- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο ΠΑΟΚ είναι ελληνικός επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1926[2] ως το ποδοσφαιρικό τμήμα του Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών (ΠΑΟΚ). Ο ΠΑΟΚ συμμετέχει σε όλα τα πρωταθλήματα Α΄ Εθνικής από την ίδρυση της κατηγορίας την περίοδο 1959–60. Έχει κατακτήσει τρεις φορές το πρωτάθλημα Ελλάδας, το 1976, το 1985 και το 2019 καθώς και εφτά φορές το κύπελλο Ελλάδας, το 1972, 1974, 2001, 2003, 2017, 2018 και 2019 ενώ έχει συμμετάσχει και σε 13 ακόμη τελικούς της διοργάνωσης. Στο ενεργητικό του έχει επίσης αρκετές αξιομνημόνευτες πορείες και νίκες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ιστορία
1926–1945: Ίδρυση και πρώτες διακρίσεις

Είμαστε εμείς της Πόλης
τα παιδιά τα παινεμένα
που παίζουμε την μπάλα ξακουσμένα.
Έχουμε εμείς περίσσια χάρη
που δεν την έχει ομάς καμία άλλη.

Το σύστημά μας είναι πάσα - πάσα
στο τέλος της σεζόν θα κάνουμε την κάσα.
Να δούμε πόσα γκολ μας έχουν δώσει
και πόσα εμείς τους έχουμε φουσκώσει.

Απόσπασμα από τον πρώτο ύμνο που γράφτηκε για τον ΠΑΟΚ το 1927.

Ο ΠΑΟΚ ιδρύθηκε στις 20 Απριλίου 1926 κι έπειτα από δύο μήνες προετοιμασίας αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να αγωνιστεί με τις υπόλοιπες ομάδες της Θεσσαλονίκης, ως μέλος της ΕΠΣΜ. Ο πρώτος αγώνας του συλλόγου ήταν μια νίκη εναντίον του Ηρακλή στις 26 Ιουλίου 1926 με σκορ 2–1. Ο πρώτος προπονητής του ΠΑΟΚ υπήρξε το 1926 αμισθί ο Κώστας Ανδρεάδης. Το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο που υπογράφηκε στον ΠΑΟΚ αφορούσε τον Γάλλο ποδοσφαιριστή Ραϊμόν Ετιέν και συνάφθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1928. Το συμβόλαιο προέβλεπε ότι ο ποδοσφαιριστής, προερχόμενος από τον ελληνικό σύλλογο Πέρα Κλουμπ της Κωνσταντινούπολης, θα λάμβανε μισθό 4.000 δραχμών μηνιαίως.

Το όραμα των ιδρυτών του συλλόγου και του συνόλου της κοινότητας του ΠΑΟΚ για την απόκτηση έδρας έγινε πραγματικότητα το 1928 στο πλαίσιο της απορρόφησης της ΑΕΚ Θεσσαλονίκης, η οποία είχε ως έδρα το γήπεδο του Συντριβανιού, που έτσι πέρασε στον ΠΑΟΚ. Στις 12 Δεκεμβρίου 1930 εγκαινιάστηκε επίσημα η έδρα του ΠΑΟΚ και ακολούθησε φιλικός αγώνας με αντίπαλο τον Άρη, στον οποίο ο ΠΑΟΚ νίκησε με σκορ 2–1. Το γήπεδο του Συντριβανιού υπήρξε έδρα του ΠΑΟΚ ως το 1959. Σήμερα στη θέση του βρίσκεται η Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ο πρώτος ξένος προπονητής στην ιστορία της ομάδας ήταν ο Αυστριακός Ρούντολφ Γκάσνερ, ο οποίος υπηρέτησε τον ΠΑΟΚ την περίοδο 1931–32. Την ίδια περίοδο ο ΠΑΟΚ όντας τελευταίος από τις ομάδες της Μακεδονίας, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή ΕΠΣ Μακεδονίας Μ. Αλέξανδρο. Όμως δεν κατέβηκε στους αγώνες και υποβιβάστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα και τη θέση του στο πρωτάθλημα Ελλάδας την επόμενη χρονιά πήρε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Ο ΠΑΟΚ συμμετείχε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα Ελλάδας την περίοδο 1930–31. Το 1937 κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο, όταν αναδείχθηκε πρωταθλητής Ε.Π.Σ. Μακεδονίας και συμμετέσχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατακτώντας τη 2η θέση.

Το 1939 αναμετρήθηκε με την ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, προηγήθηκε με γκολ του Ιωαννίδη όμως τελικά η ΑΕΚ επικράτησε με σκορ 2–1. Την ίδια χρονιά αγωνίστηκε στον τελικό του πανελληνίου πρωταθλήματος, όπου έχασε σε διπλό τελικό από την ΑΕΚ και κατέκτησε τη 2η θέση. Το 1940 κατέκτησε το πρωτάθλημα Μακεδονίας-Θράκης.

Κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου 1940–41 ο ΠΑΟΚ έχασε δύο ποδοσφαιριστές του, που έπεσαν για την πατρίδα στα βουνά της Αλβανίας, τον τερματοφύλακα της ομάδας Νίκο Σωτηριάδη (ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που χρίστηκε διεθνής αγωνιζόμενος το 1938 σε επίσημο αγώνα της Εθνικής Ελλάδας), καθώς και τον αμυντικό Γιώργο Βατίκη.

Ο ΠΑΟΚ το 1926

Ο ΠΑΟΚ το 1937

Νίκος Σωτηριάδης

1946–1958: Η κυριαρχία στη Θεσσαλονίκη

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Κατοχή, στις αρχές της δεκαετίας του '50, άρχισαν να γράφονται οι «χρυσές» σελίδες της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Δημιουργήθηκαν τα περίφημα «τσικό του Βίλλυ», του Αυστριακού προπονητή Βίλχελμ Σέφτσικ (Wilhelm "Willi" Sefzik), από τα οποία ξεπήδησαν μεγάλα ονόματα που άφησαν εποχή, όπως μεταξύ άλλων οι Λέανδρος Συμεωνίδης, Γιαννέλος Μαργαρίτης και Γιώργος Χαβανίδης.

Το 1948 ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα Μακεδονίας και στη συνέχεια συμμετείχε στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος, όπου κατετάγη 3ος. Το 1950 αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά πρωταθλητής Μακεδονίας, ενώ την επόμενη χρονιά (1950–51) συμμετείχε για δεύτερη φορά σε τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, ηττήθηκε όμως από τον Ολυμπιακό.

Το καλοκαίρι του 1952 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος νυχτερινός αγώνας στο γήπεδο του Συντριβανίου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο, εγκαινιάζοντας μ' αυτόν τον τρόπο τους προβολείς που είχαν τοποθετηθεί στο γήπεδο, το οποίο ήταν μόλις το δεύτερο στην Ελλάδα, μετά από αυτό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, που απέκτησε ηλεκτροφωτισμό.

Το 1953 σηματοδότησε την έναρξη μιας σπουδαίας εποχής για τον ΠΑΟΚ. Κατά τη διάρκεια των μεταγραφών του καλοκαιριού στην ομάδα ήρθαν οι Κουϊρουκίδης, Πετρίδης, Πρόγιος, Γερούδης, Κεμανίδης, Χασιώτης και Αγγελίδης. Η απόκτηση του Λάμπη Κουϊρουκίδη από τη Δόξα Δράμας αποτέλεσε τη μεγάλη κίνηση για τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, καθώς μαζί με τους Λευτέρη Παπαδάκη και Χριστόφορο Γιεντζή δημιουργήθηκε η ξακουστή επιθετική τριπλέτα και η τριετία 1953–1956 αποτέλεσε την πρώτη εποχή διακρίσεων του συλλόγου.

Για τέσσερις συνεχόμενες περιόδους (1954, 1955, 1956, 1957) ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα Μακεδονίας και συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, με τον Γιεντζή να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ την περίοδο 1953–54 και τον Κουϊρουκίδη την περίοδο 1955–56. Το 1955 ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε για 3η φορά σε τελικό κυπέλλου και ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό.
1959–1979: Γήπεδο Τούμπας και οι πρώτοι τίτλοι

Το 1959 ο ΠΑΟΚ γύρισε σελίδα στην ιστορία του, καθώς απέκτησε νέα έδρα, το γήπεδο της Τούμπας. Ήδη από το 1958 είχε ενταχθεί στα εφηβικά τμήματα του συλλόγου ο Γιώργος Κούδας, ο ποδοσφαιριστής που αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες μορφές της ομάδας. Η παρά λίγο μετακίνησή του το 1966 στον Ολυμπιακό δημιούργησε μια από τις μεγαλύτερες έριδες του ελληνικού αθλητισμού, με συνέπεια ο αθλητής να μείνει για δυο χρόνια εκτός επίσημων αγώνων και να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ την περίοδο όπου, στα τέλη της δεκαετίας, έμπαιναν οι βάσεις για τη δημιουργία μίας πολύ ισχυρής ομάδας. Ο σύλλογος προχώρησε σε μεταγραφές σπουδαίων νεαρών Ελλήνων ποδοσφαιριστών, με πρώτο το καλοκαίρι του 1968 από την Αναγέννηση Επανωμής τον Σταύρο Σαράφη, μετέπειτα κορυφαίο σκόρερ της ιστορίας του στην Α΄ Εθνική κατηγορία με 136 τέρματα. Τον επόμενο χρόνο εντάχθηκαν στο δυναμικό του ΠΑΟΚ οι Τερζανίδης, Παρίδης, Ασλανίδης και η μεγάλη ομάδα άρχισε να δημιουργείται.
Τα δυο πρώτα κύπελλα Ελλάδος

Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν όλο το οικοδόμημα του ΠΑΟΚ βασίστηκε σε Θεσσαλονικείς και Βορειοελλαδίτες ποδοσφαιριστές. Ο ΠΑΟΚ αποτέλεσε τον μοναδικό ελληνικό σύλλογο από τους πέντε δημοφιλέστερους,[σ. 1] ο οποίος αρνήθηκε να εντάξει στο δυναμικό του «ελληνοποιημένους» ξένους παίκτες και επιπρόσθετα κατήγγειλε το διαρκές σκάνδαλο επί Δικτατορίας, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.[3]

Με το σύνολο που «έχτισε» ο ΠΑΟΚ, κατάφερε να αντιμετωπίσει επάξια τις παραδοσιακές ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Αθήνας, κατακτώντας δύο κύπελλα το 1972 και το 1974 και ένα πρωτάθλημα το 1976. Από το 1970 μέχρι και το 1974 ο Δικέφαλος αγωνίστηκε σε πέντε συνεχόμενους τελικούς κυπέλλου Ελλάδας. Καθοριστική για την εκτίναξη προς τις επιτυχίες υπήρξε η άφιξη του Άγγλου προπονητή Λες Σάνον το 1971.

Το 1972 στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2–1 επί του Παναθηναϊκού και κατέκτησε για πρώτη φορά το τρόπαιο με τον Γιώργο Κούδα να σημειώνει και τα 2 γκολ. Το 1973 κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Ελλάδας μένοντας για 2 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Ήταν η καλύτερη επίδοση της ομάδας από τη θέσπιση της Α΄ Εθνικής. Το 1974 κατέκτησε για δεύτερη φορά το κύπελλο Ελλάδας όταν επικράτησε με 4–3 στα πέναλτι επί του Ολυμπιακού. Οι Παρίδης και Ασλανίδης σημείωσαν τα τέρματα της κανονικής διάρκειας του αγώνα και το τρόπαιο κατακτήθηκε με το εύστοχο πέναλτι του Αποστολίδη.

Το 1974 ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του κυπέλλου Κυπελλούχων, αποκλείοντας διαδοχικά τη Λέγκια Βαρσοβίας και στη συνέχεια τη Λυών, την οποία νίκησε με 4–0 στον πρώτο αγώνα. Αποκλείστηκε από τη μετέπειτα φιναλίστ της διοργάνωσης Μίλαν καθώς το ισόπαλο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν στάθηκε αρκετό για να του δώσει την πρόκριση.
Το πρώτο πρωτάθλημα

Ο Σάνον αποχώρησε από την ομάδα στις 11 Οκτωβρίου 1974 και δύο μήνες αργότερα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο Ούγγρος Γκιούλα Λόραντ, υπό την καθοδήγηση του οποίου ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα το 1976 με απολογισμό 21 νίκες, 7 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες, έχοντας την καλύτερη επίθεση και άμυνα (60–17 τέρματα). Οι Κούδας, Γκουερίνο και Σαράφης ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας με τους Φούρτουλα, Γούναρη, Ιωσηφίδη, Αναστασιάδη, Τερζανίδη, Αποστολίδη, Πέλλιο, Φουντουκίδη, Κερμανίδη να είναι επίσης εκ των διακριθέντων της ομάδας.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 1975 υπό την καθοδήγηση του Γκιούλα Λόραντ ο ΠΑΟΚ σημείωσε μια μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ με 1-0 για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.[4] Το 1978 ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε 2ος στο πρωτάθλημα Ελλάδας αφήνοντας πίσω τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Γήπεδο Τούμπας

Γιώργος Κούδας

1979–1985: Η δημιουργία της ΠΑΕ και το δεύτερο πρωτάθλημα

Στις 21 Ιουλίου 1979 ιδρύθηκε η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία (ΠΑΕ ΠΑΟΚ) με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 37.100.000 δραχμές και πρώτο πρόεδρο και μεγαλομέτοχο τον Γιώργο Παντελάκη. Η πολύ καλή αγωνιστική πορεία συνεχίστηκε και τη δεκαετία του '80, με τον ΠΑΟΚ να καταφέρνει να φτάσει σε τρεις ακόμη τελικούς κυπέλλου Ελλάδας, τους οποίους έπαιξε όλους στην Αθήνα, χωρίς όμως να κατακτήσει το τρόπαιο.

Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο ΠΑΟΚ είχε ορισμένες αξιόλογες εμφανίσεις απέναντι σε καταξιωμένους συλλόγους. Στο κύπελλο Κυπελλούχων της περιόδου 1981-82 χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι για να αποκλειστεί από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Την επόμενη χρονιά (1982-83) στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ απέκλεισε τη γαλλική Σοσό και παρά το ότι κατάφερε βγει νικητής από τη μία αναμέτρηση με τη Σεβίλλη δεν προκρίθηκε στη συνέχεια. Το 1984 νέοι παράγοντες στην ΠΑΕ εμπιστεύθηκαν τις τύχες της ομάδας στον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ, ο οποίος δημιούργησε ένα αξιόμαχο σύνολο. Στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ (1983-84) μετά από δύο συγκλονιστικές αναμετρήσεις, η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με 9-8 στα πέναλτι και κατάφερε να προκριθεί. Την επόμενη χρονιά (1984-85) ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα Ελλάδας και το πρώτο επαγγελματικό με απολογισμό 19 νίκες, 8 ισοπαλίες και 3 ήττες (54–26 τέρματα). Μεταξύ των κορυφαίων παικτών εκείνη την χρονιά ήταν οι Γιώργος Σκαρτάδος, Χρήστος Δημόπουλος, Γιώργος Κωστίκος και Ιβάν Γιούρισιτς.
1986–1995: Τα επεισόδια πληγή για τον σύλλογο και περίοδος Βουλινού
Άρι Χάαν

Την περίοδο 1988-89 για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ ο ΠΑΟΚ αναμετρήθηκε με τη μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα. Στον πρώτο αγώνα στην Ιταλία ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 1-0, όμως στον επαναληπτικό, κατά τη διάρκεια του οποίου δημιουργήθηκαν σοβαρά επεισόδια, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Από το 1989 τη προεδρία της ομάδας ανέλαβε ο Θωμάς Βουλινός. Την πρώτη χρονιά επί προεδρίας του, η ομάδα τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα με 46 βαθμούς και εξασφάλισε την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ στο κύπελλο Ελλάδος αποκλείστηκε από τον ΟΣΦΠ στον Γ΄ γύρο στα πέναλτι. Την σεζόν 1990-1991 για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ αντιμετώπισε την Σεβίλλη, όπου χάθηκε άλλη μία πρόκριση στα πέναλτι, καθώς η Ισπανική ομάδα επικράτησε με 4-3 στη διαδικασία αυτή.

Ο Βουλινός για την ενίσχυση της ομάδας έφερε τους μουντιαλικούς και ευρέως γνωστούς Χοσάμ και Ιμπραήμ Χασάν, που έμειναν γνωστοί ως "οι δίδυμοι Φαραώ". Για το το πρωτάθλημα του 1990-1991 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τέταρτος στην βαθμολογία με 38 βαθμούς και εξασφάλισε ξανά την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Σημαντικό γεγονός για αυτήν την περίοδο ήταν η απόφαση του Θωμά Βουλινού να πάρει την ομάδα και να φύγει από το ΟΑΚΑ. Αιτία ήταν η κάκιστη διαιτησία που αντιμετώπιζε ο ΠΑΟΚ έναντι του Παναθηναϊκού. Στο 73' και με το σκορ να είναι στο 3-0 υπέρ του Παναθηναϊκού, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και απαίτησε από τους παίκτες του να αναχωρήσουν από το γήπεδο, απόφαση που δεν άλλαξε παρά τις διαβουλεύσεις που έγιναν. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η ομάδα να χάσει το ματς με 3-0 και να τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, καθώς και με πέντε αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.[5] Στο κύπελλο Ελλάδος έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, όπου αποκλείστηκε από τον μετέπειτα κυπελλούχο Παναθηναϊκό με συνολικό σκορ 2-1, σε ένα ζευγάρι αγώνων όπου και πάλι αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν οι διαιτητές, καθώς στον επαναληπτικό της Τούμπας ο διαιτητής Περικλής Βασιλάκης υπέπεσε σε πολλά λάθη εναντίον του δικεφάλου.

Τη σεζόν 1991-1992 η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας ήταν σύντομη, αφού παρότι στον Α΄ γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ απέκλεισε την Βελγική Μαλίν με συνολικό σκορ 2-1, στον Β΄ γύρο αποκλείστηκε από την Αυστριακή Τιρόλ Ίνσμπρουκ. Στο πρωτάθλημα της περιόδου 1991-1992 ήρθε τέταρτος με 39 βαθμούς και εξασφάλισε και πάλι ευρωπαϊκή συμμετοχή για την επόμενη σεζόν. Στο κύπελλο έφτασε μέχρι τον τελικό και αντιμετώπισε τον ΟΣΦΠ. Στους διπλούς τελικούς που έγιναν, δεν κατάφερε να στεφθεί κυπελλούχος, αφού ο πρώτος αγώνας στην Τούμπα ήρθε ισόπαλος 1-1, ενώ ο δεύτερος στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης βρήκε νικητή τον ΟΣΦΠ με σκορ 2-0.

Την περίοδο 1992-1993 για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ ο ΠΑΟΚ ήρθε αντιμέτωπος με την Γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν. Στον αγώνα της Τούμπας έγιναν πολύ σοβαρά επεισόδια, με την αρμόδια επιτροπή της UEFA να τιμωρεί την ομάδα με τριετή αποκλεισμό από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου τερμάτισε πέμπτος με 57 βαθμούς και στο κύπελλο έφτασε μέχρι τον Β΄ γύρο σε μία απογοητευτική χρονιά.

Τη σεζόν 1993-1994 ήρθε πάλι πέμπτος με 51 βαθμούς. Στο κύπελλο έφτασε μέχρι τον Γ΄ γύρο, όπου αποκλείστηκε στα πέναλτι από τον Παναθηναϊκό, μετά από δύο λευκές ισοπαλίες. Υπό τις οδηγίες του Ολλανδού προπονητή Άρι Χάαν ο ΠΑΟΚ την περίοδο 1994–95 τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος, πίσω από τους Παναθηναϊκό και ΟΣΦΠ και εξέτισε την ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο κύπελλο δεν είχε ανάλογη εικόνα, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί στον Β΄ γύρο.

Ο Θωμάς Βουλινός ουδέποτε είχε καλή σχέση με τους οργανωμένους φιλάθλους, ενώ η κάκιστη πορεία της ομάδας για την σεζόν 1995-1996 οδήγησε σε ολική ρήξη. Στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ για το πρωτάθλημα συνέβησαν σοβαρά επεισόδια, που οδήγησαν στην διακοπή του με το σκορ να είναι 1-3 υπέρ της ΑΕΚ. Αποτέλεσμα ήταν ο ΠΑΟΚ να χάσει τον αγώνα με το σκορ που είχε διαμορφωθεί μέχρι την στιγμή της διακοπής (1-3) και να τιμωρηθεί με -3 βαθμούς, καθώς και πέντε αγωνιστικές σε ουδέτερο γήπεδο. Οι οπαδοί συνέχισαν να στέκονται απέναντι από τον πρόεδρο και μάλιστα οργάνωσαν συλλαλητήρια, τα οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκαν, αφού ο Θωμάς Βουλινός παραχώρησε τις μετοχές του στους Ορφανό και Καλύβα και αποχώρησε από την ομάδα. Το φινάλε της σεζόν βρήκε τον ΠΑΟΚ στην 14η θέση με 38 βαθμούς, μόλις τέσσερις βαθμούς πάνω από την 16η Λάρισα που υποβιβάστηκε. Στο κύπελλο η ομάδα έδειξε άλλο πρόσωπο και κατάφερα να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.
1996–2006: Επιστροφή στους τίτλους
Γιάννης Οκκάς
Περίοδος Μπατατούδη

Το 1996 το πλειοψηφικό πακέτο του ΠΑΟΚ εξαγοράστηκε από τον επιχειρηματία Γιώργο Μπατατούδη. Παράλληλα σε αγωνιστικό επίπεδο η απόκτηση από την Ξάνθη του Ζήση Βρύζα το καλοκαίρι του 1996 και οι μεταγραφές του Κώστα Φραντζέσκου από τον ΟΦΗ και του Σπύρου Μαραγκού από τον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο του 1997, άλλαξαν τον αγωνιστικό προσανατολισμό της ομάδας και με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε δύο εξαιρετικές περιόδους (το 1996–97 και το 1997–98), όπου εξασφάλισε εύκολα τη συμμετοχή στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ (του 1997-98 και 1998-99) αντίστοιχα. Για τον θεσμό του κυπέλλου ο ΠΑΟΚ την σεζόν 1996-1997 έφτασε μέχρι τον Δ΄ γύρο, όπου και αποκλείστηκε από τον ΟΣΦΠ, ενώ την επόμενη χρονιά αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον μετέπειτα κυπελλούχο Πανιώνιο.

Την περίοδο 1997-98 στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ οι αναμετρήσεις με την Άρσεναλ αποτέλεσαν ορόσημο στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Στον πρώτο αγώνα στη Θεσσαλονίκη που έληξε με 1-0, με γκολ του Φραντζέσκου από κάθετη πάσα του Ζαφειρίου, ο ΠΑΟΚ απέκτησε το πλεονέκτημα, ενώ στον επαναληπτικό ο Ζήσης Βρύζας ισοφάρισε σε 1-1 λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και έδωσε την πρόκριση στον ΠΑΟΚ. Τα λάθη εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης στον τρίτο γύρο στοίχισαν την πρόκριση στον ΠΑΟΚ. Στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ της σεζόν 1998-1999 αποκλείστηκε από την σκωτσέζικη Ρέιντζερς.

Την περίοδο 1998-1999 ο ΠΑΟΚ είχε και πάλι μία καλή σεζόν και τερμάτισε στην τέταρτη θέση με 62 βαθμούς, κερδίζοντας ξανά την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ στο θεσμό το κυπέλλου την ίδια χρονιά έφτασε έως τον Γ΄ γύρο. Η νέα σεζόν για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ βρήκε τον ΠΑΟΚ αντιμέτωπο με την Πορτογαλική Μπενφίκα, παιχνίδια που επίσης αποτέλεσαν ορόσημο για τον σύλλογο. Ο πρώτος αγώνας έγινε στο στάδιο της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ να ηττάται με σκορ 2-1. Στον επαναληπτικό όμως, παρόλο που ο δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, κατάφερε να γυρίσει το ματς σε 2-1 και τελικά να το στείλει στην διαδικασία των πέναλτι. Για άλλη μια φορά όμως ο ΠΑΟΚ στάθηκε άτυχος, αφού οι Πορτογάλοι επικράτησαν στην διαδικασία αυτή με 4-1. Για το πρωτάθλημα της σεζόν 1999-2000 ο δικέφαλος τερμάτισε πέμπτος με 55 βαθμούς και εξασφάλισε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Για τον θεσμό του κυπέλλου αποκλείστηκε στον Β΄ γύρο, όπου ήρθε αντιμέτωπος με τον ΟΣΦΠ. Στον μονό αγώνα που πραγματοποιήθηκε ηττήθηκε με σκορ 2-1.

Από το 2000 αξιόλογοι ποδοσφαιριστές μεταγράφηκαν στον ΠΑΟΚ όπως οι Γ.Χ. Γεωργιάδης, Π. Κωνσταντινίδης, Β. Μπορμπόκης, Βενετίδης, Οκκάς, Εγκωμίτης, Φρούσος, Ναλιτζής, Βαλένσια και Καμπς. Την περίοδο 2000-01 για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ο ΠΑΟΚ με κορυφαίο τον Πατρίσιο Καμπς, ο οποίος σημείωσε 2 γκολ, επικράτησε με 3-0 επί της πρωτοπόρου του καμπιονάτο Ουντινέζε, η οποία είχε νικήσει στον πρώτο αγώνα με 1-0. Για το πρωτάθλημα της ίδιας περιόδου τερμάτισε τέταρτος με 51 βαθμούς, εξασφαλίζοντας για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στη συνέχεια της ίδιας περιόδου ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το κύπελλο (2000-01), τρίτο στην ιστορία του, επικρατώντας του Ολυμπιακού με σκορ 4-2 στον τελικό που διεξήχθη στο Στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας, στην Αθήνα.

Την επόμενη χρονιά η ομάδα είχε μία παρόμοια πορεία στο πρωτάθλημα τερματίζοντας πάλι στην τέταρτη θέση με 48 βαθμούς, ενώ στον θεσμό του κυπέλλου έφτασε μέχρι τους προημιτελικούς όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα κυπελλούχο, για το 2001-2002, ΑΕΚ. Αφού προκρίθηκε από τον πρώτο και δεύτερο γύρο, στον τρίτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της ίδιας περιόδου, ήρθε αντιμέτωπος με την Ολλανδική PSV Αϊντχόφεν, όπου και αποκλείστηκε.

Στο πρωτάθλημα της περιόδου 2002-2003 τερμάτισε τέταρτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας διεκόπη στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκε από την Τσέχικη Σλάβια Πράγας. Ωστόσο, ένα ακόμη κύπελλο Ελλάδας κατακτήθηκε το 2003 όταν ο ΠΑΟΚ επικράτησε στον τελικό επί του Άρη με 1-0, αφού πρώτα απέκλεισε στους προημιτελικούς τον Ολυμπιακό και στους ημιτελικούς την ΑΕΚ. Ο τελικός της 17ης Μαΐου 2003 μεταξύ των δύο αντιπάλων της Θεσσαλονίκης διεξήχθη στο στάδιο της Τούμπας, η οποία επιλέχθηκε για την έδρα του τελικού από την αρχή της διοργάνωσης, αφού το στάδιο Καυτανζόγλειο δεχόταν έργα συντήρησης για τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ο αγώνας διεξήχθη με τυπικά γηπεδούχο τον Άρη, παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων. Το νικητήριο γκολ για τον δικέφαλο το σημείωσε ο Γ.Χ. Γεωργιάδης με σουτ στο 24'. Έτσι ο ΠΑΟΚ στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδος για τέταρτη φορά στην ιστορία του.
Περίοδος Γούμενου

Μετά το κραχ στο χρηματιστήριο το 2000, η οικονομική κατάσταση του Γιώργου Μπατατούδη περιορίστηκε, με αποτέλεσμα οι σχέσεις του με τους οπαδούς να χειροτερεύει, ενώ άρχισαν να συσσωρεύονται χρέη στην ομάδα. Έτσι την άνοιξη του 2003 το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΠΑΟΚ πέρασε στα χέρια του Γιάννη Γούμενου έναντι 1,1 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο ίδιος δήλωσε πως ο ρόλος του ήταν αυτός του μεταπωλητή και υποχρέωσή του ήταν να βρει έναν επιχειρηματία για να αναλάβει την ομάδα.

Την πρώτη χρονιά μετά την αποχώρηση του Μπατατούδη (2003-2004), ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα και την έξοδό του στους προκριματικούς του ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ για την επόμενη χρονιά. Ωστόσο η πορεία του στο κύπελλο αλλά και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της ίδιας περιόδου, ήταν απογοητευτικές με αποτέλεσμα να αποκλειστεί νωρίς και στις δύο διοργανώσεις.

