- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Μιχάλης Βιολάρης είναι δημοφιλής σύγχρονος Κύπριος τραγουδιστής της ελαφρο-λαϊκής μουσικής, των κυπριακών τραγουδιών, και του Νέου Κύματος. Γεννήθηκε στη Λευκωσία τον Ιανουάριο του 1944, και το πραγματικό του όνομα είναι Μιχάλης Κυριάκου. Πρωτοεμφανίστηκε στην Αθήνα το 1966, στη μπουάτ <<Παράγκα>> όπου εκεί έπαιζε πιάνο και μεσουράνησε τη δεκαετία του '70. Έχει εμφανιστεί σε άπειρες συναυλίες και περιοδείες, ενώ παράλληλα τραγουδούσε και σε διάφορα νυχτερινά κέντρα.


Ενδεικτική δισκογραφία

* Μιχάλης Βιολάρης (1967)
* Τα τραγούδια του Βιολάρη (1969)
* Τα Κυπριώτικα του Βιολάρη (1970)
* Τι Λωζάννη τι Κοζάνη (1973)
* Κι όμως αγαπιόμαστε (1977)
* Τα ωραιότερα τραγούδια του (1978)
* Το γαϊτανάκι της ζωής (1981)
* Τρέχουμε, τρέχουμε (1986)
* Όταν ο έρωτας μιλάει (1990)
* Μια φορά θυμάμαι (1993)
* Ήρθες εψέ στον ύπνο μου (1996)

Ο Μιχάλης Βιολάρης στη Ναταλία Γερμανού - 11/7/2015

 

 

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License