ART

 

.


Ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας είναι αθλητικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1964 και ασχολείται με την ανάπτυξη και διάδοση των αθλημάτων του υγρού στίβου στην πόλη. Είναι το μοναδικό σωματείο που καλλιεργεί τα αθλήματα της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης στο νομό Φωκίδας. Σημερινός πρόεδρος του συλλόγου είναι ο κ. Γεώργιος Αγγελέτος.

Ιστορικό

Στην μακρόχρονη διαδρομή του, ο Ν.Ο. Ιτέας έχει κατακτήσει πέντε πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης συλλόγων θάλασσας τα έτη 1988, 1989, 1990, 1991 και 1992. Από το 1992 που λειτουργεί το δημοτικό κολυμβητήριο της Ιτέας, σαν σωματείο πισίνας πλέον, συμμετέχει στα πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης όλων των κατηγοριών (από την υποδομή έως και την αγωνιστική κατηγορία), σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες, ενώ και στο τμήμα της υδατοσφαίρισης διαθέτει ομάδες ανδρών, γυναικών, εφήβων, παίδων και νεανίδων, κορασίδων, μίνι παίδων και συμμετέχει κάθε χρόνο σε όλα τα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας. Στην αγωνιστική περίοδο 2004-2005 η ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών του συλλόγου αγωνίσθηκε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας που διεξήχθη μεταξύ των οκτώ κορυφαίων ομάδων της χώρας, κάτι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο για μία μικρή πληθυσμιακά επαρχιακή πόλη .

Υδατοσφαίριση

Ο Ναυτικός Ομίλος Ιτέας δίνει μεγάλο βάρος στην δημιουργία των υποδομών του αθλήματος σε αγόρια και κορίτσια . Την ευθύνη αυτή έχει επιφορτισθεί ο προπονητής κ. Κώστας Σακαλής με βοηθό τον κ. Δημήτρη Κολομπούρο.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Γυναικών ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα για τον Ν.Ο. Ιτέας τη χρονιά 2007-08. Η ομάδα τερμάτισε πρώτη και αήττητη στον όμιλο της και προκρίθηκε στα τελικά που έγιναν στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης. Εκεί και πάλι αήττητη, με 5 νίκες, κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και ανήλθε στην Α2 κατηγορία. Ήδη, με την έναρξη της νέας περιόδου, το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου, σε συνεργασία με τον προπονητή, προχώρησε σε σημαντικές μετεγγραφές.

Η ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών έφτασε ένα βήμα πριν την τελική φάση του Πρωταθλήματος Δ’ Εθνικής.

Η ομάδα των παίδων έφτασε πολύ κοντά στην πρόκρισή της στην τελική φάση της διοργάνωσης. Η ομάδα των κορασίδων προετοιμαζόμενη για το πρωτάθλημα του Νοεμβρίου έδωσε φιλικά παιχνίδια στην Αθήνα με την αντίστοιχη της Βουλιαγμένης και άλλες ομάδες.

Κολύμβηση

Πολύ καλή παρουσία είχε ο Ν.Ο.Ιτέας και στις ομάδες κολύμβησης αγωνιστικών και προ-αγωνιστικών κατηγοριών. Για πρώτη φορά η αγωνιστική ομάδα συμμετείχε με 8 αθλητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών (28 /6 – 2/7/2008). Στις προαγωνιστικές κατηγορίες συμμετείχε σε όλους τους αγώνες της Περιφέρειας αλλά και σε άλλες ημερίδες, ενώ διοργάνωσε με επιτυχία τα «42α Δελφίνεια», με συμμετοχή 15 συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα.

Προπονητές κολύμβησης είναι ο Λουκάς Οικονόμου στις αγωνιστικές κατηγορίες, ο κ. Κώστας Λαλλάς και η κα Νίκη Πολυζώη στις προ-αγωνιστικές κατηγορίες και στα τμήματα υποδομών η κα Ηλιάνθη Παπαλαίου με την κα Πέγκυ Μασούρα.

Στόχοι

Από τις 8 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν ξανά οι δραστηριότητες του Ομίλου. Στόχος είναι αφ’ ενός μεν η σωστή λειτουργία των τμημάτων υποδομής, αφ’ ετέρου δε οι περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες σε κολύμβηση και υδατοσφαίριση.

Η ομάδα πόλο των γυναικών με τα μετάλλια των πρωταθλητών Β' Εθνικής (2008)

Η ομάδα πόλο γυναικών, πρωταθλήτρια Β' Εθνικής 2008

Η ομάδα πόλο των Ανδρών του συλλόγου

Η ομάδα κολύμβησης, αγωνιστικής κατηγορίας

Πηγή

* Εφημερίδα Αγών της Ιτέας

Αθλητισμός, Εγκυκλοπαίδεια

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License