- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο Γούντι Χάρελσον (Woody Harrelson, 23 Ιουλίου 1961) είναι Αμερικανός ηθοποιός.

Woody Harrelson 2009

Έχει παίξει στην ταινία Υπόθεση Λάρι Φλιντ και έλαβε υποψηφιότητα για το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου και στην ταινία The Messenger και προτάθηκε για το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου.[1] To 2007 συμμετείχε στο Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους και κέρδισε το Βραβείο Σωματείου Ηθοποιών μαζί με όλο το καστ.[2]

Στη συνέχεια, έπαιξε στη σειρά ταινίων Hunger Games στον ρόλο του Χέιμιτς Άμπερναθι.[3] Το 2017 έπαιξε στην ταινία Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι και προτάθηκε για Όσκαρ,[4] BAFTA[5] και Βραβείο Σωματείου Ηθοποιών Β' Ανδρικού Ρόλου.

Στην τηλεόραση, έπαιξε στην κωμική σειρά Cheers και κέρδισε το βραβείο Emmy Β' Ανδρικού Ρόλου.[6] To 2014 έπαιξε στη σειρά True Detective και προτάθηκε για Emmy και Χρυσή Σφαίρα.[7]
Επιλεγμένη φιλμογραφία

Κινηματογράφος

1993 Ανήθικη Πρόταση
1996 Υπόθεση Λάρι Φλιντ
1998 Η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή
2007 Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους
2009 2012
2009 The Messenger
2012 Αγώνες Πείνας
2013 The Hunger Games: Φωτιά
2013 Η Συμμορία των Μάγων
2014 The Hunger Games: Επανάσταση - Μέρος 1
2015 The Hunger Games: Επανάσταση – Μέρος 2
2016 Η Συμμορία των Μάγων 2
2017 Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι
2018 Solo: A Star Wars Story

Τηλεόραση

1985-1993 Cheers
1994 The Simpsons (φωνή)
2001-2002 Will & Grace
2014 True Detective

Παραπομπές

«THE 82ND ACADEMY AWARDS». Ανακτήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2018. Text " 2010 " ignored (βοήθεια)
«No Country For Old Men Tops the SAG Awards». Ανακτήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2018.
«Woody Harrelson Cast as Haymitch in 'Hunger Games'». Ανακτήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2018.
Newsroom (2018-01-23). «Όσκαρ 2018: Αυτές είναι οι φετινές υποψηφιότητες». CNN.gr. Ανακτήθηκε στις 2018-01-23.
«Oι υποψηφιότητες των βραβείων BAFTA για το 2018». Ανακτήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2018.
«AWARDS & NOMINATIONS». Ανακτήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2018.
«True Detective - Golden Globes: 4 Nominations». Ανακτήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2018.

Αμερικανοί

Αμερικανικές ταινίες

Κινηματογράφος, Ηθοποιοί, Σκηνοθέτες, Ταινίες

Εγκυκλοπαίδεια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News