- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

Η Τέσσα Σάρλοτ Ράμπλινγκ (Tessa Charlotte Rampling, 5 Φεβρουαρίου 1946) είναι Αγγλίδα ηθοποιός και μοντέλο. Στα σχεδόν 50 χρόνια της καριέρας της έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες του αγγλικού, γαλλικού και ιταλικού σινεμά. Έχει προταθεί τέσσερις φορές για Βραβείο Σεζάρ. Το 2001 έλαβε Τιμητικό Σεζάρ και το 2002 το Παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής.[1] Το 2015 έλαβε Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου[2] και Αργυρή Άρκτο[3] για τη συνολική της προσφορά. Για 20 χρόνια υπήρξε σύζυγος του συνθέτη Ζαν Μισέλ Ζαρ.[4]

Charlotte Rampling 2016

Επιλεγμένη φιλμογραφία

1966 Τζόρτζι, η πολυαγαπημένη
1969 Three
1969 Οι καταραμένοι
1971 Σαν Φρανσίσκο: Ώρα μηδέν
1971 Το σπίτι της ακολασίας
1972 Τρόμος στο άσυλο της οργής
1974 Μυστική αποστολή στο Βακαρές
1974 Ζάρντοζ
1974 Ο θυρωρός της νύχτας
1975 Η γυναίκα με το κόκκινο λουλούδι
1975 Δέκα δολοφόνοι για τον ντετέκτιβ Μάρλοου
1975 Yuppi du
1977 Πέντε αινίγματα ζητούν λύση
1977 Όρκα: Η Φάλαινα Δολοφόνος
1980 Ζωντανές αναμνήσεις
1982 Η ετυμηγορία
1985 He Died with His Eyes Open
1987 Δαιμονισμένος άγγελος
1988 Κυνηγώντας τον δολοφόνο μου
1993 Σφυροκοπήματα
1997 Τα φτερά της αγάπης
2000 Σημάδια και θαύματα
2000 Κάτω απ' την άμμο
2001 Παιχνίδι κατασκόπων
2001 Άγγελος θανάτου
2003 Η πισίνα
2004 Γυναίκα παγίδα
2005 Το κάλεσμα του Νότου
2005 Lemming
2006 Βασικό ένστικτο 2
2008 Η δούκισσα
2008 Αποπλάνηση
2010 Μη μ' αφήσεις ποτέ
2010 Καυτές νύχτες στο Ρίο
2011 Melancholia
2011 Ο μύλος και ο σταυρός
2011 Στο μάτι του κυκλώνα
2012 Αποστολή αυτοκτονίας
2013 Νέα και Όμορφη
2013 Νυχτερινό τρένο για τη Λισαβόνα
2015 45 χρόνια
2016 Assassin's Creed
2017 Ένα κάποιο τέλος
2018 Κόκκινο Σπουργίτι

Παραπομπές

«Faces of The Woman: Charlotte Rampling | The Fourth Garrideb - Numismatics of Sherlock Holmes». fourthgarrideb.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 2018-06-21.
«European Film Academy : EFA Honours Charlotte Rampling and Christoph Waltz». www.europeanfilmacademy.org (στα Γερμανικά). Ανακτήθηκε στις 2018-06-21.
«Prizes & Honours 2015». www.berlinale.de. Ανακτήθηκε στις 2018-06-21.

«How We Met: Jean-Michel Jarre and Charlotte Rampling» (στα αγγλικά). The Independent. Ανακτήθηκε στις 2018-06-21.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Σάρλοτ Ράμπλινγκ στην IMDb (Αγγλικά)

Βρετανοί

Εγκυκλοπαίδεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News