- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Βλάσσης Μπονάτσος (Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 1949 - 14 Οκτωβρίου 2004) ήταν δημοφιλής ροκ τραγουδιστής, ηθοποιός και τηλεπαρουσιαστής.

Βιογραφία

Γιος δικαστικού και καθηγήτριας πιάνου άρχισε την καριέρα του δημιουργώντας το μουσικό συγκρότημα Πελόμα Μποκιού, στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Το όνομα του πήρε από τα αρχικά των ονομάτων των μελών του γκρουπ, όπου είχε υπογράψει τη μεγάλη επιτυχία ο «Γαρύφαλλος».

Στις αρχές της δεκαετίας του '80 πρωταγωνίστησε στην θρυλική θεατρική παράσταση "Εβίτα" με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη παίζοντας το ρόλο του Τσε. Με την "εθνική" σταρ της Ελλάδας διατήρησε ερωτική σχέση για αρκετά χρόνια. Επίσης έπαιξε σε ελληνικές ταινίες και σειρές, ενώ παρουσίασε διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα όπως "Με το κλειδί στο χέρι" στην κρατική τηλέοραση, τις Κόντρες, το Βλας Μπακ, το Άλλα Κόλπα, το Με φόρα και το Πάμε για άλλα, όπου ήταν γνωστός για τις ατάκες του και την βραχνή χροιά της φωνής του. Ο Μπονάτσος έγινε πανελληνίως γνωστός από την επιτυχημένη σειρά του 1991 Οι Απαράδεκτοι. Ήταν παντρεμένος με τη Μάρθα Κουτουμάνου (1969) - κόρη της Ελληνίδας ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη - και είχε μια κόρη, τη Ζένια.

Βλάσσης Μπονάτσος

Απεβίωσε πρόωρα στις 14 Οκτωβρίου του 2004 σε ηλικία 54 ετών. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, ο θάνατός του οφείλεται σε «αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα»..


Φιλμογραφία

Ένα Ελεύθερο Κορίτσι (1973)
Ο δράκος, πρόσωπο της ημέρας (1983)
Τηλέ-Καννίβαλοι (1987)... Δημήτρης Δημητρίου
Πατρίς-Ληστεία-Οικογένεια (1988)...Βλάσης
Ο διάβολος και το κερατό του (1989), (υποδύεται τον Άγγελο Μπουτέρη)
Δίψα (τηλεοπτική σειρά, 1990)
Ο Δραπέτης (1991)
Οι Απαράδεκτοι (τηλεοπτική σειρά, υποδύεται τον Βλάσση)
Γυναίκες δηλητήριο (1993, υποδύεται τον Βλάσση)
Στον αστερισμό της γραβάτας (1993, υποδύεται το Ντίνο Αλεξίου)
Της Ελλάδος τα παιδιά (1993, ως guest σμηναγός Καραμπονάτσος)
Βίτσια γυναικών (2000)... Ρενάρ
Εκείνες κι εγώ (τηλεοπτική σειρά, ως γκεστ σταρ)

Δισκογραφία

Πελόμα Μποκιού (ως μέλος των Πελόμα Μποκιού) (Lyra, 1972)
Επικίνδυνη ισορροπία (σε μουσική Σπύρου Βλασσόπουλου και στίχους Ανδρέα Αγγελάκη) (Lyra, 1976)
Γενικά (CBS, 1981)
Αυτά τα βράδια (CBS, 1983)
Παραλήρημα (ΕΜΙ, 1991)
Χαίρετε (BMG, 1996)

Συμμετοχές

Η Αλέξια ερμηνεύει τα κλασικά (συμμετοχή στο τραγούδι "Είσαι παιδί μου πειρασμός") (BMG, 1993)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Βιογραφία του Βλάσση Μπονάτσου
O Βλάσσης Μπονάτσος στην Internet Movie Database

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License