- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Μελέαγρος ήταν γιος του Νεοπτόλεμου και υπηρέτησε σαν αξιωματικός του Μέγα Αλέξανδρου στην εκστρατεία του στην Ασία.

Κατά τη διάρκεια της Μάχης του Γρανικού, ο Μελέαγρος είχε τοποθετηθεί στην αριστερή πτέρυγα, ανάμεσα στις ταξιαρχίες του Φίλιππου και του Κρατερού. Στην Αλικαρνασσό, είχε ενώσει τις δυνάμεις του μαζί με τον Περδίκκα και τον Αμύντα. Πήρε μέρος στον μαζικό γάμο στα Σούσα και από την Καρία στάλθηκε από τον Αλέξανδρο πίσω στην Μακεδονία μαζί με τον Κοίνο και τον Πτολεμαίο, να συγκεντρώσουν στρατό.

Το 333 π.Χ συνάντησε στο Γόρδιον τον Αλέξανδρο, έχοντας μαζί του μια δύναμη, αποτελούμενη από 3,000 πεζικό, 300 άντρες ιππικό. Τον ξαναβρίσκουμε το 329 π.Χ στην πολιορκία της Κυρούπολης, στην οποία τραυματίστηκε στον λαιμό. Το 327 π.Χ μαζί με τον Περδίκκα και τον Ηφαιστίωνα πήρε μέρος στην πορεία προς τον Ινδό ποταμό, υποτάσσοντας στον δρόμο τους τον τοπικό Ινδό δυνάστη Άστη. Αργότερα, στα επακόλουθα του θανάτου του Μέγα Αλέξανδρου και την ανάληψη της βασιλείας από τον Φίλιππο Αρριδαίο, ο Μελέαγρος έπεσε σε δυσμένεια ανάμεσα στους Μακεδόνες με συνέπεια να δολοφονηθεί μέσα σε ένα ναό.

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License