Την περίοδο 2004-05 ο ΠΑΟΚ έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην αναμέτρηση για την προκριματική φάση εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ χρησιμοποιήθηκε αντικανονικά ο (τιμωρημένος με την πρώην ομάδα του από την προηγούμενη περίοδο) Λιάσος Λουκά, με συνέπεια η ΟΥΕΦΑ να κατακυρώσει τον πρώτο αγώνα υπέρ της ισραηλινής ομάδας με 0-3 (1-2 το αγωνιστικό αποτέλεσμα).[6] Στο κύπελλο πραγματοποίησε ξανά άσχημες εμφανίσεις με αποτέλεσμα να αποκλειστεί μόλις στον δεύτερο γύρο, ενώ στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην πέμπτη θέση με 46 βαθμούς.

Η σεζόν 2005-2006 ξεκίνησε ευνοϊκά για τον ΠΑΟΚ, αφού η ομάδα κατάφερε να μπει στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, μην καταφέρνοντας ωστόσο να προκριθεί στην επόμενη φάση. Στο κύπελλο, την χρονιά 2005-2006 αποκλείστηκε από την αρχή της διοργάνωσης, ενώ την επόμενη σεζόν έφτασε μέχρι τα προημιτελικά. Στο πρωτάθλημα, τις χρονιές 2005-2006 και 2006-2007 τερμάτισε στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έμεινε εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων και στερήθηκε πολύτιμα έσοδα, γεγονός που οδήγησε σε ολοένα κλιμακούμενο οικονομικό πρόβλημα, ενώ καμία επιχειρηματική πρόταση, που αναζήτησε ο Γούμενος, δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες τις ομάδας. Αποτέλεσμα τούτου ήταν η πώληση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟ προς 1,8 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να εξασφαλιστούν χρήματα για την ομάδα.[7]
2007–2011: Πρωτοβουλία Ζαγοράκη
Θοδωρής Ζαγοράκης

Με τον κόσμο της ομάδας να βρίσκεται πλέον σε ανοιχτή σύγκρουση με τον πρόεδρο της ομάδας, Γιάννη Γούμενο, εξαιτίας της κακής διαχείρισης στα οικονομικά, αλλά και της πώλησης του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟ, το καλοκαίρι του 2007 ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που μόλις είχε εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση, αποφάσισε να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ, σε μια προσπάθεια να οδηγήσει την ομάδα μακριά από το διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο είχε περιέλθει. Μία από τις πρώτες προτεραιότητές του υπήρξε η κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου της ομάδας στην περιοχή της Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης. Την τεχνική ηγεσία της ομάδας ανέλαβε ο Φερνάντο Σάντος με συμβόλαιο τριών χρόνων. Με την ομάδα να αντιμετωπίζει δυσκολίες και τον Θοδωρή Ζαγοράκη να προσπαθεί να βρει λύση, ο ΠΑΟΚ κατά την αγωνιστική περίοδο 2007-08 τερμάτισε 9ος με 35 βαθμούς, ενώ και στο κύπελλο αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο, σε μία αγωνιστικά ανεπιτυχή χρονιά σε όλες τις διοργανώσεις.

Την επόμενη περίοδο (2008-09), ο Θοδωρής Ζαγοράκης προέβη σε ορθή διαχείριση των οικονομικών της ομάδας με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει ποδοσφαιριστές με σπουδαία διεθνή καριέρα όπως οι Σέρζιο Κονσεϊσάο, Πάμπλο Γκαρσία και Πάμπλο Κοντρέρας, οι οποίοι μαζί με τους Αντελίνο Βιεϊρίνια, Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, Βλάνταν Ίβιτς, Μάρκος Αντόνιο, Μασιέλ Λίνο, Ολιβιέ Σορλέν και Κώστα Χαλκιά οδήγησαν την ομάδα από την 9η θέση της προηγούμενης χρονιάς στη 2η θέση του πρωταθλήματος στην κανονική περίοδο. Όμως στα play offs που ακολούθησαν, ο ΠΑΟΚ υποχώρησε στην τέταρτη θέση, γεγονός που τον οδήγησε στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Στον τέταρτο γύρο του κυπέλλου της ίδιας χρονιάς, ήρθε αντιμέτωπος με τον Άρη. Και τα δύο ντέρμπι ήρθαν ισόπαλα με σκορ 0-0 με τον δεύτερο αγώνα να γίνεται στο Γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης, έδρα του Άρη. Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι με τον ΠΑΟΚ να προκρίνεται κερδίζοντας με 9-8. Στα προημιτελικά, ωστόσο, αποκλείστηκε από τον ΟΣΦΠ.

Την σεζόν (2009-2010) οι προσδοκίες του κόσμου αυξήθηκαν, καθώς επί προεδρίας Ζαγοράκη η ομάδα ανέκαμψε, ενώ και η οικονομική κατάσταση βελτιώθηκε, με αποτέλεσμα η αγορά των εισιτηρίων διαρκείας να φθάσει τις 21.100, αριθμό ρεκόρ. Ο ΠΑΟΚ εκείνη την χρονιά έφθασε κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως το έχασε την προτελευταία αγωνιστική τερματίζοντας στη 2η θέση. Ακολούθησε η κατάκτηση της πρώτης θέσης στα play off της Super League που εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πολύ καλή πορεία που είχε η ομάδα στο πρωτάθλημα, δεν συνοδεύτηκε από ανάλογο πρόσωπο στο κύπελλο και στην Ευρώπη, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό και στις δύο διοργανώσεις.

Πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 ο προπονητής της ομάδας, Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα και αποχώρησε από τον σύλλογο. Στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ που ακολούθησαν, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τον Άγιαξ στη διαφορά τερμάτων, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Μετά τον αποκλεισμό του από το Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετώπισε την τουρκική Φενέρμπαχτσε για τα play off του ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ. Σε αυτούς τους διπλούς αγώνες ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προκριθεί και να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρωτάθλημα (2010-2011) ήταν φανερό ότι η ομάδα δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει την πορεία της προηγούμενης σεζόν. Έτσι στο φινάλε ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τέταρτος, ενώ μετά τα play off βρέθηκε στην τρίτη θέση και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ. Στην ημιτελική φάση του κυπέλλου ήρθε αντιμέτωπος με την ΑΕΚ. Ο πρώτος αγώνας στο ΟΑΚΑ ήρθε ισόπαλος με σκορ 0-0. Στην Τούμπα η ΑΕΚ κέρδισε με σκορ 0-1, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά επεισόδια από τους φιλάθλους της ομάδας. Από τα αξιοσημείωτα γεγονότα της σεζόν ήταν η επιστροφή στην ομάδα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη έπειτα από τέσσερα χρόνια.[8]

Την σεζόν 2011-2012, παρόλο που η ομάδα εξασφάλισε την είσοδό της στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οικονομικά προβλήματα άρχισαν και πάλι να εμφανίζονται στον σύλλογο, ενώ η ηγεσία της ομάδας πέρασε από τον Θοδωρή Ζαγοράκη στον Ζήση Βρύζα. Στην προσπάθεια που έγινε για εξασφάλιση χρημάτων, πουλήθηκαν σε ομάδας του εξωτερικού οι Βιεϊρίνια, Πάμπλο Κοντρέρας και Κώστας Σταφυλίδης. Αξιοσημείωτο γεγονός αυτήν την περίοδο ήταν η νίκη του ΠΑΟΚ επί της Τότεναμ στην έδρα της αγγλικής ομάδας με σκορ 2-1, που του εξασφάλισε την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο στις εγχώριες διοργανώσεις δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάποιο τίτλο, σε μία χρονιά που έμοιαζε με την προηγούμενη.

Αντελίνο Βιεϊρίνια

Πάμπλο Γκαρσία

Πάμπλο Κοντρέρας

Ολιβιέ Σορλέν

Ζλάταν Μουσλίμοβιτς

2012–σήμερα: Εποχή Ιβάν Σαββίδη

Το καλοκαίρι του 2012 η ιδιοκτησία της ομάδας πέρασε στον Ελληνορώσο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είχε εκδηλώσει και στο παρελθόν ενδιαφέρον για την ομάδα και επί των ημερών του αποπληρώθηκαν τα χρέη του συλλόγου (το 2015), ενώ το ρόστερ ενισχύθηκε αγωνιστικά με σημαντικούς ποδοσφαιριστές, με την έλευση μεταξύ άλλων των Μίροσλαβ Στοχ, Λούκας Πέρεθ, Μπίμπρας Νάτχο, Ρικάρντο Κόστα και Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Ο ΠΑΟΚ την περίοδο 2012-13, σε μία μεταβατική χρονιά για τον σύλλογο, τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, θέση που διατήρησε και στα play off, νικώντας την τελευταία αγωνιστική τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-2 εκτός έδρας. Στο κύπελλο έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση, όπου αποκλείστηκε από τον Αστέρα Τρίπολης. Η πρώτη θέση στην διαδικασία των play off έδωσε στον ΠΑΟΚ το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (2013-14) όπου κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τη Μεταλίστ Χάρκιβ, από την οποία ηττήθηκε στην Τούμπα (0-2), ενώ ήρθε ισόπαλος 1-1 στο Χάρκιβ, ωστόσο προκρίθηκε μετά την τιμωρία της ουκρανικής ομάδας από την ΟΥΕΦΑ, λόγω εμπλοκής της σε στημένους αγώνες. Στη συνέχεια αγωνίστηκε με τη γερμανική Σάλκε, με τον πρώτο εκτός έδρας αγώνα να λήγει 1-1, όμως στον επαναληπτικό (στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα) ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-3 και αποκλείστηκε, συνεχίζοντας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί τερμάτισε 2ος στον όμιλό του, πίσω από την Ολλανδική Άλκμααρ και προκρίθηκε στη φάση των 32, όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα φιναλίστ Μπενφίκα.

Στο πρωτάθλημα της περιόδου (2013-14) ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 2ος, όμως έπειτα από τα play off υποχώρησε στην 3η θέση. Στο κύπελλο έφτασε ως τον τελικό (τον 17ο της ιστορίας του), όπου ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό.

Στο πρωτάθλημα της περιόδου 2014–15 ο ΠΑΟΚ με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη τερμάτισε τρίτος στην κανονική διάρκεια, υποχώρησε όμως στην πέμπτη θέση έπειτα από τη διαδικασία των play off, εξασφαλίζοντας ωστόσο την έξοδό του στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου. Στον θεσμό του κυπέλλου αποκλείστηκε νωρίς, στην φάση των ομίλων. Το πιο σημαντικό για τον ΠΑΟΚ εξωαγωνιστικό γεγονός της χρονιάς αποτέλεσε η αποπληρωμή από τον Ιβάν Σαββίδη όλου του πρωτογενούς χρέους της ομάδας προς το δημόσιο και η απελευθέρωση του συλλόγου από ένα μεγάλο πρόβλημα της σύγχρονης ιστορίας του. Η αποπληρωμή έγινε στις 12 Μαΐου 2015, μία μέρα που χαρακτηρίστηκε ως "ιστορική" από την ίδια την ΠΑΕ.[9]

Την επόμενη χρονιά (2015–16), με μια μέτρια στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν πορεία, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τέταρτος στην κανονική διάρκεια της περιόδου. Ωστόσο στη συνέχεια κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση των play off, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ έφτασε ως τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όπου μεταξύ άλλων ήρθε αντιμέτωπος με την Ντόρτμουντ πετυχαίνοντας μία ιστορική νίκη στην έδρα της Γερμανικής ομάδας με σκορ 1-0 και σκόρερ τον Ρόμπερτ Μακ. Στο κύπελλο αποκλείστηκε στην ημιτελική φάση από τον ΟΣΦΠ. Ο πρώτος από τους διπλούς αγώνες διεξήχθη στο στάδιο της Τούμπας. Στο 85΄ και με το σκορ να είναι στο 1-2 υπέρ του ΟΣΦΠ, ο παίκτης του ΠΑΟΚ Ρόμπερτ Μακ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Στέφανο Καπίνο. Ο διαιτητής της αναμέτρησης Ανδρέας Παππάς αρνήθηκε τον καταλογισμό της παράβασης καθώς με υπόδειξη του βοηθού του ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του νωρίτερα. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα. Τελικά ο αγώνας κατακυρώθηκε με 0-3 υπέρ του ΟΣΦΠ. Στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε να παίξει στον επαναληπτικό αγώνα χάνοντας και αυτό το ματς με 3-0. Οι αντιδράσεις που ακολούθησαν από τους Θεσσαλονικείς οδήγησαν τον τότε υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή στην αρχική πρόθεση να διακόψει οριστικά το θεσμό, ενώ αργότερα άλλαξε απόφαση και ο τελικός μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού διεξήχθη με αρκετή καθυστέρηση[10]. Το γεγονός αυτό ήταν η απαρχή για ριζικές αλλαγές στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μίροσλαβ Στοχ

Λούκας Πέρεθ

Μπίμπρας Νάτχο

Ρικάρντο Κόστα

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ

Κύπελλο 2016-17

Την περίοδο 2016-17 έγιναν μεταγραφές ποδοσφαιριστών με πλούσιο βιογραφικό όπως οι Γκάρι Ροντρίγκες, Φερνάντο Βαρέλα, Τζάλμα Κάμπος, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Λέο Μάτος, Χοσέ Κρέσπο, Πέδρο Ενρίκε και Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, οι οποίοι ενίσχυσαν την ομάδα σε όλες τις θέσεις. Έτσι η ομάδα πραγματοποίησε μία πολύ καλή σεζόν τερματίζοντας δεύτερη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, μόλις 6 βαθμούς πίσω από τον ΟΣΦΠ, ενώ στο φινάλε της σεζόν αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδας για πέμπτη φορά στην ιστορία του, επικρατώντας στον τελικό της ΑΕΚ με 2-1, με προπονητή τον άλλοτε ποδοσφαιριστή του συλλόγου Βλάνταν Ίβιτς. Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος της ομάδας με τον Ιβάν Σαββίδη στη θέση του μεγαλομετόχου και ο πρώτος μετά το 2003. Στα play off της ίδιας περιόδου τερμάτισε τρίτος (έναν βαθμό πίσω από την ΑΕΚ), ωστόσο κατατάχτηκε τελικά τέταρτος πίσω και από τον Παναθηναϊκό, καθώς τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ με αφαίρεση έξι βαθμών (συν 7 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τη νέα χρονιά και 282.500 ευρώ πρόστιμο), για τα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα πριν τον τελικό του κυπέλλου. Στην Ευρώπη έφτασε ως τους 32 του ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ, όπου κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τη γερμανική Σάλκε. Ο πρώτος αγώνας έγινε στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να χάνει με 0-3, ενώ ο δεύτερος αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1.
Κύπελλο 2017-18

Την περίοδο 2017-18 ο ΠΑΟΚ συνέχισε την ενίσχυσή του με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, με τις μεταγραφές των Μαουρίσιο, Ομάρ Ελ Καντουρί και Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Στο φινάλε της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου ανακοινώθηκε η επιστροφή του Βιεϊρίνια, γεγονός που γέμισε ενθουσιασμό τον κόσμο της ομάδας. Με την αποχώρηση του Βλάνταν Ίβιτς από τον πάγκο της ομάδος τα ηνία ανέλαβε, ο επίσης Σέρβος, Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, ο οποίος ωστόσο αντικαταστάθηκε σύντομα από τον Ρουμάνο τεχνικό Ραζβάν Λουτσέσκου. Οι συνεχόμενες αλλαγές στην τεχνική ηγεσία οδήγησαν σε μία μικρή μεταβατική περίοδο με μέτριες εμφανίσεις από την ομάδα. Αποτέλεσμα ήταν ο αποκλεισμός από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η αποτυχία εισόδου σε Ευρωπαϊκούς ομίλους μετά από τέσσερα χρόνια. Στο πρωτάθλημα όμως εκείνης της σεζόν, ο ΠΑΟΚ διεκδίκησε τον τίτλο μέχρι και τον προτελευταίο αγώνα, αλλά τελικά τον έχασε από την ΑΕΚ, σε μία χρονιά όπου σηκώθηκε μεγάλη θύελλα αντιδράσεων για τις διαιτητικές αποφάσεις στα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον ΟΣΦΠ και την ΑΕΚ. Στο θεσμό του Κυπέλλου κατάφερε να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης σημειώνοντας μόνο νίκες. Στον τελικό επικράτησε της ΑΕΚ με σκορ 2-0 και αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδας για έκτη φορά στην ιστορία του.
Το αήττητο Πρωτάθλημα 2018-19 και το πρώτο νταμπλ

Τι αίσθημα της αδικίας που κυριάρχησε στο φίλαθλο κοινό της ομάδας για τον τρόπο που χάθηκε το προηγούμενο πρωτάθλημα, συσπείρωσε τον κόσμο της ομάδας και οδήγησε την επόμενη χρονιά σε τεράστια αύξηση των εισιτηρίων διαρκείας, τα οποία τελικά έφτασαν τα 20.112.

Την περίοδο 2018-19 ο ΠΑΟΚ κατέκτησε αήττητος μετά από 34 χρόνια το πρωτάθλημα Ελλάδας. Ήταν ο βασικός διεκδικητής του τίτλου, ενώ κατέκτησε μαθηματικά τον τίτλο στις 21 Απριλίου μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού με 5-0 στο γήπεδο της Τούμπας.

Στις 5 Μαΐου 2019 ο ΠΑΟΚ κέρδισε για 26η φορά σε 30 παιχνίδια ολοκληρώνοντας μια αήττητη σεζόν (26 νίκες, 4 ισοπαλίες, 0 ήττες),[11] η οποία είναι μια από τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών,[12][13][14][15] αφού κατέρριψε το αήττητο ρεκόρ του Παναθηναϊκού την περίοδο 1963-64 (με ρεκόρ 24-6-0). Την ίδια μέρα ο ΠΑΟΚ έγινε η μόνη ευρωπαϊκή ομάδα για την σεζόν 2018-19 χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, ανάμεσα σε 54 εθνικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη (σ.σ. μέλη της UEFA), καθώς η Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Ισραήλ έχασε εκείνη τη μέρα το πρώτο της παιχνίδι με αντίπαλο την Μπνέι Γεχούντα με σκορ 2-3.[16]

Επιπλέον, στις 11 Μαΐου κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος, κερδίζοντας την ΑΕΚ στον τελικό με 1-0. Με την κατάκτηση του κυπέλλου πέτυχε το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του.

Αλέξανδρος Πασχαλάκης

Φερνάντο Βαρέλα

Λέο Μάτος

Χοσέ Άνχελ Κρέσπο

Μαουρίσιο

Δημήτρης Λημνιός

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Ιδιοκτησιακό καθεστώς και οικονομικά στοιχεία

Το 10% των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανήκει, όπως προβλέπει ο νόμος, στο ιδρυτικό σωματείο ΑΣ ΠΑΟΚ,[17] ενώ από το 2012 την πλειοψηφία τους κατέχει ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.[18]
Οικονομικά

Τελευταία ενημέρωση: 17 Φεβρουαρίου 2017.

Την πενταετία 2012-2017 δραστηριοποίησης του Σαββίδη στην ΠΑΕ, αυτή παρουσιάζει αρνητικό ισοζύγιο στις αγοραπωλησίες ποδοσφαιριστών (περιλαμβάνονται τα έξοδα/έσοδα για/από δανεισμούς), με αποτέλεσμα να έχει εκταμιεύσει συνολικό ποσό που προσεγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.[19]

Αγωνιστική
περίοδος
Αγορές Πωλήσεις Ισοζύγιο
(εκατομμύρια €)
2012-13 -0,22 1,95 1,73
2013-14 -2,80 0,10 -2,70
2014-15 -0,77 0,30 -0,47
2015-16 -7,19 3,00 -4,19
2016-17 -5,55 7,70 2,15
Σύνολο -3,48

Τα έσοδα από τη συμμετοχή κατά το ίδιο διάστημα στις διοργανώσεις της UEFA, δηλαδή τα εγγυημένα πριμ (λόγω παρουσίας σε αυτές) και τα μεταβλητά μπόνους (βάσει επίδοσης και προκρίσεων), χωρίς τις εισπράξεις εισιτηρίων από τους εντός έδρας αγώνες, υπερβαίνουν τα 16,5 εκατομμύρια ευρώ.[σ. 2]

Αγωνιστική
περίοδος
Έσοδο
(εκατομ-
μύρια €)
Τσάμπιονς Λιγκ Γιουρόπα Λιγκ
συμμετοχή
σε πλέι οφ
συμμετοχή
πριν τους
ομίλους
μάρκετ
πουλ
[σ. 3]
συμμετοχή
σε ομίλους
από νίκες/
ισοπαλίες
ομίλων
κατάταξη πρόκριση σύνολο
2012-13 [22] 0,200 0,200 0,200
2013-14 [23] 7,688 2,100 2,988 1,300 0,900 0,200 0,200 5,588
2014-15 [24] 2,876 0 1,076 1,300 0,500 0 0 2,876
2015-16 [25][26] 5,942 0,430 2,228 2,400 0,884 0 0 5,942
πρόβλεψη
2016-17[σ. 4]
Σύνολα 16,707 2,100 0,630 6,292 5,000 2,285 0,200 0,200 14,607
Ποσοστά 100% 13% 4% 37% 30% 16% 87%

Οι αγώνες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ο ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί με σημαντικά ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA, όπως η Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ και η Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα. Έχει αποκλείσει ορισμένες πολύ ισχυρές ομάδες κατά την περίοδο που τις αντιμετώπισε, όπως τη Λέγκια Βαρσοβίας και τη Λυών στην πορεία του στο κύπελλο Κυπελλούχων του 1973–74, όταν έφθασε μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης, για να αποκλειστεί από την κάτοχο του τροπαίου Μίλαν, ενώ σημαντικές προκρίσεις έχει σημειώσει και επί των Μαλίν, Άρσεναλ, Ουντινέζε, Γκρασχόπερς, Φενέρμπαχτσε, Τότεναμ, Βασιλεία και Σπαρτάκ Μόσχας. Ως σημαντικές ευρωπαϊκές επιτυχίες πιστώνονται και οι νίκες στις έδρες των Ντόρτμουντ και Φιορεντίνα με σκορ 0-1 και 2-3 αντίστοιχα.

Σε άλλες περιπτώσεις υπήρξε εξαιρετικά άτυχος, καθώς τέσσερις φορές αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι από τις Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Μπάγερν Μονάχου, Σεβίλλη και Μπενφίκα, ενώ δύο αποκλεισμούς έχει υποστεί από τον Άγιαξ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (2010-11, 2016-17) παρά το γεγονός ότι και τις δύο φορές στους πρώτους εκτός έδρας αγώνες αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1, τον πρώτο με εντός έδρας ισοπαλία 3-3 (κανονισμός του εκτός έδρας γκολ) και τον δεύτερο με εντός έδρας ήττα 1-2.

Ο ΠΑΟΚ είναι ο μοναδικός από τους τακτικούς εκπροσώπους της χώρας στα ευρωπαϊκά κύπελλα, που εμφανίζει θετικό ισοζύγιο νικών/ηττών καθώς και τερμάτων (υπάρχει και ο Ολυμπιακός Βόλου που σημείωσε τρεις νίκες και μία ισοπαλία σε σύνολο τεσσάρων αγώνων στην μοναδική του ευρωπαϊκή παρουσία και αποκλείστηκε από την συνέχεια για εξωαγωνιστικούς λόγους), ενώ η εκτός έδρας νίκη του επί της Λοκομοτίβι Τιφλίδας με σκορ 7–0 στις 16 Σεπτεμβρίου 1999 για το κύπελλο UEFA, είναι η μεγαλύτερη σε έκταση που πέτυχε ποτέ ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης με 20 τέρματα και ακολουθούν οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Ρόμπερτ Μακ με 14 και 11 αντίστοιχα.

