ART

 

.

Ο Kεραυνός Κερατέας είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος με έδρα την Κερατέα.

Ιστορία

Ο Kεραυνός Κερατέας ιδρύθηκε το 1928 και συμμετέχει στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα από το 1964.
Τίτλοι

Ο σύλλογος έχει κατακτήσει ένα κύπελλο ΕΠΣΑ το 1986 και πέντε κύπελλα ΕΠΣΑΝΑ, το 2004, 2005, 2006, 2008, 2013. Το 2005 κατέκτησε το Κύπελλο ερασιτεχνών κερδίζοντας με σκορ 1-3 τον Ορφέα Σουρωτής, ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας.
Μεγάλοι ποδοσφαιριστές

Πολλοί ποδοσφαιριστές 'ξεπήδησαν' από τις ακαδημίες του Κεραυνού και αγωνίστηκαν σε μεγάλους συλλόγους Οι πιο γνωστοί ειναι ο Ανδρέας Λαγωνικάκης και ο Γιώργος Προκόβας, που αγωνίστηκαν σε ΠΑΟ και Ολυμπιακός αντίστοιχα. Καθώς επίσης και ο Θανάσης Πετούρης (Παναχαϊκή Γ.Ε.) και ο Γιώργος Μπάτρης (ΠΑΕ Ακράτητος).
Έδρα-κοινό

Έδρα του Κεραυνού ειναι το Δημοτικό Κερατέας, ένα 'στολίδι' για την περιοχή που μπορεί να φιλοξενήσει 2000 φιλάθλους . Μεγάλη υποστήριξη στον Κεραυνό δίνει ο κόσμος του.

Στον προημιτελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών το 2005 στα Γιάννενα, βρέθηκαν περίπου 500 κερατιώτες, ενώ στον τελικό του Βόλου, την ίδια χρονιά, βρέθηκαν περισσότεροι από 3500 οπαδοί. Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που οι οπαδοί της Κερατέας δημιούργησαν καταστάσεις βίας με αποτέλεσμα την τιμωρία της ομάδας τους. Το 2004 διέλυσαν το πούλμαν του ΑΟ Κορωπίου και έστειλαν έξι παίχτες και τον προπονητή Σταύρο Ηλιόπουλο στο νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα, με συνέπεια την απώλεια του τίτλου μετά από δίκη και ενώ αγωνιστικά το πρωτάθλημα είχε εν πολλοίς κριθεί υπέρ του Κεραυνού.

Αθλητισμός, Εγκυκλοπαίδεια

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License