- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο Γιάννης Μηλιώκας (23 Ιουνίου 1950) είναι Έλληνας τραγουδοποιός.


Βιογραφία

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη δεκαετία του 1980 και είχε αμέσως μεγάλη απήχηση. Τα τραγούδια του «Κακοσάλεσι», «Για το καλό μου», «Ροζ» (ντουέτο με την Αφροδίτη Μάνου) «Ποιμενικό Ροκ»,«Γκρέκο Μασκαρά» έγιναν επιτυχίες σταθμοί στην ελληνική μουσική. Το 2010 εξέδωσε το βιβλίο "Μαίανδρος: Η άγνωστη γυμναστική των αρχαίων Ελλήνων" από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ.
Δισκογραφία

Εδώ Θεσσαλονίκη (1985)
Για το καλό μου (1986)
Και άλλα πολλά εμπριμέ (1988)
Greco Maskara (1990)
Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του (1991)
Άκουσε λίγο το Γιάννη (1993)
Hello Baby (1995)
Νομίζω (1998)
Ένας σε δύο 1985-2009 (Best Of) (2009)
Noκ άουτ (1986) (συμμετοχή)
Ζήτω το Ελληνικό τραγούδι (1987) (συμμετοχή)
Η Γλυκερία Live στο Λυκαβηττό (1992)
Αυτή η νύχτα μένει (συμμετοχή)
30 Χρόνια Φίλοι - Ζωντανά Θέατρο Βράχων (συμμετοχή)
Στη Διαπασών (συμμετοχή)
Δε θέλω άλλο Παραμύθι - Στέλιου Ρόκκου (συμμετοχή)
Οι Βουβάλες

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Συνέντευξη του Γιάννη Μηλιώκα, Κωνσταντίνος Παυλικιάνης για το tralala.gr

Μουσική Εγκυκλοπαίδεια

Έλληνες μουσικοί

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

 HellenicaWorld News