Περίοδος Διοργάνωση Φάση Αντίπαλος Εντός Εκτός
1965–66 Εκθέσεων Α΄ γύρος Flag of Austria.svg Βίνερ 2–1 0–6
1967–68 Εκθέσεων Α΄ γύρος Flag of Belgium (civil).svg Ρουαγιάλ Λιέγης 0–2 2–3
1970–71 Εκθέσεων Α΄ γύρος Flag of Romania (1965–1989).svg Ντιναμό Βουκουρεστίου 1–0 0–5
1972–73 Κυπελλούχων Α΄ γύρος Flag of Austria.svg Ραπίντ Βιέννης 2–2 (εκ.ε.γ.) 0–0
1973–74 Κυπελλούχων Α΄ γύρος Flag of Poland.svg Λέγκια Βαρσοβίας 1–0 1–1
Β΄ γύρος Flag of France.svg Λυών 4–0 3–3
Προημιτελικός Flag of Italy.svg Μίλαν 2–2 0–3
1974–75 Κυπελλούχων Α΄ γύρος Civil Ensign of Yugoslavia (1950–1992).svg Ερυθρός Αστέρας 1–0 0–2 (παρ.)
1975–76 UEFA Α΄ γύρος Flag of Spain (1945–1977).svg Μπαρτσελόνα 1–0 1–6
1976–77 Πρωταθλητριών Α΄ γύρος Flag of Cyprus.svg Ομόνοια Λευκωσίας 1–1 2–0
Β΄ γύρος Flag of Soviet Union 2-3.JPG Ντιναμό Κιέβου 0–2 0–4
1977–78 Κυπελλούχων Α΄ γύρος Flag of Poland.svg Ζαγκλέμπιε 2–0 2–0
Β΄ γύρος Flag of Denmark.svg Βέιλε 2–1 0–3
1978–79 Κυπελλούχων Α΄ γύρος Civil Ensign of Switzerland.svg Σερβέτ 2–0 0–4
1981–82 Κυπελλούχων Α΄ γύρος Flag of Germany.svg Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2–0 (4–5 πέν.) 0–2
1982–83 UEFA Α΄ γύρος Flag of France.svg Σοσό 1–0 1–2 (παρ.-εκ.ε.γ.)
Β΄ γύρος Flag of Spain.svg Σεβίλλη 2–0 0–4
1983–84 UEFA Α΄ γύρος Flag of Bulgaria (1971–1990).svg Λοκομοτίβ Πλόβντιβ 3–1 2–1
Β΄ γύρος Flag of Germany.svg Μπάγερν Μονάχου 0–0 0–0 (8–9 πέν.)
1985–86 Πρωταθλητριών Α΄ γύρος Flag of Italy.svg Ελλάς Βερόνα 1–2 1–3
1988–89 UEFA Α΄ γύρος Flag of Italy.svg Νάπολι 1–1 0–1
1990–91 UEFA Α΄ γύρος Flag of Spain.svg Σεβίλλη 0–0 (3–4 πέν.) 0–0
1991–92 UEFA Α΄ γύρος Flag of Belgium (civil).svg Μαλίν 1–1 1–0
Β΄ γύρος Flag of Austria.svg Τιρόλ Ίνσμπρουκ 0–2 0–2
1992–93 UEFA Α΄ γύρος Flag of France.svg Παρί Σεν Ζερμέν 0–3 1 0–2
1997–98 UEFA Β΄ προκριματικός Flag of Slovakia.svg Σπαρτάκ Τρνάβα 5–3 1–0
Α΄ γύρος Flag of England.svg Άρσεναλ 1–0 1–1
Β΄ γύρος Flag of Spain.svg Ατλέτικο Μαδρίτης 4–4 2–5
1998–99 UEFA Β΄ προκριματικός Flag of Scotland.svg Ρέιντζερς 0–0 0–2
1999–00 UEFA Α΄ γύρος Flag of Georgia (1990–2004).svg Λοκομοτίβι Τιφλίδας 2–0 7–0
Β΄ γύρος Flag of Portugal.svg Μπενφίκα 1–2 2–1 (1–4 πέν.)
2000–01 UEFA Α΄ γύρος Flag of Israel.svg Μπεϊτάρ 3–1 3–3
Β΄ γύρος Flag of Italy.svg Ουντινέζε 3–0 (παρ.) 0–1
Γ΄ γύρος Flag of the Netherlands.svg PSV Αϊντχόβεν 0–1 0–3
2001–02 UEFA Α΄ γύρος Flag of Austria.svg Κέρντεν 4–0 0–0
Β΄ γύρος Flag of the Czech Republic.svg Πρίμπραμ 6–1 2–2
Γ΄ γύρος Flag of the Netherlands.svg Αϊντχόφεν 3–2 1–4
2002–03 UEFA Α΄ γύρος Flag of Portugal.svg Λεϊσόες 4–1 1–2
Β΄ γύρος Civil Ensign of Switzerland.svg Γκρασχόπερς 2–1 1–1
Γ΄ γύρος Flag of the Czech Republic.svg Σλάβια Πράγας 1–0 0–4
2003–04 UEFA Α΄ γύρος Flag of Norway.svg Λιν 0–1 3–0
Β΄ γύρος Civil Ensign of Hungary.svg Ντέμπρετσεν 1–1 (εκ.ε.γ.) 0–0
2004–05 Champ. League Γ΄ προκριματικός Flag of Israel.svg Μακάμπι Τελ Αβίβ 0–3 2 0–1
UEFA Α΄ γύρος Flag of the Netherlands.svg Άλκμααρ 2–3 1–2
2005–06 UEFA Α΄ γύρος Flag of Ukraine.svg Μέταλουργκ Ντονέτσκ 1–1 2–2 (εκ.ε.γ.)
Φάση ομίλων
(7ος όμιλος)
Flag of Ukraine.svg Σαχτάρ Ντονέτσκ 0–1
Flag of Germany.svg Στουτγκάρδη 1–2
Flag of Romania.svg Ραπίντ Βουκουρεστίου 0–1
Flag of France.svg Ρεν 5–1
2009–10 Europa League Γ΄ προκριματικός Flag of Norway.svg Βαλερένγκα 0–1 2–1 (εκ.ε.γ.)
Play off Flag of the Netherlands.svg Χέρενφεν 1–1 (εκ.ε.γ.) 0–0
2010–11 Champ. League Γ΄ προκριματικός Flag of the Netherlands.svg Άγιαξ 3–3 (εκ.ε.γ.) 1–1
Europa League Play off Flag of Turkey.svg Φενέρμπαχτσε 1–0 1–1 (παρ.)
Φάση ομίλων
(4ος όμιλος)
Flag of Belgium (civil).svg Κλαμπ Μπριζ 1–1 1–1
Flag of Croatia.svg Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1–0 1–0
Flag of Spain.svg Βιγιαρεάλ 1–0 0–1
Φάση των 32 Flag of Russia.svg ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0–1 1–1
2011–12 Europa League Γ΄ προκριματικός Flag of Norway.svg Βαλερένγκα 3–0 2–0
Play off Flag of Ukraine.svg Καρπάτι Λβιβ 2–0 1–1
Φάση ομίλων
(1ος όμιλος)
Flag of England.svg Τότεναμ 0–0 2−1
Flag of Russia.svg Ρουμπίν Καζάν 1–1 2–2
Flag of Ireland.svg Σάμροκ Ρόβερς 2–1 3–1
Φάση των 32 Flag of Italy.svg Ουντινέζε 0–3 0–0
2012–13 Europa League Γ΄ προκριματικός Flag of Israel.svg Μπνέι Γεχούντα 4–1 2–0
Play off Flag of Austria.svg Ραπίντ Βιέννης 2–1 0–3
2013–14 Champ. League Γ΄ προκριματικός Flag of Ukraine.svg Μεταλίστ Χάρκιβ 0–2 3 1–1
Play-off Flag of Germany.svg Σάλκε 2–3 1–1
Europa League Φάση ομίλων
(12ος όμιλος)
Flag of Kazakhstan.svg Σαχτιόρ Καραγκάντι 2–1 2–0
Flag of the Netherlands.svg Άλκμααρ 2–2 1–1
Flag of Israel.svg Μακάμπι Χάιφα 3–2 0–0
Φάση των 32 Flag of Portugal.svg Μπενφίκα 0–1 0–3
2014–15 Europa League Play-off Flag of Moldova.svg Ζίμπρου Κισινάου 4–0 0–1
Φάση ομίλων
(11ος όμιλος)
Flag of Belarus.svg Ντιναμό Μινσκ 6–1 2–0
Flag of France.svg Γκινγκάμπ 1–2 0–2
Flag of Italy.svg Φιορεντίνα 0–1 1–1
2015–16 Europa League Β΄ προκριματικός Flag of Croatia.svg Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ 6–0 1–2
Γ΄ προκριματικός Flag of Slovakia.svg Σπαρτάκ Τρνάβα 1–0 1–1
Play-off Flag of Denmark.svg Μπρόντμπι 5–0 1–1
Φάση ομίλων
(3ος όμιλος)
Flag of Azerbaijan.svg Γκαμπάλα 0–0 0–0
Flag of Germany.svg Μπορούσια Ντόρτμουντ 1–1 1–0
Flag of Russia.svg Κρασνοντάρ 0–0 1–2
2016–17 Champ. League Γ΄ προκριματικός Flag of the Netherlands.svg Άγιαξ 1–2 1–1
Europa League Play-off Flag of Georgia.svg Ντιναμό Τιφλίδας 2–0 3–0
Φάση ομίλων
(10ος όμιλος)
Flag of Italy.svg Φιορεντίνα 0–0 3–2
Flag of the Czech Republic.svg Σλόβαν Λίμπερετς 2–0 2–1
Flag of Azerbaijan.svg Καραμπάχ 0–1 0–2
Φάση των 32 Flag of Germany.svg Σάλκε 0–3 1–1
2017–18 Europa League Γ΄ προκριματικός Flag of Ukraine.svg Ολίμπικ Ντονέτσκ 2–0 1–1
Play-off Flag of Sweden.svg Έστερσουντ 3–1 0–2 (εκ.ε.γ.)
2018–19 Champ. League Β΄ προκριματικός Civil Ensign of Switzerland.svg Βασιλεία 2–1 3–0
Γ΄ προκριματικός Flag of Russia.svg Σπαρτάκ Μόσχας 3–2 0–0
Play-off Flag of Portugal.svg Μπενφίκα 1–4 1–1
Europa League Φάση ομίλων
(12ος όμιλος)
Flag of England.svg Τσέλσι 0–1 0–4
Flag of Belarus.svg ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1–3 4–1
Civil Ensign of Hungary.svg ΜΟΛ Βίντι 0–2 0–1
2019–20 Champ. League Γ΄ προκριματικός Flag of the Netherlands.svg Άγιαξ 2–2 2–3
Europa League Play-off Flag of Slovakia.svg Σλόβαν Μπρατισλάβας 3–2 (εκ.ε.γ.) 0–1
2020–21 Champ. League Β΄ προκριματικός Flag of Turkey.svg Μπεσίκτας 3–1
Γ΄ προκριματικός Flag of Portugal.svg Μπενφίκα 2–1
Play-off Flag of Russia.svg Κρασνοντάρ 1–2 1–2
Europa League Φάση ομίλων
(5ος όμιλος)
Flag of Cyprus.svg Ομόνοια Λευκωσίας 1–1 1–2
Flag of Spain.svg Γρανάδα 0–0 0–0
Flag of the Netherlands.svg PSV Αϊντχόβεν 4–1 2–3

Flag of Spain.svg Γρανάδα 0–0 0–0
Flag of the Netherlands.svg PSV Αϊντχόβεν 4–1 2–3

1 Ο αγώνας κατακυρώθηκε με 0-3 υπέρ της γαλλικής ομάδας, εξαιτίας διακοπής του στο 51' (αποτέλεσμα 0-2) από εκτεταμένα επεισόδια οπαδών του ΠΑΟΚ.
2 Ο αγώνας κατακυρώθηκε με 0-3 (αντί του τελικού αποτελέσματος 1-2) υπέρ της ισραηλινής ομάδας, εξαιτίας αντικανονικής χρησιμοποίησης από τον ΠΑΟΚ του ποδοσφαιριστή Λιάσου Λουκά.
3 Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Champions League, μετά τον αποκλεισμό της Μεταλίστ από τη διοργάνωση εξαιτίας εμπλοκής της σε σκάνδαλο προσυμφωνημένων αγώνων.[28]
Σύνολο ευρωπαϊκών συμμετοχών

Διοργάνωση Συμμετοχές Αγώνες Νίκες Ισοπαλίες Ήττες Τέρματα
Πρωταθλητριών/Champions League 9 28 6 8 14 35–49
Κυπελλούχων 6 18 8 5 5 24–23
Διεθνών Εκθέσεων 3 6 2 0 4 5–17
UEFA/Europa League 28 142 55 41 46 196–164
Σύνολο 46 194 71 54 69 260–253

Οι ευρωπαϊκοί αντίπαλοι ανά χώρα

Χώρα Αντίπαλος
Ιταλία Μίλαν
Ελλάς Βερόνα
Νάπολι
Ουντινέζε (2 φορές)
Φιορεντίνα (2 φορές)
Γαλλία Ολιμπίκ Λυών
Σοσό
Παρί Σεν Ζερμέν
Ρεν
Γκινγκάμπ
Γερμανία Άιντραχτ Φρ.
Μπάγερν Μονάχου
Στουτγκάρδη
Σάλκε (2 φορές)
Μπ. Ντόρτμουντ
Ουκρανία Ντιναμό Κιέβου
Μεταλούργκ Ντονέτσκ
Σαχτάρ Ντονέτσκ
Καρπάτι Λβιβ
Ολιμπίκ Ντονέτσκ
Ισπανία Μπαρτσελόνα
Σεβίλλη (2 φορές)
Ατλέτικο Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ
Γρανάδα
Ολλανδία Αϊντχόφεν (3 φορές)
Άλκμααρ
Χέρενφεν
Άγιαξ (3 φορές)
Χώρα Αντίπαλος
Αυστρία Βίνερ
Ραπίντ Βιέννης (2 φορές)
Τιρόλ Ίνσμπρουκ
Κέρντεν
Βέλγιο Ρουαγιάλ Λιέγης
Μαλίν
Κλαμπ Μπριζ
Ισραήλ Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ
Μακάμπι Τελ Αβίβ
Μπνέι Γεχούντα
Ρωσία ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ρουμπίν Καζάν
Κρασνοντάρ (2 φορές)
Σπαρτάκ Μόσχας
Τσεχία Πρίμπραμ
Σλάβια Πράγας
Σλόβαν Λίμπερετς
Πολωνία Λέγκια Βαρσοβίας
Ζαγκλέμπιε Λούμπιν
Πορτογαλία Μπενφίκα (4 φορές)
Λεϊσόες
Ελβετία Σερβέτ Γενεύης
Γκρασχόπερς
Βασιλεία
Ρουμανία Ντιναμό Βουκουρεστίου
Ραπίντ Βουκουρεστίου
Νορβηγία Λιν
Βαλερένγκα (2 φορές)
Χώρα Αντίπαλος
Αγγλία Άρσεναλ
Τότεναμ
Τσέλσι
Κροατία Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ
Δανία Βέιλε
Μπρόντμπι
Γεωργία Λοκομοτίβι Τιφλίδας
Ντιναμό Τιφλίδας
Αζερμπαϊτζάν Γκαμπάλα
Καραμπάχ
Σερβία Ερυθρός Αστέρας
Κύπρος Ομόνοια Λευκωσίας
Βουλγαρία Λοκομοτίβ Πλόβντιβ
Σλοβακία Σπαρτάκ Τρνάβα (2 φορές)
Σλόβαν Μπρατισλάβας
Σκωτία Ρέιντζερς Γλασκώβης
Ουγγαρία Ντεμπρετσένι
ΜΟΛ Βίντι
Τουρκία Φενέρμπαχτσε
Μπεσίκτας
Ιρλανδία Σάμροκ Ρόβερς
Καζακστάν Σαχτιόρ Καραγκάντι
Μολδαβία Ζίμπρου
Λευκορωσία Ντιναμό Μινσκ
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
Σουηδία Έστερσουντ

Η ευρωπαϊκή κατάταξη

Παρακάτω αναφέρονται όλες οι θέσεις που είχε ο ΠΑΟΚ στην ειδική κατάταξη των συλλόγων που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA, από την πρώτη χρονιά που εμφανίστηκε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την περίοδο 1965–66, ως σήμερα. (Σημ.: Τα κριτήρια κατάταξης που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχουν μεταβληθεί αρκετές φορές μέσα στον χρόνο).

Η ψηλότερη θέση που έφτασε ποτέ ο ΠΑΟΚ ήταν η 15η, την περίοδο 1977–78. Ήταν η καλύτερη κατάταξη που είχε πετύχει ελληνικός σύλλογος στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ για πολλά χρόνια, μέχρι την περίοδο 1995–96, όταν ο Παναθηναϊκός αναρριχήθηκε στην 11η θέση. Στον αντίποδα, για μία και μοναδική φορά (την περίοδο 1996–97) ο ΠΑΟΚ βγήκε εκτός λίστας της κατάταξης, εξ αιτίας της απουσίας του τα προηγούμενα χρόνια από τα Κύπελλα Ευρώπης, λόγω της ποινής αποκλεισμού που του επιβλήθηκε από την ΟΥΕΦΑ μετά τα επεισόδια στον αγώνα με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν.

 • 1965–66     112
 • 1966–67 RedDownArrow.svg 125
 • 1967–68 RedDownArrow.svg 128
 • 1968–69 RedDownArrow.svg 139
 • 1969–70 RedDownArrow.svg 144
 • 1970–71 Disc Plain yellow dark.svg 144
 • 1971–72 RedDownArrow.svg 149
 • 1972–73 Green-Up-Arrow.svg  85
 • 1973–74 Green-Up-Arrow.svg  50
 • 1974–75 Green-Up-Arrow.svg  35
 • 1975–76 Green-Up-Arrow.svg  34
 • 1976–77 Green-Up-Arrow.svg  22
 • 1977–78 Green-Up-Arrow.svg  15
 • 1978–79 RedDownArrow.svg  19
 • 1979–80 RedDownArrow.svg  35
 • 1980–81 RedDownArrow.svg  61
 • 1981–82 Green-Up-Arrow.svg  52
 • 1982–83 RedDownArrow.svg  66
 • 1983–84 Green-Up-Arrow.svg  58
 • 1984–85 Green-Up-Arrow.svg  55
 • 1985–86 Green-Up-Arrow.svg  49
 • 1986–87 RedDownArrow.svg  75
 • 1987–88 RedDownArrow.svg 125
 • 1988–89 RedDownArrow.svg 204
 • 1989–90 Green-Up-Arrow.svg 201
 • 1990–91 Green-Up-Arrow.svg 114
 • 1991–92 Green-Up-Arrow.svg  85
 • 1992–93 Green-Up-Arrow.svg  81
 • 1993–94 RedDownArrow.svg 100
 • 1994–95 Disc Plain yellow dark.svg 100
 • 1995–96 RedDownArrow.svg 186
 • 1996–97 RedDownArrow.svg   
 • 1997–98 Green-Up-Arrow.svg 146
 • 1998–99 Green-Up-Arrow.svg 124
 • 1999–00 Green-Up-Arrow.svg  97
 • 2000–01 Green-Up-Arrow.svg  81
 • 2001–02 Green-Up-Arrow.svg  63
 • 2002–03 Green-Up-Arrow.svg  59
 • 2003–04 Green-Up-Arrow.svg  49
 • 2004–05 RedDownArrow.svg  61
 • 2005–06 RedDownArrow.svg  72
 • 2006–07 RedDownArrow.svg 105
 • 2007–08 RedDownArrow.svg 129
 • 2008–09 RedDownArrow.svg 149
 • 2009–10 Green-Up-Arrow.svg 143
 • 2010–11 Green-Up-Arrow.svg 109
 • 2011–12 Green-Up-Arrow.svg  72
 • 2012–13 Green-Up-Arrow.svg  69
 • 2013–14 Green-Up-Arrow.svg  60
 • 2014–15 RedDownArrow.svg  68
 • 2015–16 Green-Up-Arrow.svg  57
 • 2016–17 RedDownArrow.svg  61
 • 2017–18 Green-Up-Arrow.svg  51
 • 2018–19 RedDownArrow.svg  65
 • 2019–20 RedDownArrow.svg  73


UEFA 5-year Club Ranking

Όπως είχε διαμορφωθεί στις 27 Αυγούστου του 2020 [29]

Θέση Χώρα Σύλλογος Συντελεστής
72 Flag of Russia.svg Σπαρτάκ Μόσχας 18.500
73 Flag of France.svg Ρεν 18.000
74 Flag of Greece.svg ΠΑΟΚ 18.000
75 Flag of Scotland.svg Ρέιντζερς 17.750
76 Flag of Sweden.svg Μάλμε 17.500

Αναλυτικά πως προκύπτει ο συντελεστής του ΠΑΟΚ:

Σύλλογος Χώρα 16/17 17/18 18/19 19/20 20/21 Συνολικοί πόντοι
ΠΑΟΚ
(PAOK)
Flag of Greece.svg
(GRE)
8.000 1.500 3.000 2.500 4.000 19.000

Αν η συνολική συγκομιδή πόντων του συλλόγου τη τελευταία πενταετία είναι μικρότερη του συντελεστή της χώρας που υπάγεται, τότε ο συντελεστής (UEFA coefficient) με τον οποίο προσέρχεται στις κληρώσεις είναι ίσος με τον συντελεστή της χώρας. O συντελεστής της χώρας προκύπτει από τα αποτελέσματα των ομάδων που υπάγονται σε αυτή την τελευταία πενταετία στις διοργανώσεις της UEFA.

Φιλανθρωπικό έργο

Ευαισθησία σε θέματα φιλανθρωπικού σκοπού έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια η διοίκηση του συλλόγου, με πιο πρόσφατη τη διεξαγωγή στο γήπεδο της Τούμπας, τον Μάιο του 2015, της φιλικής αναμέτρησης μεταξύ του ΠΑΟΚ και της εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το Euro 2004, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για την οικονομική ενίσχυση του παιδοογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ,[30] ενώ τα τελευταία χρόνια, μέρος των εσόδων από τους εντός έδρας αγώνες πηγαίνουν σε άτομα που χρήζουν ιατρικής φροντίδας.
Εγκαταστάσεις
Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας

Έδρα του ΠΑΟΚ από το 1959 είναι το Γήπεδο Τούμπας, χωρητικότητας 28.703 θέσεων. Ο χώρος που φιλοξενεί το γήπεδο του ΠΑΟΚ αποτέλεσε δωρεά της οικογένειας Δεδέογλου στην ομάδα. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετές αναπλάσεις, με τελευταία αυτή του 2004. Στον ίδιο χώρο στεγάζονται και τα γραφεία της ΠΑΕ. Το προπονητικό κέντρο της ομάδας (Αθλητικό Κέντρο ΠΑΟΚ) βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Μεσημβρίας και εγκαινιάστηκε το 2009.
Χρώματα-έμβλημα

Ο ΠΑΟΚ έχει ως χρώματα το μαύρο, ως ένδειξη πένθους για τον αφανισμό του Ελληνισμού της Ανατολής και το λευκό ως σύμβολο της ελπίδας για αναγέννηση. Πρώτο σήμα του συλλόγου ήταν ένα πέταλο κι ένα τετράφυλλο τριφύλλι. Ύστερα από την απορρόφηση της ΑΕΚ Θεσσαλονίκης επιλέχθηκε να διατηρηθούν τα χρώματα του ΠΑΟΚ και να υιοθετηθεί μια παραλλαγή του εμβλήματος της ΑΕΚ, ο δικέφαλος αετός, που παραπέμπει στη Βυζαντινή αυτοκρατορία. Ο Βυζαντινός αετός των Παλαιολόγων φέρει στέμματα στις κεφαλές και τα δύο κεφάλια ατενίζουν την Ανατολή (Κωνσταντινούπολη) και τη Δύση (Ρώμη), ενώ αυτός του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως κρατά μια υδρόγειο σφαίρα με σταυρό αριστερά και μια ρομφαία δεξιά, ως σύμβολα της θρησκευτικής και κοσμικής εξουσίας αντίστοιχα.
Αρκετά χρόνια αργότερα το έμβλημα του ΠΑΟΚ τροποποιήθηκε, καθώς τα φτερά του αετού δεν εμφανίζονται πλέον ανοιχτά αλλά πένθιμα κλειστά, ενώ δεν φέρει στέμμα, ούτε κρατά ρομφαία ή υδρόγειο με σταυρό.
Εξέλιξη του εμβλήματος

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ χρησιμοποιεί το έμβλημα του ιδρυτικού σωματείου ΑΣ ΠΑΟΚ, συνήθως τροποποιημένο. Το 2008 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε το έμβλημα του ερασιτέχνη αυτούσιο[31] έως και το 2013, οπότε και παρουσιάστηκε ένα νέο σήμα.[32]
Ιστορικές εμφανίσεις

Η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι ασπρόμαυρη και ριγωτή, ενώ υπάρχουν πολλές παραλλαγές της κατά την πορεία της ιστορίας του.[33] Παρακάτω παρουσιάζονται ορισμένες ιστορικές εμφανίσεις του συλλόγου.[34]
Κύρια αμφίεση
1925

1936

1962–63

1972–74

1975–76

1984–85
1997–98

2000–03

2007–08

2013–14

2016–17
Εναλλακτική αμφίεση
Kit left arm.svg
1925

Kit left arm.svg
1936

Kit left arm.svg
1962–63

Kit left arm.svg
1972

Kit left arm.svg
1975–76

1982–83
Kit left arm.svg
1997–98

2000–01

2007–08

2013–14

2016–17

2017–18
Χορηγίες

Έτη Εταιρεία ένδυσης Κύριος χορηγός
1972–1975 Umbro
1975–1977 Adidas
1977–1980 Umbro
1980–1981 Asics Tiger
1981–1983 Puma
1983–1984 Suzuki
1984–1985 Ταπητουργία Πέρσικα
1985–1986 Asics Tiger Doperman Fashion
1986–1987 Ταπητουργία Πέρσικα
1987–1988 ΠΡΟ-ΠΟ
1988–1989 Asics Coplam Building Prod.
1989–1990 Adidas
1990–1991 Γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ
1991–1992 Diadora
1992–1993 Nissan
1993–1995 ABM
1995–1996 Puma Ασφάλειες Αστήρ
1996–1997 Εθνική Ασφαλιστική
1997–2002 Adidas Γενική Τράπεζα
2002–2003
2003–2005 ΕΚΟ
2005–2006 Εγνατία Ασφαλιστική
2006–2007 Puma
2007–2010 ΔΕΠΑ
2010–2012 Πάμε Στοίχημα
2012–2013 Umbro
2013–2015 Nike
2015–2017 Macron[35] sportingbet.gr
2017–σήμερα STOΙΧΙΜΑΝ

Τίτλοι
Πανελλήνιοι

3 Πρωταθλήματα Ελλάδας: 1976, 1985, 2019
7 Κύπελλα Ελλάδας: 1972, 1974, 2001, 2003, 2017, 2018, 2019[36]

1 Κύπελλο Μεγάλης Ελλάδος: 1973[37]

1 Ντάμπλ: 2019

Τμημάτων Υποδομής

6 Πρωταθλήματα Ελλάδας Κ-19: 2003, 2007, 2014, 2018, 2019, 2020[38]
2 Πρωταθλήματα Ελλάδας Κ-17: 2013, 2016
3 Πρωταθλήματα Ελλάδας Κ-15: 2015, 2017, 2019
1 Κύπελλο Ελλάδας ερασιτεχνών: 1975

Τοπικοί

7 Πρωταθλήματα ΕΠΣ Μακεδονίας: 1937, 1948, 1950, 1954, 1955, 1956, 1957[39]

1 Πρωτάθλημα Μακεδονίας–Θράκης: 1940.[εκκρεμεί παραπομπή]

Διάφοροι Άλλοι

1 Κύπελλο "Φανέλας Στρατιώτου": 1940

Διακρίσεις

με την ολοκλήρωση και της αγωνιστικής περιόδου 2018–19

Το 1973 η ομάδα του ΠΑΟΚ βραβεύτηκε από τον Π.Σ.Α.Τ. ως η κορυφαία ομάδα της χρονιάς.
Το 2019 έγινε η δεύτερη Ελληνική ομάδα που κατακτεί αήττητο το πρωτάθλημα μετά τον Παναθηναϊκό το 1964.

8 φορές δευτεραθλητής στο πρωτάθλημα Ελλάδας:

1936–1937, 1939–1940, 1972–73, 1977–78, 2009–10, 2012–13, 2015–16, 2017–18

10 φορές τριταθλητής στο πρωτάθλημα Ελλάδας:

1947–1948, 1974–75, 1976–77, 1981–82, 1987–88, 1989–90, 1994–95, 2003–04, 2010–11, 2013–14

13 φορές φιναλίστ στο κύπελλο Ελλάδας:

1938–39, 1950–51, 1954–55, 1969–70, 1970–71, 1972–73, 1976–77, 1977–78, 1980–81, 1982–83, 1984–85, 1991–92, 2013–14

11 φορές πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας:

1931–32, 1948–49, 1974–75, 1979–80, 1981–82, 1990–91, 1995–96, 1997–98, 2010–11, 2012–13, 2015–16

μία (1) φορά πρόκριση στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ (κυπέλλου Πρωταθλητριών έως το 1992):

1976–77 (κατά την πρώτη από τις 5 συμμετοχές του στη διοργάνωση)

μία (1) φορά πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου Κυπελλούχων:

1973–74 (κατά τη δεύτερη από τις 6 παρουσίες του)

10 φορές πρόκριση στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ (κυπέλλου UEFA έως το 2009):

1982–83, 1983–84, 1991–92, 1997–98, 2000–01, 2001–02, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2013–14, 2016–17 (σε συνολικά 23 συμμετοχές του στη διοργάνωση από το 1971).

Ανά αγωνιστική περίοδο

Περίοδος Πρωτάθλημα Κύπελλο Πρωτάθλ. ΕΠΣΜ
/ Ευρώπη
Προπονητής
[40][41]
Σύνθεση[41][42][43]
1926-27 Δεν διεξήχθη Δεν διεξήχθη Πρωτάθλημα Μακεδονίας
Β΄ Κατηγορία
Κώστας Ανδρεάδης Ανδρεάδης, Μακαρονόπουλος, Βλάχου, Παντερμαλής, Πάγκαλος, Τσολακίδης, Λιανόπουλος, Γεωργιάδης, Χρηστίδης, Χ. Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης
1927-28 Δεν μετείχε Δεν διεξήχθη Πρωτάθλημα Μακεδονίας
2η θέση
Κώστας Ανδρεάδης Μαλαξόπουλος
1928-29 Δεν διεξήχθη Δεν διεξήχθη Πρωτάθλημα Μακεδονίας
2η θέση
Κώστας Ανδρεάδης Ετιέν Flag of France.svg, Τσολακίδης, Μακαρονόπουλος
1929-30 Δεν μετείχε Δεν διεξήχθη Πρωτάθλημα Μακεδονίας
3η θέση
Κώστας Ανδρεάδης Ετιέν Flag of France.svg, Πανίδης(;)
1930-31 5η θέση Δεν διεξήχθη Πρωτάθλημα Μακεδονίας
2η θέση
Κώστας Ανδρεάδης Ετιέν Flag of France.svg, Πάγκαλος, Πυλόροφ, Παζάρογλου, Πανίδης
1931-32 7η θέση Ημιτελικά Πρωτάθλημα Μακεδονίας
Δεν μετείχε
Ρούντολφ Γκάσνερ Flag of Austria.svg Ετιέν Flag of France.svg, Βίλλι Σβέτσικ Flag of Austria.svg, Πανίδης
1932-33 Δεν μετείχε Φάση των 16 Πρωτάθλημα Μακεδονίας
Δεν μετείχε
Αριστοτέλης Αρμάρης Σωτηριάδης, Ετιέν Flag of France.svg, Πανίδης
1933-34 2ος Βορείου Ομίλου Δεν διεξήχθη Πρωτάθλημα Μακεδονίας
2η θέση
Νίκος Σανκιώνης Σωτηριάδης, Ετιέν Flag of France.svg, Πανίδης
1934-35 Δεν ολοκληρώθη Δεν διεξήχθη Πρωτάθλημα Μακεδονίας

