- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Η Μπλέικ Λάιβλι, Μπλέικ Έλεντερ Μπράουν[1] (Blake Lively, αγγλικά: Blake Ellender Brown[2][3], 25 Αυγούστου 1987) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο. Έγινε γνωστή κυρίως με τον ρόλο της ως Σερίνα Βαν ντερ Γούντσεν στη νεανική δραματική τηλεοπτική σειρά Gossip Girl. Έχει παίξει σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως The Town, Green Lantern, The Shallows και Αγριότητα.

Blake Lively Cannes 2014 2



Προσωπική ζωή

Η Λάιβλι το 2012 παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Ράιαν Ρέινολντς. Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας Green Lantern.[1]


Φιλμογραφία

Έτος Τίτλος Ρόλος
1998 Sandman Trixie/Νεράιδα του Δοντιού
2005 Ένα μπλου τζιν για τέσσερις Μπρίτζετ Βρίλαντ
2006 Φοιτητές στα ψέματα! Μόνικα Μόρλαντ
2006 Εφιαλτικό παιχνίδι Τζένυ
2007 Έλβις και Άναμπελ Άναμπελ Λι
2008 The Sisterhood of the Traveling Pants 2 Μπρίτζετ Βρίλαντ
2009 Νέα Υόρκη, σ' αγαπώ Γκαμπριέλ ΝτιΜάρκο
2009 The Private Lives of Pippa Lee Νεαρή Πίππα Λι
2010 The Town Kristina "Kris" Coughlin
2011 Green Lantern Κάρολ Φέρις
2011 Hick Γκλέντα
2012 Αγριότητα Οφίλια Ο Σέιτζ
2015 Το μυστικό της Ανταλάιν Ανταλάιν
2016 Café Society Βερόνικα
2016 Σε Ρηχά Νερά Νάνσυ
2016 All I See is You Τζίνα

Τηλεόραση

Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2007–2012 Gossip Girl Σερίνα βαν ντερ Γούντσεν Main cast: 121 επεισόδια
2008–2010 Saturday Night Live Οικοδεσπότις/διάφοροι 3 επεισόδια


Βραβεία & υποψηφιότητες
Η Λάιβλι στην πρεμιέρα του The Town, στο Toronto International Film Festival, τον Σεπτέμβριο του 2010.

Year Award Category Nominated work Result
2005 Teen Choice Awards Choice Movie Breakout Female The Sisterhood of the Traveling Pants Υποψηφιότητα
2008 Choice Female Hottie N/A Υποψηφιότητα
2008 Choice TV Actress Drama Gossip Girl Νίκη
2008 Choice TV Breakout Star-Female Νίκη
2008 Newport Beach Film Festival Achievement Award-Breakout Performance Elvis and Anabelle Νίκη
2009 Teen Choice Awards Choice TV Actress Drama Gossip Girl Υποψηφιότητα
2010 People's Choice Awards Favorite TV Drama Actress Υποψηφιότητα
2010 Teen Choice Awards Choice TV Actress Drama Υποψηφιότητα
2010 Broadcast Film Critics Association Awards Best Acting Ensemble The Town Υποψηφιότητα
2010 National Board of Review Best Ensemble Cast Νίκη
2010 San Diego Film Critics Society Best Supporting Actress Υποψηφιότητα
2010 Washington D.C. Area Film Critics Association Best Ensemble Νίκη
2011 People's Choice Award Favorite TV Drama Actress Gossip Girl Υποψηφιότητα
2011 Teen Choice Awards Choice Movie Actress Sci Fi/Fantasy Green Lantern Υποψηφιότητα
2011 Choice TV Actress Drama Gossip Girl Νίκη
2012 People's Choice Award Favorite TV Drama Actress Υποψηφιότητα
2013 Teen Choice Awards Choice TV Drama Actress Υποψηφιότητα


Παραπομπές

«Blake Lively and Ryan Reynolds: Marriage Certificate Shows They Wed Days After Secret Ceremony» (στα en-CA). E! News. Ανακτήθηκε στις 2017-06-23.
«Blake Ellender Brown, Born 08/25/1987 in California | CaliforniaBirthIndex.org». www.californiabirthindex.org (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 2017-06-23.

WILLIAMS, OWEN. «50 Movie Stars You Didn't Know Had Changed Their Name (And A Few You Did)». Empire (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 2017-06-23.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Μπλέικ Λάιβλι στην IMDb

Αμερικανοί

Αμερικανικές ταινίες

Κινηματογράφος, Ηθοποιοί, Σκηνοθέτες, Ταινίες

Εγκυκλοπαίδεια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News