- Art Gallery -

 

.

Το ελληνικό σήριαλ Τι ψυχή θα παραδώσεις, μωρή; ήταν μια μαύρη κωμωδία που προβλήθηκε από το Mega Channel την τηλεοπτική σεζόν 2000-2001.Υπήρξε μια πολύ φιλόδοξη παραγωγή του Mega Channel, που έκλεισε τον κύκλο της πολύ γρήγορα, χωρίς να μπορέσουν οι σεναριογράφοι (Ρήγας- Αποστόλου) να ολοκληρώσουν την ιστορία. Προβλήθηκαν μόλις έξι επεισόδια, λόγω πιέσεων από το κανάλι εξαιτίας του λεξιλογίου που χρησιμοποιούσαν οι ήρωες της σειράς.Παρ' όλ' αυτά το Mega Channel έχει βάλει αρκετές φορές σε επανάληψη αυτά τα λίγα επεισόδια που γυρίστηκαν και προβλήθηκαν. Η σειρά προβάλεται κάθε Σάββατο σε επανάληψη από το MEGA Κύπρου, για 6 εβδομάδες κάθε καλοκαίρι. Το τραγούδι των τίτλων αρχής , "Nessuno Mi Può Giudicare" της Ιταλίδας Caterina Caselli, ξαναέγινε επιτυχία λόγω του "Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;"

Υπόθεση

Οι κεντρικοί ήρωες της σειράς είναι τέσσερις γυναίκες, η Αλέκα (Χρύσα Ρώπα), η Ντομινίκ (Ελένη Ράντου), η Πόπη (Άβα Γαλανοπούλου) και η Φώφη (Ελένη Καστάνη), που μεγάλωσαν μαζί στο ίδιο ίδρυμα, όπου ο τότε κοινωνικός λειτουργός και νυν ζάπλουτος Γεράσιμος Μαντάς (Γιάννης Μόρτζος) ασελγούσε σε νεαρά κορίτσια. Τα τέσσερα αυτά κορίτσια ορκίστηκαν μια μέρα να τον εκδικηθούν και η στιγμή αυτή φτάνει, όταν αυτός έρχεται στην Αθήνα για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Επεισόδιο 1ο

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς ξεκινάει χρονολογικά το 1966, στο δείπνο μιας μεγάλης οικογένειας, υποδυόμενοι όλοι από γνωστούς ηθοποιούς (Νίκος Σεργιανόπουλος, Παύλος Ορκόπουλος, Μαρία Φιλίππου, Μαρία Μπακοδήμου, Φώτης Σεργουλόπουλος, Τζένη Μπότση, Χρυσούλα Διαβάτη, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, κ.α.). Φυσικά, όλοι οι άνδρες υποστήριζαν πολιτικά τον Βασιλιά, εκτός από τον Σεραφείμ (Ν. Σεργιανόπουλος), που ήταν κομμουνιστής. Μετά από λίγα λεπτά, ακούστηκε μια ανακοίνωση στο ράδιο για ένα ορφανό κοριτσάκι, την Αλέκα Καλουδάκη, που θα μεγάλωνε σε ίδρυμα. Αμέσως μετά, παρουσιάζεται η ζωή αυτού του κοριτσιού στις αρχές του 2000, όπου είναι ανύπαντρη μητέρα με γιο στη εφηβεία, τον Μάνο (Γιάννης Τσιμιτσέλης) και μαθαίνει ότι ο βιαστής των παιδικών της χρόνων, Γ. Μαντάς, βρίσκεται στην Αθήνα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες τρεις κοπέλες. Η Πόπη είναι παντρεμένη με τον Μάκη (Γιάννης Μποσταντζόγλου), που την ταλαιπωρεί και την απατά με την Μαριάννα (Κωνσταντίνα Χριστοφορίδου). Μαζί με την Πόπη και τον Μάκη μένει η αδερφή του, η Κωστούλα (Μαρία Κανελλοπούλου), που συμπεριφέρεται στην Πόπη σαν να είναι σκουπίδι. Επίσης, δουλεύει μαζί τους στο σουβλατζίδικο του Μάκη. Η Φώφη, ή Φωφώ εργάζεται στα διόδια και είναι θρησκευόμενη. Μένει με τον πατέρα της, τον Ανέστη (Παύλος Κοντογιαννίδης), που έχει έναν τεράστιο φάκελο στην αστυνομία, γεμάτο με κλοπές και απατεωνιές. Η Φωφώ είναι κρυφά ερωτευμένη με τον ιερωμένο της ενορίας της, τον Παπα-Λάμπρο, που είναι παντρεμένος. Η Ντομινίκ, ή αλλιώς Ντοντό, εργάζεται σε μια εταιρεία μεταφορών και έχει δεσμό με τον παντρεμένο προϊστάμενό της, που έχει δεσμό και με την γραμματέα (Χριστίνα Γκουλιελμίνο) της Ντομινίκ. Η καθεμιά από αυτές μαθαίνει από την άλλη ότι ο Γεράσιμος Μαντάς είναι στην Αθήνα. Έτσι, η Αλέκα οργανώνει μια συνάντηση των τεσσάρων φιλενάδων, ώστε να δουν τι θα κάνουν. Όμως, καμία από τις άλλες δεν τολμά να αναφέρει τον Μαντά.

Ηθοποιοί

Ηθοποιός , Ρόλος

Χρύσα Ρώπα , Αλέκα Καλουδάκη
Ελένη Ράντου , Ντομινίκ Σεζάρ
Άβα Γαλανοπούλου, Πόπη Καμένου/ Ντίντα
Ελένη Καστάνη, Φωφώ
Γιάννης Μόρτζος, Γεράσιμος Μαντάς
Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μάνος Καλουδάκης
Χριστίνα Γκουλιελμίνο, Υπάλληλος
Γιάννης Μποσταντζόγλου, Μάκης Καμένος
Μαρία Κανελλοπούλου, Κωστούλα Καμένου
Κωνσταντίνα Χριστοφορίδου, Μαριάννα
Παύλος Κοντογιαννίδης, Ανέστης
Παύλος Χαϊκάλης, Παπα-Λάμπρος

Κατάλογος ελληνικών τηλεοπτικών σειρών

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License