- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

H Ντοβ Κάμερον (Dove Cameron, πραγματικό όνομα: Chloe Celeste Hosterman, 15 Ιανουαρίου 1996) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια. Είναι ευρύτερα γνωστή για τον διπλό ρόλο της, ως Λιβ και Μαντι στην ομώνυμη νεανική σειρά του Disney Channel. Αυτή επίσης έπαιξε στις ταινίες Cloud 9 ως Kayla Morgan και Η Επόμενη Γενιά ως Μαλ, όπου ερμήνευσε και το soundtrack της συγκεκριμένης ταινίας.

Πρώτα Χρόνια

Γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1996 στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον ως Chloe Celeste Hosterman (Κλόι Σελέστε Χόστερμαν). Είναι κόρη του Philip Alan Hosterman (Φίλιπ Άλαν Χόστερμαν) και της Bonnie Wallace (Μπόνι Γουόλες). Έχει επίσης μια μεγαλύτερη αδερφή, την Claire Hosterman (Κλερ Χόστερμαν). Οι γονείς της, χώρισαν λίγο μετά την γέννηση της και η Κάμερον μεγάλωσε στο Bainbridge Island της Ουάσινγκτον. Φοίτησε στο σχολείο Sakai Intermediate School ενώ σε ηλικία μόλις 8 ετών, ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής μέσα απο το θέατρο της κοινότητας, δηλαδή το Bainbridge Performing Arts. Σε ηλικία 14 ετών, μετακόμισε με την οικογένεια της, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, όπου συνέχισε να φοιτά σε καλλιτεχνικό σχολείο.

Η Κάμερον έχει γαλλική καταγωγή και ομιλεί άπταιστα αγγλικά & γαλλικά. Έχει δηλώσει οτι ως μαθήτρια ήταν θύμα εκφοβισμού απο την Ε' Δημοτικού εώς το τέλος του Γυμνασίου (με τα ελληνικά δεδομένα). Παρ' όλο την πίεση και το bulling που δέχθηκε στο σχολείο, η Κάμερον παρέμεινε συγκεντρωμένη στα όνειρα και τους στόχους της, τους οποίους και κατάφερε, αφού είναι καλλιτέχνης (ηθοποιός & τραγουδίστρια). "Έμεινα πολύ πιστή στον στόχο μου να γίνω ηθοποιός & τραγουδίστρια. Είχα βυθιστεί στον εαυτό μου." είπε αργότερα σε συνέντευξη της. Ο πατέρας της, πέθανε το 2011, όταν εκείνη ήταν μόλις 15 χρονών.


Καριέρα

Το 2012, η Κάμερον πέρασε απο οντισιόν για τον διπλό ρόλο των διδύμων Liv & Maddie Rooney, στην νεανική σειρά του Disney Channel, Λιβ και Μάντι.

Η προεπισκόπιση της σειράς, ξεκίνησε στις 19 Ιουλίου 2013, ενώ στις 15 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους, έκανε πρεμιέρα στην Αμερική σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Λόγω της επιτυχίας που γνώρισε ο πρώτος κύκλος, στις 13 Ιανουαρίου 2014, ανακοινώθηκε η συνέχεια της σειράς, για δεύτερο κύκλο, και το φθινόπωρο του ίδιου έτους, έκανε πρεμιέρα το πρώτο επεισόδιο του δευτέρου κύκλου. Η δεύτερη σεζόν έληξε με 24 επεισόδια και η Κάμερον, ερμήνευσε και το τραγούδι τίτλων της σειράς, με τίτλο "Better In Stereo", το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως. Τον Φεβρουάριο του 2014, η Κάμερον ανακοίνωσε οτι ετοιμάζει το πρώτο της studio album, ωστόσο δεν εξακρίβωσε αν θα είναι σε συνεργασία με την δισκογραφική εταιρία της Walt Disney Records ή ξεχωριστά. Το δεύτερο single της, με τίτλο "Count In Me", κυκλοφόρησε στις 3 Ιουνίου 2014. Το συγκεκριμένο τραγούδι, έφτασε στην κορυφή των παιδικών billboard digital songs chart.

Η Κάμερον έπαιξε επίσης έναν σημαντικό ρόλο, στην ταινία "Barely Lethal" το 2015.

Το 2015, η Κάμερον και ο σύντροφος της, Ryan McCartan, δημιούργησαν μια μπάντα με τίτλο "The Girl and the Dreamcatcher" (Το κορίτσι και η ονειροπαγίδα). Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, κυκλοφόρησε και το πρώτο τους τραγούδι, με τίτλο "Written In The Stars".
Προσωπική ζωή

Το καλοκαίρι του 2013 ξεκίνησε τη σχέση της με τον επίσης ηθοποιό Ράιαν ΜακΚάρταν. Τον Απρίλιο του 2016 αρραβωνιάστηκαν αλλά λίγους μήνες αργότερα, χώρισαν.

Από τα τέλη του 2016 μέχρι σήμερα, είναι ζευγάρι με τον επίσης ηθοποιό Τόμας Ντοχέρτι.
Φιλμογραφία
Ταινίες:

Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2015 Barely Lethal Liz Larlson -


Τηλεόραση:

Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2012 Shameless Holly Herkimer
  • "A Beautiful Mess" (Σεζόν 2, Επεισόδιο 4)
  • "Father's Day" (Σεζόν 2, Eπεισόδιο 5)
2012 The Mentalist Charlotte Anne Jane "Devil's Cherry" (Σεζόν 5, Επεισόδιο 2)
2013 Malibu Country Sienna "Push Comes to Shove" (Σεζόν 1, Επεισόδιο 8)
2013-σήμερα Λιβ και Μάντι Λιβ Ρούνι / Μάντι Ρούνι Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2014 Cloud 9 Kayla Morgan Τηλεοπτική ταινία
2015 Όστιν και Άλλυ Bobbie "Duos & Deception" (Σεζόν 4, Επεισόδιο 6)
2015 Η Επόμενη Γενιά Mal Τηλεοπτική ταινία
2015 R.L. Stine's Monsterville: The Cabinet of Souls Beth Τηλεοπτική ταινία 2017 Η Επόμενη Γενιά 2 Μαλ Τηλεοπτική ταινία


Δισκογραφία

Έτος Τίτλος Άλμπουμ Σε συνεργασία
2013 "Better in Stereo" Disney Channel Play It Loud -
2013 "On Top of the World" Disney Channel Play It Loud -
2014 "Cloud 9" Disney Channel Play It Loud Luke Benward
2014 "Count Me In" Liv and Maddie: Music from the TV Series -
2014 "You, Me and the Beat" Liv and Maddie: Music from the TV Series -


Άλλες εμφανίσεις

Έτος Τίτλος Άλμπουμ
"Future Sounds Like Us" 2013 Shake It Up: I <3 Dance
"Let It Snow, Let It Snow, Let It Snow" 2013 Disney Holidays Unwrapped


Music videos

Τίτλος Έτος
"Better in Stereo" 2013
"What a Girl Is" 2015
"Written in the Stars" 2015 "Genie in a Bottle"

2016

Αμερικανοί

Εγκυκλοπαίδεια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News