- Art Gallery -

 

.

H Ντέμπορα Αν "Ντέμπι" Ράιαν (Debby Ryan) γεννήθηκε στις 13 Μαΐου 1993 και είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια & τραγουδοποιός. Ήταν η πρωταγωνίστρια της νεανικής σειράς του Disney Channel "Jessie" απο το 2011, με τους Πέιτον Λιστ, Κάμερον Μπόις, Σκάι Τζάκσον, Κέβιν Τσάμπερλιν και Κάραν Μπραρ. Η Ράιαν είναι επίσης γνωστή για το ρόλο της ως "Μπέιλι Πίκετ" (Bailey Pickett) στην κωμική/νεανική σειρά του Disney Channel, "The Suite Life on Deck". Η σειρά έσπασε τα ρεκόρ τηλεθέασης μεταξύ παιδιών 6-11 ετών.

Η Ντέμπι άρχισε να ασχολείται με το θέατρο, όταν ήταν μόλις 7 ετών. Το 2007, συμμετείχε στην ταινία "Barney: Let's Go To The Firehouse" ενώ ένα χρόνο αργότερα ήταν η "Edith" στην ταινία "The Longshots". Το 2009, έκανε guest εμφάνιση στη σειρά του Disney Channel, "Οι Μάγοι του Γουέβερλυ" ως Μπέιλι Πίκετ, δηλαδή τον ρόλο της απο την επίσης σειρά του Disney, "Ζακ και Κόντι, εν πλω" (The Suite Life on Deck). Έπειτα, το 2010, πρωταγωνίστησε στην ταινία 16 Ευχές (16 Wishes), η οποία έσπασε τα ρεκόρ τηλεθέασης στα άτομα ηλικίας 18-34 ετών, στις 20 Αυγούστου 2010 (όταν δηλαδή έκανε πρεμιέρα μέσα απο το Disney Channel). To 2012, πρωταγωνίστησε ξανά σε παραγωγή του Disney Channel Original Movie, αυτή τη φορά στην ταινία "Radio Rebel" όπου είχε τον ρόλο της Τάρα Άνταμς (Tara Adams). Το 2013, εντάχθηκε στο συγκρότημα ροκ συγκρότημα The Never Ending ενώ τον Ιούλιο του 2015, οι The Never Ending άνοιξαν τη συναυλία του γυναικείου συγκροτήματος Fifth Harmony στην καλοκαιρινή περιοδεία τους.

Πρώτα Χρόνια

Η Ράιαν γεννήθηκε στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα. Απο παιδί συμμετείχε σε διάφορες θεατρικές ομάδες και διαγωνισμούς ταλέντων. Λόγω του πατέρα της, Τζον Ράιαν (John Ryan), ο οποίος ήταν στρατιωτικός, η οικογένεια Ράιαν μετακόμιζε συχνά σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Μάλιστα, μέχρι την ηλικία των 10, η Ντέμπι έζησε στη Γερμανία και σήμερα μιλάει άπταιστα αγγλικά & γερμανικά. Ξεκίνησε να εργάζεται επαγγελματικά απο τα 7 της χρόνια, σε αμερικανικής βάσης θεατρικές παραστάσεις στη Γερμανία. Επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2003, όταν ήταν 10 ετών και συγκεκριμένα εγκαστάθηκε μαζί με τους γονείς της, Τζον & Μίσσυ (John & Missy) αλλά και τον αδερφό της, Τσέις (Chayse), στο Τέξας. Το 2009, μιλώντας στο People Magazine, χαρακτήρισε τον εαυτό της ως "Σπασίκλα στο σχολείο" ενώ μίλησε και για το μπούλινγκ που υπέστη απο συμμαθητές της, λόγω του ότι ήταν η "μασκότ" του σχολικού ομίλου για το Σκάκι.
Καριέρα
2006-10: The Suite Life On Deck και άλλες δουλειές στο Disney Channel

