- Art Gallery -

 

- Γεγονότα, Hμερολόγιο -

O Μπράιαν Τζόνσον (Brian Johnson, 5 Οκτωβρίου 1947) είναι Άγγλος τραγουδιστής της χαρντ ροκ μουσικής σκηνής, γνωστός ως τραγουδιστής των AC/DC από το 1980 και έπειτα.

Brian Johnson

Βιογραφία

Ο Τζόνσον γεννήθηκε στο Ντάνστον του Γκέιτσχεντ της Αγγλίας το 1947, όντας ο μεγαλύτερος από τα τέσσερα παιδιά του Άλαν και της Έσθερ Τζόνσον, με την μητέρα του να είναι ιταλικής καταγωγής.
Geordie

Το πρώτο του συγκρότημα ονομαζόταν Gobi Desert Canoe Club και το 1970 έγινε μέλος των The Jasper Hart Band, όπου τραγουδούσε κομμάτια από το μιούζικαλ "Hair". Μαζί με τον κιθαρίστα Βικ Μάλκολμ, τον μπασίστα Τομ Χιλ και το ντράμερ Μπράιαν Γκίμπσον, σχημάτισε τους Geordie, τον Φεβρουάριο του 1972. Πρώτη τους κυκλοφορία ήταν το σινγκλ "Don't Do That", το οποίο σκαρφάλωσε στο βρετανικό Top-40. Στις αρχές του 1973, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο "Hope You Like It", το οποίο περιείχε την Top-10 επιτυχία "All Because Of You" και το Top-20 σινγκλ "Can You Do It".
Ο δεύτερος δίσκος των Geordie κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο "Don't Be Fooled By The Name" και δύο χρόνια αργότερα ακολούθησε το "Save the World", τελευταίο επίσημο άλμπουμ του Τζόνσον με το συγκρότημα. Το "No Good Woman" του 1978, περιείχε ανεκδοτες ηχογραφήσεις και ο Τζόνσον αποχώρησε και ξεκίνησε να παίζει με καινούρια μέλη σε συγκρότημα που έφερε την ονομασία Geordie. Το 1980, υπέγραψαν συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία, αλλά διαλύθηκαν όταν προτάθηκε στον Τζόνσον το μικρόφωνο των AC/DC.
AC/DC

Κύριο λήμμα: AC/DC

Ο Μπράιαν Τζόνσον το 1991

Τον Μάρτιο του 1980, δέχτηκε πρόσκληση για μία οντισιόν για την θέση του τραγουδιστή των ήδη επιτυχημένων AC/DC. Στις 1 Απριλίου, ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο Τζόνσον αναλαμβάνει τα φωνητικά του συγκροτήματος, αντικαθιστώντας τον αποθανόντα Μπον Σκοτ. Πρώτη του ηχογράφηση με τους AC/DC ήταν το άλμπουμ "Back In Black", το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο και είναι πλέον ο δεύτερος δίσκος σε πωλήσεις μετά το "Thriller" του Μάικλ Τζάκσον.
Ακολούθησε το "For Those About To Rock" την επόμενη χρονιά, ανεβαίνοντας στην κορυφή του Billboard στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ μέχρι το "Blow Up Your Video" του 1988 τους στίχους του συγκροτήματος έγραφε ο Τζόνσον. Η δημοτικότητα των AC/DC έπεσε στα μέσα της δεκαετίας του '80, αλλά το "The Razor's Edge" επανέφερε τους AC/DC στις υψηλές θέσεις των καταλόγων επιτυχιών σε όλο τον κόσμο.
Το 2008, οκτώ χρόνια μετά το "Stiff Upper Lip", το συγκρότημα κυκλοφόρησε το ιδιαίτερα επιτυχημένο "Black Ice", ανεβαίνοντας στο # 1 σε 29 χώρες, μεταξύ αυτών η Μεγάλη Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Γερμανία και η Αυστραλία.
Τον Οκτώβριο του 2009, ο Τζόνσον εξέδωσε την αυτοβιογραφία του με τίτλο "Rockers and Rollers".
Είναι οπαδός των αγωνιστικών αυτοκινήτων και αντικών, όντας και οδηγός αγώνων. Τον Μάιο του 2014, παρουσίασε την σειρά ντοκιμαντέρ "Cars That Rock with Brian Johnson", όπου παρουσιάζει αγαπημένα του, ιστορικά αυτοκίνητα.

