- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο Τζον Μιανγκ (John Ro Myung, 24 Ιανουαρίου 1967) είναι Αμερικανός μπασίστας και συνθέτης, γνωστός ως ιδρυτικό μέλος του progressive metal συγκροτήματος Dream Theater. Μαζί με τον κιθαρίστα Τζον Πετρούτσι, είναι οι μοναδικοί μουσικοί του σχήματος που παρέμειναν μαζί τους καθ' όλη την διάρκεια της καριέρας τους.

Το 2010, οι αναγνώστες του "Music Radar" των ψήφισαν 15ο στην λίστα με τους καλύτερους μπασίστες όλων των εποχών.[1]

Βιογραφία

Ο Μιανγκ γεννήθηκε στο Σικάγο το 1967, από Κορεάτες μετανάστες. Σε πολύ μικρή ηλικία, η οικογένεια του μετακόμισε στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, όπου ξεκίνησε να μαθαίνει να παίζει βιολί. Στα 15 του χρόνια, έπαιξε για πρώτη φορά ηλεκτρικό μπάσο, όταν ένας συμμαθητής του χρειάστηκε κάποιον για το συγκρότημα του. Από εκεί και έπειτα ασχολήθηκε με το μπάσο, με κύριες επιρροές του τον Τζέντι Λι των Rush, τον Στιβ Χάρις των Iron Maiden, τον Κλιφ Μπάρτον των Metallica και τον Κρις Σκουάιρ των Yes.
Στην Κόρδοβα το 2012

Μαζί με τον παιδικό φίλο του και κιθαρίστα, Τζον Πετρούτσι, φοίτησαν στο μουσικό κολέγιο του Μπέρκλι, όπου γνώρισαν το ντράμερ Μάικ Πορτνόι και σχημάτισαν τους Majesty, μετά την προσθήκη του τραγουδιστή Κρις Κόλινς και του κιμπορντίστα Κέβιν Μουρ. Μετά την μετονομασία του σχήματος σε Dream Theater και την προσθήκη του τραγουδιστή Τσάρλι Ντομινίτσι, ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο "When Dream And Day Unite", το οποίο κυκλοφόρησε μέσω της "Mechanic Records". Τα φωνητικά των Dream Theater ανέλαβε ο Τζέιμς ΛαΜπρι για το "Images And Words" του 1992, το οποίο με την βοήθεια του σινγκλ "Pull Me Under" ανέβασε κατακόρυφα την δημοτικότητα τους. Έκτοτε, έχουν κυκλοφορήσει μία σειρά δίσκων που έχουν πει στο Top-100 του Billboard, με το "Black Clouds And Silver Linings" του 2009 να μπαίνει στο Top-10, όπως και οι επόμενες κυκλοφορίες τους.

Ο ρόλος του Μιανγκ στην σύνθεση των κομματιών των Dream Theater ήταν μικρότερος σε σχέση με τους Πετρούτσι και Πορτνόι, ενώ όντας ιδιαίτερα συγκρατημένος δίνει σπάνια συνεντεύξεις. Μέχρι την προσθήκη του ντράμερ Μάικ Μαντσίνι, ήταν το μοναδικό μέλος του συγκροτήματος ο οποίος δεν είχε συνεισφέρει στα φωνητικά. Έχει διατηρήσει την εμφάνιση του με τα μακρυά μαλλιά και το δερμάτινο παντελόνι από το ξεκίνημα των Dream Theater και είναι γνωστός ως ήρεμος και ντροπαλός, αν και σε ένα περιστατικό όπου ο Κρις Κόλινς προσέβαλε την κορεάτικη καταγωγή του, ο Μιανγκ εξοργίστηκε και τον απείλησε με αποτέλεσμα να μην επαναληφθεί ποτέ κάποιο παρόμοιο σχόλιο.

Είναι παντρεμένος με την Λίσα Μιανγκ, με την οποία έχει δύο παιδιά. Έχει δηλώσει ότι η θρησκευτική του πεποίθηση συμβαδίζει με τον Χριστιανισμό.
Δισκογραφία
με τους Dream Theater

When Dream And Day Unite (1989)
Images And Words (1992)
Live At The Marquee (EP, 1993)
Awake (1994)
A Change Of Seasons (EP, 1995)
Falling Into Infinity (1997)
Once In A LIVEtime (Live, 1998)
Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory (1999)
Live Scenes From New York (Live, 2001)
Six Degrees of Inner Turbulence (2002)
Train Of Thought (2003)
Live At Budokan (Live, 2004)
Octavarium (2005)
Score-20th Anniversary World Tour (Live, 2006)
Systematic Chaos (2007)
Chaos in Motion: 2007–2008 (Live, 2008)
Black Clouds And Silver Linings (2009)
A Dramatic Turn of Events (2011)
Dream Theater (2013)
Live at Luna Park (Live, 2013)
The Astonishing (2016)


με τους The Jelly Jam

The Jelly Jam (2002)
The Jelly Jam 2 (2004)
Shall We Descend (2011)

Άλλες κυκλοφορίες

Platypus - When Pus Comes to Shove (1998)
Gordian Knot - Gordian Knot (1998)
Platypus - Ice Cycles (2000)
Explorers Club - Raising the Mammoth (2002)

Παραπομπές

The 60 greatest bassists of all time | John Myung

Πηγές
Commons logo
Τα Wikimedia Commons έχουν πολυμέσα σχετικά με το θέμα
Τζον Μιανγκ

Dream Theater - Biography
John Myung - Dream Theater Wiki
John Myung - Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

John Myung (official) | Facebook

Dream Theater

Τζέιμς ΛαΜπρι Τζον Μιανγκ Τζον Πετρούτσι Μάικ Μαντσίνι Τζόρνταν Ρούντες

Μάικ Πορτνόι Κέβιν Μουρ Κρις Κόλινς Τσάρλι Ντομινίτσι Ντέρεκ Σέρινιαν

Ηχογραφήσεις σε στούντιο
When Dream And Day Unite (1989) Images And Words (1992) Awake (1994) Falling Into Infinity (1997) Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory (1999) Six Degrees of Inner Turbulence (2002) Train Of Thought (2003) Octavarium (2005) Systematic Chaos (2007) Black Clouds And Silver Linings (2009) A Dramatic Turn of Events (2011) Dream Theater (2013) The Astonishing (2016)
Ζωντανές ηχογραφήσεις
Live At The Marquee (1993) Once In A LIVEtime (1998) Live Scenes From New York (2001) Live At Budokan (2004) Score-20th Anniversary World Tour (2006) Chaos in Motion: 2007–2008 (2008) Live at Luna Park (2013) Breaking the Fourth Wall (2014)
EP
A Change Of Seasons (1995)
Συλλογές
Greatest Hit (...and 21 Other Pretty Cool Songs) (2008)

Αμερικανοί

Εγκυκλοπαίδεια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News