- Art Gallery -

 

.

Το "Κωνσταντίνου και Ελένης" ήταν μια Ελληνική τηλεοπτική σειρά με τον Χάρη Ρώμα και την Ελένη Ράντου. Γράφτηκε από τον Χάρη Ρώμα και την Άννα Χατζησοφιά και σκηνοθετήθηκε από τον Κώστα Λυχναρά. Προβλήθηκε τις περιόδους 1998-1999 και 1999-2000 από το κανάλι ΑΝΤ1. Έχει προβληθεί πολλές φορές σε επανάληψη από το ίδιο κανάλι. Προβάλεται σε επανάληψη επίσης από τα κανάλια ΑΝΤ1 Gold και ΑΝΤ1 Κύπρου

Υπόθεση

Μία μπερδεμένη υπόθεση που αφορά ένα νεοκλασσικό σπίτι στο Μαρούσι, αναγκάζει δύο τελείως αντίθετους χαρακτήρες, τον Κωνσταντίνο Κατακουζηνό (Χάρης Ρώμας) και την Ελένη Βλαχάκη (Ελένη Ράντου) να συγκατοικήσουν.

Ο μεν Κωνσταντίνος, είναι Επίκουρος Καθηγητής της έδρας της Βυζαντινολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπέρμαχος των ηθικών αξιών και φανατικός της βυζαντινής ιδεολογίας, που ασχολείται με τη διατριβή του, το "Αποχετευτικό Σύστημα στο Βυζάντιο". Είναι ένας εσωστρεφής, γκρινιάρης και γεμάτος φοβίες άνθρωπος που βρίσκεται σε διαρκείς συγκρούσεις με τον περίγυρό του.

Η δε Ελένη είναι μια σερβιτόρα σε μπαρ, πρώην φρικιό και νυν "έξω καρδιά". Πάντα άφραγκη, είναι πολύ φιλική με όλους (εκτός από τον Κωνσταντίνο) και δεν αρνείται σε κανέναν τη βοήθειά της.

Στις ζωές των κεντρικών ηρώων υπάρχουν παράλληλα και ο Μάνθος (Βασίλης Κούκουρας), φίλος του Κωνσταντίνου, γόνος βιομηχάνου και ανεξέλεγκτος εραστής, η Πέγκυ (Μαρία Λεκάκη), φίλη και συνάδελφος της Ελένης και άνεργη ηθοποιός (οι απόψεις για το τελέντο της διίστανται), που έχει σχέση με το Μάνθο (μαζί με τουλάχιστον έξι άλλες γυναίκες), η Ματίνα (Καλιρρόη Μυριαγκού), η σπαστική γειτόνισα που προσπαθεί με κάθε τρόπο να παντρευτεί και ο Νικόλας (Στέργιος Νένες), ο μπάρμαν στο μπαρ που δουλεύουν η Ελένη και η Πέγκυ.

Όταν ο θείος του Κωνσταντίνου και ιδιοκτήτης του νεοκλασσικού πεθαίνει, αφήνει δύο διαθήκες που είναι οι ίδιες, εκτός από μια μικρή λεπτομέρεια. Στη μία αφήνει το νεοκλασσικό στον ανηψιό του Κωνσταντίνο και στην άλλη το αφήνει στην κόρη του πιστού του κηπουρού, Ελένη. Καθώς κανείς δεν ξέρει ποια διαθήκη γράφτηκε πρώτη (και άρα ποια από τις δύο είναι η έγκυρη) αποφασίζουν, μέχρι το δικαστήριο να αποφασίσει σε ποιον ανήκει το σπίτι, να συγκατοικήσουν.

Στο προτελευταίο επεισόδιο, αποκαλύπτεται το μυστήριο των δυο διαθηκών. Ο θείος του Κωνσταντίνου άφησε το σπίτι και στους δυο, ώστε να τους κάνει να ερωτευτούν. Στο τελευταίο επεισόδιο, όλοι μοιάζουν τακτοποιημένοι: ο Κωνσταντίνος με την Ελένη, ο Μάνθος με την Πέγκυ(και μόνο αυτήν) και ο Νικόλας με την νέα και απελευθερωμένη Ματίνα. Αμέσως μετά το γάμο των δυο πρώτων, οι νεόνυμφοι τσακώνονται πάνω από ένα πλυντήριο πιάτων , δώρο γάμου, με τον Κωνσταντίνο να λέει την τελευταία φράση της σειράς: "Τώρα αρχίζει ο μεγαλύτερος πόλεμος Κωνσταντίνου και Ελένης!"

Διανομή

Ηθοποιός Ρόλος

Χάρης Ρώμας Κωνσταντίνος Κατακουζηνός
Ελένη Ράντου Ελένη Βλαχάκη
Βασίλης Κούκουρας Μάνθος Φουστάνος
Μαρία Λεκάκη Παναγιώτα "Πέγκυ Καρρά" Καραχισαρίδου
Καλιρρόη Μυριαγκού Ματίνα Μανταρινάκη
Στέργιος Νένες Νικόλας Βαρθακούλιας
Ελένη Φιλίππα Έλλη Ρούσσου (δικηγόρος της Ελένης) (έκτακτες συμμετοχές)
Ηλίας Ζερβός Νίκος Γρέβιας (δικηγόρος του Κωνσταντίνου) (έκτακτες συμμετοχές)

Κωνσταντίνου και Ελένης

Είδος Κωμωδία
Εικόνα 4:3
Διάρκεια 42'-45΄ (ανα επεισόδιο)
Δημιουργοί Κώστας Λυχναράς,
Χάρης Ρώμας,
Άννα Χατζησοφιά
Παραγωγή
Πρωταγωνιστές Χάρης Ρώμας,
Ελένη Ράντου,
Βασίλης Κούκουρας,
Μαρία Λεκάκη,
Καλιρρόη Μυριαγκού,
Στέργιος Νένες
Τηλεοπτικός Σταθμός ΑΝΤ1
Προβολή 1998 – 2000
Αριθμος Επεισοδίων

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License