- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο Βαγγέλης Σειληνός γεννήθηκε στην Αίγινα το 1938, μεγάλωσε στο Μεταξουργείο και πέθανε στις 2 Μαΐου 1998 στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών κατά τη διάρκεια εγχείρησης ανοιχτής καρδιάς. Το πραγματικό του όνομα ήταν Βαγγέλης Βασιλάτος.

Ήταν ηθοποιός, χορευτής, χορογράφος αλλά και σκηνοθέτης.

Υπήρξε δύο φορές παντρεμένος και με τη δεύτερη σύζυγό του είχαν αποκτήσει δύο παιδιά.


Ενδεικτική φιλμογραφία

Έτος Τίτλος Ρόλος
1957 Η θεία απ' το Σικάγο Παπαδόπουλος
1962 Οργή Νικήτας
1963 Μικροί και μεγάλοι εν δράσει Παύλος
1963 Αυτό το κάτι άλλο φίλος Τέλη
1964 Δίψασα για ζωή Κώστας
1964 Ο τελευταίος πειρασμός Πάνος
1964 Ο εμίρης κι ο κακομοίρης Αμπντουλάχ
1966 Ο ξυπόλυτος πρίγκηψ Λάκης Πετρόπουλος
1968 Ο ψεύτης Πέτρος Τρανός
1968 Γοργόνες και μάγκες Νικόλας
1969 Γυμνοί στο δρόμο Χρήστος
1969 Η Παριζιάνα Βαγγέλης
1970 Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο Πάνος
1971 Μια Ελληνίδα στο χαρέμι Βαγγέλης
1971 Μαριχουάνα στοπ Αχιλλέας
1976 Έγκλημα στο Καβούρι Μάικ

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

 HellenicaWorld News