- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο Ντελ Ριβς (Franklin Delano Reeves, 14 Ιουλίου 1932 - 1 Ιανουαρίου 2007) ήταν Αμερικανός τραγουδιστής της κάντρι.

Γεννήθηκε ως Franklin Delano Reeves. Έγινε περισσότερο γνωστός για τον ύμνο των νταλικέρηδων, "Looking Through the Windshield". Η πρώτη του #1 επιτυχία ήταν το "The Girl on the Billboard".

Δισκογραφία

1965 "The Girl On the Billboard"The Girl On the Billboard#1#96
1965 "The Belles of the Southern Belle"The Girl On the Billboard#4-
1966 "Women Do Funny Things to Me"Doodle-Oo-Doo-Doo#9-
1967 "A Dime At a Time"Our Way of Life#12-
1968 "Looking At the World Through a Windshield"Looking At the World#5-
1969 "Good Time Charlie's"Down At the Goodtime Charlie's#3-
1969 "Be Glad"Down At the Goodtime Charlie's#5-
1969 "There Wouldn't Be a Lonely Heart In Town"Big Daddy Del#12-
1969 "Workin' Like the Devil For the Lord"Friends and Neighbors#33-
1970 "A Lover's Question"The Best 2#14-
1971 "Philadelphia Fillies"Del Reeves#9-
1971 "Dozen Pairs of Boots"Del Reeves#31-
1972 "Crying In the Rain"His Greatest Hits#54-
1972 "But I Do"His Greatest Hits#65-

Επιλεγμένα Albums

1965 The Girl On the Billboard
1965 Doodle-Oo-Doo-Doo
1966 Sings Jim Reeves
1966 Special Delivery
1966 Santa's Boy
1967 Stuttin' My Stuff
1967 The Little Church In the Dell
1967 Our Way of Life
1968 The Best
1968 Looking At the World
1969 Wonderful World of Country Music
1969 Down At the Goodtime Charlie's
1969 Friends and Neighbors
1970 Big Daddy Del
1970 Country Concert
1970 The Best 2
1971 Del Reeves
1972 Before Goodbye
1973 Trucker's Paradise
1974 Live At the Palomino Club
1974 The Very Best
1975 With Strings and Things
1976 By Request (with Billie Jo Spears)
1976 10th Anniversary
1980 Let's Got to Heaven Tonight
1994 His Greatest Hits
1996 Gospel
1998 I'll Take My Chances

Πηγές

Allmusic
Trott, Walt. (1998). "Del Reeves." στηνThe Encyclopedia of Country Music. Paul Kingsbury, Ed. New York: Oxford University Press. p. 434.
Wolff, Kurt. Country Music: The Rough Guide.

Σύνδεσμοι σε καταλόγους καθιερωμένων όρων

WorldCat VIAF: 84628806 LCCN: n94079828 ISNI: 0000 0001 0994 6319 GND: 134614992 BNF: cb14219559g (data) MusicBrainz: cf6560a1-7f24-4818-b388-0415938e2a45 NKC: mzk2005290037

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Del Reeves της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).

(Αγγλικά) Internet Movie Database. nm0716186. Ανακτήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2015.
(Αγγλικά) SNAC. w6g602gb. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2017.
www.usatoday.com/life/people/2007-01-02-del-reeves-obit_x.htm?POE=LIFISVA.

Αμερικανοί

Εγκυκλοπαίδεια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News