ART

 

Γεγονότα, Hμερολόγιο

Η Ράιν-Νέκαρ Αρένα (επίσης γνωστή ως Wirsol Rhein-Neckar-Arena για λόγους χορηγίας[3]) είναι γήπεδο πολλαπλών χρήσεων στο Ζίνσχαϊμ της Βάδης-Βυρτεμβέργης στην Γερμανία. Χρησιμοποιείται κυρίως για ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις και φιλοξενεί τις εντός έδρας αναμετρήσεις της Χόφενχαϊμ 1899. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα της τάξεως των 30.150 θέσεων.[4] Αντικατέστησε την προηγούμενη έδρα της Χόφενχαϊμ, το Ντίτμαρ-Χοπ-Στάντιον.

Το γήπεδο αυτό είναι το μεγαλύτερο από πλευρά χωρητικότητας στην μητροπολιτική περιοχή του Ράιν-Νέκαρ, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μία πόλη με πληθυσμό 36.000 κατοίκων.

Η πρώτη επίσημου χαρακτήρα αναμέτρηση που έλαβε χώρα στο νεόδμητο αυτό γήπεδο ήταν στις 31 Ιανουαρίου 2009 απέναντι στην ΦΚ Ενεργκί Κότμπους, ενώ ολοκληρώθηκε με επικράτηση με σκορ 2–0 της Χόφενχαϊμ.[5] Το γήπεδο φιλοξένησε, επίσης, ορισμένες αναμετρήσεις στην διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών του 2011.[4]
Εικόνες

Εξωτερική όψη του σταδίου

Άποψη του σταδίου

Παραπομπές

Rhein-Neckar-Arena architect: Eheim Moebel
Rhein-Neckar-Arena roof: Rhein-Neckar-Arena
Gruener, Martin. «Auch wenn's zwickt: Obasi zaubert und bezaubert». kicker.de. kicker Sportmagazin. Ανακτήθηκε στις 22 Ιουλίου 2011.
«Women's World Cup Germany 2011 – Sinsheim». FIFA. Ανακτήθηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2009.

«New home for German giant-killers». BBC News. 30 Ιανουαρίου 2009. Ανακτήθηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2009.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Πληροφορίες και φωτογραφίες του γηπέδου (Γερμανικά)
3D απεικόνιση της Ράιν-Νέκαρ-Αρένα
Σχέδιο του γηπέδου στην ιστοσελίδα της Χόφενχαϊμ (Γερμανικά)
World Stadiums

Εγκυκλοπαίδεια Αθλητισμού

Εγκυκλοπαίδεια Γερμανίας

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

 HellenicaWorld News