Δεν μετείχε

Σωτηριάδης, Πανίδης
1935-36 7η θέση Δεν διεξήχθη Πρωτάθλημα Μακεδονίας

Δεν μετείχε

Σωτηριάδης, Πανίδης
1936-37 2η θέση Δεν διεξήχθη Πρωτάθλημα Μακεδονίας
Πρωταθλητής
Σωτηριάδης, Μποστατζόγλου, Κοντόπουλος, Ιωαννίδης, Αποστόλου, Κ. Καλογιάννης, Βαφειάδης, Κοσμίδης, Πανίδης, Αλ. Αναστασιάδης, Μοσχίδης, Βασιλειάδης
1937-38 Δεν μετείχε Δεν διεξήχθη Πρωτάθλημα Μακεδονίας
2η θέση
Σωτηριάδης, Πανίδης
1938-39 3ος Βορείου Ομίλου Φιναλίστ Πρωτάθλημα Μακεδονίας
3η θέση
Σωτηριάδης, Βατίκης, Κοντόπουλος, Μποσταντζόγλου, Πανίδης, Γ(α)λάρος, Κρίτας, Ιωαννίδης, Κ. Καλογιάννης, Κοντουλιάς (ή Κουκουλάς), Γ. Αρβανίτης (Γούλιος), Πανίδης
1939-40 2η θέση Προημιτελικά Πρωτάθλημα Μακεδονίας
2η θέση
Σωτηριάδης, Γ. Αρβανίτης (Γούλιος), Πανίδης
1945-46 Δεν μετείχε Δεν διεξήχθη Πρωτάθλημα Μακεδονίας
2η θέση
Χαρίλαος Παπαδόπουλος Γ. Αρβανίτης (Γούλιος), Μάρκοβιτς, Πανίδης
1946-47 Δεν μετείχε Φάση των 16 Πρωτάθλημα Μακεδονίας
5η θέση
Αριστοτέλης Αρμάρης Μάρκοβιτς, Πανίδης
1947-48 3η θέση Γ΄ προκριμα-
τική φάση
Θεσ/νίκης
Πρωτάθλημα Μακεδονίας
Πρωταθλητής
Νίκος
Αυελάκης
Μάρκοβιτς, Μουρατίδης, Πανίδης
1948-49 Δεν μετείχε Ημιτελικά Πρωτάθλημα Μακεδονίας
2η θέση
Κώστας Δεληγιώργης Μάρκοβιτς, Μουρατίδης
1949-50 Δεν διεξήχθη Προημιτελικά Πρωτάθλημα Μακεδονίας
Πρωταθλητής
Νίκος Πάγκαλος Μάρκοβιτς, Μουρατίδης, Χατζηαντωνίου, Βασιλειάδης, Πατάκας, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Κουντής, Ψωμάς, Σοφ. Αρβανίτης
1950-51 Δεν μετείχε Φιναλίστ Πρωτάθλημα Μακεδονίας
3η θέση
Βίλχελμ (Βίλλι) Σέφτσικ Flag of Austria.svg Λύκαρης, Πατάκας, Σοφ. Αρβανίτης, Γκολέμας, Γκόγκος, Ψωμάς, Βασιλειάδης, Μουρατίδης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Εμμανουηλίδης, Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Χριστοδούλου
1951-52 Δεν διεξήχθη Φάση των 16 Πρωτάθλημα Μακεδονίας
?
Βίλχελμ (Βίλλι) Σέφτσικ Flag of Austria.svg
1952-53 Δεν μετείχε ? Πρωτάθλημα Μακεδονίας
3η θέση
Βίλχελμ (Βίλλι) Σέφτσικ Flag of Austria.svg,
Νίκος Πάγκαλος
Κουιρουκίδης
1953-54 4η θέση ? Πρωτάθλημα Μακεδονίας
Πρωταθλητής
Νίκος Πάγκαλος Συμεωνίδης (Λέανδρος), Κουιρουκίδης, Δουκάκης, Μπογδάνου, Καλογιάννης, Λύμπος, Κεμανίδης, Παπαδάκης, Τσίντογλου, Κιουρτζής, Χουρβουλιάδης, Κουτουξίδης, Χασιώτης
1954-55 4η θέση Φιναλίστ Πρωτάθλημα Μακεδονίας
Πρωταθλητής
Νίκος Πάγκαλος Πρόγιος, Κεμανίδης, Γερούδης, Καλογιάννης, Χασιώτης, Δουκάκης, Τσίντογλoυ, Καραφουλίδης, Γεντζής, Παπαδάκης, Κιουρτζής, Συμεωνίδης (Λέανδρος), Κουιρουκίδης
1955-56 4η θέση ? Πρωτάθλημα Μακεδονίας
Πρωταθλητής
Ερμάο Χόφμαν Flag of Hungary.svg Συμεωνίδης (Λέανδρος), Κουιρουκίδης
1956-57 4η θέση ? Πρωτάθλημα Μακεδονίας
Πρωταθλητής
Νίκο Πόλτι Flag of Austria.svg,
Κλ. Βικελίδης,
Βάλτερ Πφέφερ Flag of Austria.svg
Συμεωνίδης (Λέανδρος), Κουιρουκίδης
1957-58 8η θέση ? Πρωτάθλημα Μακεδονίας
3η θέση
Κώστας Ζώγας Συμεωνίδης (Λέανδρος), Πρόγιος, Χαβανίδης, Κουιρουκίδης, Χασιώτης, Κωστής, Πετρίδης, Τσίντογλου, Γιαννέλος, Κατηκαρίδης
1958-59 8η θέση Προημιτελικά Πρωτάθλημα Μακεδονίας
2η θέση
Διονύσης Μινάρδος Συμεωνίδης (Λέανδρος), Κουιρουκίδης
1959-60 7η θέση ? Δεν μετείχε Ζάρκο Μιχαήλοβιτς
Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg (Flag of Serbia.svg)
Αστεριάδης, Γιαννέλος, Καμαλακίδης, Κατηκαρίδης, Κεμανίδης, Κερμενίδης, Κιουρτζής, Κουιρουκίδης, Κωστής, Λάππας, Γ. (Τούλης) Μουρατίδης, Νικολαΐδης, Πετρίδης, Πρόγιος, Ραπτόπουλος, Σαλούστο Flag of Greece.svg / Flag of Italy.svg(;), Σαχερτζής, Συμεωνίδης (Λέανδρος), Τσαπόνης, Τσίντογλου, Χαβανίδης, Χασιώτης
1960-61 10η θέση ? Δεν μετείχε Ζάρκο Μιχαήλοβιτς
Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg(Flag of Serbia.svg)
Βασιλειάδης, Γ. Γιακουμής, Γιαννέλος, Γκάγκας, Ιατρού, Καμαλακίδης, Κεμανίδης, Κιουρτζής, Μηλίτσης, Γ. (Τούλης) Μουρατίδης, Νικολαΐδης, Πρόγιος, Ραπτόπουλος, Σαλούστο Flag of Greece.svg / Flag of Italy.svg(;), Σιδηρόπουλος, Συμεωνίδης (Λέανδρος), Τασόπουλος, Τσοπλάκης, Χαβανίδης, Χασεκίδης, Χασιώτης
1961-62 6η θέση Φάση των 16 Δεν μετείχε Καρλ Ντούρσπεκτ

Flag of Austria.svg

Αγγελιδάκης, Απαλάκης, Βασιλειάδης, Γ. Γιακουμής, Καμαλακίδης, Κατηκαρίδης, Κεμανίδης, Κερμενίδης, Κιουρτζής, Μηλίτσης, Γ. (Τούλης) Μουρατίδης, Μιχαηλίδης, Νικολαΐδης, Ορφανίδης, Πετρίδης, Ραπτόπουλος, Πρόγιος, Σιδηρόπουλος, Συμεωνίδης (Λέανδρος), Τασόπουλος, Χασιώτης
1962-63 4η θέση Προημιτελικά Δεν μετείχε Καρλ Ντούρσπεκτ

Flag of Austria.svg

Αγγελιδάκης, Απαλάκης, Βασιλειάδης, Γεωργόπουλος I, Γ. Γιακουμής, Κεμανίδης, Μακρής, Μαρβάκης, Μιχαηλίδης, Γ. (Τούλης) Μουρατίδης, Μυτιληναίος, Νικολαΐδης, Παπαδόπουλος II, Πετρίδης, Πρόγιος, Ραπτόπουλος, Σαββίδης, Συμεωνίδης (Λέανδρος), Χασιώτης
1963-64 8η θέση Φάση των 16 Δεν μετείχε Γκιέργκ Μπάμπολτσαϊ Flag of Hungary.svg Αποστολίδης, Βασιλειάδης (;), Γεωργόπουλος I, Γ. Γιακουμής, Γιαννέλος (;), Δούκας (Ασίκης), Κοντογιώργος, Κούδας, Λιτόπουλος, Μακρής, Μαμόπουλος, Μαρβάκης, Γρ. Μαχαιρίδης, Μιχαηλίδης, Γ. (Τούλης) Μουρατίδης, Μουσεμελίδης, Μπιζάς, Νικολαΐδης, Παπαδόπουλος II, Παπαμέτης, Ραπτόπουλος, Σαββίδης (;), Στεργιάδης, Συμεωνίδης (Λέανδρος), Τασόπουλος, Τσοπλάκης, Χασιώτης
1964-65 8η θέση Φάση των 16 Δεν μετείχε Γκιέργκ Μπάμπολτσαϊ Flag of Hungary.svg Αποστολίδης, Βαλτσάνης, Βασιλειάδης (;), Βουτσατσίκης, Γ. Γιακουμής, Γιαννέλος (;), Δούκας (Ασίκης), Κοντογιώργος, Κούδας, Λιτόπουλος, Μακρής, Μαμόπουλος (;), Μαρβάκης, Γρ. Μαχαιρίδης, Μιχαηλίδης, Γ. (Τούλης) Μουρατίδης, Μουσεμελίδης, Μπιζάς (;), Νικολαΐδης, Πληγουράς, Παπαδόπουλος II (;), Ραπτόπουλος, Σαββίδης (;), Στεργιάδης (;), Συμεωνίδης (Λέανδρος), Τασόπουλος (;), Ον. Χαραλαμπίδης, Χασιώτης (;)
1965-66 6η θέση Φάση των 32 Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων
Α΄ γύρος
Μίλε Κος
Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg (Flag of Serbia.svg),
Λευτέρης Παπαδάκης
Αποστολίδης, Αφεντουλίδης, Βαλτσάνης, Βασιλειάδης, Γ. Γιακουμής, Δούκας (Ασίκης), Θεοφανίδης, Καζίας, Κοντογιώργος, Κούδας, Μακρής, Μαρβάκης, Γρ. Μαχαιρίδης, Μήτρακας, Γ. (Τούλης) Μουρατίδης, Μουσεμελίδης, Νικολαΐδης, Σαββίδης, Συμεωνίδης (Λέανδρος), Τάτσης, Τσαγγάρης, Ον. Χαραλαμπίδης
1966-67 4η θέση Προκριμα-
τικός γύρος
Δεν μετείχε Νίκος Πάγκαλος Αφεντουλίδης, Βαλτσάνης (;), Βασιλειάδης, Γ. Γιακουμής, Δούκας (Ασίκης) (;), Θεοφανίδης, Καζίας, Καρανταγλίδης, Κοντογιώργος, Μακρής, Μαρβάκης (;), Γρ. Μαχαιρίδης (;), Μήτρακας, Γ. (Τούλης) Μουρατίδης, Μουσεμελίδης (;), Νικολαΐδης, Σαββουλίδης, Συμεωνίδης (Λέανδρος), Τάτσης, Τσαγγάρης (;), Φουντουκίδης, Ον. Χαραλαμπίδης
1967-68 9η θέση Προημιτελικά Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων
Α΄ γύρος
Νίκος Πάγκαλος,
Δημήτρης Καλογιάννης,
Άιβορ Πάουελ Flag of Wales (1959).svg
Αφεντουλίδης, Βασιλειάδης, Γ. Γιακουμής, Θεοφανίδης, Καζίας, Καρανταγλίδης, Κατσικάρης, Κοντογιώργος, Λάζος, Μακρής, Γ. (Τούλης) Μουρατίδης, Νικολαΐδης, Π. Παπαδόπουλος, Παπαχριστούδης, Σαββουλίδης, Σαράφης, Συμεωνίδης (Λέανδρος), Τάτσης, Φουντουκίδης, Ον. Χαραλαμπίδης
1968-69 5η θέση Προημιτελικά Δεν μετείχε Γιάνε Γιανέφσκι
Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg (Flag of North Macedonia.svg)
Ασλανίδης, Αφεντουλίδης, Γ. Γιακουμής, Θεοφανίδης, Κατσικάρης, Κούδας, Αμβρ. Κωνσταντινίδης, Ανδρ. Κωνσταντινίδης, Λάζος, Μακρής, Μήτρακας, Γ. (Τούλης) Μουρατίδης, Παπαχριστούδης, Παρίδης, Πίρτσος, Σαββουλίδης, Σαράφης, Σιάντσης, Συμεωνίδης (Λέανδρος), Τερζανίδης, Φουντουκίδης
1969-70 5η θέση Φιναλίστ Δεν μετείχε Γένε Τσάκναντι Flag of Hungary.svg / Flag of Germany.svg Ασλανίδης, Αφεντουλίδης, Γ. Γιακουμής, Δράμαλης, Θεοφανίδης, Κατσικάρης, Κοντογιώργος, Κούδας, Λάζος, Λαρίδης, Μακρής, Μήτρακας, Γ. (Τούλης) Μουρατίδης, Οικονόμου, Π. Παπαδόπουλος, Παπαχριστούδης, Παρίδης, Πίρτσος, Σαββουλίδης, Σαράφης, Στεργιάδης, Τερζανίδης, Τσαμούτης, Φουντουκίδης, Χριστοδούλου
1970-71 8η θέση Φιναλίστ Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων
Α΄ γύρος
Ίβιτσα Χόρβατ Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg (Flag of Croatia.svg),
Γιώργος Χασιώτης,
Λες Σάννον Flag of England.svg
Ασλανίδης, Βέργος, Γούναρης, Δράμαλης, Κοντογιώργος, Κούδας, Λάζος, Λαρίδης, Μακρής, Μαντζουράκης, Μπέλλης, Π. Παπαδόπουλος, Παπαχριστούδης, Παρίδης, Πουλασαχίδης, Σαββουλίδης, Σαράφης, Σταυρίδης, Στεργιάδης, Τερζανίδης, Φουντουκίδης, Χατζηαντωνίου, Χατζηιωάννου, Χριστοδούλου
1971-72 5η θέση Κυπελλούχος Δεν μετείχε Λες Σάννον Flag of England.svg Αποστολίδης, Ασλανίδης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Καλιφούλης, Κούδας, Λάζος, Μαντζουράκης, Μπέλλης, Παλασουχίδης, Π. Παπαδόπουλος, Παράσχος, Παρίδης, Σαββουλίδης, Σαράφης, Σταυρίδης, Τσακιρόπουλος, Τερζανίδης, Φουντουκίδης, Χατζηαντωνίου, Χατζηιωάννου, Χατζηκαπετάνης
1972-73 2η θέση Φιναλίστ Κύπελλο Κυπελλούχων
Α΄ γύρος
Λες Σάννον Flag of England.svg Αποστολίδης, Ασλανίδης, Βουζουνεράκης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Λάζος, Κούδας, Μαντζουράκης, Μπέλλης, Παναγής, Π. Παπαδόπουλος, Παράσχος, Παρίδης, Πέλλιος, Σαββουλίδης, Σαράφης, Σταυρίδης, Στέφας, Τερζανίδης, Τσακιρόπουλος, Τσιλιγκιρίδης, Φουντουκίδης, Χατζηαντωνίου, Χατζηιωάννου
1973-74 4η θέση Κυπελλούχος Κύπελλο Κυπελλούχων
Προημιτελικά
Λες Σάννον Flag of England.svg Αναστασιάδης, Αποστολίδης, Ασλανίδης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Καλιφούλης, Κερμανίδης, Κούδας, Λάζος, Παναγής, Π. Παπαδόπουλος, Παρίδης, Πέλλιος, Σαββουλίδης, Σαράφης, Στέφας, Τερζανίδης, Τσακιρόπουλος, Τσιλιγκιρίδης, Φουντουκίδης, Χατζηαντωνίου Χατζηιωάννου
1974-75 3η θέση Ημιτελικά Κύπελλο Κυπελλούχων
Α΄ γύρος
Λ. Σάννον Flag of England.svg,
Απόστολος Πρόγιος,
Γκιούλα Λόραντ Flag of Hungary.svg
Αναστασιάδης, Αποστολίδης, Ασλανίδης, Γκουερίνο Flag of Brazil.svg, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Καπουσούζης, Κερμανίδης, Κούδας, Λάζος, Μπάτης, Ντεκ Flag of Switzerland.svg, Παρίδης, Πέλλιος, Σαράφης, Στέφας, Τερζανίδης, Τσιλιγκιρίδης, Φουντουκίδης, Χατζηαντωνίου
1975-76 Πρωταθλητής Φάση των 16 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Α΄ γύρος
Γκιούλα Λόραντ Flag of Hungary.svg Αναστασιάδης, Αποστολίδης, Ασλανίδης, Βούλγαρης, Γούναρης, Γκουερίνο Flag of Brazil.svg, Ιωσηφίδης, Καπουσούζης, Κερμανίδης, Κούδας, Γ. Μουρατίδης III, Ορφανός, Παρίδης, Πέλλιος, Σαράφης, Τερζανίδης, Φουντουκίδης, Φούρτουλα Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg (Flag of Bosnia and Herzegovina.svg)
1976-77 3η θέση Φιναλίστ Κύπελλο Πρωταθλητριών
Φάση των 16
Μπράνκο Στάνκοβιτς
Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg (Flag of Serbia.svg / Flag of Bosnia and Herzegovina.svg),
Μπίλι Μπίνγκαμ Ulster Banner.svg
Αναστασιάδης, Αποστολίδης, Βούλγαρης, Γκουερίνο Flag of Brazil.svg, Γούναρης, Δαμανάκης, Ιωσηφίδης, Καπουσούζης, Κερμανίδης, Κούδας, Μηλίνης, Μποντιτσόπουλος, Ορφανός, Παναγιωτίδης, Παρίδης, Πέλλιος, Σαράφης, Τερζανίδης, Φουντουκίδης, Φούρτουλα Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg (Flag of Bosnia and Herzegovina.svg)
1977-78 2η θέση Φιναλίστ Κύπελλο Κυπελλούχων
Β΄ γύρος
Μπίλι Μπίνγκαμ Ulster Banner.svg ,
Δημήτρης Καλογιάννης,
Λάκης Πετρόπουλος
Αναστασιάδης, Αποστολίδης, Βούλγαρης, Γκουερίνο Flag of Brazil.svg, Γούναρης, Δαμανάκης, Ιωσηφίδης, Καπουσούζης, Κερμανίδης, Κούδας, Κωστίκος, Μποντιτσόπουλος, Ορφανός, Παθιακάκης, Παναγιωτίδης, Πέλλιος, Σαράφης, Φεστέρης, Φουντουκίδης, Φούρτουλα Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg (Flag of Bosnia and Herzegovina.svg)

Επίσης από τις ομάδες ερασιτεχνική και εφήβων: Αλαβάντας, Ανέστης, Γουγουτσάς, Καρασαββίδης, Κούκης, Μαλαξιανάκης, Μπανιώτης, Ρόπκας (ή Ρούπκος), Ρούσος, Φαρμάκης, Χουνουζίδης[σ. 5]

1978-79 4η θέση Φάση των 16 Κύπελλο Κυπελλούχων
Α΄ γύρος
Έγκον Πίχατσεκ Flag of Poland.svg Αλαβάντας, Αναστασιάδης, Θόδωρος Αποστολίδης, Κούλης Αποστολίδης, Γκουερίνο Flag of Brazil.svg, Γούναρης, Δαμανάκης, Ιωσηφίδης, Κερμανίδης, Κούδας, Κωστίκος, Κατσανίκας, Ορφανός, Πέλλιος, Σαράφης, Σίγγας, Φίλης, Φούρτουλα Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg (Flag of Bosnia and Herzegovina.svg)
1979-80 5η θέση Ημιτελικά Δεν μετείχε Έγκον Πίχατσεκ Flag of Poland.svg,
Γκιούλα Λόραντ Flag of Hungary.svg
Αλαβάντας, Αλεξανδρίδης, Αναστασιάδης, Θ. Αποστολίδης, Βασιλάκος, Γκουερίνο Flag of Brazil.svg, Γούναρης, Δαμανάκης, Ιωσηφίδης, Κερμανίδης, Κούδας, Κωστίκος, Ορφανός, Πέλλιος, Σαράφης, Σίγγας, Τσουρέλας, Φίλης, Φούρτουλα Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg (Flag of Bosnia and Herzegovina.svg)
1980-81 4η θέση Φιναλίστ Δεν μετείχε Γκιούλα Λόραντ Flag of Hungary.svg,
Αρίσταρχος Φουντουκίδης
Αλαβάντας, Αλεξανδρίδης, Αναστασιάδης, Θ. Αποστολίδης, Βασιλάκος,Γεωργόπουλος, Γκουερίνο Flag of Brazil.svg / Flag of Greece.svg, Γούναρης, Δαμανάκης, Χρ. Δημόπουλος, Ιωσηφίδης, Κερμανίδης, Κούδας, Κωστίκος, Πέλλιος, Σάλαμον Flag of Hungary.svg, Σαράφης, Σίγγας, Στ. Τριανταφυλλίδης, Τσουρέλας, Φίλης, Φούρτουλα Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg (Flag of Bosnia and Herzegovina.svg) / Flag of Greece.svg
1981-82 3η θέση Ημιτελικά Κύπελλο Κυπελλούχων
Α΄ γύρος
Χάιντς Χέερ Flag of Germany.svg Αλαβάντας, Αλεξανδρίδης (;), Θ. Αποστολίδης, Βασιλάκος, Γούναρης, Γκουερίνο Flag of Brazil.svg / Flag of Greece.svg, Γεωργόπουλος, Δαμανάκης, Χρ. Δημόπουλος, Ιωσηφίδης, Κούδας, Κωστίκος, Παντέλης, Πέλλιος, Σάλαμον(;) Flag of Hungary.svg, Σίγγας, Τριανταφυλλίδης, Τσουρέλας, Φούρτουλα Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg (Flag of Bosnia and Herzegovina.svg) / Flag of Greece.svg, Ψαρράς
1982-83 4η θέση Φιναλίστ Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Β΄ γύρος
Χάιντς Χέερ Flag of Germany.svg Αλαβάντας, Αλεξανδρίδης, Θ. Αποστολίδης, Αποστόλου, Βασιλάκος, Γεωργόπουλος, Γκουερίνο Flag of Brazil.svg / Flag of Greece.svg, Δαμανάκης, Χρ. Δημόπουλος, Ιωσηφίδης, Κούδας, Κωστίκος, Μπανιώτης, Παντέλης, Πέλλιος, Τριανταφυλλίδης, Σίγγας, Σκαρτάδος, Τρίμχολντ Flag of Germany.svg, Τσουρέλας, Φούρτουλα Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg (Flag of Bosnia and Herzegovina.svg) / Flag of Greece.svg, Ψαρράς
1983-84 5η θέση Προημιτελικά Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Β΄ γύρος
Παλ Τσερνάι Flag of Hungary.svg Αλαβάντας, Αλεξανδρίδης, Θ. Αποστολίδης, Αποστόλου, Βασιλάκος, Γεωργόπουλος, ΓκουερίνοFlag of Brazil.svg / Flag of Greece.svg, Δαμανάκης, Χρ. Δημόπουλος, Ιωσηφίδης, Κούδας, Κωστίκος, Μαλιούφας, Μαυρομμάτης, Μπανιώτης, Παντέλης, Πέλλιος, Σίγγας, Σκαρτάδος, Τρίμχολντ Flag of Germany.svg, Τσουρέλας, Φούρτουλα Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg (Flag of Bosnia and Herzegovina.svg) / Flag of Greece.svg, Ψαρράς
1984-85 Πρωταθλητής Φιναλίστ Δεν μετείχε Βάλτερ Σκότσικ Flag of Austria.svg Αλαβάντας, Αλεξανδρίδης, Βασιλάκος, Γιούρισιτς Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg (Flag of Serbia.svg), Δαμανάκης, Χρ. Δημόπουλος, Ιορδανίδης, Ιωσηφίδης, Καρασαββίδης, Κωστίκος, Λιάκος, Μαλιούφας, Μαυρομμάτης, Μπανιώτης, Πάπριτσα Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg (Flag of Serbia.svg / Flag of Bosnia and Herzegovina.svg), Παντέλης, Σίγγας, Σκαρτάδος, Σπανοσωτηρόπουλος, Στεργιούδας, Τσουρέλας, Ψαρράς
1985-86 10η θέση Α΄ γύρος

(συμπλη-
ρωματικός)

