ART

 

.

Στην έρευνα της τεχνητής νοημοσύνης, η κοινή λογική αποτελείται από γεγονότα για τον καθημερινό κόσμο, όπως «Τα λεμόνια είναι ξινά» ή «Οι αγελάδες λένε Μου » που όλοι οι άνθρωποι αναμένεται να γνωρίζουν. Αυτή τη στιγμή είναι ένα άλυτο πρόβλημα στην Τεχνητή Γενική Νοημοσύνη. Το πρώτο πρόγραμμα AI για την αντιμετώπιση της γνώσης της κοινής λογικής ήταν το Advice Taker το 1959 από τον John McCarthy.

Η κοινή λογική μπορεί να υποστηρίξει μια κοινή λογική διαδικασία συλλογισμού, για να επιχειρήσει συμπεράσματα όπως "Μπορεί να ψήσετε ένα κέικ επειδή θέλετε οι άνθρωποι να φάνε το κέικ". Μια διαδικασία επεξεργασίας φυσικής γλώσσας μπορεί να συνδεθεί στη βάση γνώσεων κοινής λογικής για να επιτρέψει στη βάση γνώσεων να προσπαθήσει να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τον κόσμο. Η γνώση της κοινής λογικής βοηθά επίσης στην επίλυση προβλημάτων ενόψει ελλιπών πληροφοριών. Χρησιμοποιώντας ευρέως διαδεδομένες πεποιθήσεις για καθημερινά αντικείμενα ή γνώσεις κοινής λογικής, τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης κάνουν υποθέσεις κοινής λογικής ή προεπιλεγμένες υποθέσεις για το άγνωστο παρόμοια με τον τρόπο που κάνουν οι άνθρωποι. Σε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ή στα αγγλικά, αυτό εκφράζεται ως "Normally P holds", "Usually P" ή "Typically P so Assume P". Για παράδειγμα, αν γνωρίζουμε το γεγονός "Ο Tweety είναι πουλί", επειδή γνωρίζουμε την κοινή πεποίθηση για τα πουλιά, "συνήθως τα πουλιά πετούν", χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα άλλο για το Tweety, μπορούμε εύλογα να υποθέσουμε το γεγονός ότι "Το Tweety μπορεί να πετάξει. " Καθώς ανακαλύπτει ή μαθαίνει περισσότερα για τον κόσμο με την πάροδο του χρόνου, το σύστημα AI μπορεί να αναθεωρήσει τις υποθέσεις του σχετικά με τον Tweety χρησιμοποιώντας μια διαδικασία συντήρησης αλήθειας. Εάν αργότερα μάθουμε ότι "ο Tweety είναι ένας πιγκουίνος", τότε η συντήρηση της αλήθειας αναθεωρεί αυτήν την υπόθεση επειδή γνωρίζουμε επίσης ότι "οι πιγκουίνοι δεν πετούν".

    

Εγκυκλοπαίδεια Πληροφορικής

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License