Στις 7 Μαρτίου 2016 ανακοινώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος[1] πως σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση, ο Τζόνσον θα έπρεπε να σταματήσει άμεσα την παγκόσμια περιοδεία "Rock or Bust" λόγω προβλημάτων ακοής και που πιθανόν να την έχανε και τελείως. Στις 17 Απριλίου 2016 ανακοινώθηκε η επίσημη αποχώρηση του ενώ 2 μέρες μετά ο ίδιος σε ανοιχτή επιστολή του εξήγησε τους λόγους της αποχώρησης του.[2]
Δισκογραφία
με τους AC/DC

Back In Black (1980)
For Those About To Rock (1981)
Flick Of The Switch (1983)
Fly On The Wall (1985)
Who Made Who (1986)
Blow Up Your Video (1988)
The Razor's Edge (1990)
AC/DC Live (1992)
Ballbreaker (1995)
Stiff Upper Lip (2000)
Black Ice (2008)
Live at River Plate (2012)


Με τους Geordie

Hope You Like It (1973)
Don't Be Fooled by the Name (1974)
Save the World (1976)
No Good Woman (1978)

Παραπομπές

LTD., BubbleUp,. «News». AC/DC Official Website. Ανακτήθηκε στις 2016-04-19.

http://www.rocking.gr/news/Brian-Johnson-den-eixa-alli-epilogi-ACDC/27111

Πηγές

Biography - Brian Johnson | ACDCzone
Brian Johnson | Biography | AllMusic
Brian Johnson Biography - Angelfire
Brian Johnson Discography at Discogs

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

AC/DC Home | The Official AC/DC Site

[απόκρυψη]π • σ • ε AC/DC

Άνγκους Γιανγκ Κρις Σλέιντ Στίβι Γιανγκ Axl Rose

Μάλκολμ Γιανγκ Μπον Σκοτ Ντέιβ Έβανς Μαρκ Έβανς Φιλ Ραντ Μπράιαν Τζόνσον Σάιμον Ράιτ Κλιφ Ουίλιαμς

Ηχογραφήσεις σε στούντιο
High Voltage (1975) Τ.Ν.Τ. (1976) High Voltage (διεθνής έκδοση) (1976) Dirty Deeds Done Dirt Cheap (1976) Let There Be Rock (1977) Powerage (1978) Highway To Hell (1979) Back In Black (1980) For Those About To Rock (1981) Flick Of The Switch (1983) Fly On The Wall (1985) Who Made Who (1986) Blow Up Your Video (1988) The Razor's Edge (1990) Ballbreaker (1995) Stiff Upper Lip (2000) Black Ice (2008) Rock Or Bust (2014)
Compilations
'74 Jaibreak Bonfire Volts Backtracks
Ζωντανές ηχογραφήσεις
If You Want Blood (You Got It) (1978) AC/DC Live (1992) Live at River Plate (2012)
Soundtracks
Who Made Who Iron Man 2 (2010)
Βίντεο άλμπουμ
AC/DC: Let There Be Rock Fly on the Wall Who Made Who AC/DC Clipped Live at Donington For Those About to Rock No Bull Stiff Upper Lip Live Family Jewels Plug Me In Live at River Plate
Tour
If You Want Blood Tour Highway to Hell Tour Back in Black Tour For Those About to Rock Tour Flick of the Switch/Monsters of Rock Tour Fly on the Wall Tour Who Made Who World Tour Blow Up Your Video World Tour Razors Edge World Tour Ballbreaker World Tour Stiff Upper Lip World Tour Club Dates/Rolling Stones Tour Black Ice World Tour Rock or Bust World Tour

Εγκυκλοπαίδεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Βρετανοί

Κόσμος

Αλφαβητικός κατάλογος

Hellenica World - Scientific Library

Από τη ελληνική Βικιπαίδεια http://el.wikipedia.org . Όλα τα κείμενα είναι διαθέσιμα υπό την GNU Free Documentation License

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 HellenicaWorld News