ART

 

.

Η Deutz AG είναι κατασκευαστής κινητήρων εσωτερικής καύσης, με έδρα το Porz, Κολωνία, Γερμανία .

Ιστορία

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Nicolaus Otto στις 31 Μαρτίου 1864, ως NA Otto & Cie . Ο Otto ήταν ο εφευρέτης της τετράχρονης μηχανής εσωτερικής καύσης. Στα πρώτα χρόνια, ο ίδιος και ο συνεργάτης του, ο Eugen Langen, ενδιαφέρονταν μόνο για την παραγωγή στατικών κινητήρων, όχι αυτοκινήτων. [1] Ο τεχνικός διευθυντής, Gottlieb Daimler, ήταν πρόθυμος να παράγει αυτοκίνητα. Στα μέσα της δεκαετίας του 1870, προτάθηκε να μεταφερθεί στο εργοστάσιο της Αγίας Πετρούπολης της εταιρείας για να μειώσει την επιρροή του. Παραιτήθηκε, πέρνοντας μαζί του τον Wilhelm Maybach. [1] Η Deutz παρήγαγε επίσης γεωργικά μηχανήματα όπως θεριζοαλωνιστικές μηχανές και ελκυστήρες, καθώς και εμπορικά οχήματα όπως φορτηγά και λεωφορεία.

Διάσημοι άνθρωποι εργάστηκαν για τη Deutz όπως οι, Eugen Langen, Nikolaus Otto, Gottlieb Daimler (από το 1872 έως το 1880), τον Wilhelm Maybach (από το 1872 έως το 1880), τον Prosper L'Orange (από το 1904 μέχρι τον Οκτώβριο του 1908), τον Ettore Bugatti, και ο Robert Bosch.

Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, η εταιρεία διατάχθηκε να παράγει πυροβολικό και λειτουργούσε με το όνομα Klöckner Humboldt Deutz AG (KHD).

Το εργοστάσιο καταστράφηκε σχεδόν από μια αεροπορική επιδρομή τη νύχτα της 3ης και 4ης Ιουλίου 1943 (→ Bombing της Κολωνίας σε WW II ). [2]

Τα επαγγελματικά οχήματα που κινούνται με κινητήρες Deutz ήταν δημοφιλή από το 1960 έως το 1980, πωλούνταν με το εμπορικό σήμα Magirus Deutz.

Το κεντρικό γραφείο της Deutz βρίσκεται στην περιοχή Porz της Κολωνίας και από το 2004, κατασκευάζει κινητήρες ντίζελ υγρόψυκτους και αερόψυκτους . Οι μεγαλύτεροι κινητήρες της σειράς Deutz κατασκευάστηκαν στο Mannheim, σε μονάδα παραγωγής που κάποτε ανήκε στην Süddeutsche Bremsen-AG ως MWM-Diesel. Η Deutz διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις παραγωγής σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, και μια εγκατάσταση παραγωγής κοινοπραξιών στην Κίνα. Μετά την ανάληψη της Deutz, το εργοστάσιο εξειδικεύτηκε σε μηχανές πλοίων. Αυτή η εγκατάσταση παράγει τώρα κινητήρες για τη ναυτική και την ηλεκτροπαραγωγή, οι οποίοι μπορούν να λειτουργούν είτε με πετρέλαιο εσωτερικής καύσης είτε με αέριο καύσης (συμπεριλαμβανομένου του αέριου χώρου ). Το 1995 η Deutz πώλησε το τμήμα γεωργικών μηχανημάτων Deutz-Fahr στην ιταλική εταιρεία SAME, που αποτελεί το SAME Deutz-Fahr.
Οι κινητήρες

Οι κινητήρες Deutz διατίθενται στην περιοχή ισχύος από 4 έως 500 kW, με ψύξη αέρα, λαδιού ή νερού και με προσδόκιμο ζωής 20.000 και 30.000 ώρες λειτουργίας TBO (Time Between Overhauling) σε ανακατασκευασμένες και ολοκαίνουργιες μονάδες.

Τα ανταλλακτικά και οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά δημιουργήθηκε ένα δίκτυο διανομέων πριν από μερικά χρόνια, παρέχοντας ανταλλακτικά και υπηρεσίες στη Βόρεια Αμερική.

Οι αερόψυκτες μηχανές Deutz είναι κατάλληλες για πολλές εφαρμογές, καθώς δεν μπορούν να παγώσουν ή να βράσουν κατά την κανονική λειτουργία.

Η Deutz επίσης κατασκευάζει κινητήρες με ψύξη με λάδι. Αυτά μπορούν να παρέχουν την ίδια ισχύ με τα άλλα σχέδια κινητήρα, αλλά σε μικρότερο πακέτο, καθώς δεν απαιτούν επιπλέον χώρο για να στεγαστούν ένα ψυγείο. Η Deutz επίσης κατασκευάζει κινητήρες με διαμπερές ψύκτη / ψυγείο. αυτά επίσης δεν απαιτούν αντιψυκτικά ή ψυκτικά μέσα.

Η Deutz διαθέτει επίσης σειρά οικονομικών υγρόψυκτων κινητήρων.

Το 2007, το τμήμα "Deutz Power Systems" πωλήθηκε στην 3i, ενώ η Deutz AG επικεντρώνεται τώρα στην παραγωγή και πώληση συμπαγών κινητήρων με τη μάρκα Deutz μόνο. Επικεντρώνονται σε κινητήρες κατασκευής μόνο για τον πελάτη, χωρίς να ανταγωνίζονται για ολόκληρο το κομμάτι των τελικών μηχανημάτων.

Την 1η Οκτωβρίου 2008, ο πρώην κλάδος της Deutz Power Systems έλαβε ένα νέο, παλαιό όνομα, το MWM (Motoren Werke Mannheim AG). Η εταιρεία εντοπίζει τις ρίζες της στον Karl Benz, ο οποίος ίδρυσε τα θεμέλια της εταιρείας το 1871. Μετά τη διάσπαση της δραστηριότητας του κινητήρα από την Benz AG, έγινε Motoren-Werke Mannheim AG. Η Klöckner-Humboldt-Deutz AG ανέλαβε το 1985, αργότερα έγινε Deutz AG. Μετά την απόσχιση της Deutz Power Systems, η εταιρεία έκανε έναν πλήρη κύκλο πίσω στο MWM. [3]

Το 2012, η Same Deutz-Fahr πώλησε την πλειοψηφία της συμμετοχής της στη Deutz AG στη Volvo, που πώλησε πάνω από 22 εκατομμύρια μετοχές. Το γεγονός αυτό θέτει την ιδιοκτησία της Volvo σε λίγο περισσότερο από 25% και τα καθιστά τον μεγαλύτερο μέτοχο. Η ίδια η Deutz-Fahr διατήρησε 8,4% μετοχές στην εταιρεία. [4]

Το 2017, η Deutz εξαγόρασε την Torqeedo [5] GmbH, ειδικευμένη στην κατασκευή ολοκληρωμένων ηλεκτρικών και υβριδικών κινητήρων για βάρκες.
Σημειώσεις

Georgano, G.N. Cars: Early and Vintage, 1886-1930. (London: Grange-Universal, 1985)
«Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Δεκεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 1 Μαΐου 2019.
«Archived copy». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Νοεμβρίου 2008. Ανακτήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2008.
«Archived copy». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Νοεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 24 Ιουλίου 2012.
«Deutz acquired Torqeedo». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Μαΐου 2019.

Εγκυκλοπαίδεια Οικονομίας

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License