- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

O Ρον Χάουαρντ (πλήρες όνομα Ρόναλντ Γουίλιαμ Χάουαρντ, Ronald William "Ron" Howard, 1 Μαρτίου 1954) είναι Αμερικανός σκηνοθέτης, παραγωγός και ηθοποιός.

Ron Howard 2011 Shankbone 3

Ξεκίνησε πρώτα ως ηθοποιός, παίζοντας σε κάποιες τηλεοπτικές σειρές, όπως στην τηλεοπτική σειρά "The Andy Griffith Show" και μετέπειτα έπαιξε και σε κάποιες κινηματογραφικές ταινίες.

Ωστόσο,έγινε περισσότερα γνωστός ως σκηνοθέτης. Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στο κινηματογράφο το έκανε με την ταινία Τρελό Κυνηγητό Αυτοκινήτων και συνέχισε να σκηνοθετεί και άλλες ταινίες, όπως τις ταινίες Απόλλων 13, Η Απαγωγή, Ένας Υπέροχος Άνθρωπος, Κώδικας Ντα Βίντσι και Άγγελοι και Δαίμονες.

Προσωπική Ζωή

Ο Ρον Χάουαρντ είναι παντρεμένος από το 1975 με την Τσερίλ Άλλεϊ (Cheryl Alley)και έχουν τέσσερα παιδιά.Το μεγαλύτερο του τέκνο,η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, είναι επίσης ηθοποιός.[3]
Φιλμογραφία
Ως σκηνοθέτης

Έτος Ταινία Σημειώσεις
1977 Τρελό Κυνηγητό Αυτοκινήτων
(Grand Theft Auto)
Επίσης και σεναριογράφος
1982 Τρελές Νύχτες στο...Νεκροτομείο
(Night Shift)
1984 Η Γοργόνα
(Splush)
1985 Cocoon
1986 Gung Ho
1988 Willow H οργή των θρύλων
(Willow)
1989 Δεσμοί Στοργής
(Parenthood)
1991 Κύματα Φωτιάς
(Backdraft)
1992 Μακρινός Ορίζοντας
(Far and Away)
Επίσης και παραγωγός
1994 Το Πρωτοσέλιδο
(The Paper)
1995 Απόλλων 13
1998 Η Απαγωγή
(Ransom)
2001 Ένας Υπέροχος Άνθρωπος
(A Beautiful Mind)
2005 Cinderella Man
2006 Ο Κώδικας Ντα Βίντσι
(The Da Vinci Code)
Επίσης και παραγωγός
2008 Frost/Nixon: Η Αναμέτρηση
(Frost/Nixon)
Επίσης και παραγωγός
2009 Ιlluminati: Οι Πεφωτισμένοι
(Angels & Demons)
2011 Το Δίλλημμα
(The Dilemma)
2013 Rush Επίσης και παραγωγός


Ως Ηθοποιός

Έτος Ταινία Ρόλος Σημειώσεις
1956 Frontier Woman Bit Part Uncredited
1959 The Journey Billy Rhinelander
1961 Five Minutes to Live Bobby AKA Door to Door Maniac
1962 The Music Man Winthrop Paroo
1963 The Courtship of Eddie's Father Eddie
1965 Village of the Giants Genius
1970 The Wild Country Virgil Tanner
1973 Νεανικά Συνθήματα
American Graffiti
Steve Bolander
1973 Happy Mother's Day, Love George Johnny
1974 The Spikes Gang Les Richter
1976 The First Nudie Musical Auditioning actor Uncredited
1976 Eat My Dust! Hoover Niebold
1976 The Shootist Gillom Rogers
1977 Grand Theft Auto Sam Freeman
1979 More American Graffiti Steve Bolander
1982 Night Shift Annoying Sax Player/Boy Making out with Girlfriend Uncredited
1992 The Magical World of Chuck Jones Himself Ντοκιμαντέρ
1998 One Vision Himself Ντοκιμαντέρ
1998 Welcome to Hollywood Himself
2000 The Independent Himself
2000 Dr. Seuss' How the Grinch Stole Christmas Whoville Townsperson Uncredited
2001 Osmosis Jones Tom Colonic Φωνή μόνο
2001 Ένας Υπέροχος Άνθρωπος Man at Governor's Ball Uncredited
2004 Tell Them Who You Are Himself Ντοκιμαντέρ
2007 In the Shadow of the Moon Himself Ντοκιμαντέρ
2011 The Death and Return of Superman Max's Son Short
2013 From Up on Poppy Hill Philosophy Club's president Φωνή μόνο


Παραπομπές

www.nytimes.com/movies/movie/214077/Dr-Seuss-How-the-Grinch-Stole-Christmas/credits.
www.zimbio.com/photos/Ron+Howard/Margo+Martindale.

