήπου (2001)
* Η συνάντηση (2001)
* Μετά (2001)
* Ζωντανές Ηχογραφήσεις στο Ζυγό, 2001 - 2002
* Εικόνες στο χρόνο (2002)
* Για τον Γρηγόρη (2002)
* Θα το μετανοιώσεις (2003)
* Μανώλης Φάμελλος: Μια πολιτεία στο βυθό (2003)
* Σταύρος Ξαρχάκος: Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο (2003)
* Επι σκηνής (2004)
* Το σ'αγαπώ μπορεί (2004)
* Στέφανος Κορκολής: Ανεμόπτερο (2004)
* Δυό μέρες μόνο (2005)
* Live στο Vox (2005)
* Δε ξέρω πόσο σ'αγαπώ / Συναυλία αφιέρωμα στη Β. Μοσχολιού (2006)
* Ντάμα κούπα (2007)
* Γιώργος Καραδήμος: Φως και βγαίνω (2007)
* Μatisse (2007)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

* Επίσημη ιστοσελίδα της Δήμητρας Γαλάνη

Έλληνες Μουσικοί

 

 

 

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License