Κύπελλο Πρωταθλητριών
Α΄ γύρος
Βάλτερ Σκότσικ Flag of Austria.svg,
Μιχάλης Μπέλλης
Αλαβάντας, Αλεξανδρίδης, Βασιλάκος, Γιούρισιτς Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg (Flag of Serbia.svg), Γκιτσιούδης, Ιορδανίδης, Α. Καρασαββίδης, Κωστίκος, Λιάκος, Μαλιούφας, Μαυρομμάτης, Μπανιώτης, Στ. Μπορμπόκης, Ορφανός, Πάπριτσα Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg (Flag of Serbia.svg / Flag of Bosnia and Herzegovina.svg), Παντέλης, Πίττας, Σαχανίδης, Σίγγας, Σκαρτάδος, Στεργιούδας, Τερζής, Τσουρέλας, Ψαρράς
1986-87 5η θέση Β΄ γύρος Δεν μετείχε Τάις Λίμπρεχτς Flag of the Netherlands.svg Αλαβάντας, Αλεξανδρίδης, Βασιλάκος, Γιούρισιτς Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg (Flag of Serbia.svg), Γκιτσιούδης, Ιορδανίδης, Καραγεωργίου, Καρασαββίδης, Λιάκος, Μαλιούφας, Μαυρομμάτης, Μήτογλου, Μπανιώτης, Στ. Μπορμπόκης, Ορφανός, Παπαϊωάννου, Ρουσσομάνης, Σίγγας, Σκαρτάδος, Σκούρας Flag of the United States.svg / Flag of Greece.svg, Τερζής, Τσουρέλας, Ψαρράς
1987-88 3η θέση Β΄ γύρος Δεν μετείχε Τάις Λίμπρεχτς Flag of the Netherlands.svg,
Μιχάλης Μπέλλης
Αλαβάντας, Αλεξανδρίδης, Γκιτσιούδης, Ιορδανίδης, Καραγεωργίου, Καρασαββίδης, Λαγωνίδης, Λεοντιάδης, Μαλιούφας, Μαυρέας, Μαυρομμάτης, Μήτογλου, Μπανιώτης, Μπάννον Ιρλανδία, Στ. Μπορμπόκης, Νίκιτς Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg(Flag of Bosnia and Herzegovina.svg), Παπαϊωάννου, Ρουσσομάνης, Σερέτης, Σίγγας, Σκαρτάδος, Τερζής, Ν. Τριανταφυλλίδης, Τσιπλάκης, Τσουρέλας, Ψαρράς
1988-89 8η θέση Προημιτελικά Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Α΄ γύρος
Ρίνους ΊσραελFlag of the Netherlands.svg,
Νίκος Αλέφαντος,
Σταύρος Σαράφης
Αλαβάντας, Αλεξανδρίδης, Αμπιχάμπκι (Φερνάντο) Flag of Brazil.svg, Τζ. Αναστασιάδης Flag of Australia.svg / Flag of Greece.svg, Γιάνκος Flag of Australia.svg / Flag of Greece.svg, Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Καραλίδης, Καρασαββίδης, Λαγωνίδης, Λεοντιάδης, Μαλιούφας, Μαυρέας, Μήτογλου, Στ. Μπορμπόκης, Όσβολντ Flag of Norway.svg, Σερέτης, Σίγγας, Σκαρτάδος, Σμολ Flag of England.svg, Τερζής, Τουρσουνίδης, Τσιπλάκης, Τσουρέλας
1989-90 3η θέση Φάση των 16 Δεν μετείχε Ρομπ Γιάκομπς Τολμπά, Μητσιμπόνας, Σκαρτάδος, Τζ. Αναστασιάδης, Λαγωνίδης, Στ. Μπορμπόκης, Καραγεωργίου, Γκιτσιούδης, Τουρσουνίδης, Λεοντιάδης, Κιέτιλ
1990-91 4η θέση Ημιτελικά Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Α΄ γύρος
Ρομπ Γιάκομπς,
Χρήστος Τερζανίδης
Τολμπά, Χ. Χασάν, Ι. Χασάν, Μητσιμπόνας, Σκαρτάδος, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Στ. Μπορμπόκης, Καραγεωργίου, Τζ. Αναστασιάδης, Γκιτσιούδης, Τουρσουνίδης, Λεοντιάδης
1991-92 4η θέση Φιναλίστ Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Β΄ γύρος
Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς,
Γιάννης Γούναρης
Τολμπά, Γκάμπριτς, Οικονομίδης, Μπασμπανάς, Πλίτσης, Αλεξίου, Μητσιμπόνας, Λαγωνίδης, Στ. Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Τζούρτζεβιτς, Τζ. Αναστασιάδης, Τουρσουνίδης, Λεοντιάδης, Μαλιούφας, Μήτογλου, Καλογερόπουλος, Γκιτσιούδης
1992-93 5η θέση Β΄ γύρος Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Α΄ γύρος
Λιούπκο Πέτροβιτς,
Νίκος Ζαλίκας,
Όλεγκ Μπλαχίν
Τολμπά, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Τζ. Αναστασιάδης, Τουρσουνίδης, Δερμιτζάκης, Θ. Δημόπουλος, Στ. Μπορμπόκης, Πουρλιοτόπουλος, Χάβος, Καλογερόπουλος, Λεοντιάδης, Μιχόπουλος, Ν. Παναγιωτίδης
1993-94 5η θέση Φάση των 16 Δεν μετείχε Όλεγκ Μπλαχίν,
Σαράφης
Ζαγοράκης, Τολμπά, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Τζ. Αναστασιάδης, Τουρσουνίδης, Δερμιτζάκης, Καρασαββίδης, Στ. Μπορμπόκης, Πουρλιοτόπουλος, Χάβος, Μιχόπουλος, Παπουλίδης, Ν. Παναγιωτίδης
1994-95 3η θέση Β΄ γύρος Δεν μετείχε Άρι Χάαν Ζαγοράκης, Αλεξίου, Ζουμπούλης, Τζ. Αναστασιάδης, Λαγωνίδης, Τουρσουνίδης, Δερμιτζάκης, Πουρλιοτόπουλος, Χάβος, Μιχόπουλος, Καρασαββίδης, Ν. Παναγιωτίδης
1995-96 14η θέση Ημιτελικά Δεν μετείχε Άρι Χάαν,
Σταύρος Σαράφης,
Ντράγκαν Κοκότοβιτς,
Μιχάλης Μπέλλης,
Γκούντερ Μπένγκτσον
Ζαγοράκης, Αλεξίου, Ζουμπούλης, Τσαλουχίδης, Πουρλιοτόπουλος, Χάβος, Τουρσουνίδης, Μιχόπουλος, Τζ. Αναστασιάδης, Νόλης, Ν. Παναγιωτίδης
1996-97 4η θέση Φάση των 16 Δεν μετείχε Γκούντερ Μπένγκτσον,
Χρήστος Αρχοντίδης,
Άγγελος Αναστασιάδης
Ζαγοράκης, Βρύζας, Μαραγκός, Αλεξίου, Τουρσουνίδης, Μιχόπουλος, Ζουμπούλης, Πουρλιοτόπουλος, Τζ. Αναστασιάδης, Κατσούρης, Καφές, Νάστος, Ν. Παναγιωτίδης
1997-98 4η θέση Ημιτελικά Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Φάση των 32
Άγγελος Αναστασιάδης Ζαγοράκης, Βρύζας, Τουρσουνίδης, Μιχόπουλος, Φραντζέσκος, Νάγκμπε, Ζουμπούλης, Μαραγκός, Κατσούρης, Καφές, Κολομπούρδας
1998-99 4η θέση Φάση των 16 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Β΄ προκριματικός
Όλεγκ Μπλαχίν,
Άγγελος Αναστασιάδης,
Άρι Χάαν
Βαλένσια, Βρύζας, Τουρσουνίδης, Μιχόπουλος, Φραντζέσκος, Νάγκμπε, Κατσαμπής, Βοσκαρίδης, Καφές, Κωνσταντινίδης, Κολομπούρδας, Κουλακιώτης, Κρισμάρεβιτς, Νάστος
1999-00 5η θέση Φάση των 16 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Β΄ γύρος
Άρι Χάαν,
Σταύρος Σαράφης,
Ντούσαν Μπάγεβιτς
Βαλένσια, Βρύζας, Τουρσουνίδης, Μιχόπουλος, Τετράντζε, Φραντζέσκος, Νάγκμπε, Ναλιτζής, Βενετίδης, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Καφές, Κωνσταντινίδης, Μαραγκός, Κόβιτς, Φρούσος, Καραδήμος, Κατσαμπής, Βοσκαρίδης, Κολομπούρδας, Κουλακιώτης, Σαλπιγγίδης
2000-01 4η θέση Κυπελλούχος Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Φάση των 32
Ντούσαν Μπάγεβιτς Καμπς, Τετράντζε, Φραντζέσκος, Ναλιτζής, Κόβιτς, Β. Μπορμπόκης, Βενετίδης, Κατσαμπής, Αμπονσά, Κουλακιώτης, Ουντέζε, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Εγκωμίτης, Οκκάς, Σπάσιτς, Καφές, Κωνσταντινίδης, Φρούσος, Καραδήμος, Βοσκαρίδης, Κολομπούρδας
2001-02 4η θέση Προημιτελικά Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Φάση των 32
Ντούσαν Μπάγεβιτς Β. Μπορμπόκης, Οκκάς, Βενετίδης, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Γιασουμή, Εγκωμίτης, Καφές, Κωνσταντινίδης, Λουσιάνο, Φρούσος, Καραδήμος, Κατσαμπής, Βοσκαρίδης, Κουλακιώτης, Κουτσόπουλος, Κούτσης
2002-03 4η θέση Κυπελλούχος Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Φάση των 32
Άγγελος Αναστασιάδης Τοχούρογλου, Εγκωμίτης, Κουτσόπουλος, Αμπονσά, Νάστος, Μάρκος, Φρούσος, Κούτσης, Δ. Χασιώτης, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Κουκιέλκα, Οκκάς, Καφές, Γιασουμή, Σπάσιτς, Ατματσίδης, Καραδήμος, Σαλπιγγίδης, Βοσκαρίδης, Θεοδωρίδης, Μακρής
2003-04 3η θέση Φάση των 16 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Β΄ γύρος
Άγγελος Αναστασιάδης Γιασουμή, Εγκωμίτης, Ατματσίδης, Μάρκος, Σαλπιγγίδης, Βόκολος, Καραδήμος, Μαλεζάς, Βοσκαρίδης, Θεοδωρίδης, Καρυπίδης, Κουτσόπουλος, Λουκά, Μακρής, Κούτσης
2004-05 5η θέση Β΄ γύρος Τσάμπιονς Λιγκ 3ος Προκριματικός,
Γιουρόπα Λιγκ Α΄ γύρος
Άγγελος Αναστασιάδης,
Ρολφ Φρίνγκερ,
Νίκος Καραγεωργίου
Γιασουμή, Εγκωμίτης, Σαλπιγγίδης, Ατματσίδης, Μάρκος, Βόκολος, Ανδράλας, Μαλεζάς, Καραδήμος, Ζησόπουλος, Ζωγραφάκης, Θεοδωρίδης, Καρυπίδης, Κουτσόπουλος, Λουκά, Χριστοδουλόπουλος, Κούτσης
2005-06 6η θέση Γ΄ γύρος Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
Β΄ γύρος
Νίκος Καραγεωργίου,
Γιώργος Κωστίκος,
Ίλιε Ντουμιτρέσκου
Ζαγοράκης, Σαλπιγγίδης, Γιασουμή, Εγκωμίτης, Κωνσταντινίδης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Ζωγραφάκης, Καρυπίδης, Κουτσόπουλος, Χαραλάμπους, Χριστοδουλόπουλος
2006-07 6η θέση Προημιτελικά Δεν μετείχε Ίλιε Ντουμιτρέσκου,
Μόμτσιλο Βούκοτιτς,
Γιώργος Παράσχος
Ζαγοράκης, Γιασουμή, Κωνσταντινίδης, Μαλεζάς, Αραμπατζής, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Μπαλάφας, Τσίγκας, Μελίσσης, Χαραλαμπίδης, Χαραλάμπους, Χριστοδουλόπουλος
2007-08 9η θέση Γ΄ γύρος Δεν μετείχε Γιώργος Παράσχος,
Φερνάντο Σάντος
Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Κωνσταντινίδης, Λάκης, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Αραμπατζής, Γκάβρανσιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μελίσσης, Μπαλάφας, Γλύκος
2008-09 4η θέση Προημιτελικά Δεν μετείχε Φερνάντο Σάντος Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Βιεϊρίνια, Κοντρέρας, Μουσλίμοβιτς, Αθανασιάδης, Ίβιτς, Κωνσταντινίδης, Λάκης, Σνάουτσνερ, Σορλέν, Χαλκιάς, Μαλεζάς, Χούτος, Αναστασάκος, Μπαλάφας, Αραμπατζής, Δάρλας, Γλύκος
2009-10 2η θέση Προημιτελικά Γιουρόπα Λιγκ
Play off
Σάντος Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Βιεϊρίνια, Κοντρέρας, Μουσλίμοβιτς, Ίβιτς, Βιτόλο, Λίνο, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Σορλέν, Τσιρίλο, Χαλκιάς, Αραμπατζής, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Παπάζογλου
2010-11 3η θέση Ημιτελικά Γιουρόπα Λιγκ
Φάση των 32
Μάριο Μπερέτα,
Παύλος Δερμιτζάκης,
Μάκης Χάβος
Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Κοντρέρας, Μουσλίμοβιτς, Σαλπιγγίδης, Ίβιτς, Φιλομένο, Αθανασιάδης, Λίνο, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Ελ Ζαρ, Ζουέλα, Χαλκιάς, Κάτσε, Κουτσιανικούλης, Κρέσιτς, Μαλεζάς, Κριστιάνο, Μπαλάφας, Παπάζογλου, Σακελλαρίου
2011-12 5η θέση Προημιτελικά Γιουρόπα Λιγκ
Φάση των 32
Λάζλο Μπόλονι Γκαρσία, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Ίβιτς, Λίνο, Έτο, Λαζάρ, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Χαλκιάς, Αποστολόπουλος, Μαλεζάς, Νιμανί, Ρομπέρ, Σταφυλίδης, Γ.Κ. Γεωργιάδης, Μπαλάφας, Γιάννου, Κατσικάς
2012-13 2η θέση Ημιτελικά Γιουρόπα Λιγκ
Play off
Γιώργος Δώνης,
Γιώργος Χ. Γεωργιάδης
Γκαρσία, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Κατσουράνης, Λίνο, Έτο, Καμαρά, Κουμαλό, Λαζάρ, Ρομπέρ, Σταφυλίδης, Γ.Κ. Γεωργιάδης, Κάτσε, Βιβιάν, Κατσικάς, Χακόμπο, Τσουκαλάς
2013-14 3η θέση Φιναλίστ Γιουρόπα Λιγκ
Φάση των 32
Χουμπ Στέφενς,
Γιώργος Χ. Γεωργιάδης
Χακόμπο, Σκόνδρας, Αθανασιάδης, Κατσουράνης, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσικάς, Γ.Κ. Γεωργιάδης, Λαζάρ, Μαντούρο, Βούκιτς, Λούκας, Κάτσε, Στοχ, Σαλπιγγίδης, Βίτορ, Χούσεν, Σπυρόπουλος, Ινσαουράλδε, Μάρτενς, Νάτχο, Κίτσιου, Γλύκος, Νίνης, Γκσπούρνινγκ, Πόζογλου, Κουλούρης, Ολίσε, Σαββίδης, Γιακουμής
2014-15 5η θέση B' γύρος Γιουρόπα Λιγκ
Φάση ομίλων
Άγγελος Αναστασιάδης,
Γιώργος Χ. Γεωργιάδης
Σαρλ Ιτάνζ, Σκόνδρας, Αθανασιάδης, Τζαβέλλας,Κατσικάς
2015-16 2η θέση Ημιτελικά Γιουρόπα Λιγκ
Φάση ομίλων
Ιγκόρ Τούντορ,
Βλάνταν Ίβιτς
Παναγιώτης Γλύκος, Ρόμπιν Όλσεν, Μάρκος Βελλίδης, Μιγκέλ Βίτορ, Γιώργος Τζαβέλλας, Στέλιος Μαλεζάς, Δημήτρης Χατζηισαίας, Στέλιος Κίτσιου, Μάριν Λέοβατς, Γιάννης Σκόνδρας, Αλέξανδρος Τζιόλης, Ρόμπερτ Μακ, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ
2016-17 4η θέση Κυπελλούχος Τσάμπιονς Λιγκ
3ος Προκριματικός
Γιουρόπα Λιγκ
Φάση των 32
Βλάνταν Ίβιτς Παναγιώτης Γλύκος, Λέο Μάτος, Μάριν Λέοβατς, Φερνάντο Βαρέλα, Στέλιος Μαλεζάς, Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, Στέλιος Κίτσιου, Χοσέ Κάνιας, Γεβχέν Σάχοφ, Γκόικο Τσίμιροτ, Πέδρο Ενρίκε, Φακούντο Περέιρα, Αμρ Ουάρντα, Δημήτρης Πέλκας, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Τζάλμα Κάμπος, Γκάρι Ροντρίγκες, Γιάννης Μυστακίδης, Ευθύμης Κουλούρης, Στέφανος Αθανασιάδης, Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς
2017-18 2η θέση Κυπελλούχος Γιουρόπα Λιγκ
Play-off
Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς,
Ραζβάν Λουτσέσκου
Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Ροντρίγκο Ρέι, Λέο Μάτος, Μάριν Λέοβατς, Βιεϊρίνια, Φερνάντο Βαρέλα, Στέλιος Μαλεζάς, Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, Χοσέ Κάνιας, Γεβχέν Σάχοφ, Γκόικο Τσίμιροτ, Μαουρίσιο, Δημήτρης Πέλκας, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Τζάλμα Κάμπος, Ομάρ Ελ Καντουρί, Δημήτρης Λημνιός, Ρόμπερτ Μακ, Ευθύμης Κουλούρης, Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς
2018-19 Πρωταθλητής Κυπελλούχος Τσάμπιονς Λιγκ
Play-off
Γιουρόπα Λιγκ
Φάση των ομίλων
Ραζβάν Λουτσέσκου Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Ροντρίγκο Ρέι, Λέο Μάτος, Βιεϊρίνια, Φερνάντο Βαρέλα, Στέλιος Μαλεζάς, Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, Δημήτρης Γιαννούλης, Χοσέ Κάνιας, Γεβχέν Σάχοφ, Μαουρίσιο, Πόντους Βέρνμπλουμ, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Δημήτρης Πέλκας, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Ομάρ Ελ Καντουρί, Δημήτρης Λημνιός, Λέο Τζαμπά, Πέδρο Ενρίκε, Τσούμπα Ακπόμ, Κάρολ Σβιντέρσκι, Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς

Πορεία και Στατιστική των Πρωταθλημάτων
Πρωτάθλημα 1975-76

Αγώνες Εντός Εκτός
Παναθηναϊκός 3–1 0–0
Άρης 2–2 0–0
Παναιτωλικός 4–1 2–0
Απόλλων Αθ. 3–0 1–0
Πανσερραϊκός 1–0 1–0
Πιερικός 1–1 2–1
ΠΑΣ Γιάννινα 1–0 0–2
Καστοριά 3–0 2–2
Πανιώνιος 4–0 4–0
Παναχαϊκή 2–0 3–0
Ολυμπιακός 3–1 4–0
ΑΕΚ 1–0 0–0
Ηρακλής 2–2 3–1
Ατρόμητος 1–2 1–0
Εθνικός 1–0 4–0
Ν. – Ι. – Η. 21 – 7 – 2
Τέρματα 60–17
Εισιτήρια εντός 291.538
Μέσος όρος 19.436
Ρόστερ Συμμ. Γκολ
Μλάντεν Φούρτουλα 30
Νέτο Γκουερίνο 30 11
Φιλώτας Πέλλιος 30
Γιάννης Γούναρης 29
Κώστας Ιωσηφίδης 29
Κούλης Αποστολίδης 29 5
Παναγιώτης Κερμανίδης 28 5
Άγγελος Αναστασιάδης 28 9
Γιώργος Κούδας 26 14
Αρίσταρχος Φουντουκίδης 25
Σταύρος Σαράφης 24 11
Χρήστος Τερζανίδης 24 2
Αχιλλέας Ασλανίδης 12
Κώστας Ορφανός 8 1
Δημήτρης Βούλγαρης 5
Δημήτρης Παρίδης 1
Θέμης Καπουσούζης 1
Γιώργος Μουρατίδης 1
Προπονητής: Γκιούλα Λόραντ

Πρωτάθλημα 1984-85

Αγώνες Εντός Εκτός
Απόλλων Αθ. 0–0 3–1
Άρης 2–0 0–3
Εθνικός 5–2 2–1
Ολυμπιακός 1–0 1–2
ΑΕΚ 1–1 2–2
Απόλλων Κ. 3–1 2–0
Λάρισα 4–1 2–1
Αιγάλεω 3–1 2–1
Ηρακλής 1–1 1–0
Παναχαϊκή 2–0 3–0
Πιερικός 2–1 1–1
Δόξα Δράμας 2–0 2–2
ΟΦΗ 3–0 1–3
Πανιώνιος 1–0 0–0
Παναθηναϊκός 1–1 1–0
Ν – Ι – Η 19 – 8 – 3
Τέρματα 54–26
Εισιτήρια εντός 338.760
Μέσος όρος 22.584
Ρόστερ Συμμ. Γκολ
Ράντε Πάπριτσα 30 6
Γιώργος Σκαρτάδος 29 11
Χρήστος Δημόπουλος 28 12
Ιβάν Γιούρισιτς 28
Νίκος Αλαβάντας 27 1
Βασίλης Βασιλάκος 25 1
Τάκης Παντέλης 24
Θωμάς Σίγγας 24 3
Χάρης Μπανιώτης 24 2
Απόστολος Τσουρέλας 24
Γιάννης Δαμανάκης 19 2
Γιώργος Κωστίκος 18 8
Κυριάκος Αλεξανδρίδης 18 2
Κώστας Ιωσηφίδης 17
Άρης Καρασαββίδης 17 4
Λάκης Στεργιούδας 8
Μιχάλης Ιορδανίδης 7
Σωτήρης Μαυρομμάτης 6
Νίκος Λιάκος 6 1
Κώστας Μαλιούφας 6
Μπάμπης Σπανοσωτηρόπουλος 4
Γιάννης Ψαρράς 2
Προπονητής: Βάλτερ Σκότσικ

Πρωτάθλημα 2018-19

Αγώνες Εντός Εκτός
Αστ. Τρίπολης 1–0 3–0
Πανιώνιος 3–0 1–0
ΟΦΗ 4–0 3–1
ΑΕΚ 2–0 1–1
Ολυμπιακός 3–1 1–0
Απόλλων Σμ. 2–0 5–1
Άρης 1–1 2–1
Παναθηναϊκός 2–0 2–0
Ατρόμητος 3–0 1–1
Παναιτωλικός 2–1 2–1
Ξάνθη 2–0 2–1
Λαμία 3–0 1–0
ΑΕΛ 2–1 1–1
Λεβαδειακός 5–0 2–1
ΠΑΣ Γιάννινα 2–1 2–0
Ν – Ι – Η 26 – 4 – 0
Τέρματα 66–14
Εισιτήρια εντός 279.590
Μέσος όρος 18.639
Ρόστερ Συμμ. Γκολ
Αλέξανδρος Πασχαλάκης 30 -
Χοσέ Άνχελ Κρέσπο 30 1
Ντιέγκο Μπίσεσβαρ 27 8
Λέο Μάτος 27 3
Φερνάντο Βαρέλα 27 2
Βιεϊρίνια 26 5
Λέο Ζαμπά 24 3
Δημήτρης Πέλκας 22 3
Γεβχέν Σάχοφ 21 5
Τσούμπα Ακπόμ 20 6
Μαουρίσιο 20 5
Δημήτρης Λημνιός 20 1
Ελ Καντουρί 17 1
Χοσέ Κάνιας 14
Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς 13 9
Κάρολ Σβιντέρσκι 11 4
Σέρτζιο Ολιβέιρα 11 3
Πόντους Βέρνμπλουμ 11 -
Αμρ Ουάρντα 9 -
Δημήτρης Γιαννούλης 8
Πέδρο Ενρίκε 7 3
Νίκος Καρέλης 5
Γιόζιπ Μίσιτς 5
Γεβχέν Χατσερίντι 3
Στέλιος Κίτσιου 2
Στέλιος Μαλεζάς 1
Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον 1
Λευτέρης Λύρατζης 1
Προπονητής: Ραζβάν Λουτσέσκου

Η πορεία προς την κατάκτηση των κυπέλλων

Πατώντας παρακάτω την επιλογή εμφάνιση, εμφανίζεται η πορεία του ΠΑΟΚ προς την κατάκτηση των εφτά κυπέλλων Ελλάδας ξεχωριστά, καθώς και λεπτομέρειες από τον τελικό αγώνα της κάθε διοργάνωσης.
Κύπελλο Ελλάδας 1971–72

Η πορεία

Φάση Αντίπαλος   Εντός     Εκτός  
Α΄ γύρος Φοίνικας Πολίχνης 5–1
Β΄ γύρος Πιερικός 3–1
Γ΄ γύρος Αίας Σαλαμίνας 2–0
Προημιτελικός Άρης 2–1
Ημιτελικός Λαμία 2–0
Τελικός Παναθηναϊκός 2–1

Ο τελικός

ΠΑΟΚ 600px Bianco con aquila bicefala nera.png 2–1 Verde con trifoglio Verde su cerchio Bianco.png Παναθηναϊκός

Πειραιάς, Στάδιο Καραϊσκάκη, Τετάρτη 5 Ιουλίου 1972
Σκορ ημιχρόνου: 1–0
Σκόρερ: Κούδας (3' Πετυχημένο σουτ, 89' Πετυχημένο φάουλ) – Παπαδημητρίου (90' Πετυχημένο σουτ)
Διαιτητής: Χρήστος Μίχας (Αθήνας) – Επόπτες: Παπαβασιλείου, Ζλατάνος
Εισιτήρια: 34.831


Kit left arm.svg

ΠΑΟΚ
 1. Flag of Greece.svg Σάββας Χατζηιωάννου
 2. Flag of Greece.svg Γιάννης Γούναρης
 3. Flag of Greece.svg Παύλος Παπαδόπουλος
 4. Flag of Greece.svg Κώστας Ιωσηφίδης
 5. Flag of Greece.svg Αρίσταρχος Φουντουκίδης
 6. Flag of Greece.svg Χρήστος Τερζανίδης
 7. Flag of Greece.svg Μιχάλης Μπέλλης
 8. Flag of Greece.svg Σταύρος Σαράφης Sub off.svg 68'
 9. Flag of Greece.svg Κούλης Αποστολίδης
10. Flag of Greece.svg Γιώργος Κούδας Αρχηγός
11. Flag of Greece.svg Αχιλλέας Ασλανίδης Sub off.svg 76'
Αναπληρωματικοί
12. Flag of Greece.svg Γιάννης Χατζηαντωνίου
13. Flag of Greece.svg Γιάννης Μαντζουράκης Sub on.svg 76'
14. Flag of Greece.svg Βασίλης Λάζος Sub on.svg 68'
15. Flag of Greece.svg Απόστολος Σαββουλίδης
16. Flag of Greece.svg Δημήτρης Σταυρίδης
Προπονητής
Flag of England.svg Λες Σάνον
Παναθηναϊκός
 1. Flag of Greece.svg Τάκης Οικονομόπουλος
 2. Flag of Greece.svg Νίκος Καραμανλής Sub off.svg 57'
 3. Flag of Greece.svg Κώστας Αθανασόπουλος
 4. Flag of Greece.svg Κώστας Ελευθεράκης
 5. Flag of Greece.svg Γιώργος Γονιός
 6. Flag of Greece.svg Φραγκίσκος Σούρπης
 7. Flag of Greece.svg Χάρης Γραμμός
 8. Flag of Greece.svg Δημήτρης Δημητρίου
 9. Flag of Greece.svg Αντώνης Αντωνιάδης
10. Flag of Greece.svg Μίμης Δομάζος Αρχηγός
11. Flag of Greece.svg Τάκης Παπαδημητρίου
Αναπληρωματικοί
12. Flag of Greece.svg Αριστείδης Καμάρας
13. Flag of Greece.svg Γιώργος Βλάχος Sub on.svg 57'
14. Flag of Greece.svg Τότης Φυλακούρης
15. Flag of Greece.svg Βασίλης Κωνσταντίνου
16. Flag of Greece.svg Σάκης Κουβάς
Προπονητής
Civil Ensign of Hungary.svg Flag of Spain.svg Φέρεντς Πούσκας

Κύπελλο Ελλάδας 1973–74

Η πορεία
Φάση Αντίπαλος Εντός Εκτός
Α΄ γύρος Καστοριά 5–0
Β΄ γύρος Μουδανιά 7–2
Γ΄ γύρος ΑΕΚ 3–1
Προημιτελικός Αιγάλεω 2–0
Ημιτελικός Πιερικός 1–0
Τελικός Ολυμπιακός 2–2 (4–3 πέν.)

Ο τελικός

ΠΑΟΚ 600px Bianco con aquila bicefala nera.png 2–2 (4–3 π.) 600px Quadrado Branco com uma figura olimpica grega.PNG Ολυμπιακός

Αθήνα, Γήπεδο Νέας Φιλαδέλφειας, Κυριακή 16 Ιουνίου 1974
Σκορ ημιχρόνου: 0–1, κανονική διάρκεια: 2–2
Σκόρερ: Παρίδης (50' Πετυχημένο σουτ), Ασλανίδης (72' Πετυχημένο πέναλτι) – Τριαντάφυλλος (19' Πετυχημένο σουτ), Κρητικόπουλος (80' Πετυχημένο κεφαλιά)
Χαμένο πέναλτι: 66' Χαμένο Καραβίτης (απέκρουσε ο Στέφας)
Διαιτητής: Χουνγκερμπίλερ (Ελβετός) – Επόπτες: Γκάτνερ, Ζάεχ

Πέναλτι
Σαράφης Soccerball shad check.svg
Παρίδης Soccerball shad check.svg
Κούδας Soccerball shade cross.svg
Αναστασιάδης Soccerball shad check.svg
Αποστολίδης Soccerball shad check.svg 4–3 Soccerball shad check.svg Παπαδημητρίου
Soccerball shade cross.svg Πουπάκης
Soccerball shade cross.svg Περσίδης
Soccerball shad check.svg Γκλέζος
Soccerball shad check.svg Σιώκος
Kit left arm.svg

ΠΑΟΚ

1. Flag of Greece.svg Γιάννης Στέφας
2. Flag of Greece.svg Γιάννης Γούναρης
3. Flag of Greece.svg Γιάννης Τσιλιγκιρίδης
4. Flag of Greece.svg Κώστας Ιωσηφίδης
5. Flag of Greece.svg Φιλώτας Πέλλιος
6. Flag of Greece.svg Χρήστος Τερζανίδης Sub off.svg 113'
7. Flag of Greece.svg Δημήτρης Παρίδης
8. Flag of Greece.svg Σταύρος Σαράφης
9. Flag of Greece.svg Κούλης Αποστολίδης
10. Flag of Greece.svg Γιώργος Κούδας Αρχηγός
11. Flag of Greece.svg Αχιλλέας Ασλανίδης Sub off.svg 95'
Αναπληρωματικοί
12. Flag of Greece.svg Αρίσταρχος Φουντουκίδης Sub on.svg 113'
13. Flag of Greece.svg Άγγελος Αναστασιάδης Sub on.svg 95'
Προπονητής
Flag of England.svg Λες Σάνον

Ολυμπιακός

1. Flag of Greece.svg Λευτέρης Πουπάκης
2. Flag of Greece.svg Γιάννης Γκαϊτατζής
3. Flag of Greece.svg Θανάσης Αγγελής
4. Flag of Greece.svg Βασίλης Σιώκος Αρχηγός
5. Flag of Greece.svg Λάκης Γκλέζος
6. Flag of Greece.svg Flag of Austria.svg Δημήτρης Περσίδης
7. Flag of Greece.svg Μιχάλης Κρητικόπουλος
8. Flag of Uruguay.svg Μίλτον Βιέρα
9. Flag of Greece.svg Flag of France.svg Υβ Τριαντάφυλλος
10. Flag of Greece.svg Γιώργος Δεληκάρης
11. Flag of Uruguay.svg Χούλιο Λοσάδα Sub off.svg 55'
Αναπληρωματικοί
14. Flag of Greece.svg Πέτρος Καραβίτης Sub on.svg 55' Sub off.svg 105'
16. Flag of Greece.svg Γιώτης Παπαδημητρίου Sub on.svg 105'
Προπονητής
Flag of Greece.svg Λάκης Πετρόπουλος
[απόκρυψη]
Κύπελλο Ελλάδας 2000–01

Η πορεία
Φάση Αντίπαλος Εντός Εκτός
Α΄ γύρος
(Φάση ομίλων) Ατρόμητος Αθηνών 1–0 2–1
Αμπελόκηποι Θεσ/νίκης 6–1 6–1
Καβάλα 3–1 5–1
Παναχαϊκή 2–0 3–2
Ναυπακτιακός Αστέρας 4–0 3–3
Φάση των 16 Άρης 2–0 1–1
Προημιτελικοί Ξάνθη 2–0 2–1
Ημιτελικοί Απόλλων Σμύρνης 5–2 0–1
Τελικός Ολυμπιακός 4–2

Ο τελικός

ΠΑΟΚ 600px Bianco con aquila bicefala nera.png 4–2 600px Quadrado Branco com uma figura olimpica grega.PNG Ολυμπιακός

Αθήνα, Γήπεδο Νίκος Γκούμας, Σάββατο 12 Μαΐου 2001
Σκορ ημιχρόνου: 2–0
Σκόρερ: Εγκωμίτης (4' Πετυχημένο σουτ), Μπορμπόκης (31' Πετυχημένο σουτ), Γεωργιάδης (46' Πετυχημένο σουτ), Ναλιτζής (85' Πετυχημένο σουτ) – Τζόρτζεβιτς (79' Πετυχημένο πέναλτι), Χούτος (90'+2' Πετυχημένο σουτ)
Διαιτητής: Γιώργος Κασναφέρης (Αθήνας) – Βοηθοί: Ζήσης, Κουρκούνας
Εισιτήρια: 13.300


ΠΑΟΚ

16. Κροατία Flag of Australia 2-3.png Άντε Τσόβιτς
2. Flag of Greece.svg Βασίλης Μπορμπόκης
3. Flag of Greece.svg Στέλιος Βενετίδης
4. Flag of Greece.svg Τάσος Κατσαμπής Αρχηγός
19. Flag of Ghana.svg Κόφι Αμπονσά Sub off.svg 46'
24. Νιγηρία Ιφεάνι Ουντέζε Yellow card.svg 88'
21. Flag of Greece.svg Γ.Χ. Γεωργιάδης Sub off.svg 79'
30. Flag of Cyprus.svg Γιώτης Εγκωμίτης Yellow card.svg 29'
22. Flag of Cyprus.svg Γιάννης Οκκάς Yellow card.svg 62' Sub off.svg 90'
28. Flag of Greece.svg Παντελής Καφές
11. Flag of Greece.svg Παντελής Κωνσταντινίδης
Αναπληρωματικοί
26. Flag of Greece.svg Απόστολος Παπαδόπουλος
14. Flag of Greece.svg Λουκάς Καραδήμος
23. Flag of Greece.svg Διονύσης Χασιώτης
25. Flag of Greece.svg Γιώργος Κουλακιώτης Sub on.svg 46'
42. Flag of Cameroon.svg Αρμάντο Φουτσίνι
8. Flag of Serbia.svg Σλάζνταν Σπάσιτς Sub on.svg 90'
20. Flag of Greece.svg Δημήτρης Ναλιτζής Sub on.svg 79'
Προπονητής
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Ντούσαν Μπάγεβιτς

