- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

 

.


Η Γκόλφω Μπίνη (1904-1989) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, κόρη των ηθοποιών Σωτήρη και Ασπασίας Μπίνη και δεύτερη σύζυγος του Νικήτα Πλατή. Πέθανε στις 8 Δεκεμβρίου 1989. Δυο χαρακτηριστικοί ρόλοι της ήταν στην ταινία ΄΄Αλίκη Δικτάτωρ΄΄στο ρόλο της ηλικιωμένης υπηρέτριας του τρελονονού της Βουγιουκλάκη και στην ΄΄Αρχόντισσα και αλήτη΄΄στο ρόλο της ηλικιωμένης που φιλοξενεί την Αλίκη στο σπίτι της. Πάντα έπαιζε δεύτερους ρόλους στον κινηματογράφο.


Φιλμογραφία

* Ο εχθρός του λαού (1972)
* Η Αλίκη δικτάτωρ (1972)
* Ζητούνται γαμπροί με προίκα (1970)
* Το... θύμα (1969)
* Πολύ αργά για δάκρυα (1968)
* Η ώρα της οργής (1968) [κ. Χαλκιά]
* Η αρχόντισσα κι ο αλήτης (1968) [Αγγέλα]
* Οι θαλασσιές οι χάντρες (1966) [κ. Τσίτουρα]
* Στεφανία (1966)
* Ου κλέψεις (1965)
* Ιστορία μιας ζωής (1965)
* Ο ατσίδας (1962)
* Ο γαμπρός μου, ο δικηγόρος (1962)
* Κατήφορος (1961)
* Ο σκληρός άντρας (1961) [(υπηρέτρια Καλογήρου)]

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License