- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο Μάρτιν Έρικ Έιν (Martin Eric Ain, 18 Ιουλίου 1967 – 21 Οκτωβρίου 2017) ήταν Αμερικανός μπασίστας, γνωστός ως μέλος των Celtic Frost και των Hellhammer, συγκροτημάτων που επηρέασαν έντονα στην διαμόρφωση του ακραίου metal. Απεβίωσε στις 22 Οκτωβρίου 2017 από καρδιακή ανακοπή.[1]

Martin eric ain

Καριέρα

Ο Έιν ξεκίνησε να παίζει μουσική επαγγελματικά για τους Shizo και τον Δεκέμβριο του 1983 εντάχθηκε στους Hellhammer, παίρνοντας το παρωνύμιο "Slayed Necros".[2] Με το νέο του συγκρότημα ηχογράφησε το ντέμο "Satanic Rites" σε διάστημα μόλις οκτώ ωρών και η έκδοση του περιορίστηκε στα διακόσια αντίτυπα.[3] Το συγκρότημα υπέγραψε στην γερμανική δισκογραφική εταιρεία "Noise Records" και ηχογράφησε το ΕΡ "Apocalyptic Raids" τον Φεβρουάριο του 1984, ενώ συμμετείχε στην συλλογή "Death Metal" με δύο ακόμη κομμάτια, τρεις μήνες αργότερα.[4][5]

Ο Έιν, μαζί με τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Τόμας Γκάμπριελ Φίσερ, αποφάσισαν να διαλύσουν το συγκρότημα και να σχηματίσουν τους Celtic Frost. Πρώτη τους ηχογράφηση υπήρξε το "Morbid Tales" του 1984, με τον Έιν να παραμένει και για την ηχογράφηση του ΕΡ "Emperor's Return",[6] πριν αντικατασταθεί από τον Ντόμινικ Στάινερ.[7]

Ο Έιν επέστρεψε στους Celtic Frost για την ηχογράφηση του ΕΡ "Tragic Serenades", όπως και του ιδιαίτερα επιδραστικού άλμπουμ "Into the Pandemonium" του 1987.[8] Ο μπασίστας αποφάσισε να αποσυρθεί από την μουσική βιομηχανία, αλλά στα τέλη του 1989 συμμετείχε στις ηχογραφήσεις του άλμπουμ "Vanity/Nemesis" των Celtic Frost.[9] Παρέμεινε στο συγκρότημα μέχρι την διάλυση του το 1993 και οκτώ χρόνια αργότερα συμμετείχε στην επανένωση της "κλασικής" σύνθεσης των Celtic Frost, μαζί με τον Φίσερ και το ντράμερ Ριντ Σεντ Μαρκ. Το συγκρότημα παρέμεινε ενεργό μέχρι το 2008, κυκλοφορώντας το άλμπουμ "Monotheist" τον Μάιο του 2006 και περιοδεύοντας σε όλο τον κόσμο.[10]

Ο Έιν διατηρούσε μπαρ και βίντεο κλαμπ στην Ζυρίχη, ενώ ήταν συνιδιοκτήτης του κλαμπ "Mascotte", στο οποίο λάμβανε χώρα το "karaoke from hell" από το 2004 και έπειτα.[11]
Δισκογραφία
με τους Celtic Frost

Morbid Tales (1984)
Emperor's Return (EP, 1985)
Tragic Serenades (EP, 1986)
Into the Pandemonium (1987)
Vanity/Nemesis (1990)
Wine in My Hand (Third from the Sun) (EP, 1990)
Monotheist (2006)


Άλλες κυκλοφορίες

Hellhammer - Apocalyptic Raids (EP, 1984)
Sadness - Danteferno (1995)


Παραπομπές

Νεκρός ο Martin Eric Ain των Celtic Frost - Rocking.gr
Eulogy - Triptykon
Hellhammer (2) - Satanic Rites (CD, Album) at Discogs
HELLHAMMER Apocalyptic Raids - Metal Injection
Death Metal - Encyclopaedia Metallum
Celtic Frost - Emperor's Return - Encyclopaedia Metallum
Dominic Steiner - Metal Storm
Celtic Frost - Into the Pandemonium - Music Street Journal
Celtic Frost - Vanity/Nemesis (album review ) | Sputnikmusic
CD Reviews - Monotheist Celtic Frost - Blabbermouth.net

Karaoke from Hell - Mascotte

Πηγές

Martin E. Ain - Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives
Martin Eric Ain Discography at Discogs
Martin Eric Ain Archives - MetalSucks

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Heavy Metal Catechism | New Times Broward-Palm Beach
Exclusive Interview w/ Martin Eric Ain of Celtic Frost

Celtic Frost

Τόμας Γκάμπριελ Φίσερ Μάρτιν Έρικ Έιν Φράνκο Σέσα Ριντ Σεντ Μαρκ Όλιβερ Άμπεργκ Ισαάκ Ντάρσο Στίβεν Πρίστλι Ρον Μαρκς Ντόμινικ Στάινερ Κερτ Βίκτορ Μπράιαντ Έρολ Ουνάλα

Ηχογραφήσεις σε στούντιο
Morbid Tales (1984) To Mega Therion (1985) Into the Pandemonium (1987) Cold Lake (1988) Vanity/Nemesis (1990) Monotheist (2006)
EP
Emperor's Return (1985) Tragic Serenades (1986) Wine in My Hand (Third from the Sun) (1990)
Συλλογές
Parched With Thirst Am I and Dying (1992) Are You Morbid? (2003)

Αμερικανοί

Εγκυκλοπαίδεια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News