- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Η Εμμανουέλ Γκρέυ Ρόσουμ (αγγλ.: Emmanuelle Grey "Emmy" Rossum, 12 Σεπτεμβρίου 1986) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια-στιχουργός.

Emmy Rossum at 2010 Independent Spirit Awards

Πρώτα βήματα

Η ίδια γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη.Είναι το μοναχοπαίδι της Cheryl Rossum.Οι γονείς της χώρισαν οταν η μητέρα της αυτήν εγκυμονούσε.Μεγάλωσε στην Νέα Υόρκη με την μητέρα της και εως το 2007 η ίδια ειχε συναντήσει τον πατέρα της μόνο δύο φορές. Η ίδια πήρε το όνομα του προππάπου της,όπου το πρώτο του όνομα ήταν Εμμανουήλ.
Προσωπική ζωή

Είναι απόφοιτος του Spence School, ένα ιδιωτικό σχολείο στο Μανχάταν. Αποφοίτησε από το λύκειο στα 15 της χρόνια και τώρα σπουδάζει στο Columbia University. Ήταν παντρεμένη με τον Justin Siegel, έναν μουσικό παραγωγό για ενάμιση χρόνο μέχρι που χώρισαν το 2009.Το διαζύγιό τους οριστικοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010.Αργότερα η Ρόσουμ σύναψε σχέση με τον τραγουδιστή των Counting Crows, Adam Duritz,αλλά τον Σεπτέμβριο του 2010 το ζευγάρι χώρισε. Απο το έτος 2011 και έπειτα, η Ρόσουμ έχει συναψει ερωτική σχέση με τον Tyler Jacob Moore, συμπρωταγωνιστή της στην σειρά Shameless.[1]


Φιλμογραφία
Κινηματογράφος

Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
1997 Ιδιοφυία Claire Addison Τηλεοπτική ταινία
2000 The Audrey Hepburn Story young Audrey Hepburn
2003 Nola Nola
2003 Σκοτεινό Ποτάμι Katie Markum
2004 Μετά την επόμενη μέρα Laura Chapman
2004 Το φάντασμα της όπερας Christine Daaé
2006 Poseidon Jennifer Ramsey
2009 Dare Alexa Walker
2009 Dragonball: Evolution Bulma
2011 Inside Christina Perasso


Τηλεόραση

Έτος Tίτλος Ρόλος Σημειώσεις
1997 Νόμος και Τάξη Alison Martin τηλεοπτική σειρά (1 επεισόδιο)
2011-σήμερα Shameless Fiona Gallagher τηλεοπτική σειρά (κύρια πρωταγωνίστηρια)


Βραβεία

1997: Προτάθηκε — Βραβεία Young Artist, Best Performance in a TV Movie or Pilot – Supporting Young Actress = " Ιδιοφυία
2004: Προτάθηκε — Golden Globes, "Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Musical or Comedy" = "Το φάντασμα της όπερας "
2004: Προτάθηκε — Online Film Critics Society Award for Best Breakthrough Performance = " Το φάντασμα της όπερας"
2004: Προτάθηκε — Satellite Award for Best Actress - Motion Picture Musical or Comedy = "Το φάντασμα της όπερας"
2004: Προτάθηκε — MTV Movie Awards, Breakthrough Female - Μετά την Επόμενη Μέρα
2004: Κέρδισε — Βραβεία Young Artist, Best Performance in a Feature Film – Leading Young Actress = "Το φάντασμα της όπερας"

Αναφορές

Emmy Rossum and boyfriend Tyler Jacob Moore

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

H Έμμυ Ρόσουμ στην IMDb
Επίσημος ιστότοπος
Emmy Rossum στο Twitter

Αμερικανοί

Αμερικανικές ταινίες

Κινηματογράφος, Ηθοποιοί, Σκηνοθέτες, Ταινίες

Εγκυκλοπαίδεια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News