- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Η Έμιλυ Ρόουζ (Emily Rose, Ρεντόν, Ουάσινγκτον, 2 Φεβρουαρίου 1981) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός[1]

Emily Rose

Βιογραφία

Η Ρόουζ έχει Master of Fine Arts στην υποκριτική από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Λος Άντζελες. Επίσης αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Vanguard της Νότιας Καλιφόρνιας με πτυχίο στις θεατρικές σπουδές. Έχει μια νεώτερη αδελφή και αδελφό και ζεί στο Λος Άντζελες με τον σύζυγό της.

Έμφανίστηκε στο τέταρτο επεισόδιο (που δεν προβλήθηκε στην τηλεόραση) της Αμερικάνικης τηλεοπτικής σειράς Smith και πρωταγωνίστησε ως cass στο δράμα John from Cincinnati του HBO. Έπαιξε την Lena Branigan στη σείρα Brothers & Sisters και την Trish Merrick στο δράμα του CBS Jericho. Η Ρόουζ έδωσε τη φωνή της και πρωταγωνίστησε εικονικά (με την τεχνική motion capture) στο ρόλο της Elena Fisher στα βιντεοπαιχνίδια για playstation 3 Uncharted: Drake's Fortune του 2007, Uncharted 2: Among Thieves του 2009 και στο Uncharted 3: Drake's Deception του 2011. Έπαιξε άκομη τον ρόλο της Tracy Martin στον τελευταίο κύκλο της σείρας Στην Εντατική, ως Γκεστ-σταρ σε ενα επισόδειο του Δύο και 1/2 άνδρες και τον πρωταγωνιστικό ρόλο σαν Audrey Parker[2] υποδυόμενη μια πράκτορα του FBI στη σειρά Haven[3] του Syfy.


Φιλμογραφία
Ταινίες

2006: Hurricane Party
2007: Speed Dating
2008: The Orphan, The Last Page

Τηλεόραση

1994: Στην Εντατική (ER) (Ένα επεισόδιο 2009)
2002: Χωρίς ίχνος (Without a Trace) (Ένα επεισόδιο 2008)
2003: Δύο και 1/2 άνδρες (Two and a Half Men) (Ένα επεισόδιο 2009), Ανεξιχνίαστες υποθέσεις (Cold Case) (Ένα επεισόδιο 2008)
2005: Φαντάσματα (Ghost Whisperer) (Ένα επεισόδιο 2009)
2006: Brothers & Sisters (Δέκα επεισόδια 2007–2008), Jericho
2007: Smith (Ένα επεισόδιο 2007), John from Cincinnati (Δέκα επεισόδια 2007), Private Practice (Ένα επεισόδιο 2010)
2009: Operating Instructions, Washington Field
2010: Perfect Plan, Haven

Βιντεοπαιχνίδια

2007: Uncharted: Drake's Fortune (Φωνή)
2009: Uncharted 2: Among Thieves (Φωνή)
2011: Uncharted 3: Drake's Deception (Φωνή)

Παραπομπές

«Emily Rose». Ανακτήθηκε στις 07/12/2011. Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |accessdate= (βοήθεια)
TV: Promo for Stephen King Adaptation 'Haven'

Haven Writer on How the Show Differs from Its Source Material

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Emily Rose στην IMDb

Αμερικανοί

Αμερικανικές ταινίες

Κινηματογράφος, Ηθοποιοί, Σκηνοθέτες, Ταινίες

Εγκυκλοπαίδεια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News