ART

 

.

Η ομάδα της Νίκης Βόλου ιδρύθηκε το 1924 στο Βόλο. Έχει ως έδρα το γήπεδο "Παντελής Μαγουλάς" το οποίο βρίσκεται στο δήμο της Νέας Ιωνίας. Από το 2004 η ποδοσφαιρική ομάδα έχει έδρα το νεότευκτο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Το πλήρες όνομα της ομάδας είναι Γ.Σ. Νίκη Βόλου και η προσφυγική ομάδα είναι η αρχαιότερη ποδοσφαιρική ομάδα του νομού Μαγνησίας.

Η Νίκη κέρδισε για πρώτη φορά την άνοδό της στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής το 1961 όπου είχε 5 σερί συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία. Το 1966 υποβιβάστηκε στη Β΄ εθνική και από τότε προσπαθεί, εν μέσω οικονομικών προβλημάτων, να ξανακερδίσει την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία, χωρίς όμως να το καταφέρνει. Πρωταγωνιστεί στα πρωταθλήματα μικρότερων κατηγοριών.

Τα τελευταία χρόνια η ποδοσφαιρική Νίκη Βόλου αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής χωρίς κάποια αξόλογη πορεία και τη σεζόν 2006-2007 τερμάτισε τελευταία και υποβιβάστηκε στη Γ΄Εθνική.

Τα τμήματα μπάσκετ και βόλευ, περιελαμβάνουν τμήματα όλων των ηλικιών. Επίσης υπάρχει ακαδημία ποδοσφαίρου με 500 παιδιά.


Νίκη Βόλου

Πλήρες όνομα Γ.Σ. Νίκη Βόλου

Σύντομο όνομα Νίκη

Γήπεδο Πανθεσσαλικό Στάδιο

Χωρητικότητα 22.700 θέσεις

Πρόεδρος Χαράλαμπος Αποστολόπουλος

Προπονητής Σταύρος Διαμαντόπουλος

Κατηγορία Γ΄Εθνική

Εγκυκλοπαίδεια Αθλητισμού

Αθλητισμός, Ελλάδα

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License