«London Film Festival». Spoonfed.co.uk. September 24, 2008. Ανακτήθηκε στις March 5, 2010.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Ο Ρον Χάουαρντ στο imdb
Ρον Χάουαρντ στο cine.gr


Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας
1927–1950

Φρανκ Μπορζέιγκι (1927) Λιούις Μάιλστοουν (1928) Φρανκ Λόιντ (1929) Λιούις Μάιλστοουν (1930) Νόρμαν Τόρογκ (1931) Φρανκ Μπορζέιγκι (1932) Φρανκ Λόιντ (1933) Φρανκ Κάπρα (1934) Τζον Φορντ (1935) Φρανκ Κάπρα (1936) Λίο ΜακΚάρεϊ (1937) Φρανκ Κάπρα (1938) Βίκτορ Φλέμινγκ (1939) Τζον Φορντ (1940) Τζον Φορντ (1941) Γουίλιαμ Γουάιλερ (1942) Μάικλ Κερτίζ (1943) Λίο ΜακΚάρεϊ (1944) Μπίλι Γουάιλντερ (1945) Γουίλιαμ Γουάιλερ (1946) Ηλία Καζάν (1947) Τζον Χιούστον (1948) Τζόζεφ Λ. Μάνκιεβιτς (1949) Τζόζεφ Λ. Μάνκιεβιτς (1950)

1951–1975
Τζορτζ Στίβενς (1951) Τζον Φορντ (1952) Φρεντ Τσίνεμαν (1953) Ηλία Καζάν (1954) Ντέλμπερτ Μαν (1955) Τζορτζ Στίβενς (1956) Ντέιβιντ Λην (1957) Βινσέντε Μινέλι (1958) Γουίλιαμ Γουάιλερ (1959) Μπίλι Γουάιλντερ (1960) Ρόμπερτ Γουάιζ και Τζέρομ Ρόμπινς (1961) Ντέιβιντ Λην (1962) Τόνι Ρίτσαρντσον (1963) Τζορτζ Κιούκορ (1964) Ρόμπερτ Γουάιζ (1965) Φρεντ Τσίνεμαν (1966) Μάικ Νίκολς (1967) Κάρολ Ριντ (1968) Τζον Σλέσιντζερ (1969) Φράνκλιν Σάφνερ (1970) Γουίλιαμ Φρίντκιν (1971) Μπομπ Φόσι (1972) Τζορτζ Ρόι Χιλ (1973) Φράνσις Φορντ Κόπολα (1974) Μίλος Φόρμαν (1975)
1976–2000
Τζον Άβιλντσεν (1976) Γούντι Άλεν (1977) Μάικλ Τσιμίνο (1978) Ρόμπερτ Μπέντον (1979) Ρόμπερτ Ρέντφορντ (1980) Γουόρεν Μπίτι (1981) Ρίτσαρντ Ατένμπορο (1982) Τζέιμς Λ. Μπρουκς (1983) Μίλος Φόρμαν (1984) Σίντνεϊ Πόλακ (1985) Όλιβερ Στόουν (1986) Μπερνάρντο Μπερτολούτσι (1987) Μπάρι Λέβινσον (1988) Όλιβερ Στόουν (1989) Κέβιν Κόστνερ (1990) Τζόναθαν Ντέμι (1991) Κλιντ Ίστγουντ (1992) Στίβεν Σπίλμπεργκ (1993) Ρόμπερτ Ζεμέκις (1994) Μελ Γκίμπσον (1995) Άντονι Μιγκέλα (1996) Τζέιμς Κάμερον (1997) Στίβεν Σπίλμπεργκ (1998) Σαμ Μέντες (1999) Στίβεν Σόντερμπεργκ (2000)
2001–σήμερα
Ρον Χάουαρντ (2001) Ρόμαν Πολάνσκι (2002) Πίτερ Τζάκσον (2003) Κλιντ Ίστγουντ (2004) Ανγκ Λι (2005) Μάρτιν Σκορσέζε (2006) Αδερφοί Κοέν (2007) Ντάνι Μπόιλ (2008) Κάθριν Μπίγκελοου (2009) Τομ Χούπερ (2010) Μισέλ Χαζαναβίσιους (2011) Ανγκ Λι (2012) Αλφόνσο Κουαρόν (2013) Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου (2014) Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου (2015) Ντάμιεν Σαζέλ (2016) Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο (2017)

Αμερικανοί

Αμερικανικές ταινίες

Κινηματογράφος, Ηθοποιοί, Σκηνοθέτες, Ταινίες

Εγκυκλοπαίδεια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News