- Art Gallery -

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο Χοσέ Μπεναζέραφ (José Bénazéraf, 8 Ιανουαρίου 1922 - 1 Δεκεμβρίου 2012) ήταν σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός του γαλλικού κινηματογράφου.

Γεννήθηκε στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου. Αφού τελείωσε τις σπουδές του στις πολιτικές επιστήμες, ξεκίνησε την καριέρα του κάνοντας το 1958 την παραγωγή του φιλμ Les lavandières du Portugal με σκηνοθέτη τον Pierre Gaspard-Huit. Στη δεκαετία του 1960 άρχισε να σκηνοθετεί ερωτικές ταινίες ξεκινώντας με το L'éternité pour tous το 1961. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 μετακινήθηκε στο χώρο του πορνό γυρίζοντας κυρίως χαμηλού προϋπολογισμού παραγωγές κατευθείαν για την αγορά του βίντεο, κάτι που αποτέλεσε πλήγμα στην όποια φήμη του.


Επιλεγμένη Φιλμογραφία

1987: Spanish Fly
1984: Lusty Widow
1984: Hot Close-Ups
1980: Patricia, Valerie, Anna Et Les Autres
1978: Bordel SS
1971: Les Dérèglements d'une jeune provinciale
1970: Le désirable et le sublime
1969: Joe Caligula
1961: L'éternité pour tous

Βιβλιογραφία

Το βιβλίο των Cathal Tohill και Pete Tombs Immoral Tales: European Sex & Horror Movies 1956-1984 (1994) αφιερώνει ένα κεφάλαιο στον σκηνοθέτη.
Σύνδεσμοι σε καταλόγους καθιερωμένων όρων

WorldCat VIAF: 70107959 LCCN: no2005021375 ISNI: 0000 0001 1493 2886 GND: 133057305 SUDOC: 175734399 BNF: cb13930364t (data) BNE: XX1608936

Γερμανική Εθνική Βιβλιοθήκη, Κρατική Βιβλιοθήκη του Βερολίνου, Βαυαρική Κρατική Βιβλιοθήκη, Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας: Gemeinsame Normdatei. 133057305. Ανακτήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2015.
(Γαλλικά) BNF authorities. data.bnf.fr/ark:/12148/cb13930364t. Ανακτήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2015.
filmportal.de. ec65695081004618b78d92724f734728. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2017.
Γερμανική Εθνική Βιβλιοθήκη, Κρατική Βιβλιοθήκη του Βερολίνου, Βαυαρική Κρατική Βιβλιοθήκη, Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας: Gemeinsame Normdatei. Ανακτήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2014.

Γάλλοι

Εγκυκλοπαίδεια Γαλλίας

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News