- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Η Μαρία Φωκά (Αργοστόλι, 1916- Λονδίνο, 15 Ιουνίου 2001) ήταν ηθοποιός και αγωνίστρια της Αριστεράς που διακρίθηκε σε ρόλους καρατερίστας Ήταν Πρόεδρος του ΣΕΗ (1977). Τελευταία έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά «Ντόλτσε Βίτα».



Φιλμογραφία

  • Η Αλίκη της σύγχρονης γενιάς (1973)
  • Aγάπη μου παλιόγρια (1972) .... Aριστέα
  • Aγάπησα μια πολυθρόνα (1971)
  • Ο αήττητος (1971)
  • Η Κόμησσα της Φάμπρικας (1969)
  • Ο μικρός δραπέτης (1969)
  • Ας με κρίνουν οι γυναίκες (1968)
  • Ένας Ιππότης για τη Βασούλα (1968)
  • Γοργόνες και μάγκες (1968)
  • Γυμνοί στο δρόμο (1968)
  • Ο Μικές παντρεύεται (1968) .... Παρδάλογλου
  • Θύελλα στο σπίτι των ανέμων (1968)
  • T'αδέλφια μου (1966)
  • Τα 201 καναρίνια (1964)
  • Παιδί μου δεν αμάρτησα (1964)
  • Οικογένεια Παπαδόπουλου (1960)
  • Κόκκινος Βράχος (1949)


Τηλεόραση


"Εκμέκ παγωτό"(Mega Channel,1991-92) "Και οι 4 ήταν υπέροχες"(Mega Channel,1993-94) "Ένας αξιολάτρευτος μπελάς"(Mega Channel,1994-95) "Ντόλτσε βίτα"(Mega Channel,1995-97,ως Όλγα Μαρκάτου)

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License