- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.

Ο Κωνσταντίνος Μάνος γεννήθηκε από γονείς Ελλήνων μεταναστών στην Columbia της Νότιας Καρολίνας. Η φωτογραφική του δραστηριότητα ξεκινάει στην ηλικία των 13 στην φωτογραφική λέσχη του σχολείου του και σύντομα εξελίσσεται σε επαγγελματική δραστηριότητα. Σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας και παράλληλα εργάστηκε ως επίσημος φωτογράφος της συμφωνικής ορχήστρας της Βοστώνης.

Fotógrafo Constantine Manos

Το 1961 ήρθε στην Ελλάδα για να φωτογραφίσει την πατρίδα του. Αποτέλεσμα του ταξιδιού αυτού ήταν το βιβλίο του "A Greek Portfolio", το οποίο εκδόθηκε τελικά το 1972. Το 1963 έγινε μέλος του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Μάγκνουμ (Magnum).

Φωτογραφίες του Μάνου εκτίθενται στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, στο Art Institute του Σικάγου, στην Bibliotheque Nationale του Παρισίου, στο Museum of Fine Arts στο Χίουστον, στο μουσείο Μπενάκη και σε άλλα. Το 2003 βραβεύτηκε με το Leica Medal of Excellent για τις φωτογραφίες του με χρώμα και τη συνεχιζόμενη φωτογραφική του δουλειά για το American Color.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Κωνσταντίνος Μάνος, Magnum
Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μάνο
Το Βήμα[νεκρός σύνδεσμος]
Κωνσταντίνος Μάνος, PhotoGR

Πύλη Φωτογραφία

rkd.nl/explore/artists/380736. Ανακτήθηκε στις 22 Αυγούστου 2017.
RKDartists. 380736. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2017.
(αγγλικά) SNAC. w67n29kn. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2017.
«Luminous-Lint» (αγγλικά) Constantine__Manos. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2017.
The Fine Art Archive. 102819.
The Fine Art Archive. cs.isabart.org/person/102819. Ανακτήθηκε στις 1 Απριλίου 2021.

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License