Η Ντέμπι ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός, μέσω κάποιων τηελοπτικών παραγωγών του Disney Channel με πιο γνωστή, τη νεανική σειρά Ζακ και Κόντι, εν πλω (The Suite Life on Deck), μια σειρά συνέχεια (ουσιαστικά) απο το Ζακ και Κόντι: σκανταλιές στο ξενοδοχείο (The Suite Life of Zack and Cody). Το Ζακ και Κόντι, εν πλω έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 26 Σεπτεμβρίου 2008 και έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης αφού περισότεροι απο 5.7 εκατομμύρια θεατές, την παρακολούθησαν. Η σειρά μάλιστα, χαρακτηρίστηκε ως η nο1 σειρά της χρονιάς (2008), αφήνοντας πίσω άλλες μεγάλες σειρές όπως Χάνα Μοντάνα (Hannah Montana) με την Μάιλι Σάιρους και Οι Μάγοι του Γουέβερλυ (Wizards Of Waverly Place) με την Σελίνα Γκόμεζ. Την επόμενη χρονιά (2009), ήταν πάλι στις τοπ/καλύτερες σειρές της χρονιάς, αφήνοντας ξανά πίσω τη σειρά Χάνα Μοντάνα (Hannah Montana).

Μετά απο την επιτυχία του Ζακ και Κόντι, εν πλω (The Suite Life on Deck), ακολούθησαν άλλες συμμετοχές της Ντέμπι σε παραγωγές του Disney, με πιο σημαντική αυτή, στην ταινία 16 Ευχές (16 Wishes), η οποία έσπασε τα ρεκόρ τηλεθέασης στα άτομα ηλικίας 18-34 ετών, στις 20 Αυγούστου 2010 (όταν δηλαδή έκανε πρεμιέρα). Την ίδια χρονιά, πρωταγωνίστησε και στην ταινία The Suite Life Movie, όπου ήταν και η τελευταία εκδοχή της συγκεκριμένης παραγωγής.
2011-σήμερα: Jessie & The Never Ending

Τον Μάρτιο του 2011, πέρασε απο οντισιόν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Jessie, στην ομώνυμη σειρά, όπου και κατάφερε να τον πάρει. Η σειρά βγήκε στον αέρα, τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους και σημείωσε πολύ μεγάλα νούμερα τηλεθέασης. Η σειρά ακολουθεί τη ζωή μιας νεαρής κοπέλας, που μετακομίζει απο το Τέξας στη Νέα Υόρκη προκειμένου να γίνει μεγάλη σταρ αλλά αναγκάζεται να δουλέψει ως νταντά των παιδιών ενός πλουσίου παραγωγού, ο οποίος δεν ζει μαζί τους, δημιουργώντας έτσι κωμικές καταστάσεις στην καθημερινότητα τους. Η Ντέμπι μάλιστα, σκηνοθέτησε το επεισόδιο της τρίτης σεζόν "Coffee Talk". Μετά απο αυτό, χαρακτηρίστηκε ως η νεότερη σκηνοθέτης που πέρασε ποτέ στα χρονικά απο το Disney Channel. Ακολούθησε η ταινία Radio Rebel ενώ στις 31 Αυγούστου 2012 , η Ντέμπι έδωσε τη φωνή της στο χαρακτήρα της "Σπάικ" στη γνωστή ταινία Τίνκερμπελ (Tinker Bell).

To 2013, εντάχθηκε ως τραγουδίστρια στο ροκ συγκρότημα he Never Ending ενώ τον Ιούλιο του 2015, οι The Never Ending άνοιξαν τη συναυλία του γυναικείου συγκροτήματος Fifth Harmony στην καλοκαιρινή περιοδεία τους. Επιπλέον, μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει πολλά singles που έκαναν επιτυχία στην Αμερική.
Προσωπική ζωή

