- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Σωτήρης Νίνης

Σωτήρης Νίνης (*)

Ο Σωτήρης Νίνης είναι ποδοσφαιριστής. Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1990 στη Χειμάρρα Αλβανίας και έχει ελληνική καταγωγή..

Έχει ύψος 1,73 και αγωνίζεται στη θέση του μέσου. Είναι από τους νεότερους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό σε επίσημο αγώνα και αυτό έγινε στις 7 Ιανουαρίου 2007, στη νίκη εναντίον του Αιγάλεω 1-0, σε ηλικία 16 ετών και 9 μηνών, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.

Έβαλε το πρώτο του γκολ στον αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο στις 27 Ιανουαρίου 2007 και έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που βάζει γκολ στο πρωτάθλημα της Α' εθνικής σε ηλικία 16 ετών, 9 μηνών και 24 ημερών μετά των Θωμά Μαύρο του Πανιωνίου. Ταυτόχρονα έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει σκοράρει με την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2007 έγινε και ο νεότερος παίκτης που έχει σκοράρει σε ντέρμπυ, βάζοντας γκολ στον αγώνα μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, το οποίο έληξε 4-1 υπέρ του Παναθηναϊκού και στο οποίο ο Νίνης πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του έως τώρα. Το Μάρτιο του 2007 κλήθηκε στην Εθνική ελπίδων. Το ντεμπούτο του το πραγματοποίησε στις 27 Μαρτίου στον αγώνα των Ελπίδων κόντρα στη Δανία.

Στις αρχές Οκτωβρίου 2007 υποβλήθηκε σε επέμβαση στους κοιλιακούς στη Γερμανία και αποφασίστηκε να παραμείνει εκτός γηπέδων για επτά εβδομάδες μέχρι να αποθεραπευτεί.

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License