- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο Κέρουιν Μάθιους (Kerwin Mathews) ήταν Αμερικανός ηθοποιός. Γεννήθηκε στο Σιάτλ στις 8 Ιανουαρίου 1926 και απεβίωσε στο Σαν Φρανσίσκο στις 5 Ιουλίου του 2007.

KerwinJackGiantKiller

Έγινε γνωστός κυρίως από τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους σε ταινίες φαντασίας στις δεκαετίες του ' 50 και του ' 60. Αποσύρθηκε από τα πλατό το 1978.
Φιλμογραφία

The escape of Mr Protrus (1954)
Space Patrol (1954)
5 Against the House (1955)
Charlie C company (1954)
The lady in the wind (1955)
Catch at Straws (1956)
The Ford Television theatre (1954-1956,3 episodes)
The country husband (1956)
Playhouse 90 (1956)
The Garment Jungle (1957)
Show of strength (1957)
The suicide club (1958)
Matinee Theatre (1957-1958,2 επεισόδια)
Tarawa Beachhead (1958)
The Seventh Voyage of Sinbad (1958)
The last Biltzkrieg (1959)
The Obenaurf Story (1959)
Goodyear Theatre (1959)
Saffo,venere de Lesbo( 1960)
Man on a string (1960)
The 3 worlds of Gulliver (1960)
The Devil at Four'O'clock (1961)
Pirates of Bloodriver (1962)
Jack the Giant Killer (1962)
OSS 117 se' de'chaine (1963)
Maniac (1963)
The Waltz king (1963,2 episodes)
Disneyland (1963,2 episodes)
Panic in Bangkok (1964)
Battle beneath the Earth (1967)
The Viscount (1967)
Ghostbrakers (1967)
The Killer likes candy (1968)
A boy...a girl (1969)
Dead of the night (1969)
Barquero (1970)
Octaman (1971)
Death takes a Holiday (1971)
Achilles heel (1972)
Ironside (1972)
The boy who cried werewolf (1973)
Nightmare in blood (1978)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

IMDB:Kerwin Mathews
Ταινίες του Kerwin Mathews
Kerwin Mathews

Σύνδεσμοι σε καταλόγους καθιερωμένων όρων

WorldCat VIAF: 29718715 LCCN: no99021621 ISNI: 0000 0001 1614 1877 GND: 1021206458 SUDOC: 158542657 BNF: cb13897213d (data) BNE: XX4580889


Comic History of Rome p 212 Light Comedy Man of the Period.jpg Αυτό το λήμμα για ηθοποιό χρειάζεται επέκταση. Βοηθήστε τη Βικιπαίδεια επεκτείνοντάς το!

Γερμανική Εθνική Βιβλιοθήκη, Κρατική Βιβλιοθήκη του Βερολίνου, Βαυαρική Κρατική Βιβλιοθήκη, Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας: Gemeinsame Normdatei. Ανακτήθηκε στις 11 Μαΐου 2014.
(Γαλλικά) BNF authorities. data.bnf.fr/ark:/12148/cb13897213d. Ανακτήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2015.
(Αγγλικά) SNAC. w6mq8wgq. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2017.
(Αγγλικά) Find A Grave. 20327459. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2017.
filmportal.de. 55af5d3b0b8840e285065b5e6b483168. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2017.
articles.latimes.com/2007/jul/11/local/me-mathews11.

Αμερικανοί

Αμερικανικές ταινίες

Κινηματογράφος, Ηθοποιοί, Σκηνοθέτες, Ταινίες

Εγκυκλοπαίδεια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News