- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Βασίλης Μακρής, γεννημένος στην Πάτρα το 1958, είναι Έλληνας φωτογράφος με εξειδίκευση στην εφαρμοσμένη φωτογραφία και ειδικότερα στην αρχιτεκτονική φωτογραφία και τη φωτογραφία εσωτερικών χώρων. Η ερασιτεχνική ενασχόλησή του με τη φωτογραφία ξεκίνησε πολύ νωρίς, το 1974, ενώ η επαγγελματική του σταδιοδρομία και οι πρώτες δημοσιεύσεις των φωτογραφιών του άρχισαν στην Ελλάδα, το 1985. Το 1987 φωτογράφησε στη Νέα Υόρκη μουσεία και ιστορικά κτίρια. Ειδικεύτηκε στην αρχιτεκτονική φωτογραφία και το 1989 άρχισε να φωτογραφίζει κατοικίες και εσωτερικούς χώρους στο Λος Άντζελες. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε την πολυετή του συνεργασία με ειδικά περιοδικά αρχιτεκτονικής και διακόσμησης πολυεθνικών και Ελληνικών εκδόσεων. Φωτογραφίζει επίσης για λογαριασμό διαφημιστικών, ξενοδοχειακών, ναυτιλιακών, αεροπορικών, κατασκευαστικών και εκδοτικών εταιρειών. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα «κύρους» της Αμερικανικής και Ευρωπαϊκής αγοράς.

Το 2002 εκδόθηκε το λεύκωμα Σπίτια στην Ελλάδα: Κάτω απ’ τον ήλιο, με φωτογραφίες από τα εσωτερικά κατοικιών όλης της Ελλάδας. Τον επόμενο χρόνο, κυκλοφόρησε το λεύκωμα Το πρόσωπο της Αθήνας, με φωτογραφίες του από το αρχιτεκτονικό οδοιπορικό, μαζί με τον δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο, το οποίο επανεκδόθηκε στην Αγγλική γλώσσα το 2004.

Συνεχίζοντας τις επαγγελματικές του δραστηρίοτητες μέχρι σήμερα, διδάσκει τις φωτογραφικές εφαρμογές σχετικά με την αρχιτεκτονική και βιομηχανική φωτογραφία στην Ακαδημία Δημιουργικής Φωτογραφίας LEICA, στην Αθήνα.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Φωτογράφοι

Μακρής

Μακρής Ανδρέας
Μακρής Βασίλης
Μακρής Δημήτριος
Μακρής Διονύσης
Μακρής Θεόδωρος
Μακρής Κίτσος
Μακρής Κωνσταντίνος
Μακρής Κώστας
Μακρής Μέμος
Μακρής Νικόλαος
Μακρής Νικόλαος (ευεργέτης)
Μακρής Ορέστης
Μακρής Σόλων
Μακρής Σπυρίδων

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License