- Art Gallery -

 

.

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές είναι μουσικό συγκρότημα που ιδρύθηκε το 1979.

Μέλη

* Αργύρης Μπακιρτζής (τραγούδι)

* Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν, κανονάκι)

* Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο, μαντολίνο, φωνή)

* Φλώρος Φλωρίδης (σαξόφωνο, κλαρίνο)

* Κώστας Σιδέρης (κιθάρα, τζουράς, φωνή)

* Γιώργος Τακματζόγλου (κιθάρα, φωνή)

* Ισίδωρος Παπαδάμου (μπουζούκι, τζουράς, τραγούδι). Αποχώρησε το 1997

* Δημήτρης Πολυζωίδης (βιολί). Σήμερα ζει μόνιμα στην Αυστρία.

* Χάρης Παπαδόπουλος (μπουζούκι). Μέλος του συγκροτήματος από το 1997

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές όμως, αν και εξαμελές συγκρότημα, έχουν πολλούς συνεργάτες κύριους και περιφερειακούς: Ο μπαρμπα Σταύρος Καραμανιώλας, δημιουργός τραγουδιών και ποιημάτων εκ Καζαβιτίου Θάσου (γεν. 1911), ο Διονύσιος Ρούσσος, πολυτεχνίτης εκ Περιστερίου, ο Άκης Αμπαστάδο, οι ΡΟΞ χορωδία υπερηλίκων εκ Θεσσαλονίκης, μπάντα της Φλώρινας και άλλους πολλούς.

Η τελευταίος δίσκος των Χειμερινών Κολυμβητών κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2005, με τίτλο <<Η Μαστοράντζα του Ερντεμπίλ>> μια συλλογή με 14 ιστορικά τραγούδια του Ε. Ζάχου Παπαζαχαρίου. Η βαθιά και ψαγμένη γνώση των νεότερων βαλκανίων του Ε.Ζάχου σε συνδιασμό με τους γνωστούς μουσικούς κώδικες επικοινωνίας των Χειμερινών Κολυμβητών συνθέτουν ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι ανιχνεύοντας ότι ενώνει τους λαούς και όχι ότι τους χωρίζει.

Δισκογραφία

* Χειμερινοί Κολυμβητές (1981)

* Από το Πάρκο στη Μυροβόλο (1985)

* Μ' Αγαπάς; (1988) (μουσική για την ομώνυμη ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου)

* Οι Δακοκτόνοι (1991)

* Όχι λάθη, πάντα λάθη (1997)

* Η Μαστοράντζα του Ερντεμπίλ (2005)

Ελληνική Μουσική

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License