Γεγονότα, Hμερολόγιο

.


Η Νεράιδα και το Παλικάρι είναι ο τίτλος μιας ελληνικής αισθηματικής κινηματογραφικής ταινίας, του 1969 σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, και σενάριο Λάκη Μιχαηλίδη, με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, και τον Σπύρο Καλογήρου.


Υπόθεση της ταινίας

Στην Κρήτη, υπάρχει μια μεγάλη βεντέτα που κρατάει αιώνες, ανάμεσα στους Βροντάκηδες και τους Φουρτουνάκηδες. Η κάθε μια από τις δύο οικογένειες κρατάνε μακριά τα παιδιά τους για να μη τύχει και αγαπηθούν, οι Βροντάκηδες το γιο τους το Μανούσο, τον έστειλαν από μικρό παιδί στην Αθήνα. Όταν όμως ο Μανούσος κατεβαίνει από την Αθήνα, μετά από κάλεσμα των γονιών του για να τον προξενέψουν με την κόρη του Κωνσταντογιωργάκη το Λενιώ, που είναι <<βαρέων βαρών>> αντικρίζει για πρώτη φορά το Κατερινιώ των Φουρτουνάκηδων στο γλέντι του αρραβώνα της με τον Καπετάν Σκανταλάκη, τότε ανθίζει ένας μεγάλος έρωτας που όταν αποκαλύπτεται ανάβουν τα αίματα και η βεντέτα, αλλά όλα θα καταλήξουν σε ένα ευτυχισμένο γάμο.


Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης
Κινηματογραφιστής: Γιώργος Αρβανίτης
Διεύθυνση Παραγωγής: Μάρκος Ζερβός,Τάκης Βουγιουκλάκης
Μουσική: Νίκος Μαμαγκάκης

Πρωταγωνιστούν

* Αλίκη Βουγιουκλάκη
* Δημήτρης Παπαμιχαήλ
* Διονύσης Παπαγιαννόπουλος
* Γιάννης Αργύρης
* Σπύρος Καλογήρου
* Ευαγγελία Σαμιωτάκη
* Τζόλυ Γαρμπή
* Νίκος Τσούκας
* Ειρήνη Κουμαριανού
* Μίτση Κωνσταντάρα
* Αλέκος Τζανετάκος
* Νίτσα Μαρούδα
* Νότης Περγιάλης
* Στράτος Παχής
* Φοίβος Ταξιάρχης

* Ρένα Πασχαλίδου

Είδος: Αισθηματική
Έτος: 1969

Διάρκεια: 105 λεπτά


Άλλες πληροφορίες

* Τα γυρίσματα έγιναν στα Χανιά και συγκεκριμένα στο παλιό Ενετικό λιμάνι της πόλης, στο παραθαλάσιο χωριό Κολυμπάρι, ενώ η <<πλατεία>> του χωριού που αναφέρεται και που έγιναν γυρίσματα είναι όσο παράξενο και κωμικό κι αν ακούγεται το κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου Λασιθίου στη λιμνοθάλασσα Βουλισμένη στην άλλη μεριά της Κρήτης!!!

* Η ταινία έκοψε 626.540 εισιτήρια όταν προβλήθηκε στους κινηματογράφους.

* Άλλο επίσης αξιοπερίεργο είναι ότι η μουσική δεν είναι κρητική αλλά νησιωτικού τύπου από τον συνθέτη Νίκο Μαμαγκάκη.

Έλληνες

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License