Ολυμπιακός

31. Flag of Greece.svg Δημήτρης Ελευθερόπουλος
14. Flag of Greece.svg Δημήτρης Μαυρογενίδης Sub off.svg 46'
21. Flag of Greece.svg Γρηγόρης Γεωργάτος Yellow card.svg 69' Sub off.svg 69'
19. Flag of Greece.svg Θανάσης Κωστούλας
32. Flag of Greece.svg Γιώργος Ανατολάκης Yellow card.svg 36'
13. Flag of Brazil.svg Μουεντίμ Ζε Ελίας
7. Flag of Greece.svg Στέλιος Γιαννακόπουλος
4. Flag of Greece.svg Ανδρέας Νινιάδης Sub off.svg 46'
30. Flag of Greece.svg Αλέκος Αλεξανδρής Αρχηγός
10. Flag of Brazil.svg Τζιοβάνι Ολιβέιρα
11. Flag of Serbia.svg Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς
Αναπληρωματικοί
1. Flag of Greece.svg Άγγελος Γεωργίου
2. Flag of Greece.svg Χρήστος Πατσατζόγλου Sub on.svg 46'
3. Flag of Greece.svg Κυριάκος Καραταΐδης
6. Flag of Greece.svg Ηλίας Πουρσανίδης
20. Flag of Sweden.svg Παρ Ζέτερμπεργκ
8. Flag of Brazil.svg Λουσιάνο ντε Σόουζα Sub on.svg 69'
9. Flag of Greece.svg Λάμπρος Χούτος Sub on.svg 46'
Προπονητής
Flag of Greece.svg Τάκης Λεμονής
[απόκρυψη]
Κύπελλο Ελλάδας 2002–03

Η πορεία
Φάση Αντίπαλος Εντός Εκτός
Α΄ γύρος Λεωνίδιο 0–0 1–0
Β΄ γύρος Ολυμπιακός Βόλου 2–0 0–0
Γ΄ γύρος ΟΦΗ 0–0 1–1
Προημιτελικοί Ολυμπιακός 3–1 2–1
Ημιτελικοί ΑΕΚ 1–1 1–0
Τελικός Άρης 1–0

Ο τελικός

ΠΑΟΚ 600px Bianco con aquila bicefala nera.png 1–0 Giallo e Nero Aris.JPG Άρης

Θεσσαλονίκη, Γήπεδο Τούμπας, Σάββατο 17 Μαΐου 2003
Σκορ ημιχρόνου: 1–0
Σκόρερ: Γεωργιάδης (24' Πετυχημένο σουτ)
Διαιτητής: Γιώργος Δούρος (Κορινθίας) – Βοηθοί: Τσολακίδης, Γκρούτσης
Εισιτήρια: 18.703


Kit left arm.svg
ΠΑΟΚ

33. Flag of Greece.svg Κυριάκος Τοχούρογλου
30. Flag of Cyprus.svg Γιώτης Εγκωμίτης
3. Flag of Greece.svg Βαγγέλης Κουτσόπουλος Yellow card.svg 33'
19. Flag of Ghana.svg Κόφι Αμπονσά Sub off.svg 89'
5. Flag of Greece.svg Δημήτρης Μάρκος
14. Flag of Greece.svg Γιώργος Κούτσης Sub off.svg 70'
11. Flag of Greece.svg Γιώργος Χ. Γεωργιάδης
77. Flag of Poland.svg Μάριους Κουκιέλκα
9. Flag of Cyprus.svg Γιάννης Οκκάς
1. Flag of Greece.svg Παντελής Καφές Αρχηγός
18. Flag of Cyprus.svg Γιασουμής Γιασουμή Yellow card.svg 56' Sub off.svg 74'
Αναπληρωματικοί
99. Flag of Greece.svg Ηλίας Ατματσίδης
80. Flag of Greece.svg Βαγγέλης Νάστος Sub on.svg 89'
44. Flag of Greece.svg Λουκάς Καραδήμος
23. Flag of Greece.svg Διονύσης Χασιώτης Sub on.svg 70'
22. Flag of Cameroon.svg Αρμάντο Φουτσίνι
20. Flag of Serbia.svg Σλάζνταν Σπάσιτς Sub on.svg 74'
8. Flag of Greece.svg Δημήτρης Σαλπιγγίδης
Προπονητής
Flag of Greece.svg Άγγελος Αναστασιάδης

Άρης

31. Flag of Greece.svg Χρήστος Λαμπάκης
29. Flag of South Africa.svg Νασίφ Μόρις
13. Flag of Greece.svg Παναγιώτης Κατσιαρός
23. Flag of Greece.svg Γιώργος Κολτσίδας Yellow card.svg 20'
21. Flag of Greece.svg Νίκος Παπαδόπουλος Yellow card.svg 44' Αρχηγός
3. Flag of Greece.svg Άγγελος Διγκόζης Sub off.svg 46'
4. Flag of Greece.svg Μιχάλης Πανόπουλος Sub off.svg 70'
8. Flag of Sweden.svg Μάγκνους Σελάντερ
99. Flag of The Gambia.svg Flag of Sweden.svg Νιόγκου Ντεμπά Νιρέν Sub off.svg 46'
10. Flag of Cameroon.svg Ζοέλ Επαλέ
17. Flag of the Netherlands.svg Ρίχαρντ Κνόπερ
Αναπληρωματικοί
1. Flag of Greece.svg Αλέξανδρος Δέλλιος
5. Flag of Greece.svg Ανδρέας Σκέντζος
6. Flag of Greece.svg Γιάννης Μαλλούς
15. Flag of Brazil.svg Αγκινάλντο Μπράγκα Sub on.svg 46'
7. Flag of Greece.svg Νίκος Κυζερίδης
14. Flag of Morocco.svg Σαλαχεντίν Μπασίρ Sub on.svg 70'
11. Flag of Greece.svg Λεωνίδας Καμπάνταης Sub on.svg 46'
Προπονητής
Flag of Greece.svg Γιώργος Φοιρός
[απόκρυψη]
Κύπελλο Ελλάδας 2016–17

Η πορεία
Φάση Αντίπαλος Εντός Εκτός
Α΄ γύρος
(Φάση ομίλων) Τρίκαλα 0–0
Λάρισα 2–0
Πανελευσινιακός 7–0
Φάση των 16 Παναιτωλικός 4–1 2–0
Προημιτελικοί Ξάνθη 0–1 2–1
Ημιτελικοί Παναθηναϊκός 4–0 0–2
Τελικός ΑΕΚ 2–1

Ο τελικός
6 Μαΐου 2017
21:00
ΠΑΟΚ 2–1 AEK Πανθεσσαλικό Στάδιο
Θεατές: 19.236
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης
Ντιέγκο Μπίσεσβαρ Soccerball shade.svg 24'
Πέντρο Ενρίκε ντα Σίλβα Soccerball shade.svg 81' Αναφορά Χριστοδουλόπουλος Soccerball shade.svg 26'
ΠΑΟΚ

AEK

Τ 71 Flag of Greece.svg Παναγιώτης Γλύκος Αρχηγός[νεκρός σύνδεσμος] Yellow card.svg 90+4'
Α 3 Flag of Brazil.svg Λέο Μάτος Yellow card.svg 70'
Α 4 Flag of Croatia.svg Μαρίν Λέοβατς
Α 43 Flag of Cape Verde.svg Φερνάντο Βαρέλα
Α 15 Flag of Spain.svg Χοσέ Άνχελ Κρέσπο Yellow card.svg 14'
Μ 87 Flag of Spain.svg Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας
Μ 16 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Γκόικο Τσίμιροτ Sub off.svg 86'
Μ 28 Flag of Ukraine.svg Εβγέν Σάχοφ
Μ 21 Flag of the Netherlands.svg Ντιέγκο Μπίσεσβαρ Sub off.svg 90'
Ε 10 Flag of Angola.svg Τζάλμα Κάμπος Sub off.svg 73'
Ε 9 Flag of Serbia.svg Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς
Αναπληρωματικοί:
Τ 99 Flag of Greece.svg Μάριος Σιαμπάνης
Α 13 Flag of Greece.svg Στέλιος Μαλεζάς Sub on.svg 86'
Α 70 Flag of Greece.svg Στέλιος Κίτσιου Sub on.svg 90'
M 11 Flag of Brazil.svg Πέδρο Ενρίκε Yellow card.svg 88' Sub on.svg 73'
M 77 Flag of Greece.svg Δημήτρης Πέλκας
Ε 40 Flag of Cyprus.svg Νικόλας Ματθαίου
Ε 33 Flag of Greece.svg Στέφανος Αθανασιάδης
Προπονητής:
Flag of Serbia.svg Βλάνταν Ίβιτς


Τ 22 Flag of Greece.svg Γιάννης Ανέστης
Α 12 Flag of Brazil.svg Ροντρίγκο Γκάλο
Α 23 Flag of Spain.svg Ντίντακ Βιλά
Α 4 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Όγκνιεν Βράνιες
Α 19 Flag of Ukraine.svg Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι
Μ 8 Flag of Portugal.svg Αντρέ Σιμόες Yellow card.svg 80' Sub off.svg 83'
Μ 18 Flag of Sweden.svg Γιάκομπ Γιόχανσον
Μ 20 Flag of Greece.svg Πέτρος Μάνταλος Αρχηγός[νεκρός σύνδεσμος]
Μ 29 Flag of Argentina.svg Πατίτο Ροντρίγκεζ Yellow card.svg 16' Sub off.svg 68'
Μ 7 Flag of Greece.svg Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος Sub off.svg 86'
Ε 11 Flag of Argentina.svg Σέρχιο Αραούχο
Αναπληρωματικοί:
T 1 Flag of Greece.svg Βασίλης Μπάρκας
Α 26 Flag of Greece.svg Δημήτρης Κολοβέτσιος
Μ 25 Flag of Greece.svg Κώστας Γαλανόπουλος Sub on.svg 68'
Μ 30 Flag of Greece.svg Ηλίας Τσέλιος
Μ 10 Flag of Venezuela.svg Ρόναλντ Βάργκας Sub on.svg 86'
Ε 28 Flag of Greece.svg Τάσος Μπακασέτας
Ε 9 Flag of Portugal.svg Ούγκο Αλμέιδα Sub on.svg 83'
Προπονητής:
Flag of Spain.svg Μανόλο Χιμένεθ
[απόκρυψη]
Κύπελλο Ελλάδας 2017–18

Η πορεία
Φάση Αντίπαλος Εντός Εκτός
Α΄ γύρος
(Φάση ομίλων) Λεβαδειακός 2-1
Απόλλων Πόντου 1-0
Αιγινιακός 5–0
Φάση των 16 Τρίκαλα 2–1 5–1
Προημιτελικοί Ατρόμητος 2–0 3–1
Ημιτελικοί Πανιώνιος 3–1 3–1
Τελικός ΑΕΚ 2–0

Ο τελικός
12 Μαΐου 2018
20:30
600px Giallo con aquila bicefala nera2 svg.png A.E.K. 0-2 600px Bianco con aquila bicefala nera.png Π.Α.Ο.Κ. Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών
Θεατές: 35.545
Διαιτητής: Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν (Ισπανία)
Αναφορά Soccerball shade.svg 65' Βιεϊρίνια
Soccerball shade.svg 90+2' Πέλκας
Kit left arm.svg
AEK

ΠΑΟΚ

Τ 1 Flag of Greece.svg Βασίλης Μπάρκας
Α 2 Flag of Greece.svg Μιχάλης Μπακάκης
Α 23 Flag of Sweden.svg Νίκλας Χουλτ Sub off.svg 53'
Α 4 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Όγκνιεν Βράνιες Κίτρινη κάρτα Κίτρινη κάρταΚόκκινη κάρτα 64' , 80'
Α 19 Flag of Ukraine.svg Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι
Μ 8 Flag of Portugal.svg Αντρέ Σιμόες
Μ 25 Flag of Greece.svg Κωνσταντίνος Γαλανόπουλος Yellow card.svg 90'
Μ 14 Flag of Greece.svg Αναστάσιος Μπακασέτας Yellow card.svg 71' Sub off.svg 73'
Ε 20 Flag of Greece.svg Πέτρος Μάνταλος Αρχηγός[νεκρός σύνδεσμος] Sub off.svg 67'
Ε 10 Flag of Spain.svg Μάρκο Λιβάγια Yellow card.svg 46'
Ε 11 Flag of Argentina.svg Σέρχιο Αραούχο
Αναπληρωματικοί:
T 16 Flag of Greece.svg Παναγιώτης Τσιντώτας
Α 5 Flag of Greece.svg Βασίλης Λαμπρόπουλος
Α 33 Flag of Greece.svg Γιώργος Γιαννούτσος
Α 12 Flag of Spain.svg Ροντρίγκο Γκάλο Sub on.svg 53'
Μ 77 Flag of Greece.svg Χρήστος Γιούσης
Ε 7 Flag of Greece.svg Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος Sub on.svg 67'
Ε 9 Flag of Greece.svg Γιώργος Γιακουμάκης Sub on.svg 73'
Προπονητής:
Flag of Spain.svg Μανόλο Χιμένεθ


Τ 31 Flag of Greece.svg Αλέξανδρος Πασχαλάκης
Α 3 Flag of Brazil.svg Λέο Μάτος Yellow card.svg 21'
Α 88 Flag of Portugal.svg Αντελίνο Βιεϊρίνια Αρχηγός[νεκρός σύνδεσμος] Sub off.svg 82'
Α 5 Flag of Cape Verde.svg Φερνάντο Βαρέλα Κίτρινη κάρτα Κίτρινη κάρταΚόκκινη κάρτα 80' , 90+4'
Α 15 Flag of Spain.svg Χοσέ Άνχελ Κρέσπο Yellow card.svg 45+1'
Μ 87 Flag of Spain.svg Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας
Μ 16 Flag of Brazil.svg Μαουρίσιο Red card.svg 80'
Μ 77 Flag of Greece.svg Δημήτρης Πέλκας Yellow card.svg 90+3'
Ε 21 Flag of the Netherlands.svg Ντιέγκο Μπίσεσβαρ Sub off.svg 75'
Ε 10 Flag of Angola.svg Τζάλμα Κάμπος Yellow card.svg 6' Sub off.svg 52'
Ε 9 Flag of Serbia.svg Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς
Αναπληρωματικοί:
Τ 99 Flag of Greece.svg Μάριος Σιαμπάνης
Α 13 Flag of Greece.svg Στέλιος Μαλεζάς Sub on.svg 82'
Μ 28 Flag of Ukraine.svg Εβγέν Σάχοφ Sub on.svg 75'
M 7 Flag of Morocco.svg Ομάρ Ελ Καντουρί
Ε 29 Flag of Slovakia.svg Ρόμπερτ Μακ Sub on.svg 52'
Ε 18 Flag of Greece.svg Δημήτρης Λημνιός
Ε 20 Flag of Greece.svg Ευθύμης Κουλούρης
Προπονητής:
Flag of Romania.svg Ραζβάν Λουτσέσκου
[απόκρυψη]
Κύπελλο Ελλάδας 2018–19

Η πορεία
Φάση Αντίπαλος Εντός Εκτός
Α΄ γύρος
(Φάση ομίλων) Άρης 1-1
Εργοτέλης 2-1
Αήττητος Σπάτων 6–0
Φάση των 16 Παναχαϊκή 5–0 1–2
Προημιτελικοί Πανιώνιος 4–2 (παρ.) 1–2
Ημιτελικοί Αστέρας Τρίπολης 2–0 0–0
Τελικός ΑΕΚ 1–0

Ο τελικός
11 Μαΐου 2019
20:30
600px Bianco con aquila bicefala nera.png Π.Α.Ο.Κ. 1-0 600px Giallo con aquila bicefala nera2 svg.png A.E.K. Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών
Θεατές: 1.040
Διαιτητής: Felix Zwayer (Γερμανία)
Τσούμπα Ακπόμ Soccerball shade.svg 45+1'
PAOK

AEK
Τ 31 Flag of Greece.svg Αλέξανδρος Πασχαλάκης
Α 3 Flag of Brazil.svg Λέο Μάτος
Α 15 Flag of Spain.svg Χοσέ Άνχελ Κρέσπο
Α 5 Flag of Cape Verde.svg Φερνάντο Βαρέλα
Α 23 Flag of Greece.svg Δημήτρης Γιαννούλης
Μ 87 Flag of Spain.svg Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας
Μ 28 Flag of Ukraine.svg Εβγέν Σάχοφ
Μ 21 Flag of the Netherlands.svg Ντιέγκο Μπίσεσβαρ Sub off.svg 90+3'
Μ 98 Flag of Brazil.svg Λέο Τζαμπά Sub off.svg 66'
Μ 10 Flag of Greece.svg Δημήτρης Πέλκας Αρχηγός[νεκρός σύνδεσμος] Sub off.svg 80'
Ε 47 Flag of England.svg Τσούμπα Ακπόμ Yellow card.svg 38'
Αναπληρωματικοί:
Τ 60 Flag of Greece.svg Συμεών Παπαδόπουλος
Α 4 Flag of Iceland.svg Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον Sub on.svg 90+3'
Α 32 Flag of Greece.svg Λευτέρης Λύρατζης
M 26 Flag of Portugal.svg Σέρζιο Ολιβέιρα Sub on.svg 80'
M 18 Flag of Greece.svg Δημήτρης Λημνιός Sub on.svg 66'
Μ 90 Flag of Brazil.svg Πέδρο Ενρίκε
Ε 9 Flag of Poland.svg Κάρολ Σβιντέρσκι
Προπονητής:
Flag of Romania.svg Ραζβάν Λουτσέσκου


Τ 1 Flag of Greece.svg Βασίλης Μπάρκας
Α 2 Flag of Greece.svg Μιχάλης Μπακάκης Sub off.svg 80'
Α 4 Flag of Greece.svg Μάριος Οικονόμου Yellow card.svg 26'
Α 19 Flag of Ukraine.svg Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι
Α 23 Flag of Sweden.svg Νίκλας Χουλτ
Μ 6 Flag of Serbia.svg Νέναντ Κρίστιτσιτς Yellow card.svg 43' Sub off.svg 76'
Μ 8 Flag of Portugal.svg Αντρέ Σιμόες
Μ 20 Flag of Greece.svg Πέτρος Μάνταλος Αρχηγός[νεκρός σύνδεσμος]
Μ 14 Flag of Greece.svg Τάσος Μπακασέτας Sub off.svg 71'
Μ 10 Flag of Croatia.svg Μάρκο Λιβάγια Yellow card.svg 29'
Ε 22 Flag of Argentina.svg Εζεκιέλ Πόνσε Yellow card.svg 67'
Αναπληρωματικοί:
T 16 Flag of Greece.svg Παναγιώτης Τσιντώτας
Α 12 Flag of Brazil.svg Ροντρίγκο Γκάλο Yellow card.svg 90+7' Sub on.svg 71'
Α 24 Flag of Greece.svg Στράτος Σβάρνας
Α 50 Flag of Greece.svg Μιχάλης Μπούσης
Μ 25 Flag of Greece.svg Κώστας Γαλανόπουλος Sub on.svg 80'
Μ 77 Flag of Greece.svg Χρήστος Γιούσης
Ε 31 Flag of Argentina.svg Λούκας Μπογέ Sub on.svg 76'
Προπονητής:
Flag of Spain.svg Μανόλο Χιμένεθ

Εκτός από τις επτά κατακτήσεις, ο ΠΑΟΚ συμμετείχε σε άλλους 13 τελικούς κυπέλλου, τις χρονιές 1939, 1951, 1955, 1970, 1971, 1973, 1977, 1978, 1981, 1983, 1985, 1992 και 2014, με τους 10 από τους 13 τελικούς να γίνονται στο Λεκανοπέδιο Αττικής, μάλιστα οι 3 από αυτούς στις έδρες των αντιπάλων ομάδων, ενώ ένας τελικός (1991-92) ήταν διπλός.
Η πορεία στο πρωτάθλημα
Πανελλήνια πρωταθλήματα

Ο ΠΑΟΚ μετείχε στις 12 από τις 23 τελικές φάσεις Πανελληνίων πρωταθλημάτων που διεξήχθησαν από το 1928 έως το 1959. Οι θέσεις που κατέκτησε:
Περίοδος Θέση
1930–31 5
1931–32 7
1935–36 7
1936–37
2
1939–40
2
1947–48
3
1953–54 4
1954–55 4
1955–56 4
1956–57 4
1957–58 8
1958–59 8
Α΄ εθνική
Περίοδος Θέση Ν. - Ι. - Η. Τέρματα Βαθμοί
1959–60 7 10 - 9 - 11 32–32 59
1960–61 10 7 - 15 - 8 31–33 59
1961–62 6 12 - 6 - 12 32–43 60
1962–63 4 13 - 8 - 9 44–34 64
1963–64 8 10 - 7 - 13 22–30 56 (–1β.)
1964–65 8 9 - 10 - 11 29–33 58
1965–66 6 10 - 9 - 11 43–49 59
1966–67 4 13 - 11 - 6 36–20 67
1967–68 9 13 - 7 - 14 45–40 67
1968–69 5 16 - 10 - 8 58–37 76
1969–70 5 12 - 17 - 5 52–25 75
1970–71 9 12 - 10 - 12 38–32 68
1971–72 5 18 - 10 - 6 53–27 80
1972–73
2
27 - 4 - 3 75–24 92
1973–74 4 16 - 11 - 7 62–32 43
1974–75
3
19 - 8 - 7 73–28 46
1975–76
1
21 - 7 - 2 60–17 49
1976–77
3
21 - 10 - 3 63–27 52
1977–78
2
16 - 14 - 4 48–24 46
1978–79 4 18 - 9 - 7 73–23 45
1979–80 5 17 - 7 - 10 53–33 41
1980–81 4 15 - 12 - 7 52–31 42
1981–82
3
18 - 10 - 6 55–22 46
1982–83 4 18 - 6 - 10 49–28 42
1983–84 5 11 - 13 - 6 33–29 45
1984–85
1
19 - 8 - 3 54–26 46
1985–86 10 10 - 7 - 13 33–38 27
1986–87 5 13 - 9 - 8 39–23 29 (–6β.)
1987–88
3
17 - 5 - 8 60–27 39
1988–89 8 11 - 10 - 9 34–30 32
1989–90
3
19 - 8 - 7 49–26 46
1990–91 4 16 - 9 - 9 56–39 38 (–3β.)
1991–92 4 13 - 13 - 8 44–44 39
1992–93 5 17 - 6 - 11 52–38 57
1993–94 5 14 - 9 - 11 45–38 51
1994–95
3
20 - 5 - 9 55–29 65
1995–96 14 10 - 11 - 13 42–46 38 (-3β.)
1996–97 4 19 - 9 - 6 53–28 66
1997–98 4 21 - 7 - 6 74–41 70
1998–99 4 19 - 5 - 10 52–31 62
1999–00 5 15 - 10 - 9 64–44 55
2000–01 4 14 - 9 - 7 66–48 51
2001–02 4 14 - 6 - 6 55–45 48
2002–03 4 16 - 5 - 9 59–38 53
2003–04
3
18 - 6 - 6 47–27 60
2004–05 5 13 - 7 - 10 43–39 46
2005–06 6 13 - 7 - 10 44–31 46
2006–07 6 13 - 6 - 11 32–29 45
2007–08 9 10 - 5 - 15 29–35 35
2008–09 4 (2) 18 - 9 - 3 39–16 63
2009–10
2 (3)
19 - 5 - 6 41–16 62
2010–11
3 (4)
14 - 6 - 10 32–29 48
2011–12 5 (3) 14 - 8 - 8 32–26 50
2012–13
2 (2)
18 - 8 - 4 46–19 62
2013–14
3 (2)
21 - 6 - 7 68–37 69
2014–15 5 (3) 20 - 5 - 9 57–42 65
2015–16
2 (4)
13 - 9 - 8 45–32 45 (-3β.)
2016–17 4 (2) 20 - 4 - 6 52–19 61 (-3β.)
2017–18
2
21 - 4 - 5 59–19 64 (-3β.)
2018–19
1
26 - 4 - 0 66–14 80 (-2β.)
2019–20
2 (2)
21 - 10 - 5 58–29 73

Το 1986–87 είχε τρεις ήττες χωρίς αγώνες και –6 βαθμούς.
Από το 2008–09 και μετά αναφέρεται σε παρένθεση η θέση στην κανονική περίοδο.
Από την σεζόν 2017-18 δεν πραγματοποιούνται αγώνες play off.
Την σεζόν 2017-18 είχε δύο ήττες χωρίς αγώνες και σκορ 0-3 α.α. (τα εντός έδρας ματς με ΟΣΦΠ και ΑΕΚ).
Σύστημα βαθμολογίας: 1959–60 έως 1972–73: 3–2–1. 1973–74 έως 1991–92: 2–1–0. 1992–93 έως σήμερα: 3–1–0.

