- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Η Κριστάννα Λόκεν (Kristanna Sommer Loken, 8 Οκτωβρίου 1979) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο.

5.21.11KristannaLokenByLuigiNovi

Βιογραφία
Τα πρώτα χρόνια

Η Κριστάννα γεννήθηκε στην μικρή πόλη Γκεντ (αγγλ. Ghent) της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Γονείς της είναι ο Μέρλιν Λόκεν (αγγλ. Merlin "Chris" Loken), συγγραφέας και η Ράντε Πόραθ (αγγλ. Rande Porath), φωτομοντέλο. Η καταγωγή και των δύο γονιών της είναι από τη Νορβηγία. Μεγάλωσε στο αγρόκτημα των γονιών της στο βορεινό τμήμα της πολιτείας. Είναι μια από τις πιο ψηλές εν ενεργεία ηθοποιούς, με ύψος 1,80 μ.
Σταδιοδρομία

Ξεκίνησε να δουλεύει σαν φωτομοντέλο από τα 15 μετά την παρότρυνση της μητέρας της που ήταν επίσης φωτομοντέλο. Σύντομα κατάφερε να διαπρέψει στο χώρο και να έχει ενα ισχυρό συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων Elite. Η Κριστάννα άρχισε την καριέρα της σαν ηθοποιός το 1996 σε ένα επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Star Trek: Voyager και έχει εμφανιστεί έκτοτε σε πολλές σειρές και ταινίες, μεταγύ των οποίων οι σειρές Philly, Unhappily Ever After, Mortal Kombat: Conquest και Boy Meets World. Οι περισσότεροι την γνωρίζουν από τη συμμετοχή της στην ταινία Terminator 3: Rise of the Machines το 2003 όπου ερμήνευσε το ρόλο του ανδροειδούς Τ-Χ (Τerminatrix). To 2004 πρωταγωνίστησε στην Γερμανική τηλεταινία Το Δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν (βασισμένη στον ομώνυμο επικό κύκλο) που προβλήθηκε σε δυο μέρη και έκανε ρεκόρ τηλεθέασης. Το 2006 έπαιξε τον κεντρικό ρόλο στην κινηματογραφική μεταφορά του ηλεκτρονικού παιχνιδιού BloodRayne ενω εμφανίζεται και στην επίσης κινηματογραφική μεταφορά του ηλεκτρονικού παιχνιδιού Dungeon Siege με τίτλο In the Name of the King.
Προσωπική ζωή

Η Κριστάννα έχει παραδεχθεί ότι είναι αμφιφυλόφιλη (αγγλ bisexual) με προτίμηση στις γυναίκες. Στη συνέντευξη της στο περιοδικό Curve δηλώνει: "Έχω βγει ραντεβού και έχω κάνει έρωτα τόσο με άντρες όσο και με γυναίκες και αυτό που έχω να πω είναι ότι οι σχέσεις που είχα με κάποιες γυναίκες ήταν πολύ πιο ικανοποιητικές, σε συναισθηματικό και σεξουαλικό επίπεδο, από τις σχέσεις μου με ορισμένους άντρες... αυτό που με τραβάει είναι η αύρα, η ενέργεια. Αν το άτομο που με "τραβάει" είναι γυναίκα, τότε τι να κάνουμε; έτσι είναι τα πράγματα". Είναι 1 και 80, πράγμα εξαιρετικά ασυνήθιστο για γυναίκα, κάτι που φαίνεται πεντακάθαρα στην ταινία BloodRayne στη σκηνή της μονομαχίας με τη Μισέλ Ροντρίγκεζ (αγγλ. Michelle Rodriguez) που έχει ύψος μόλις 1 και 68.
Φιλμογραφία

"In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale" (2007) (Σε παραγωγή) .... Elora
"Lime Salted Love" (2006) (Σε παραγωγή) .... Zepher Genesee
"BloodRayne" (2005) .... Rayne
"Ring of the Nibelungs" (2004) (TV) .... Brunnhild
"Worn Like a Tattoo" (2004) .... Mary's Mother
"Terminator 3: Rise of the Machines" (2003) .... T-X
"Battlestar Galactica" (2003) (Παιχνίδι) (φωνή) .... Iphigenia, Lethe
"Philly" (2002) .... A.D.A. Lisa Walensky
"Panic" (2001) .... Josie
"D.C." (2000) .... Sarah Logan
"Gangland" (2000) .... Angie
"Pacific Blue" (1999) .... Officer Claire Keene
"Mortal Kombat: Conquest" .... Taja (1998-1999)
"Sliders" (1999) .... Catherine Clark
"Pensacola: Wings of Gold" .... Janine Kelly (1997-1998)
"Boy Meets World" (1998) .... Jennifer Bassett
"Academy Boyz" (1997) .... Linda Baker
"Just Shoot Me!" (1997) .... Kristanna
"Star Trek: Voyager" (1997) .... Malia
"Lois & Clark: The New Adventures of Superman" (1997) .... Penny Barnes
"Unhappily Ever After" (1995) .... Sable O'Brien (1996-1997)
"Aliens in the Family" (1996) .... Tiffany Kindall
"Law & Order" (1996) .... Sonya Dubrow
"As the World Turns" (1956) .... Danielle 'Dani' Andropoulos #3 (1994)

Συνεντεύξεις

Εφημερίδα "The Standard Today" (27 Ιανουαρίου 2006)
Περιοδικό Curve (Ιανουάριος 2006)
Ιστοσελίδα JoBlo.com (29 Δεκεμβρίου 2005)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Commons logo
Τα Wikimedia Commons έχουν πολυμέσα σχετικά με το θέμα
Κριστάννα Λόκεν

KristannaLoken.net (Επίσημη Ιστοσελίδα)
Κριστάννα Λόκεν στην IMDb
H Κριστάννα στο ΤV.com

Σύνδεσμοι σε καταλόγους καθιερωμένων όρων

WorldCat VIAF: 24802566 LCCN: no2004042248 ISNI: 0000 0001 1439 8257 GND: 136905943 SUDOC: 120440849 BNF: cb14040920n (data)

Γερμανική Εθνική Βιβλιοθήκη, Κρατική Βιβλιοθήκη του Βερολίνου, Βαυαρική Κρατική Βιβλιοθήκη, Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας: Gemeinsame Normdatei. 136905943. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουλίου 2015.
(Αγγλικά) SNAC. w6m915px. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2017.
filmportal.de. e6c414dd2c964870b4f64c82d46560dd. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2017.

Αμερικανοί

Αμερικανικές ταινίες

Κινηματογράφος, Ηθοποιοί, Σκηνοθέτες, Ταινίες

Εγκυκλοπαίδεια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News