Γεγονότα, Hμερολόγιο

.

Μάριος Καρογιάν

Κ. Μάριος Καρογιάν. Πρώην Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) και πρώην Πρόεδρος της Βουλής. Φωτογραφία : Αυγούστα Στυλιανού, ζωγράφος

4o Συνέδριο Οικονομίας Κύπρου

Ο Μάριος Καρογιάν είναι Κύπριος πολιτικός επιστήμων, πολιτικός και πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Κύπρου.


Βιογραφικά Στοιχεία

Ο Μάριος Καρογιάν γεννήθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου στις 31 Μαΐου 1961.

Διετέλεσε πρόεδρος της φοιτητικής παράταξης "Αναγέννηση" Ιταλίας (1981) και της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων της Περούτζια (1983), καθώς και μέλος της διοικούσας επιτροπής της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητών και Νέων Επιστημόνων (Π.Ο.Φ.Ν.Ε.) και πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής της Νεολαίας του ΔΗ.ΚΟ. (ΝΕ.ΔΗ.Κ.) Λευκωσίας και γραμματέας Συνδικαλισμού του κόμματος.

Διετέλεσε διευθυντής Γραφείου του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 1991 έως το 2001, επί προεδρίας Αλέξη Γαλανού και Σπύρου Κυπριανού, διευθυντής Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας επί προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου, καθώς και Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος από το 2003 έως το 2006. Σήμερα είναι Μέλος της Επιτροπής Επιλογής και της αντιπροσωπίας της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Ένωση και της αντιπροσωπίας της Βουλής στη Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το 1988 είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗ.ΚΟ. και από το 1997 μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

Στις 22 Οκτωβρίου 2006 εξελέγη πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ., θέση στην οποία επανεξελέγη στις 14 Μαρτίου 2009.

Είναι νυμφευμένος με την Rodica Dinisiuc. Έχει μία κόρη και ένα γιο.

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License