H πρώτη της γνωστή σχέση, ήταν με τον επίσης νεαρό ηθοποιό του Disney Channel, Τζέισον Ντόλεϊ (Jason Dolley). Οι δυό τους γνωρίστηκαν στο πλατό και είχαν σχέση για ένα χρόνο (2008-2009). Μόλις χώρισε με τον Τζέισον, βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο του Βρετανού νεαρού ηθοποιού Γκρεγκ Σάλκιν (Gregg Sulkin) με τον οποίο όμως η σχέση τους έληξε τον Ιανουάριο του 2010, χωρίς να συμπληρώσουν ούτε καν ένα χρόνο. Την ίδια χρονιά, γνώρισε μέσω της ταινίας 16 Ευχές (16 Wishes), τον Jean-Luc Bilodeau ο οποίος είναι Καναδός ηθοποιός αλλά η σχέση τους κράτησε λίγους μήνες. Το 2013, έγινε γνωστή η σχέση της, με τον επίσης ηθοποιό, Σπένσερ Μπόλντμαν (Spencer Boldman) αλλά την ίδια χρονιά χώρισαν και η Ντέμπι γνώρισε τον μουσικό Τζος Νταν (Josh Dun) με τον οποίο (αν και πέρασαν απο πολλά on-off) είναι μέχρι σήμερα μαζί.
Άλλα στοιχεία για την Ντέμπι

Έχει ύψος 1.65 m
Είναι Χριστιανή καθολική.
Παίζει κιθάρα & πιάνο.
Το αγαπημένο της φαγητό είναι η σούπα
Το αγαπημένο της καρτούν είναι το Φινέας και Φερμπ
Θαυμάζει την Μέριλ Στριπ
Οι φίλοι της την αποκαλούν αλλιώς και Debz ή Debs.

Φιλμογραφία
Ταινίες:

Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2007 Barney: Let's Go To The Firehouse Έφηβο κορίτσι -
2008 The Longshots Edith Smith -
2010 What If.. Kimberlly "Kim" Walker -
2012 Secrets Of Wings Spike Φωνή
2014 Muppets Most Wanted Savana -


Τηλεόραση:

Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2006 Barney and Friends Debby σεζόν 10, επεισόδιο 15)
2008-11 Ζακ και Κόντι, εν πλω (The Suite Life On Deck) Bailey Pickett Πρωταγωνιστικός ρόλος
2008 Τζόνας (Jonas Brothers) Ο εαυτός της "Hello Hollywood" (σεζόν 1, επεισόδιο 7)
2009 Οι Μάγοι του Γουέβερλυ (Wizards Of Waverly Place) Bailey Pickett "Cast Away (To Another Show)" (σεζόν 2, επεισόδιο 25)
2009 Χάνα Μοντάνα (Hannah Montana) Bailey Pickett "Super(stitious) Girl" (σεζόν 3, επεισόδιο 19)
2010 16 Ευχές (16 Wishes) Abigail "Abby" Jensen Τηλεοπτική ταινία
2011 The Suite Life Movie Bailey Pickett Τηελοπτική ταινία
2011 R.L. Stine's The Haunting Hour Stefanie Howard "Wrong Number" (σεζόν 1, επεισόδιο 16)
2011 PrankStars Ο εαυτός της "Something to Chew on" (σεζόν 1, επεισόδιο 1)
2011-σήμερα Jessie Jessie Prescott Πρωταγωνιστικός ρόλος
2011 Private Practice Hayley "The Breaking Point" (σεζόν 5, επεισόδιο 9)
2012 Zeke and Luther Courtney Mills "There's No Business Like Bro Business: Part 1" (σεζόν 3, επεισόδιο 25)
2012 The Glades Christa Johnson "Fountain of Youth" (σεζόν 3, επεισόδιο 8)
2012 Radio Rebel Tara Adams Τηλεοπτική ταινία
2012 Austin & Ally Jessie Prescott "Austin & Jessie & Ally All Star New Year" (σεζόν 2, επεισόδιο 6)
2013 We Day Παρουσιάστρια -
2013 Good Luck Charlie Jessie Prenscott "Good Luck Jessie: NYC Christmas" (σεζόν 4, επεισόδιο 17)
2013 Kristin's Christmas Past Haddie Τηλεοπτική ταινία
2014 Mighty Med Jade / Remix "Guitar Superhero" (σεζόν 1, επεισόδιο 19)
2014 Ultimate Spider-Man Jessie Prenscott Φωνή / "Halloween Night at the Museum" (σεζόν 3, επεισόδιο 21)
2015 Girl Meets World Aubrey "Girl Meets Demolition" (σεζόν 1, επεισόδιο 21)


Μόδα

Τον Ιούλιο του 2012, ξεκίνησε την δική της κολεξιόν ρούχων.


Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License