- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο Πεν Ντέϊτον Μπάντζλι (Penn Dayton Badgley, 1 Νοεμβρίου 1986) είναι Αμερικανός ηθοποιός. Είναι γνωστός για το ρόλο του στη σειρά Gossip Girl στο ρόλο του Νταν Χάμφρεϊ, με συμπρωταγωνιστές τους: Μπλέικ Λάιβλι, Λέιτον Μίστερ, Τσέις Κρόφορντ και Εντ Γουέστγουικ.

Penn Badgley TIFF 2010

Προσωπική ζωή

Ο Μπάντζλι για 3 χρόνια είχε σχέση με την ηθοποιό Μπλέικ Λάιβλι, αμέσως μετά, για 2 χρόνια είχε σχέση με την ηθοποιό, μοντέλο και κόρη του διάσημου τραγουδιστή και ηθοποιού Λέννυ Κράβιτζ, Ζόι Κράβιτζ.


Φιλμογραφία

Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2000 The Fluffer Young Sean
2003 Debating Robert Lee Debator
2006 Ο Τζόν Τάκερ πρέπει να πεθάνει Scott Tucker
2007 Drive-Thru Van
2008 Forever Strong Lars
2009 The Juggler The stud Short film
2009 Ο πατριός Michael Harding
2010 Εύκολη...κατά Λάθος "Woodchuck" Todd
2011 Ο δρόμος του χρήματος Seth Bregman
2012 Greetings from Tim Buckley Jeff Buckley
2014 Parts per Billion Erik Completed
2014 Cymbeline Posthumus Post-production
2014 The Paper Store Pre-production


Τηλεόραση

Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
1999 Will & Grace Todd Episode: "I Never Promised You an Olive Garden"
2000–2001 The Young and the Restless Phillip Chancellor Role held: May 12, 2000 – February 1, 2001
2000, 2002 The Brothers García Eddie Bauer 2 episodes
2000 Daddio Todd 2 episodes
2000 Bull Zack Episode: "Love's Labor Lost" (unaired)
2002 The Nightmare Room Mike Uncredited; episode: "My Name Is Evil"
2002 Do Over Joel Larsen Main cast; 15 episodes
2002 What I Like About You Jake Wood Episode: "Copy That"
2003 The Twilight Zone Trace Malone Episode: "Homecoming"
2004–2005 The Mountain Sam Tunney Main cast; 13 episodes
2006 The Bedford Diaries Owen Gregory Main cast; 8 episodes
2007–2012 Gossip Girl Daniel "Dan" Humphrey Main cast; 121 episodes


Βραβεία & Υποψηφιότητες

Έτος Βραβείο Κατηγορία Ταινία Αποτέλεσμα
2001 Young Artist Award Best Performance in a Daytime TV Series: Young Actor[1] The Young and the Restless Υποψηφιότητα
2008 Teen Choice Award Choice TV Actor: Drama[2] Gossip Girl Υποψηφιότητα
2009 Teen Choice Award Choice TV Actor: Drama[3] Gossip Girl Υποψηφιότητα
2010 Teen Choice Award Choice Movie Actor: Horror/Thriller[4] The Stepfather Υποψηφιότητα
2010 Teen Choice Award Choice TV Actor: Drama[4] Gossip Girl Υποψηφιότητα
2011 Teen Choice Award Choice Movie Actor: Romantic Comedy[5] Easy A Υποψηφιότητα
2011 Teen Choice Award Choice TV Actor: Drama[5] Gossip Girl Υποψηφιότητα
2011 Gotham Independent Film Award Best Ensemble Performance Margin Call Υποψηφιότητα
2011 Washington D.C. Area Film Critics Association Award Best Cast Margin Call Υποψηφιότητα
2011 San Diego Film Critics Society Award Best Performance by an Ensemble Margin Call Υποψηφιότητα
2011 Phoenix Film Critics Society Award Best Ensemble Acting Margin Call Υποψηφιότητα
2012 Independent Spirit Award Robert Altman Award Margin Call Νίκη
2012 Teen Choice Award Choice TV Actor: Drama[6] Gossip Girl Υποψηφιότητα
2013 Teen Choice Award Choice TV Actor: Drama Gossip Girl Υποψηφιότητα


Αναφορές

«Twenty-Second Annual Young Artist Awards 1999-2000». youngartistawards.org. Ανακτήθηκε στις December 28, 2012.
«2008 Teen Choice Awards Nominees & Winners». About.com. 2008. Ανακτήθηκε στις August 8, 2011.
«Teen Choice Awards 2009 nominees». Los Angeles Times. June 15, 2009. Ανακτήθηκε στις December 28, 2012.
Soll, Lindsay (June 14, 2010). «Teen Choice Awards 2010: First Round Of Nominees Announced». MTV. Ανακτήθηκε στις December 28, 2012.
«Teen Choice Awards 2011 Nominees Announced: Harry Potter vs Twilight». The Huffington Post. June 29, 2011. Ανακτήθηκε στις December 28, 2012.

«Teen Choice Award Nominees 2012». Huffington Post. May 18, 2012. Ανακτήθηκε στις May 19, 2012.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

http://www.imdb.com/name/nm0046112/?ref_=nv_sr_3 στο IMDB

Αμερικανοί

Εγκυκλοπαίδεια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News