- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Ο Κρίστοφερ Κέιτσμπι "Κιτ" Χάρινγκτον (αγγλικά: Christopher Catesby "Kit" Harington, 26 Δεκεμβρίου 1986)[1][2] είναι Άγγλος ηθοποιός, περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του ως Jon Snow, στην τηλεοπτική σειρά του HBO Game of Thrones.[4] Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει συμμετάσχει και στον κινηματογράφο, με τις πιο αξιοσημείωτες ταινίες να είναι οι Φωτιά πάνω από την Πομπηία (2014), Silent Hill: Revelation (2014) και Έβδομος Γιος (2014). Επίσης, δάνεισε τη φωνή του στον Έρετ στην ταινία Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας 2 (2014).

Ο Χάρινγκτον γνωρίστηκε με τη συμπρωταγωνίστριά του, Ρόουζ Λέσλι, στα γυρίσματα του Game of Thrones και το 2012 συνάψαν σχέση. Το 2017 ανακοίνωσαν τους αρραβώνες τους.[5]

Φιλμογραφία
Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Ρόλος
2012 Silent Hill: Revelation Βίνσεντ Κούπερ
2014 Φωτιά πάνω από την Πομπηία Μίλων
Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας 2 Έρετ
Testament of Youth Ρόλαντ Λέιτον
Έβδομος Γιος Μπίλι Μπράντλι
2015 Spooks: The Greater Good Γουίλ Χόλογουεϊ
2016 Brimstone Σάμιουελ
2018 Ο Θάνατος και η Ζωή του Τζον Φ. Ντόνοβαν Τζον Φ. Ντόνοβαν
Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Ρόλος
2011-σήμερα Game of Thrones Τζον Σνόου
2015 7 Days In Hell Τσαρλς Πουλ
2017 Gunpowder Ρομπέρ Κατίσμπυ
Παραπομπές

«Kit Harrington». TVGuide.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2016-04-03. Ανακτήθηκε στις 2015-06-24.
«Kit Harington». Yahoo! Movies. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις March 2, 2014. Ανακτήθηκε στις 2014-07-13.
www.cnn.com/2018/06/23/entertainment/kit-harington-rose-leslie-married/index.html.
Low, Lenny Ann (22 March 2014). «Game of Throne's Kit Harington: Man for all seasons». The Sydney Morning Herald. Ανακτήθηκε στις 24 April 2015.

«Game of Thrones stars Kit Harington and Rose Leslie to marry». Ανακτήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2017.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Κιτ Χάρινγκτον στην IMDb

Βρετανοί

Εγκυκλοπαίδεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News