- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Η Νικόλ Ελίζαμπεθ Έγκερτ (Nicole Elizabeth Eggert, 13 Ιανουαρίου 1972) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός που έγινε γνωστή ερμηνεύοντας το ρόλο της Σάμερ Κουίν στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Baywatch.

Nicole Eggert at the Chiller Theatre Expo 2017

Βιογραφία

Η Νικόλ γεννήθηκε στο Γκλέντεϊλ της Καλιφόρνια από πατέρα Γερμανό και μητέρα Αγγλίδα. Η πορεία της προς τη διασημότητα ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία όταν η μητέρα της άρχισε δηλώνει συμμετοχές σε διαγωνισμούς ομορφιάς. Σε ηλικία 5 ετών στέφθηκε Μις Υφήλιος στην κατηγορία παιδιών, ενώ ένας ατζέντης που την είδε της προσέφερε δουλειά σε ένα διαφημιστικό για το σαμπουάν Johnson & Johnson.

Το 1981, σε ηλικία μόλις 8 ετών, έπαιξε στην ταινία Rich and Famous δίπλα στις Ζακλίν Μπισέ και Κάντις Μπέργκεν. Ακολούθησαν εμφανίσεις στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, με πιο επιτυχημένες τις συμμετοχές της στις σειρές Charles in Charge (1987-1990) και Baywatch (1992-1994). Το 1995 φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του πρώτου άλμπουμ του Σούγκαρ Ρέι, Lemonade and Brownies.

Η Νικόλ διατηρούσε πολυετή σχέση με τον ηθοποιό Κόρεϊ Χάιμ (με τον οποίο συμπρωταγωνίστησαν σε μια σειρά ταινιών) αλλά τελικά παντρεύτηκε τον Τζάστιν Χέργουικ το 2000. Έχουν μια κόρη, τη Ντάιλιν, γεννημένη το 1998.

Άλλα στοιχεία

Έχει ύψος 1,60 μ., ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια.
Λίγο πριν ξεκινήσει να εμφανίζεται στο Baywatch έκανε επέμβαση αύξησης στήθους.
Έχει τατουάζ που περιβάλει τον δεξιό της αστράγαλο.

Επιλεγμένη Φιλμογραφία

Stan Lee's Lightspeed (2006)
What Lies Above (2004)
Decoys (2004)
Thank You, Good Night (2001)
Triangle Square (2001)
Submerged (2000)
Sleeping Beauties (1999)
Siberia (1998)
Pink as the Day She Was Born (1997)
Bartender (1997)
The Price of Kissing (1997)
Melissa (1995)
Amanda and the Alien (1995)
The Demolitionist (1995)
Anything for Love (1993)
Blown Away (1992)
The Double 0 Kid (1992)
The Haunting of Morella (1990)
Kinjite: Forbidden Subjects (1989)
Omega Syndrome (1987)
The Clan of the Cave Bear (1986)
Hambone and Hillie (1984)
Someday You'll Find Her, Charlie Brown (1981)
Rich and Famous (1981)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Η Νικόλ στην IMDb
Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη Νικόλ

Σύνδεσμοι σε καταλόγους καθιερωμένων όρων

WorldCat VIAF: 203619 LCCN: no96042107 ISNI: 0000 0001 1945 8634 BNF: cb13965484j (data) BNE: XX1260524

(Αγγλικά) Internet Movie Database. nm0001176. Ανακτήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2016.

Αμερικανοί

Αμερικανικές ταινίες

Κινηματογράφος, Ηθοποιοί, Σκηνοθέτες, Ταινίες

Εγκυκλοπαίδεια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News