Θετικά ρεκόρ Επίδ. Περίοδος Αρνητικά ρεκόρ Επίδ. Περίοδος
Περισσότερες νίκες 27 1972–73 Λιγότερες νίκες 7 1960–61
Λιγότερες ήττες 0 2018–19 Περισσότερες ήττες 15 2007–08
Καλύτερη επίθεση 75 1972–73 Χειρότερη επίθεση 22 1963–64
Καλύτερη άμυνα 14 2018–19 Χειρότερη άμυνα 49 1965–66
Τρέχουσα σύνθεση
Ποδοσφαιριστές

Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2020.[44][45][46]

Σημείωση: Οι σημαίες αφορούν την εθνική ομάδα, σύμφωνα με τους κανόνες επιλεξιμότητας της FIFA. Οι παίκτες μπορεί να κατέχουν περισσότερες ιθαγένειες εκτός FIFA.
Αρ. Θέση Παίκτης
2 Flag of Brazil.svg Α Ροντρίγκο
4 Flag of Iceland.svg Α Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον
5 Flag of Cape Verde.svg Α Φερνάντο Βαρέλα
6 Flag of Albania.svg Α Ενέα Μιχάι
7 Flag of Morocco.svg Μ Ομάρ Ελ Καντουρί
8 Flag of Egypt.svg Μ Αμρ Ουάρντα
9 Flag of Poland.svg Ε Κάρολ Σβιντέρσκι
10 Flag of Austria.svg Μ Τόμας Μουργκ
11 Flag of Greece.svg Ε Χρήστος Τζόλης
14 Flag of Serbia.svg Μ Αντρίγια Ζίβκοβιτς
15 Flag of Spain.svg Α Χοσέ Άνχελ Κρέσπο
16 Flag of Norway.svg Α Άντριαν Περέιρα
18 Flag of Senegal.svg Α Μουσά Ουαγκέ (δανεικός από την Μπαρτσελόνα)
19 Flag of Greece.svg Α Λευτέρης Λύρατζης
20 Flag of Portugal.svg Μ Βιεϊρίνια (αρχηγός)
21 Flag of Ghana.svg Α Μπαμπά Ραχμάν (δανεικός από την Τσέλσι)
22 Flag of Austria.svg Μ Στέφαν Σβαμπ

Αρ. Θέση Παίκτης
23 Flag of Japan.svg Μ Σίντζι Κάγκαβα
25 Flag of Croatia.svg Ε Αντόνιο Τσόλακ
27 Flag of the Czech Republic.svg Ε Μάικλ Κρμέντσικ (δανεικός από την Κλαμπ Μπρυζ)
29 Flag of Greece.svg Μ Γιώργος Βρακάς
31 Flag of Greece.svg Τ Αλέξανδρος Πασχαλάκης
32 Flag of Georgia.svg Μ Νίκα Νινούα
33 Flag of Brazil.svg Μ Ντόουγκλας Αουγκούστο
49 Flag of Greece.svg Α Γιάννης Μιχαηλίδης
51 Flag of Greece.svg Μ Χάρης Τσιγγάρας
64 Flag of Greece.svg Τ Χρήστος Ταλιχμανίδης
65 Flag of Greece.svg Μ Γιάννης Κωνσταντέλιας
70 Flag of Greece.svg Ε Γιώργος Κούτσιας
88 Flag of Serbia.svg T Ζίβκο Ζίβκοβιτς
97 Flag of Greece.svg Μ Λάζαρος Λάμπρου
98 Flag of Brazil.svg Ε Λέο Zαμπά
99 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Ε Βλάντιμιρ Μπράντονιτς
Δανεικοί

Σημείωση: Οι σημαίες αφορούν την εθνική ομάδα, σύμφωνα με τους κανόνες επιλεξιμότητας της FIFA. Οι παίκτες μπορεί να κατέχουν περισσότερες ιθαγένειες εκτός FIFA.
Αρ. Θέση Παίκτης
— Flag of Greece.svg Τ Νίκος Μπουργάνης (στον Καραϊσκάκη έως 30 Ιουνίου 2021)
— Flag of Greece.svg Α Μάριος Τσαούσης (στη Σπαρτάκ Τρνάβα έως 30 Ιουνίου 2021)
— Flag of Greece.svg Α Δημήτρης Γιαννούλης (στη Νόριτς Σίτι έως 30 Ιουνίου 2021)
— Flag of Greece.svg Μ Βασίλης Φασίδης (στα Τρίκαλα έως 30 Ιουνίου 2021)
— Flag of Greece.svg Μ Τάσος Μελετίδης (στον Ονήσιλο Σωτήρα 2014 έως 30 Ιουνίου 2021)
— Flag of the Netherlands.svg Μ Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (στον Απόλλων Λεμεσού έως 30 Ιουνίου 2021)

Αρ. Θέση Παίκτης
— Flag of Nigeria.svg Μ Άντερσον Εσίτι (στη Γκεζτεπέ έως 30 Ιουνίου 2021)
— Flag of Greece.svg Μ Κωνσταντίνος Κορέλας (στον Καραϊσκάκη έως 30 Ιουνίου 2021)
— Flag of Greece.svg Μ Ζήσης Χατζηστραβός (στη Λαμία έως 30 Ιουνίου 2021)
— Flag of Greece.svg Μ Σεραφείμ Μανιώτης (στον Λεβαδειακό έως 30 Ιουνίου 2021)
— Flag of Greece.svg Ε Αντώνης Γαϊτανίδης (στον Λεβαδειακό έως 30 Ιουνίου 2021)
Επιτελεία

Τελευταία ενημέρωση: 19 Ιουλίου 2019.[47]

Τεχνικό
Γενικός αρχηγός Flag of Greece.svg Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος
Προπονητής Flag of Uruguay.svg Πάμπλο Γκαρσία[48]
Βοηθοί προπονητή Flag of Poland.svg Μίροσλαβ Σνάουτσνερ
Flag of Greece.svg Γρηγόρης Καβαλιεράτος
Προπονητής τερματοφυλάκων Flag of Greece.svg Χρήστος Κελπέκης
Γυμναστής Flag of Greece.svg Δημήτρης Δανιηλίδης
Υπεύθυνος ιατρικού επιτελείου Flag of Greece.svg Μανώλης Παπακώστας
Ιατρός Flag of Greece.svg Μανώλης Παπακώστας
Εργοφυσιολόγος Flag of Greece.svg Γιώργος Ζιώγας
Αναλυτής αντιπάλων Flag of Greece.svg Γιάννης Θωμαΐδης
Αναλυτής vis track Flag of Greece.svg Κυριάκος Τσιτιρίδης

Τελευταία ενημέρωση: 14 Ιουλίου 2016.[49]

Όλοι Flag of Greece.svg ελληνικής υπηκοότητας.
Ομάδας
Επικεφαλής φυσιοθεραπευτής Νίκος Παπαδημητρίου
Φυσιοθεραπευτές Πέτρος Νικολακούδης
Νίκος Τσιρέλας
Θανάσης Καπούλας
Υπεύθυνοι ιματισμού Χρυσοβαλάντης Βαρλάμης
Θανάσης Σαραπάνης
Ανέστης Κουτσουλιώτης
Φώτης Κυριακόπουλος
Οδηγός Ηλίας Σαββίδης
Σημαντικοί ποδοσφαιριστές
Έλληνες-ξένοι

Στη συνοπτική παρουσίαση της ιστορίας του τμήματος, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κάνει ειδική μνεία στην αγωνιστική προσφορά από τους:[50]

Flag of Greece.svg Λέανδρος Συμεωνίδης
Flag of Greece.svg Γιαννέλος Μαργαρίτης
Flag of Greece.svg Γιώργος Χαβανίδης
Flag of Greece.svg Χριστόφορος Γιεντζής
Flag of Greece.svg Λάμπης Κουϊρουκίδης
Flag of Greece.svg Λευτέρης Παπαδάκης
Flag of Greece.svg Γιώργος Κούδας
Flag of Greece.svg Σταύρος Σαράφης
Flag of Greece.svg Αχιλλέας Ασλανίδης
Flag of Greece.svg Δημήτρης Παρίδης
Flag of Greece.svg Κώστας Ιωσηφίδης
Flag of Greece.svg Χρήστος Τερζανίδης
Flag of Greece.svg Κούλης Αποστολίδης
Flag of Greece.svg Αρίσταρχος Φουντουκίδης
Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Μλάντεν Φούρτουλα
Flag of Brazil.svg Νέτο Γκουερίνο
Flag of Greece.svg Νίκος Αλαβάντας
Flag of Greece.svg Κυριάκος Αλεξανδρίδης
Flag of Greece.svg Βασίλης Βασιλάκος
Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Ιβάν Γιούρισιτς
Flag of Greece.svg Γιάννης Δαμανάκης
Flag of Greece.svg Χρήστος Δημόπουλος
Flag of Egypt.svg Μαγκντί Τολμπά
Flag of Greece.svg Γιώργος Κωστίκος
Flag of Greece.svg Τάκης Παντέλης
Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg Ράντε Πάπριτσα
Flag of Greece.svg Μιχάλης Λεοντιάδης
Flag of Greece.svg Κώστας Λαγωνίδης
Flag of Greece.svg Γιώργος Σκαρτάδος
Flag of Greece.svg Θοδωρής Ζαγοράκης
Flag of Greece.svg Γιώργος Τουρσουνίδης
Flag of Greece.svg Ζήσης Βρύζας
Flag of Georgia.svg Ομάρι Τετράντζε
Flag of Liberia.svg Τζο Νάγκμπε
Flag of Greece.svg Κώστας Φραντζέσκος
Flag of Greece.svg Σπύρος Μαραγκός
Flag of Greece.svg Γιώργος Χ. Γεωργιάδης
Flag of Greece.svg Παντελής Κωνσταντινίδης
Flag of Greece.svg Στέφανος Μπορμπόκης
Flag of Cyprus.svg Γιάννης Οκκάς
Flag of Cyprus.svg Γιώτης Εγκωμίτης
Flag of Greece.svg Δημήτρης Ναλιτζής
Flag of Portugal.svg Σέρζιο Κονσεϊσάο
Flag of Uruguay.svg Πάμπλο Γκαρσία
Flag of Chile.svg Πάμπλο Κοντρέρας
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Ζλάταν Μουσλίμοβιτς
Flag of Portugal.svg Αντελίνο Βιεϊρίνια
Flag of Serbia.svg Βλάνταν Ίβιτς
Flag of Greece.svg Δημήτρης Σαλπιγγίδης
Flag of Brazil.svg Μασιέλ Λίνο
Flag of Bulgaria.svg Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ
Flag of Serbia.svg Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς
Flag of Greece.svg Δημήτρης Πέλκας

Κατά τη θητεία τους στον ΠΑΟΚ έχουν υπάρξει αρχηγοί της εθνικής Ανδρών Ελλάδας –στην έναρξη αγώνα της– οι εξής σε χρονολογική σειρά: Σταύρος Σαράφης (2 φορές), Γιώργος Κούδας (8 φορές), Κώστας Ιωσηφίδης (σε 2 φιλικά), Θοδωρής Ζαγοράκης (11 φορές), Κώστας Φραντζέσκος (σε φιλικό), Γιώργος Χ. Γεωργιάδης (σε φιλικό), Κώστας Κατσουράνης (9 φορές) και Δημήτρης Σαλπιγγίδης (2 φορές).[51]

Δημήτρης Σαλπιγγίδης

Κώστας Κατσουράνης

Ζλάταν Μουσλίμοβιτς

Κορυφαίοι σε συμμετοχές Α΄ Εθνικής 1 Γιώργος Κούδας 504
2 Κώστας Ιωσηφίδης 397
3 Γιάννης Γούναρης 376
4 Σταύρος Σαράφης 358
5 Αρίσταρχος Φουντουκίδης 336
Πρώτοι σκόρερ στην Α΄ Εθνική 1 Σταύρος Σαράφης 136
2 Γιώργος Κούδας 134
3 Δημήτρης Σαλπιγγίδης 90
4 Γιώργος Σκαρτάδος 84
5 Γιώργος Κωστίκος 78

Συμμετοχές και γκολ αφορούν μόνο στο πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας και δεν προσμετρώνται τα αντίστοιχα για το κύπελλο Ελλάδας και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στην εθνική Ελλάδας

Τελευταία ενημέρωση: 21 Οκτωβρίου 2015

Ο ΠΑΟΚ έχει αποτελέσει πηγή ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν κατά καιρούς σε όλες τις εθνικές ομάδες. Σε ότι αφορά στην Ανδρών, συνολικά 65 παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν χρισθεί διεθνείς,[52] με χρονικά πρώτο τον τερματοφύλακα Νίκο Σωτηριάδη στις 20 Φεβρουαρίου 1938 και τελευταίο τον μέσο Δημήτρη Πέλκα στις 8 Οκτωβρίου 2015.

Στον ακόλουθο πίνακα αναφέρονται οι 15 ποδοσφαιριστές με τις περισσότερες συμμετοχές ως παίκτες του ΠΑΟΚ. Επίσης καταγράφονται οι συνολικές τους συμμετοχές ανεξαρτήτως συλλόγου που ανήκαν, καθώς και το ντεμπούτο τους στην εθνική Ελλάδας ως παίκτες του ΠΑΟΚ και υπό ποιον προπονητή της.
Ποδοσφαιριστής Ως παίκτης ΠΑΟΚ Συνολικά Πρώτη συμμ. ως παίκτης ΠΑΟΚ Αγώνας Προπονητής
Δημήτρης Σαλπιγγίδης 54 συμμ. (9 γκολ) 82 συμμ. (13 γκολ) 17.08.2005, φιλικός Βέλγιο - Ελλάδα 2–0 Ότο Ρεχάγκελ
Κώστας Ιωσηφίδης 51 συμμ. (2 γκολ) 28.04.1974, φιλικός Βραζιλία - Ελλάδα 0–0 Αλκέτας Παναγούλιας
Θοδωρής Ζαγοράκης 45 συμμ. (2 γκολ) 120 συμμ. (3 γκολ) 07.09.1994, προκρ. Euro 1996 Φερόες - Ελλάδα 1–5 Κώστας Πολυχρονίου
Γιώργος Κούδας 42 συμμ. (4 γκολ) 43 συμμ. (4 γκολ) 05.11.1967, προκρ. Euro 1968 Αυστρία - Ελλάδα 1–1 Λάκης Πετρόπουλος
Γιώργος Γεωργιάδης 36 συμμ. (8 γκολ) 61 συμμ. (11 γκολ) 06.10.1999, προκρ. Euro 2000 Ελλάδα - Αλβανία 2–0, σκόραρε Βασίλης Δανιήλ
Γιώργος Κωστίκος 34 συμμ. (3 γκολ) 35 συμμ. (3 γκολ) 21.03.1979, φιλικός Ρουμανία - Ελλάδα 3–0 Αλκέτας Παναγούλιας
Σταύρος Σαράφης 32 συμμ. (7 γκολ) 19.07.1969, φιλικός Αυστραλία - Ελλάδα 1–0 Νταν Γεωργιάδης
Νίκος Αλαβάντας 31 συμμ. (0 γκολ) 15.05.1983, προκρ. Euro 1984 Ουγγαρία - Ελλάδα 2–3 Χρήστος Αρχοντίδης
Στέφανος Μπορμπόκης 29 συμμ. (6 γκολ) 17.02.1988, φιλικός Ελλάδα - Β. Ιρλανδία 3–2 Μίλτος Παπαποστόλου
Γιώργος Σκαρτάδος 25 συμμ. (3 γκολ) 26 συμμ. (3 γκολ) 15.05.1983, προκρ. Euro 1984 Ουγγαρία - Ελλάδα 2–3 Χρήστος Αρχοντίδης
Κώστας Φραντζέσκος 24 συμμ. (5 γκολ) 38 συμμ. (7 γκολ) 22.01.1997, φιλικός Ισραήλ - Ελλάδα 1–1 Κώστας Πολυχρονίου
Γιάννης Δαμανάκης 24 συμμ. (1 γκολ) 26.10.1977, φιλικός Βουλγαρία - Ελλάδα 0–0 Αλκέτας Παναγούλιας
Γιώργος Τουρσουνίδης 22 συμμ. (1 γκολ) 30.05.1990, φιλικός Ιταλία - Ελλάδα 0–0 Αντώνης Γεωργιάδης
Γιάννης Γούναρης 19 συμμ. (0 γκολ) 27 συμμ. (0 γκολ) 18.06.1971, προκρ. Euro 1972 Ελλάδα - Μάλτα 2–0 Λάκης Πετρόπουλος
Παντελής Κωνσταντινίδης 19 συμμ. (1 γκολ) 20 συμμ. (1 γκολ) 03.02.1999, φιλικός Ελλάδα - Φινλανδία 2–1 Άνχελ Ιορντανέσκου

Η μοναδική συμμετοχή του Κούδα ως μη ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, υπήρξε εκείνη στον αγώνα προς τιμήν του το 1995,[53] όταν και δεν διατηρούσε συμβόλαιο ποδοσφαιριστή με το σύλλογο έχοντας εγκαταλείψει την ενεργό δράση πριν από 11 χρόνια (το 1984 και σε ηλικία 38 σχεδόν ετών).
Η 120η και τελευταία συμμετοχή του Ζαγοράκη πραγματοποιήθηκε σε φιλικό αγώνα (όπου και τιμήθηκε) τον Αύγουστο του 2007,[54] μόλις 3½ μήνες αφότου αποσύρθηκε –ως παίκτης του ΠΑΟΚ και για να αναλάβει την προεδρία του– από το άθλημα.[55] Ωστόσο το συμβόλαιό του είχε λήξει στις 30 Ιουνίου,[56] οπότε για τη σχετική στατιστική καταγραφή εκλαμβάνεται και αυτός "χωρίς σύλλογο".[σ. 6]

Οι προπονητές του ΠΑΟΚ

Από την έναρξη της Α΄ Εθνικής την περίοδο 1959–60, στον πίνακα αναφέρονται όλοι οι προπονητές της ομάδας του ΠΑΟΚ. Πρώτος Έλληνας σε παρουσίες στον πάγκο της ομάδας είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης και πρώτος αλλοδαπός ο Άγγλος Λες Σάνον. Ο Ιταλός Μάριο Μπερέτα είναι ο μοναδικός που δεν βρέθηκε στον πάγκο του ΠΑΟΚ σε κανέναν επίσημο αγώνα.

Από τα ονόματα που αναφέρονται παρακάτω, ορισμένοι υπήρξαν υπηρεσιακοί προπονητές, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί παλιοί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν διατελέσει και προπονητές του.

 • 1959–60: Civil Ensign of Yugoslavia (1950–1992).svg Ζάρκο Μιχαήλοβιτς
 • 1960–61: Civil Ensign of Yugoslavia (1950–1992).svg Ζάρκο Μιχαήλοβιτς
 • 1961–62: Flag of Austria.svg Καρλ Ντούρσπεκτ
 • 1962–63: Flag of Austria.svg Καρλ Ντούρσπεκτ
 • 1963–64: Civil Ensign of Hungary.svg Γκιέργκ Μπάμπολτσαϊ
 • 1964–65: Civil Ensign of Hungary.svg Γκιέργκ Μπάμπολτσαϊ
 • 1965–66: Civil Ensign of Yugoslavia (1950–1992).svg Μίλε Κος, Flag of Greece.svg Λευτ. Παπαδάκης
 • 1966–67: Flag of Greece.svg Νίκος Πάγκαλος
 • 1967–68: Flag of Greece.svg Νίκος Πάγκαλος, Flag of Greece.svg Δημ. Καλογιάννης, Flag of Wales (1959).svg Άιβορ Πάουελ
 • 1968–69: Civil Ensign of Yugoslavia (1950–1992).svg Γιάνε Γιανέφσκι
 • 1969–70: Civil Ensign of Hungary.svg Γένε Τσάκναντι
 • 1970–71: Civil Ensign of Yugoslavia (1950–1992).svg Ιβάν Χόρβατ, Flag of Greece.svg Γιώργος Χασιώτης, Flag of England.svg Λες Σάνον
 • 1971–72: Flag of England.svg Λες Σάνον
 • 1972–73: Flag of England.svg Λες Σάνον
 • 1973–74: Flag of England.svg Λες Σάνον
 • 1974–75: Flag of England.svg Λες Σάνον, Flag of Greece.svg Απόστολος Πρόγιος, Civil Ensign of Hungary.svg Γκιούλα Λόραντ
 • 1975–76: Civil Ensign of Hungary.svg Γκιούλα Λόραντ
 • 1976–77: |Civil Ensign of Yugoslavia (1950–1992).svg Μπράνκο Στάνκοβιτς, Ulster Banner.svg Μπίλι Μπίνγκαμ
 • 1977–78: |Ulster Banner.svg Μπίλι Μπίνγκαμ, Flag of Greece.svg Δημ. Καλογιάννης, Flag of Greece.svg Λάκης Πετρόπουλος
 • 1978–79: Flag of Poland.svg Έγκον Πίχατσεκ
 • 1979–80: Flag of Poland.svg Έγκον Πίχατσεκ, Civil Ensign of Hungary.svg Γκιούλα Λόραντ
 • 1980–81: Civil Ensign of Hungary.svg Γκιούλα Λοράντ, Flag of Greece.svg Αρ. Φουντουκίδης
 • 1981–82: Flag of Germany.svg Χάιντς Χέερ
 • 1982–83: Flag of Germany.svg Χάιντς Χέερ
 • 1983–84: Civil Ensign of Hungary.svg Παλ Τσερνάι
 • 1984–85: Flag of Austria.svg Βάλτερ Σκότσικ
 • 1985–86: Flag of Austria.svg Βάλτερ Σκότσικ, Flag of Greece.svg Μιχάλης Μπέλλης
 • 1986–87: Flag of the Netherlands.svg Τάις Λίμπρεχτς
 • 1987–88: Flag of the Netherlands.svg Τάις Λίμπρεχτς, Flag of Greece.svg Μιχάλης Μπέλλης
 • 1988–89: Flag of the Netherlands.svg Ρίνους Ίσραελ, Flag of Greece.svg Νίκος Αλέφαντος, Flag of Greece.svg Σταύρος Σαράφης
 • 1989–90: Flag of the Netherlands.svg Ρομπ Γιάκομπς
 • 1990–91: Flag of the Netherlands.svg Ρομπ Γιάκομπς, Flag of Greece.svg Χρήστος Τερζανίδης
 • 1991–92: Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Μίρ. Μπλάζεβιτς, Flag of Greece.svg Γιάννης Γούναρης
 • 1992–93: Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Λιούπκο Πέτροβιτς, Flag of Greece.svg Νίκος Ζαλίκας, Flag of Ukraine.svg Όλεγκ Μπλαχίν
 • 1993–94: Flag of Ukraine.svg Όλεγκ Μπλαχίν, Flag of Greece.svg Σταύρος Σαράφης
 • 1994–95: Flag of the Netherlands.svg Άρι Χάαν
 • 1995–96: Flag of the Netherlands.svg Άρι Χάαν, Flag of Greece.svg Σταύρος Σαράφης, Flag of Serbia.svg Ντρ. Κοκότοβιτς, Flag of Greece.svg Μιχάλης Μπέλλης, Flag of Sweden.svg Γκ. Μπένγκτσον
 • 1996–97: Flag of Sweden.svg Γκ. Μπένγκτσον, Flag of Greece.svg Χρήστος Αρχοντίδης, Flag of Greece.svg Άγγ. Αναστασιάδης
 • 1997–98: Flag of Greece.svg Άγγ. Αναστασιάδης
 • 1998–99: Flag of Ukraine.svg Όλεγκ Μπλαχίν, Flag of Greece.svg Άγγ. Αναστασιάδης, Flag of the Netherlands.svg Άρι Χάαν
 • 1999–00: Flag of the Netherlands.svg Άρι Χάαν, Flag of Greece.svg Σταύρος Σαράφης, Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Ντούσαν Μπάγεβιτς
 • 2000–01: Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Ντούσαν Μπάγεβιτς
 • 2001–02: Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Ντούσαν Μπάγεβιτς
 • 2002–03: Flag of Greece.svg Άγγ. Αναστασιάδης
 • 2003–04: Flag of Greece.svg Άγγ. Αναστασιάδης
 • 2004–05: Flag of Greece.svg Άγγ. Αναστασιάδης, Flag of Austria.svg Ρολφ Φρίνγκερ, Flag of Greece.svg Νίκος Καραγεωργίου
 • 2005–06: Flag of Greece.svg Νίκος Καραγεωργίου, Flag of Greece.svg Γιώργος Κωστίκος, Flag of Romania.svg Ίλιε Ντουμιτρέσκου
 • 2006–07: Flag of Romania.svg Ίλιε Ντουμιτρέσκου, Flag of Serbia.svg Μόμτσιλο Βούκοτιτς, Flag of Greece.svg Γιώργος Παράσχος
 • 2007–08: Flag of Greece.svg Γιώργος Παράσχος, Flag of Portugal.svg Φερνάντο Σάντος
 • 2008–09: Flag of Portugal.svg Φερνάντο Σάντος
 • 2009–10: Flag of Portugal.svg Φερνάντο Σάντος
 • 2010–11: Flag of Italy.svg Μάριο Μπερέτα, Flag of Greece.svg Παύλος Δερμιτζάκης, Flag of Greece.svg Μάκης Χάβος
 • 2011–12: Flag of Romania.svg Λάζλο Μπόλονι
 • 2012–13: Flag of Greece.svg Γιώργος Δώνης, Flag of Greece.svg Γ.Χ. Γεωργιάδης
 • 2013–14: Flag of the Netherlands.svg Χουμπ Στέφενς[58] , Flag of Greece.svg Γ.Χ. Γεωργιάδης
 • 2014–15: Flag of Greece.svg Άγγ. Αναστασιάδης, Flag of Greece.svg Γ.Χ. Γεωργιάδης
 • 2015–16: Flag of Croatia.svg Ιγκόρ Τούντορ, Flag of Serbia.svg Βλάνταν Ίβιτς
 • 2016–17: Flag of Serbia.svg Βλάνταν Ίβιτς
 • 2017–18: Flag of Serbia.svg Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, Flag of Romania.svg Ραζβάν Λουτσέσκου
 • 2018–19: Flag of Romania.svg Ραζβάν Λουτσέσκου
 • 2019–20: Flag of Portugal.svg Άμπελ Φερέιρα
 • 2020-21: Flag of Uruguay.svg Πάμπλο Γκαρσία

Ύμνος

Ο ύμνος του ΠΑΟΚ γράφτηκε από τον Μίμη Τραϊφόρο, γνωστό στιχουργό του ελαφρού λαϊκού τραγουδιού, σε μουσική του Πέτρου Γιαννακού.
Δομή συλλόγου

Τελευταία ενημέρωση: 29 Αυγούστου 2019.[59]

Διοικητικό συμβούλιο Πρόεδρος & δ/νων σύμβουλος Flag of Russia.svg Flag of Greece.svg Ιβάν Σαββίδης
Αντιπρόεδρος & γενικός δ/ντής Flag of Greece.svg Χρυσόστομος Γκαγκάτσης
Μέλη Flag of Russia.svg Μαρία Γκοντζάρεβα
Flag of Greece.svg Δημοκράτης Παπαδόπουλος
Flag of Greece.svg Ηλίας Γεροντίδης
Flag of Armenia.svg Flag of Russia.svg Αρτούρ Νταβιντιάν
Στελέχη ακαδημιών

Τελευταία ενημέρωση: 29 Αυγούστου 2019.

Ο ΠΑΟΚ διατηρεί ομάδες Κ19, Κ17 και Κ15, οι οποίες λαμβάνουν μέρος στις αντίστοιχες διοργανώσεις νέων που διοργανώνει η Σούπερ Λίγκα, καθώς επίσης 9 τμήματα υποδομής για κάθε έτος ηλικίας από 14 έως 6 χρονών.
Τεχνικό Επιτελείο
Γενικός Διευθυντής Τμημάτων Υποδομής & Ανάπτυξης Flag of Greece.svg Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος
Ανάλυση video Flag of Greece.svg Ιωάννης Βλάχος, Ηλίας Γαλανόπουλος, Ιωάννης Αμπατζίδης, Αλέξανδρος Θεοδωρίδης
Υπεύθυνος Scouting και προπονητικών κέντρων Flag of Greece.svg Ιωάννης Αβραμίδης
Scouters Flag of Greece.svg Κώστας Λαγωνίδης, Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Στέφανος Μπορμπόκης
Υπεύθυνοι Δικτύου Football Prints Flag of Greece.svg Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, Κυριάκος Αλεξανδρίδης
Υπεύθυνος Εστίας Ακαδημιών Flag of Greece.svg Γρηγόριος Καραβέλης
Γιατρός ακαδημίας Flag of Greece.svg Ιωάννης Ουσαντζόπουλος
Εργοφυσιολόγος Flag of Greece.svg Γιώργος Ζιώγας
Λειτουργικός υπεύθυνος Flag of Greece.svg Κωνσταντίνος Βούρτσης
Διατροφολόγος Flag of Greece.svg Ιωάννα Πασπαλά
Ψυχολόγος Flag of Greece.svg Ειρήνη Ρέρα
Υπεύθυνη Φοίτησης Μαθητών Flag of Greece.svg Ιωάννα Χαραλάμπους
Κ-19
Προπονητής Flag of Greece.svg Στέλιος Μαλεζάς
Βοηθός προπονητής Flag of Greece.svg Δημήτρης Σαλπιγγίδης
Γυμναστής Flag of Greece.svg Θεοχάρης Κομσής
Προπονητής τερματοφυλάκων Flag of Greece.svg Βασίλειος Πετρόπουλος
Φυσικοθεραπευτής Flag of Greece.svg Σταύρος Τερζανίδης
Φροντιστής Flag of Greece.svg Ευάγγελος Μπαμπάτσης
Αναλυτής video Flag of Greece.svg Ιωάννης Αμπατζίδης
Γενικός αρχηγός Flag of Greece.svg Κώστας Ιωσηφίδης

Κ-17
Προπονητής Flag of Greece.svg Απόστολος Παπαβασιλείου
Βοηθός προπονητής Flag of Greece.svg Δημήτριος Ταξίδης
Γυμναστής Flag of Greece.svg Ευάγγελος Αλεξόπουλος
Προπονητής τερματοφυλάκων Flag of Greece.svg Μιχαήλ Ψωμιάδης
Φυσικοθεραπευτής Flag of Greece.svg Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης
Φροντιστής Flag of Greece.svg Ευστράτιος Αριζάνης
Αναλυτής video Flag of Greece.svg Αλέξανδρος Θεοδωρίδης
Γενικός αρχηγός Flag of Greece.svg Σταύρος Σαράφης

Κ-15
Προπονητής Flag of Greece.svg Αλέξανδρος Αλεξιάδης
Βοηθός προπονητής Flag of Ghana.svg Εμπινίζερ Χέιγκαν
Γυμναστής Flag of Greece.svg Παναγιώτης Ευτυχιάδης
Προπονητής τερματοφυλάκων Flag of Greece.svg Δημήτριος Κρυωνάς
Φυσικοθεραπευτής Flag of Greece.svg Μιχαήλ Κωστίδης
Φροντιστής Flag of Russia.svg Ευγένιος Ρούμιαντσεβ
Γενικός αρχηγός Flag of Greece.svg Σταύρος Σαράφης
Κ-14
Προπονητής Flag of Greece.svg Πέτρος Τσιαπακίδης
Βοηθός προπονητής Flag of Greece.svg Ηλίας Γαλανόπουλος
Προπονητής τερματοφυλάκων Flag of Greece.svg Δημήτριος Πετράκης

Κ-13
Προπονητής Flag of Greece.svg Δημήτριος Ορφανός
Βοηθός προπονητής Flag of Greece.svg Στυλιανός Μπίκας
Προπονητής τερματοφυλάκων Flag of Greece.svg Δημήτριος Πετράκης

Κ-12
Προπονητής Flag of Greece.svg Ανδρέας Μπαλαμπάνης
Βοηθός προπονητής Flag of Greece.svg Παντελής Αλεξανδρίδης
Προπονητής τερματοφυλάκων Flag of Greece.svg Δημήτριος Πετράκης
Κ-11
Προπονητής Flag of Greece.svg Σάββας Κωνσταντινίδης
Βοηθός προπονητής Flag of Greece.svg Αλέξανδρος Φορόπουλος
Προπονητής τερματοφυλάκων Flag of Greece.svg Δημήτριος Πετράκης

Κ-10
Προπονητής Flag of Greece.svg Γεώργιος Γκούρτσας
Βοηθός προπονητής Flag of Greece.svg Παναγιώτης Δημητριάδης
Προπονητής τερματοφυλάκων Flag of Greece.svg Δημήτριος Πετράκης

Κ-9
Προπονητής Flag of Greece.svg Σπυρίδων Κουλούρης
Βοηθός προπονητής Flag of Greece.svg Στυλιανός Τσαξιρλής
Προπονητής τερματοφυλάκων Flag of Greece.svg Δημήτριος Πετράκης
Κ-8
Προπονητής Flag of Greece.svg Αντώνιος Κρινίτσας
Βοηθός προπονητής Flag of Greece.svg Ανθούλα Αρβανιτάκη
Προπονητής τερματοφυλάκων Flag of Greece.svg Δημήτριος Πετράκης

