- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο Ντέιβιντ Καρούζο (David Stephen Caruso, 7 Ιανουαρίου 1956) είναι Αμερικανός ηθοποιός.

David Caruso waiting

Οικογένεια

Ο ιταλικής και ιρλανδικής καταγωγής ηθοποιός γεννήθηκε στο Φόρεστ Χιλς, Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Τελείωσε το σχολείο στο Archbishop Molloy High School στο Κουίνς, Νέα Υόρκη. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας επίπλων "Steam on Sunset" στο Μαϊάμι, Φλόριντα.

Ο Ντέιβιντ Καρούζο ήταν παντρεμένος τρεις φορές και έχει δυο παιδιά.
Καριέρα

Μια από τις πρώτες του εμφανίσεις ως κινηματογραφικός ηθοποιός έκανε στον ρόλο του Τόπερ Ντάνιελς στο Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν (1982). Τα επόμενα χρόνια είχε κυρίως εμφανίσεις σε δεύτερους ρόλους. Μεγάλη επιτυχία είχε το 1993 στην τηλεοπτική σειρά NYPD Blue, την οποία όμως εγκατέλειψε ένα χρόνο αργότερα. Εκτός όμως από τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Kiss of Death (1995) δεν είχε καλές προσφορές ρόλων.

Είναι κυρίως γνωστός ως ο επικεφαλής εγκληματολογικής ομάδας Οράτιο Κέιν στη σειρά CSΙ: Μαϊάμι.


Φιλμογραφία (επιλογές)

1982: First Blood
1982: An Officer and a Gentleman (Ιπταμενος και Τζεντλεμαν)
1984: The first Olympics: Athens 1896 (τηλεοπτική ταινία)
1991: Hudson Hawk (Χάντσον Χωκ: το Γεράκι)
1993: NYPD Blue (τηλεοπτική σειρά, μέχρι 1994)
1993: Mad Dog and Glory (Μαντ Ντογκ και Γκλόρια)
1995: Kiss of Death
1995: Jade (Τζεϊντ)
1997: Cold Around the Heart (Προδοσία και Εκδίκηση)
2000: Proof of Life (Απόδειξη Ζωής)
από το 2002: CSΙ: Μαϊάμι

Βραβεύσεις

1994 Χρυσή Σφαίρα (Καλύτερος Α' ρόλος σε τηλεοπτική σειρά, "NYPD Blue")
1994 Έμμυ (Υποψηφιότητα: Καλύτερος Α' ρόλος σε τηλεοπτική σειρά, "NYPD Blue")
2001 Blockbuster Entertainment Award (Υποψηφιότητα: Καλύτερος Β' ρόλος, Proof of Life)

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Ντέιβιντ Καρούζο στην IMDb (Αγγλικά)
Ο Ντέιβιντ Καρούζο στο cine.gr

Σύνδεσμοι σε καταλόγους καθιερωμένων όρων

WorldCat VIAF: 100319500 LCCN: no97016535 ISNI: 0000 0001 2283 4928 GND: 131533975 SUDOC: 076620948 BNF: cb14012530q (data) NKC: xx0151910 BNE: XX1173747

(Αγγλικά) SNAC. w6qv3tg9. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2017.
Γερμανική Εθνική Βιβλιοθήκη, Κρατική Βιβλιοθήκη του Βερολίνου, Βαυαρική Κρατική Βιβλιοθήκη, Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας: Gemeinsame Normdatei. Ανακτήθηκε στις 25 Ιουνίου 2015.

Αμερικανοί

Αμερικανικές ταινίες

Κινηματογράφος, Ηθοποιοί, Σκηνοθέτες, Ταινίες

Εγκυκλοπαίδεια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News