- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο Τρέβορ Χάουαρντ (Trevor Wallace Howard-Smith, 29 Σεπτεμβρίου 1913 - 7 Ιανουαρίου 1988) ήταν Άγγλος ηθοποιός.

Trevor Howard Allan Warren

Σπούδασε υποκριτική στη Βασιλική ακαδημία δραματικών τεχνών του Λονδίνου.[4] Θεωρείται ένας από τους πιο γνωστούς Άγγλους ηθοποιούς του 20ού αιώνα και είχε παίξει σε πληθώρα ταινιών, μεταξύ αυτών του Ντέιβιντ Λην, του Κάρολ Ριντ, του Λουκίνο Βισκόντι και του Σίντνεϊ Λουμέτ. Είχε βραβευτεί με BAFTA καλύτερου Βρετανού ηθοποιού για την ταινία The Key[5], ενώ ήταν υποψήφιος για Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου για το Sons and Lovers.[6]
Ενδεικτική φιλμογραφία

1945 The way to the stars
1945 Σύντομη συνάντηση
1949 Ο Τρίτος Άνθρωπος
1956 Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες
1958 Οι ρίζες του ουρανού
1958 The Key
1960 Sons and Lovers
1962 Η Ανταρσία του Μπάουντι
1962 Ο ήλιος έκαιγε τα κορμιά μας
1964 Ο γερόλυκος φωνάζει
1965 Το εξπρές του φον Ράιαν
1965 Επιχείρηση σταυρωτό βέλος
1965 Μοριτούρι
1966 Έντι Τσάπμαν, ο τριπλός κατάσκοπος
1966 Απόρρητος φάκελος «Κόκκινη παπαρούνα»
1967 Η μεγάλη μονομαχία
1969 Η μάχη της Αγγλίας
1970 Η Κόρη του Ράιαν
1971 Αποκαλύψεις ενός κατασκόπου
1971 Δραπέτης επαναστάτης
1972 Το λυκόφως των θεών
1972 Αυτή είναι η ιστορία μου
1975 Ο κόμης Μόντε Κρίστο
1978 Σούπερμαν
1980 Οι λύκοι της θάλασσας
1982 Γκάντι
1984 Το σπαθί του πολεμιστή
1987 Παρεκτροπές
1988 The Dawning

Παραπομπές

(Γαλλικά) BNF authorities. data.bnf.fr/ark:/12148/cb138953612. Ανακτήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2015.
(Αγγλικά) SNAC. w6vx0kcv. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2017.
(Αγγλικά) Find A Grave. 6001320. Ανακτήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2017.
Krebs, Albin (1988-01-08). «Trevor Howard, Actor in Over 70 Films, Dies at 71». The New York Times. ISSN 0362-4331. Ανακτήθηκε στις 2016-12-18.
«BAFTA Awards Search | BAFTA Awards». awards.bafta.org. Ανακτήθηκε στις 2016-12-18.
«The 33rd Academy Awards | 1961». Oscars.org | Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Ανακτήθηκε στις 2016-12-18.

Βρετανοί

Εγκυκλοπαίδεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

 HellenicaWorld News