Κ-7 - Κ-6
Προπονήτριες Flag of Greece.svg Μαρία Εξαδακτύλου, Μαγδαληνή Τσουκαλά
Πρόεδροι ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Περίοδος Πρόεδρος ΔΣ
1979-1984 Flag of Greece.svg Γιώργος Παντελάκης
1984-1985 Flag of Greece.svg Πέτρος Καλαφάτης
1985-1988 Flag of Greece.svg Χάρης Σαββίδης
1988-1989 Flag of Greece.svg Γιάννης Δεδέογλου
1989-1990 Flag of Greece.svg Θωμάς Βουλινός
1990 Flag of Greece.svg Απόστολος Αλεξόπουλος
1990-1996 Flag of Greece.svg Θωμάς Βουλινός
1996 Flag of Greece.svg Γιώργος Καλύβας
1996-1998 Flag of Greece.svg Γιώργος Μπατατούδης
1998 Flag of Greece.svg Πέτρος Καλαφάτης
1998-2001 Flag of Greece.svg Γιώργος Μπατατούδης
2001-2003 Flag of Greece.svg Πέτρος Καλαφάτης
Περίοδος Πρόεδρος ΔΣ
2003 Flag of Greece.svg Γιώργος Μπατατούδης
2003 Flag of Greece.svg Βασίλης Σεργιαννίδης
2003 Flag of Greece.svg Γιάννης Γούμενος
2003 Flag of Greece.svg Βασίλης Παγώνης
2004-2006 Flag of Greece.svg Γιάννης Γούμενος
2006-2007 Flag of Greece.svg Νίκος Βεζυρτζής
2007-2009 Flag of Greece.svg Θοδωρής Ζαγοράκης
2009-2010 Flag of Greece.svg Ζήσης Βρύζας
2010-2012 Flag of Greece.svg Θοδωρής Ζαγοράκης
2012-2014 Flag of Greece.svg Ζήσης Βρύζας
2014-2016 Flag of Cyprus.svg Ιάκωβος Αγγελίδης
2016 Flag of Slovakia.svg Λούμπος Μίχελ
2016 ως σήμερα Flag of Russia.svg Flag of Greece.svg Ιβάν Σαββίδης

Σημειώσεις

ούτε στον συμπολίτη Άρη μεθόδευσαν παράνομες αναγνωρίσεις της ελληνικής ιθαγένειας, όμως το 1974 αποκτήθηκε ο Πάστερνακ(ης), ήδη ελληνοποιημένος Αργεντινός του ΠΑΣ Γιάννινα
σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία ισολογισμού της UEFA στο κλείσιμο του εκάστοτε οικονομικού έτους.[20] Τελικά, κάθε σύλλογος λαμβάνει ποσό υψηλότερο από εκείνο που είχε ανακοινωθεί μετά τη λήξη της αντίστοιχης αγωνιστικής περιόδου –και αναφέρουν ελληνικά[21] και ξένα ΜΜΕ–, καθώς το τελευταίο βασίζεται σε μετριοπαθείς προβλέψεις για το μάρκετ πουλ (τηλεοπτικά και διαφημιστικά έσοδα) τις οποίες η UEFA είχε περιλάβει στον προϋπολογισμό της ένα χρόνο πριν.
η κύρια πηγή εσόδων (από το 2016 επανέρχεται σε 40% αντί 45% του συνόλου των διανεμόμενων ποσών), μέσω της κεντρικής (centralised) πώλησης από την UEFA σε ιδιωτικές/κρατικές εταιρείες των δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων και διαφήμισης. Οι 48 σύλλογοι των ομίλων και οι 8 που εντάσσονται από τη φάση των 32 (ως τρίτοι ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ), λαμβάνουν κάθε ένας ποσό εξαρτώμενο από τον ίδιο (αριθμός αγώνων έως τη λήξη της διοργάνωσης, θέση στο προηγούμενο εθνικό του πρωτάθλημα), τη χώρα του (μέγεθος τηλεοπτικής/διαφημιστικής αγοράς, πλήθος συμπατριωτών στους 48+8), όπως και την ίδια τη διοργάνωση (πόσα και βασικά ποια κράτη-αγορές). Το άθροισμα μεριδίων των εκπροσώπων της Ελλάδας κατά τον "κύκλο" 2016-2018 μειώθηκε πλέον στο 2,7-2,8% του ετήσιου μάρκετ πουλ, το οποίο την περίοδο 2015-16 υπήρξε 183 εκατ. €.
σύμφωνα με όσα έχει δημοσιοποιήσει η UEFA ότι θα ισχύσουν για τα έσοδα αυτών που θα μετέχουν στις διοργανώσεις της κατά τον "κύκλο" ετών 2016-2018 [27]
μετείχαν στο Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ 1-2 τη 15η αγων. του πρωταθλήματος (26.12.1977), όταν οι "ημιεπαγγελματίες" τότε παίκτες απήργησαν με συνδικαλιστικά αιτήματα (για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού). Οι Αλαβάντας, Ρούσος έλαβαν μέρος και σε επόμενους αγώνες της περιόδου, ενώ ο Μπανιώτης έπειτα από 5ετία.

για να δημιουργήσει πάντως κάποιου είδους ρεκόρ: "...τυπικά χωρίς ομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ο πρώτος, ίσως, πρόεδρος-διεθνής..."[57]

Παραπομπές

www.paokfc.gr/nea/20190701-proponitis-tou-paok-o-abel-ferreira/?fbclid=IwAR1xP0rUnmuJRdJ2r0EM2Zw8tC_nyyxr8ldV5swCh7zdeS4u-M3_Lf2l4Sg.
«Αφιέρωμα». PAOKFC. Ανακτήθηκε στις 19 Αυγούστου 2019.
Σαββίδη, ξέρεις τον ΠΑΟΚ του Κούδα; Αρχειοθετήθηκε 2016-03-07 στο Wayback Machine., apodytiriakias.gr
Η Μπάρτσα υποτάχθηκε στους Έλληνες Αρχειοθετήθηκε 2012-12-26 στο Wayback Machine., sportday.gr
Όταν ο Βουλινός πήρε τον ΠΑΟΚ κι έφυγε
Γλυκόπικρη γεύση, Χρύσανθος Δοβλέτογλου, contra.gr
Στα "πράσινα" ο Σαλπιγγίδης
ΠΑΟΚ: Επιστροφή Σαλπιγγίδη και επισήμως
Πλήρωσε τα χρέη του ΠΑΟΚ στο Δημόσιο ο Σαββίδης
http://sportdog.gr/sports/podosfairo/article/320670/fwtobolida-kai-diakoph-paok-olympiakos-1-2-live-binteo
https://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/594675/espase-rekor-toy-panathinaikoy-o-aittitos-protathlitis-paok
Team, ΤοΒΗΜΑ (6 Μαΐου 2019). «Ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία και τώρα πάει για το νταμπλ». Το Βήμα Online. Ανακτήθηκε στις 7 Μαΐου 2019.
Team, Onsports (5 Μαΐου 2019). «Ασύλληπτο πανευρωπαϊκό ρεκόρ για τον αήττητο ΠΑΟΚ!». Onsports.gr. Ανακτήθηκε στις 7 Μαΐου 2019.
Real.gr. «Οι απίστευτες επιδόσεις του πρωταθλητή ΠΑΟΚ». Real.gr. Ανακτήθηκε στις 7 Μαΐου 2019.
«PAOK 1st undefeated team in Greek league season for 55 years». Washington Post. 5 Μάιος 2019.
«Έχασε η Μακάμπι, μοναδικός αήττητος στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ!». www.gazzetta.gr. Ανακτήθηκε στις 7 Μαΐου 2019.
Eπικυρώθηκε η βαθμολογία της Super League, athleticradio.gr
Σύλλογος > Ο μεγαλομέτοχος Αρχειοθετήθηκε 2016-08-01 στο Wayback Machine., ιστότοπος ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Transfers & runours > All transfers, transfermarkt.gr (Αγγλικά)
Financial reports, ιστότοπος Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA) (Αγγλικά)
π.χ Το σεντόνι φέρνει τρελά έσοδα, sdna.gr
Financial Report 2012/13 (27.03.2014), ιστότοπος UEFA, σελ. 13/στήλη 6 (Αγγλικά)
Οι σύλλογοι της προκριματικής φάσης έλαβαν από 100 χιλ. € για κάθε γύρο που είχαν μετάσχει ανεξαρτήτως πρόκρισης και εκείνοι των πλέι οφ το ίδιο ποσό μόνον εάν είχαν αποκλειστεί, με το σύνολο των 500 χιλ. σε ελληνικούς να μοιράζονται: Αστέρας Τρ. 200 (β΄ και γ΄), ΠΑΟΚ 200 (γ΄ και πλέι οφ), Ατρόμητος Αθ. 100 (πλέι οφ).
Financial Report 2013/14 (24.03.2015), ιστότοπος UEFA, σελ. 13/στήλη 5 (UEFA Champions League eliminated clubs of Greece: € 0), σελ. 23 (Contribution in favour of the 20 clubs involved in the UEFA Champions League play-offs: 42 000 th. €) και σελ. 27 (Αγγλικά)
Financial Report 2014/15 (25.02.2016), ιστότοπος UEFA, σελ. 13/στήλη 6 και σελ. 27 (Αγγλικά)
Σύλλογοι που είχαν μετάσχει σε α΄, β΄, γ΄ προκριματικό γύρο και πλέι οφ έλαβαν αντίστοιχα από 120, 130, 140 και 150 χιλ. € (το τελευταίο μόνον εάν αποκλείστηκαν, αλλιώς αντικαθίσταται από το πολύ ανώτερο μπόνους του 1,3 εκατ. της συμμετοχής στους ομίλους), με το σύνολο των 410 χιλ. σε ελληνικούς να μοιράζονται: Αστέρας 270 (β΄ και γ΄, όχι όμως για τα πλέι οφ που επικράτησε), Ατρόμητος Αθ. 140 (γ΄), Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ 0 (πλέι οφ, από τα οποία προκρίθηκαν).
Solidarity payments, ιστότοπος UEFA, σελ. 7 (Αγγλικά)
UEFA Europa League: Distribution to clubs 2015/16 in euros, ιστότοπος UEFA (Αγγλικά)
UEFA details club competitions distribution system, ιστότοπος UEFA, 31.03.2015 (Αγγλικά)
PAOK to replace Metalist in play-offs, απόφαση UEFA, 14 Αυγούστου 2013 (Αγγλικά)
«UEFA 5-year Club Ranking 2021». kassiesa.home.xs4all.nl. Ανακτήθηκε στις 29 Αυγούστου 2020.
Νίκησε η Εθνική του 2004 και ο... Χρυσοβαλάντης!, sport-fm.gr
sentragoal.gr Έτοιμη η σύμβαση ΠΑΕ και ΑΣ ΠΑΟΚ για το σήμα
contra.gr Το νέο λογότυπο του ΠΑΟΚ
Ένας ΠΑΟΚ με άλλα χρώματα… gazzetta.gr
PHOTOSTORY: Οι εμφανίσεις του ΠΑΟΚ στην Α΄ Εθνική contra.gr
Ο ΠΑΟΚ θα φορά Macron sport24.gr
ψηφιακό αρχείο Κυπέλλου Ελλάδος: 1931-1940, 1941-1950, 1951-1960, 1961-1970, 1971-1980, 1981-1990, 1991-1995, 1996-1999, 1999-00, 2000-01, 2001-02, 2002-03, 2003-04 και από την περίοδο 2006-07, ιστότοπος ΕΠΟ
http://filahtlos.blogspot.com/2013/01/blog-post_1442.html
https://www.ethnos.gr/athlitismos/92583_paok-protathlitis-gia-triti-synehomeni-hronia-stin-k19
Γιώργος Κουβεντίδης - Βασίλης Βλαχόπουλος, Π.Α.Ο.Κ. • Ποδόσφαιρο-Μπάσκετ, Εκδόσεις ΣΚΑΪ Βιβλίο, Αθήνα 2009, ISBN 978-960-482-020-7, σελ. 146 (Τίτλοι και διακρίσεις)
Προπονητές ΠΑΟΚ Αρχειοθετήθηκε 2015-04-10 στο Wayback Machine., επίσημος ιστότοπος ΠΑΕ ΠΑΟΚ (όχι πάντα ακριβής)
διάστημα 1959-1989: Το έπος της Α΄ Εθνικής, Γιώργος Ν. Παγιωτέλης, σειρά άρθρων-αφιερωμάτων αθλητικού περιοδ. Οι ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ, 08.1994-11.1997 (τχ. 8-47)
διάστημα 1968-2003: Στοιχεία πρωταθλημάτων Α΄ κατηγορίας, Αλέξανδρος Μαστρογιαννόπουλος-Θεόδωρος Μουρούτης-Σπύρος Καρασούλος-Γιώτης Παναγιωτάς-Κωνσταντίνος Τσιώρας στο RSSSF (Αγγλικά)
διάστημα 1998-τρέχουσα αγωνιστκή περίοδος: Στοιχεία πρωταθλημάτων Α΄ κατηγορίας Αρχειοθετήθηκε 2011-10-16 στο Wayback Machine., Galanis Sports Data (Αγγλικά)
Ομάδα > Ρόστερ, ιστότοπος ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Squad of PAOK Thessaloniki, transfermarkt.gr (Αγγλικά)
ΠΑΟΚ > Σύνθεση ομάδας, ιστότοπος Super League Ελλάδα
Ομάδα > Τεχνικό επιτελείο, ιστότοπος ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Ομάδα > Προπονητής[νεκρός σύνδεσμος], ιστότοπος ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Ομάδα > Επιτελείο, ιστότοπος ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Ιστορία • Χρονολόγιο, ιστότοπος ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Ιστορία • Με το εθνόσημο στο στήθος, ιστότοπος ΠΑΕ ΠΑΟΚ
PLAYERS → appeared for national teams as players of P.A.O.K., Thessaloniki, βάση δεδομένων eu-football.info (Αγγλικά)
Greece-Yugoslavia 0:2, βάση δεδομένων eu-football.info (Αγγλικά)
Greece-Spain 2:3, βάση δεδομένων eu-football.info (Αγγλικά)
13/05/2007, PAOK-OFI 1:0, βάση δεδομένων transfermarkt.gr (Αγγλικά)
Theodoros Zagorakis • Transfer history, βάση δεδομένων transfermarkt.gr (Αγγλικά)
Ανδρέας Μπόμης, Αυτή είναι η ιστορία της Εθνικής Ελλάδας (και πώς φτάσαμε στην Αφρική), Εκδόσ. Ερεχθηίδας, Αθήνα 2009, ISBN 960-9912-50-8, σελ. 527
Νινιού, Κατερίνα (13 Ιουνίου 2013). «Ανακοίνωσε Στέφενς ο ΠΑΟΚ». Zougla.gr. Ανακτήθηκε στις 13 Ιουνίου 2013.

Σύλλογος > Διοίκηση, ιστότοπος ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Πηγές

Μιλτιάδης Κανώτας, Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ • 80 χρόνια, Εκδοτική Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη 2006
Δημήτρης Κυρίτσης - Ανέστης Στεφανίδης - Ελένη Τσιομπανούδη, ΠΑΟΚ • Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινοπουλιτών, 1926-2005, έκδοση Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης & Δήμου Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη 2005, ISBN 960-88595-2-2
Club φίλων ΠΑΟΚ Lüdenscheid, Ιστορία του ΠΑΟΚ
Ιστότοπος Ε.Π.Ο., αρχείο αγώνων Κυπέλλου Ελλάδας και Εθνικής ανδρών
Ιστοσελίδα OLAPAOK.GR, οι προπονητές του ΠΑΟΚ στην Α΄ εθνική
UEFA Team Ranking (Αγγλικά)
Ιστότοπος της Super League, ΠΑΟΚ 2011–12

Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Commons logo
Τα Wikimedia Commons έχουν πολυμέσα σχετικά με το θέμα
Π.Α.Ο.Κ. (ποδόσφαιρο ανδρών)
εικονίδιο Ποδόσφαιρο
Πύλη Ποδόσφαιρο

Π.Α.Ο.Κ., επίσημος ιστότοπος της Π.Α.Ε.
Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ., επόσημος ιστότοπος του ευρύτερου (ερασιτέχνη) συλλόγου.
«Retro stories: Οι φανέλες του ΠΑΟΚ!», αφιέρωμα στον ιστότοπο Gazzetta.gr, Δεκέμβριος 2015.

[απόκρυψη]π • σ • ε Π.Α.Ο.Κ. (ποδόσφαιρο)

Τίτλοι Ποδοσφαιριστές Προπονητές

Ιστορία
3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα 7 Κύπελλα Ελλάδας 1 Κύπελλο Μεγάλης Ελλάδος Ιστορία ΠΑΟΚ Πορεία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις
Πρόεδρος
Ιβάν Σαββίδης
Έδρα

Γήπεδο Τούμπας (1959 έως σήμερα)

Προπονητικό κέντρο
Αθλητικό Κέντρο ΠΑΟΚ
Άλλες ομάδες
Ακαδημίες ΠΑΟΚ
Υποστηρικτές
Θύρα 4 Δυστύχημα οπαδών ΠΑΟΚ
Κορυφαία εντεκάδα
Μλάντεν Φούρτουλα Λέο Μάτος Πάμπλο Κοντρέρας Αρίσταρχος Φουντουκίδης Μασιέλ Λίνο Γιώργος Κούδας Πάμπλο Γκαρσία Θοδωρής Ζαγοράκης Βιεϊρίνια Σταύρος Σαράφης Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς
Άλλες προσωπικότητες
Λάμπης Κουιρουκίδης Αχιλλέας Ασλανίδης Δημήτρης Παρίδης Χρήστος Τερζανίδης Κώστας Ιωσηφίδης Χρήστος Δημόπουλος Γιάννης Δαμανάκης Νέτο Γκουερίνο Νίκος Αλαβάντας Γιώργος Κωστίκος Άγγελος Αναστασιάδης Μιχάλης Λεοντιάδης Γιάννης Γούναρης Κώστας Λαγωνίδης Γιώργος Σκαρτάδος Γιώργος Τουρσουνίδης Κώστας Φραντζέσκος Σπύρος Μαραγκός Παντελής Κωνσταντινίδης Στέφανος Μπορμπόκης Γιάννης Οκκάς Γιώτης Εγκωμίτης Δημήτρης Ναλιτζής Ζήσης Βρύζας Βλάνταν Ίβιτς Σέρζιο Κονσεϊσάο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς Δημήτρης Σαλπιγγίδης Κώστας Κατσουράνης Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ
Σημαντικοί προπονητές
Λες Σάνον Γκιούλα Λοράντ Βάλτερ Σκότσικ Άγγελος Αναστασιάδης Ντούσαν Μπάγεβιτς Φερνάντο Σάντος Λάσλο Μπόλονι Βλάνταν Ίβιτς Ραζβάν Λουτσέσκου
Αντιπαλότητα
Ντέρμπι Βορρά - Νότου Ντέρμπι της Θεσσαλονίκης Ντέρμπι Δικεφάλων Ντέρμπι ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
Ύμνοι
Ύμνος ΠΑΟΚ

Σύλλογος
ΠΑΟΚ
Website
paokfc.gr

[απόκρυψη]π • σ • ε Ποδοσφαιριστές Π.Α.Ο.Κ. - τρέχουσα σύνθεση 2020-21
Football pictogram.svg

1 Ρέι 2 Ροντρίγκο 4 Ίνγκασον 5 Βαρέλα 6 Μιχάι 7 Ελ Καντουρί 8 Ουάρντα 9 Σβιντέρσκι 10 Μουργκ 11 Τζόλης 14 Ζίβκοβιτς 15 Κρέσπο 16 Περέιρα 19 Λύρατζης 20 Βιεϊρίνια (c) 22 Σβαμπ 24 Εσίτι 25 Τσόλακ 27 Κρμέντσικ 29 Βρακάς 31 Πασχαλάκης 32 Νινούα 33 Αουγκούστο 49 Μιχαηλίδης 51 Τσιγγάρας 70 Κούτσιας 88 Ζίβκοβιτς 97 Λάμπρου 98 Zαμπά

Προπονητής: Γκαρσία

[απόκρυψη]π • σ • ε Π.Α.Ο.Κ. – Προπονητές ποδοσφαίρου

Ανδρεάδης (1926-31) Γκάσνερ (1931-32) Αρμάρης (1932-33) Παπαδόπουλος (1945-46) Αρμάρης (1946-47) Αγγελάκης (1947-48) Δεληγιώργης (1948-49) Πάγκαλος (1949-50) Σβέτσικ (1950-52) Πάγκαλος (1952-53) Σβέτσικ (1953-54) Πάγκαλος (1954-55) Χόφμαν (1955-56) Πόλτι (1956-57) Βικελίδης (1957) Πφάιφερ (1957) Ζώγας (1957-58) Μινάρδος (1958-59) Μιχαήλοβιτς (1959-61) Ντούρσπεκτ (1961-63) Μπάμπολτσαϊ (1963-65) Κος (1965-66) Παπαδάκης (1966) Πάγκαλος (1966-67) Καλογιάννης (1967-68) Πάουελ (1968) Γιανέφσκι (1968-69) Τσακνάντι (1969-70) Χόρβατ (1970-71) Χασιώτης (1971) Σάνον (1971-74) Πρόγιος (1974) Λοράντ (1974-76) Στάνκοβιτς (1976-77) Μπίνγκαμ (1977) Καλογιάννης (1977-78) Πετρόπουλος (1978) Πίχατσεκ (1978-80) Λοράντ (1980-81) Φουντουκίδης (1981) Χέερ (1981-83) Τσερνάι (1983-84) Σκότσικ (1984-86) Μπέλλης (1986) Λίμπρεχτς (1986-87) Μπέλλης (1987-88) Ίσραελ (1988-89) Αλέφαντος (1989) Σαράφης (1989) Γιάκομπς (1989-90) Τερζανίδης (1990-91) Μπλάζεβιτς (1991-92) Γούναρης (1992) Πέτροβιτς (1992-93) Ζαλίκας (1993) Μπλαχίν (1993-94) Σαράφης (1994) Χάαν (1994-95) Σαράφης (1995) Κοκότοβιτς (1995-96) Μπέλλης (1996) Μπένγκστον (1996) Αρχοντίδης (1996-97) Αναστασιάδης (1997-98) Μπλαχίν (1998) Αναστασιάδης (1998-99) Χάαν (1999) Σαράφης (1999-00) Μπάγεβιτς (2000-02) Αναστασιάδης (2002-04) Φρίνγκερ (2004-05) Καραγεωργίου (2005) Κωστίκος (2005-06) Ντουμιτρέσκου (2006) Βούκοτιτς (2006-07) Παράσχος (2007) Σάντος (2007-10) Μπερέτα (2010) Δερμιτζάκης (2010) Χάβος (2010-11) Μπόλονι (2011-12) Δώνης (2012-13) Γεωργιάδης (2013) Στέφενς (2013-14) Γεωργιάδης (2014) Αναστασιάδης (2014-15) Γεωργιάδης (2015) Τούντορ (2015-16) Ίβιτς (2016-17) Λουτσέσκου (2017-19) Φερέιρα (2019-20) Γκαρσία (2020-)

[απόκρυψη]π • σ • ε Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών
Ανδρικά ομαδικά τμήματα
Ποδόσφαιρο · Μπάσκετ · Βόλεϊ · Χάντμπολ · Πόλο · Χόκεϊ επί πάγου · Ρόλερ χόκεϊ · Μπολ χόκεϊ
Γυναικεία ομαδικά τμήματα
Ποδόσφαιρο · Μπάσκετ · Βόλεϊ · Χάντμπολ · Πόλο
Ατομικά τμήματα
Κολύμβηση · Συγχρονισμένη κολύμβηση · Τεχνική κολύμβηση · Καταδύσεις · Στίβος · Ποδηλασία
Βαρέα ατομικά τμήματα
Άρση βαρών · Πάλη · Πυγμαχία · Τάε Κβον Ντο
Επικεφαλής τμημάτων
Ιβάν Σαββίδης · Μπράνισλαβ Πρέλεβιτς · Θανάσης Κατσαρής · Γιώργος Ανδρέου · Γρηγόρης Πετρίδης · Γιάννης Ελευθεριάδης · Βασίλης Αγγελίδης · Γιώργος Κεραμυδάς · Τάσος Πετρίδης · Κώστας Συμεωνίδης
Έδρες τμημάτων
Γήπεδο Τούμπας · Αθλητικό Κέντρο ΠΑΟΚ · PAOK Sports Arena · Γήπεδο Συντριβανίου · Γήπεδο Τριανδρίας · Ποσειδώνειο Κολυμβητήριο
Αθλητές
Ποδοσφαιριστές · Καλαθοσφαιριστές · Πετοσφαιριστές · Χειροσφαιριστές · Υδατοσφαιριστές · Στίβου
Προπονητές
Ποδοσφαίρου · Μπάσκετ · Βόλεϊ · Πόλο · Χάντμπολ
Πρόσωπα
Φανούρης Βυζάντιος · Ζήσης Βρύζας · Θοδωρής Ζαγοράκης · Πάμπλο Γκαρσία · Νέτο Γκουερίνο · Γιάννης Γούναρης · Ραϊμόν Ετιέν · Ραζβάν Λουτσέσκου · Κώστας Ιωσηφίδης · Πέτρος Καλαφάτης · Παναγιώτης Κερμανίδης · Παντελής Καλπακτσόγλου · Γιώργος Κούδας · Πέτρος Λεβαντής · Γκιούλα Λόραντ · Δημήτρης Παρίδης · Μπάνε Πρέλεβιτς · Γιώργος Παντελάκης · Λες Σάνον · Σταύρος Σαράφης · Γιώργος Σκαρτάδος · Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς · Λέανδρος Συμεωνίδης · Χρήστος Τερζανίδης · Μλάντεν Φορτούλα · Αρίσταρχος Φουντουκίδης
Ντέρμπι
Ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης (ποδόσφαιρο) · Ντέρμπι Άρης - ΠΑΟΚ (μπάσκετ) · Ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού
Γεγονότα
Α΄ Εθνική 1975-1976 · Α΄ Εθνική 1984-1985 · Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης καλαθοσφαίρισης ανδρών 1990-91 · Κύπελλο Κόρατς 1993-94 · Σούπερ Λίγκα 2018–2019
Φίλαθλοι
Ύμνος του ΠΑΟΚ · Θύρα 4
Διάφορα
Δικέφαλος αετός · Βυζαντινή αυτοκρατορία · Συνθήκη της Λωζάνης · ΑΕΚ Θεσσαλονίκης
[απόκρυψη]π • σ • ε Ομάδες Σούπερ Λιγκ Ελλάδας
Τρέχουσα περίοδος 2020–21

Α.Ε.Κ. Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Ν.Π.Σ. Λαμία Λάρισα Ολυμπιακός Ο.Φ.Η. Παναθηναϊκός Παναιτωλικός Π.Α.Ο.Κ. Π.Α.Σ. Γιάννινα

Πρώην 1
Ακράτητος Απόλλων Πόντου Αθηναϊκός Ατρόμητος Πειραιώς Αιγάλεω Βέροια Βύζας Μεγάρων Διαγόρας Ρόδου Δόξα Δράμας Εδεσσαϊκός Εργοτέλης Εθνικός Αστέρας Εθνικός Πειραιώς Ηρακλής Θερμαϊκός Θρασύβουλος Ιωνικός Καβάλα Καλαμάτα Καλλιθέα Καλλονή Κασσιόπη Κέρκυρας Καστοριά Κέρκυρα Κόρινθος Λεβαδειακός Μακεδονικός Νάουσα Νίκαια Νίκη Βόλου Ξάνθη Ολυμπιακός Βόλου Ολυμπιακός Χαλκίδος Παγκορινθιακός Παναχαϊκή Παναιγιάλειος Πανελευσινιακός Πανηλειακός Πανιώνιος Πανσερραϊκός Πανθρακικός Πιερικός Πλατανιάς Προοδευτική Ρόδος Τρίκαλα Φωστήρας Χαλκηδόνα Χαλκίδα
Πρώην (Κυπριακές)
ΑΕΛ Λεμεσού ΑΠΟΕΛ Ε.Π.Α. Λάρνακας Ολυμπιακός Λευκωσίας Ομόνοια
Πριν την καθιέρωση της Α΄ Εθνικής2
Α.Ε. Καβάλας Άρης Πειραιώς Ασπίς Ξάνθης Αστέρας Γκύζη Γουδί Εθνικός Αθηνών Ηρακλής Σερρών Μέγας Αλέξανδρος Μέγας Αλέξανδρος Κατερίνης Παναργειακός Πειραϊκός Σύνδεσμος Φίλιπποι Καβάλας

1Συμμετοχή στην Α΄ Εθνική Κατηγορία ή Σούπερ Λιγκ από την καθιέρωσή της την περίοδο 1959-60
2Συμμετοχή μόνο σε τελικές φάσεις του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, ή τα πρωταθλήματα ΣΕΓΑΣ πριν την περίοδο 1959-60

Αθλητισμός, Εγκυκλοπαίδεια

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

 HellenicaWorld News