- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο Στηβ ΜακΚουήν ή Στιβ ΜακΚουίν (Terence Steve McQueen, 24 Μαρτίου 1930 - 7 Νοεμβρίου 1980) ήταν Αμερικανός ηθοποιός.

Steve McQueen

Είχε το παρατσούκλι «The King of Cool». Το 1947 κατατάχθηκε στους Πεζοναύτες. Το 1966 ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία Τα Βότσαλα της Άμμου (The Sand Pebbles). Παντρεύτηκε την ηθοποιό Νέιλι Άνταμς το 1957 και χώρισαν, με 1 γιο και 1 κόρη, το 1972. Επόμενη σύζυγός του ήταν η Άλι ΜακΓκρόου το 1973-1978 και τελευταία η Μπάρμπαρα Μίντι, από τον Ιανουάριο του 1980 ως το θάνατό του.
Φιλμογραφία

Girl on the Run (1953)
Εμείς οι Ζωντανοί (Somebody Up There Likes Me) (1956)
Never Love a Stranger (1958)
Ηφαίστειο αίματος/Η μάζα (The Blob) (1958)
The Great St. Louis Bank Robbery (1959)
Never So Few (1959)
Και οι εφτά ήταν υπέροχοι (The Magnificent Seven) (1960)
Όλοι για το Μόντε Κάρλο(The Honeymoon Machine) (1961)
Hell Is for Heroes (1962)
The War Lover (1962)
Η μεγάλη απόδραση (The Great Escape) (1963)
Soldier in the Rain (1963)
Love with the Proper Stranger (1963)
Baby the Rain Must Fall (1965)
Ο χαρτοπαίκτης (The Cincinnati Kid) (1965)
Nevada Smith (1966)
Τα Βότσαλα της Άμμου(The Sand Pebbles) (1966)
Think Twentieth (1967) (short subject)
(Bullitt: Steve McQueen's Commitment to Reality) (1968) (short subject)
Υπόθεση Τόμας Κράουν (The Thomas Crown Affair) (1968)
Μπούλιτ (Bullitt) (1968)
The Reivers (1969)
Le Mans (1971)
On Any Sunday (1971) (documentary)
Junior Bonner (1972)
The Getaway (1972)
The Life and Legend of Bruce Lee (1973) (documentary)
Ο Πεταλούδας (Papillon) (1973)
Ο πύργος της Κολάσεως (The Towering Inferno) (1974)
Dixie Dynamite (1976) (Cameo)
Bruce Lee, the Legend (1977) (documentary)
An Enemy of the People (1978) (also executive producer)
Tom Horn (1980) (also executive producer)
Ο διώκτης (The Hunter) (1980)

Παραπομπές

Γερμανική Εθνική Βιβλιοθήκη, Κρατική Βιβλιοθήκη του Βερολίνου, Βαυαρική Κρατική Βιβλιοθήκη, Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας: Gemeinsame Normdatei. Ανακτήθηκε στις 26 Απριλίου 2014.
(Γαλλικά) BNF authorities. data.bnf.fr/ark:/12148/cb11962634j. Ανακτήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2015.
(Αγγλικά) SNAC. w6669fw6. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2017.
(Αγγλικά) Internet Broadway Database. 106871. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2017.
(Αγγλικά) Find A Grave. 1318. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2017.
filmportal.de. 243b6af47ef147ec881c3859882cd07b. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2017.
(Αγγλικά) Discogs. 553278. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2017.
(Γαλλικά) BNF authorities. data.bnf.fr/ark:/12148/cb11962634j. Ανακτήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2015.

Αμερικανοί

Αμερικανικές ταινίες

Κινηματογράφος, Ηθοποιοί, Σκηνοθέτες, Ταινίες

Εγκυκλοπαίδεια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News